X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Rocky Ekspertka

Wysłany: 27 września, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! Za mną totalnie szalony tydzień w pracy. Zapanowała zbiorowa panika "bo w przyszłym tygodniu już znikasz" i nagle wszystkie zaparkowane przez miesiące tematy stały się pilne 🤯
    Wczoraj byłam ostatni dzień w biurze, pożegnałam się ze wszystkimi, oddałam niepotrzebne sprzęty (to jednak niesamowite ile laptopów, monitorów i myszek można zgromadzić 😛). Było bardzo miło, dużo ciepłych słów i życzeń - m.in. żeby mi nie odbiło na punkcie Bombelka 😂
    W przyszłym tygodniu jestem jeszcze do środy, ale już raczej doraźnie, w trybie gaszenia pożarów 🙃
    Ustawiłam sobie autoresponder w skrzynce mailowej zakończony:
    "I will be back in 2026"
    2026. Czy tylko dla mnie brzmi to jak abstrakcja? 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 17:03

kattalinna, Podkoszulka, Zaqwsx, ultramaryna_, Holibka, Ottioli, Mamausia lubią tę wiadomość

👩🏻 37l. 🧔🏻 43l.

Starania od 05.2021
    12.2023 start IVF
    05.2024 - 3 transfer ✅

17.05 ⏸️
    05.06 mamy ❤️ (6+5)
    15.07 6.1 cm zdrowego bobasa (12+3)
    16.09 410g, it's a Girl! 🩷 (21+3)
    21.10 920g 🐲 (26+3)
    13.11 1400g (29+5)

preg.png
  • Rocky Ekspertka

Wysłany: 27 września, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że wczoraj byłam na pierwszej wizycie u urofizjo. Bardzo polecam.
    Zbadała mi mięśnie dnia miednicy i mięśnie brzucha. Mięśnie dna miednicy na 4+, przy mięśniach brzucha rozejście w granicach normy. Dostałam ćwiczenia do robienia w domu i na następną wizytę mam przyjść w 34. tygodniu, żeby omówić pozycje porodowe i masaż krocza. Na tę wizytę pójdę chyba z mężem, bo bardzo mu się spodobała perspektywa masażu krocza 😂

Zaqwsx, Faelwen90, Holibka, Ottioli, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏻 37l. 🧔🏻 43l.

Starania od 05.2021
    12.2023 start IVF
    05.2024 - 3 transfer ✅

17.05 ⏸️
    05.06 mamy ❤️ (6+5)
    21.10 920g 🐲 (26+3)
    13.11 1400g (29+5)

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 września, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky, dla mnie też dziwnie to 2026 wygląda, ciężko mi się doliczyć. Za każdym razem 😂

Dostaję oczopląsu... Przejrzałam wszystkie koszule z vinted i olx. Nie mam pojęcia jaki rozmiar... Rozwalają mnie informacje typu "długość do kolan" 🙈
    Oczywiście nie zapisałam sobie informacji, które tu były o tym jakie koszule jak wypadają rozmiarowo...

Rocky, Tigra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 27 września, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna super brzuszek. Mój wypada na mniejszy trochę. Zobaczę w środę jak mały rośnie bo mam wrażenie że zszedł mi jakoś na dół ten brzuch a gora się nie zaokrągla a już powinna 😆

Ja odpuściłam temat koszul. Będę polowała z vinted. Może się trafi wreszcie perełka. Długość do kolan jest śmieszna bo ja mam 162 i pewnie sądząc po tym że większość jest krótka to będzie do moich kolan 😅

Kupiłam dzisiaj wózek. Anex m-type 2-1 za niecałego tysiączka z wszystkimi bajerami, dodatkowymi kombinezonami, nowym wkładem i folią jeszcze w moim kolorze jednym z ulubionych- morski. Musiałam po niego jechać jak zobaczyłam 😀 Super lekki i dobrze się prowadzi. Jestem zadowolona na ten moment. Też po 1 dziecku więc nie widać na nim praktycznie żadnych śladów użycia 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 17:39

Rocky, kattalinna, Domi.Nika, ultramaryna_, Podkoszulka, Faelwen90, Holibka, Ottioli, LeniweKluski, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków

preg.png
  • Yowelin Ekspertka

Wysłany: 27 września, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dorwałam na vinted koszulę z doktor nap rozpinaną na długości. Dam znać jak wymiarowo jak przyjdzie. Mam nadzieję, że będzie ok do porodu, jak nie to zostawię do karmienia i będę szukać dalej.

kattalinna lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 27 września, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky wrote:
    Ustawiłam sobie autoresponder w skrzynce mailowej zakończony:
    "I will be back in 2026"
    2026. Czy tylko dla mnie brzmi to jak abstrakcja? 😳
    Ja jak wrócę do pracy w 2027 to będzie cud, to jest dopiero abstracja 😅

Rocky lubi tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 września, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx, moja siostra w tym roku wróciła po... 10 latach 🙉 to już nawet nie abstrakcja, to matrix 🤣

Zaqwsx, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 27 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem więcej, liczę na to że wrócę tylko umowę przedłużyć i znowu mi się ciaza przytrafi... Ale marzyć można 🤣

ultramaryna_, Podkoszulka, kattalinna, Ottioli lubią tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • Podkoszulka Ekspertka

Wysłany: 27 września, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky ja też na końcówce w pracy miałam ciężki tydzień. Jakieś emocje mnie dopadły, że ktoś zajmie moje biurko (teoretycznie na czas mojej nieobecności). No i będzie mi brakować tych wspólnych śmieszków w pracy. Jeszcze w poniedziałek pójdę posprzątać biurko 🫣

Dziś zrobiłam wyniki (po 6 tyg więc się trochę stresowałam) i poza tymi szczawianami w moczu chyba w miarę ok. Na szczęście tsh, toxo i hemoglobina są ok. Wizyta dopiero 9 października.

Rocky, LeniweKluski lubią tę wiadomość

36 l.
    w domu zawodnik lat 4
    t. porodu 26.01.2025 r.
    preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 27 września, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie mam czasu, żeby nadrabiać. Życie mnie dojeżdża 🙈
    Ale melduję się po wizycie u gina i z Małą wszystko dobrze. Moja szyjka długa, zamknięta. Tętno Małej podobno wzorowe, wód płodowych dużo. Moje ciśnienie też ok, wagowo jestem już +7kg względem początku 🙈 Ucieszyło mnie, że zadbanie o dietę przez ten miesiąc trochę zadziałało i jednak nie będzie (przynajmniej póki co) wdrażane żelazo w płynie. W 1 ciąży miałam przez to strasznie zatwardzenia 👎🏻
    10 października krzywa cukrowa 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Ściskamy Was Ciocie! 🩷

Rocky, Holibka, Podkoszulka, kattalinna, ultramaryna_, KINGA89, Ottioli, Faelwen90, Tigra, LeniweKluski, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 września, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rocky fajny autoresponder 😀

Cieszę się z Waszych dobrych wieści z wizyt, dobrych wyników i pięknych brzuszków. Przepraszam, że nie odpowiadam konkretnie tylko tak zbiorowo. Po prostu dziś nie ogarniam i łapię się na dziurach w mózgu. Baby brain na pełnej. O godzinę za późno pojechałam po syna do szkoły. Na szczęście poradził sobie - poszedł na świetlicę i mówił że było spoko. Ale wyrzuty sumienia mnie strasznie gryzą bo się musiał zaniepokoić sytuacją i boję się, że mu się to wryje w psychikę 😞😮‍💨😭 Wieczorem mi opowiadał, że zszedł na półpiętro, ale nikogo nie było, więc poszedł zmienić buty. Wrócił, porozglądał się i jak dłużej nikogo nie było to stwierdził że zmieni znowu buty na kapcie i pójdzie do świetlicy 😭😭😭😭 I ja się teraz zastanawiam co dziecko musiało czuć w takiej sytuacji, a jednocześnie jestem pod wrażeniem jego trzeźwej oceny sytuacji.

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 27 września, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky wrote:
    Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że wczoraj byłam na pierwszej wizycie u urofizjo. Bardzo polecam.
    Zbadała mi mięśnie dnia miednicy i mięśnie brzucha.

W jaki sposób to robi? Idę pierwszy raz w środę i nie wiem, czego się spodziewać.

preg.png

event.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 września, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINGA89 wrote:
    W jaki sposób to robi? Idę pierwszy raz w środę i nie wiem, czego się spodziewać.

Ciekawi mnie jak to u innych wygląda. Ja - 2 tyg po porodzie - pamiętam uciskanie pachwin, a także okolic pośladków. Tak jakby całe podwozie sprawdzone oprócz miejsc strategicznych plus przećwiczenie zaleconych ćwiczeń. Dużo u mnie było powiązanych z oddechem i napinaniem i rozluźnianiem mięśni w konkretnych pozycjach ciała.
    Moja wizyta była w bieliźnie - biustonosz i figi.

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Rocky Ekspertka

Wysłany: 27 września, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINGA89 wrote:

Badanie mięśni dna miednicy miałam dopochwowo, przy czym pokazywała mi od razu te mięśnie na modelu - nawet nie wiedziałam że takie mam ;) Mięśnie brzucha - USG.

KINGA89, kattalinna lubią tę wiadomość

👩🏻 37l. 🧔🏻 43l.

Starania od 05.2021
    12.2023 start IVF
    05.2024 - 3 transfer ✅

17.05 ⏸️
    05.06 mamy ❤️ (6+5)
    21.10 920g 🐲 (26+3)
    13.11 1400g (29+5)

preg.png
  • Yowelin Ekspertka

Wysłany: 28 września, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą trzy wizytu u uro-fizjo i jestem bardzo zadowolona. Sprawdzanie mięśni dna miednicy, odruchu parcia etc. wszystko dopochwowo. Później zawsze robi mi masaż pleców i bioder. Na którąś wizytę mam zabrać właśnie męża żeby pokazała nam to całe masowanie krocza.

Ja jeszcze mam 4 dni pracy przed sobą, a później same ambitne plany żeby zamknąć temat wyprawki do końca października, max połowa listopada.

Tylko nie wiem skąd ogarnąć komodę z przewijakiem, bo nic mi się nie podoba.

@Holibka, tulę po tej wpadce z nieodebraniem syna na czas. Nawet jeśli było to dla niego stresujące przeżycie, to zdarzyło się to tylko jeden raz i nie rzutuje na całą Waszą relację. Nie obawiałabym się, że jakoś to zapamięta i będzie to go gryzło przez całe życie. Będzie dobrze 🥹

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 września, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, ja mocno liczę na to, że tego typu wydarzenia bardziej wpływają na psychikę matki, niż dziecka. Tak sobie myślę, że jeśli poczucie bezpieczeństwa dziecka jest dobrze ugruntowane, relacje z rodzicami dobre to takie jednorazowe zdarzenie nie powinno zaburzyć niczego. Ja do dziś wspominam jak nie zostałam odebrana z przedszkola w wieku 5,5 lat. To były zamierzchłe czasy, w których o telefonie stacjonarnym wiele osób marzyło, komórka to była skrytka na narzędzia 😉 Rodzina się nie zgadała kto mnie odbierze, mama miała nadgodziny w pracy bo zamknięcie roku. Co z tego pamiętam? Zniecierpliwienie w stosunku do nauczycielek bo nie chciały mnie samej do domu puścić a ja im tłumaczyłam, że przecież wiem gdzie mieszkam, że sama rano chodzę i w ogóle o co to sceny 🤣 żadnej traumy i lęku przed porzuceniem nie stwierdzam. Po latach zrozumiałam stanowisko tych kobiet 😉

Holibka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 28 września, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę że synek mniej się przejął niż Ty Holibka. A prawda jest taka że zachował się bardzo odpowiedzialnie i byłabym dumna bardzo że sobie poradził. Nigdy nie wiadomo kiedy coś się wydarzy, że nie zdążysz na czas. Ważne żeby dziecko umiało reagować.

Macie już wybrane jakieś szumisie? Bo właśnie mi fb przypomniał o tym zakupie 😅

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 28 września, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibko będzie dobrze, syn sobie poradził :) ja dziś byłam na targu i powiedziałam mężowi ze kupiłam szczypiorek i rzodkiewkę to twarożek na śniadanie zrobimy …. Ta zapłaciłam i nie zabrałam. Wzięłam tylko cześć zakupów z tego stanowiska xd

Ja myśle ze taki szumiś to dobry prezent tak jak książeczki kontrastowe. Chyba moja siostra jest chętna na zakup tego szumisia albo pokazywała mi jakieś wydry ja to nawet nie doszłam do tego etapu wyprawki.

Jestem gotowa powrócić z lista wyprawkową żeby powoli to kończyć. Zakupiłam wczoraj mate do przewijania, udało mi się upolować coś w stylu leander tylko innej firmy.

ona 28
    on 31

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 28 września, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina super brzuszek ☺️

Holibko dzielnego masz synka i super sobie poradził! Też myślę że Ty możesz to bardziej przeżywać niż on 🫂

Był temat wagi, ja się dzisiaj przeraziłam bo weszłam na wagę i wychodzi mi jakieś +3kg w ostatnie 3 tygodnie więc tempo bardzo szybkie i muszę się ogarnąć bo jak tak dalej pójdzie to lipa 😱 sumarycznie 7kg na plusie 🥲 do końca ciąży chciałam mieć te +12 max ale to chyba się nie uda 🙈

Szumisia też jeszcze nie mamy ☺️

Dziewczyny a gdzie kupujecie pieluszki tetrowe/flanelowe/muslinowe?

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 28 września, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze był ostatnio temat śpiworków. Kupiłam na vinted śpiworek z colorstories w jakiejś super cenie, bo za 40 zł a jest w idealnym stanie, 2,5 tog i jakościowo wygląda super. Jest też odpowiednio mały na sam początek, bo jednak trochę bym się bała tych większych, że dziecko się tam utopi. Czekam jeszcze na śpiworek ze sleepee i będzie porównanie, ale ten z colorstories ekstra.

Holibka, Podkoszulka, kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ