Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewvzyny, jestem wlasnie na krzywej cukrowej, zdziwila mnie pielegniarka, bo spytala czy nic nie jadlam i NIE PILAM od wczoraj, a ja sobie popijalam wode (male ilosci, ale bez wody wyschne). googlowalam to wczesniej i niby wode mozna, oczywiscie o ile sie nie rozwadnia za bardzo. powiedzialam ze kilka lykow tylko ale juz prawie mnie odeslala z testu… wy moglyscie pic? wypbrazam sobie, ze jesli sie nic nie pije wogole od polnocy czy 22 to krew bedzie tak zageszczona ze moze wyjsc wyzszy wynik…
dali mi herbatke jakas slodka, pierwsze łyki nawet smaczne ale cala szklanka 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 08:49
początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
-
@Aleale w takim razie razem to dzisiaj przeżywamy. Damy radę 💪🏻 Mnie nie pytali czy piłam wodę, a w sumie piłam trochę od wczoraj. Co labolatorium to inaczej.
@Kinga sesje są super! Mam nadzieję, że będziesz ja dobrze wspominać. Ja na brzuszkową jeszcze czekam, będzie w świątecznym stylu w listopadzie. Na razie miałam tuż przed ciążą sesje kobiecą i dla mnie najważniejsze było, że czułam się swobodnie z fotografką. Wtedy całkowicie inaczej zdjęcia wychodzą 😊 Gratuluję wejścia w trzeci trymestr!Aleale, KINGA89 lubią tę wiadomość
-
Aleale mi od razu jak się zapisywałam do diabetolog Pani powiedziała że do 22 ostatnia szklanka wody i potem nic nie pić i nie jeść.
Aleale lubi tę wiadomość
-
Ottioli wrote:@Aleale w takim razie razem to dzisiaj przeżywamy. Damy radę 💪🏻 Mnie nie pytali czy piłam wodę, a w sumie piłam trochę od wczoraj. Co labolatorium to inaczej.
@Kinga sesje są super! Mam nadzieję, że będziesz ja dobrze wspominać. Ja na brzuszkową jeszcze czekam, będzie w świątecznym stylu w listopadzie. Na razie miałam tuż przed ciążą sesje kobiecą i dla mnie najważniejsze było, że czułam się swobodnie z fotografką. Wtedy całkowicie inaczej zdjęcia wychodzą 😊 Gratuluję wejścia w trzeci trymestr!
tez mi sie wydaje ze woda nic nie zrobi, a tez jak niby sie maja wkłuć w takie wysuszone żyły.
Nie jest tak zle na tym badaniu, tylko co ze soba przez dwie godziny zrobic..
13.05.2024 - transfer
-
Ilona.. wrote:Ja Ci terminowo drepcze po piętach 😂
Dobrze pamiętam, że jesteś z Wawy ?
Jeśli chodzi o krzywa to też miałam problem ze skupieniem, ale on u mnie i bez krzywej często się pojawia. 😂Aleale lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Dziewczyny kciuki za krzywe 🤞🏼
Kinga myślę, że najważniejsze to zaufać fotografowi. Na pewno wybrałaś takiego, który pasuje Ci stylem, więc warto go słuchać na sesji i jeśli nie czujecie się pewnie to na wstępie zaznaczyć, że prosicie o wskazówki. Dobry foto będzie w stanie tak zaaranżować sesję czy nawet dosłownie Ciebie/Was ustawić w konkretnych miejscach, że będziecie wyglądać jednocześnie naturalnie i dobrze 😁
Z technicznych rzeczy to na pewno warto się zorientować jak fotograf podchodzi do publikacji wizerunku. Niektórzy uznają dorozumianą zgodę, więc jeśli nie chcesz żeby wykorzystywał Twoje zdjęcia na socjalach to dobrze to zaznaczyć.
Ja jestem dzisiaj od rana wściekła, bo nie dali mi tego zastrzyku 👹 Wynik krwi mam „niepotwierdzony” a powinien być potwierdzony. Szkoda że nie mówili wcześniej 🤦🏼♀️ Trochę mi się włączyła panika, bo to trzeba do 30 tc ogarnąć (tylko nigdzie nie mogę znaleźć czy do 30+0 czy 30+6). Umówiłam się dzisiaj na 18 do luxmedu, bo okazuje się że jest w pakiecie i mam nadzieję że tam to załatwia od razu. Pytałam na infolinii i też nic nie mówili o potwierdzonym wyniku, tylko o tych przeciwciałach. Ale z ciekawostek to idę do lekarza, u którego byłam z 3 razy prywatnie przy staraniach. Ostatecznie nie złapaliśmy flow, zdecydowaliśmy się na klinikę. ciekawe czy będzie mnie pamiętaćOttioli lubi tę wiadomość
-
@Nome współczuje wkurzenia Słabo, że nikt nie kazał Ci potwierdzić wyniku krwi, ale fakt - nie chodzi w tym o potwierdzenie grupy tylko o przeciwciała czy jak to się tam zwie. Jeśli tego nie masz to faktycznie sensownie nie podali Ci zastrzyku. Ja w każdej ciąży musiałam potwierdzać mimo braku konfliktu. Mocno tego pilnują. Ja potwierdzałam około połowy ciąży z polecenia prowadzącego. I musiałam mu pokazać oryginał tego świstka z labu.
Kurczę też chcę seaję, a fotografka z którą wstępnie się umawiałam nie odzywa się no i nie wiem czy ją piłować czy szukać kogoś innego.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibko no właśnie przeciwciała mam z zeszłego poniedziałku (14.10), to wiem że musi być z max 14 dni, ale mam tylko jeden wynik potwierdzający grupę krwi a niby powinnam mieć dwa.
Udało mi się jeszcze umówić na czwartek do jakiejś innej przychodni, ale tam chcą przeciwciała max 7 dniowe, więc nie wiem czy zdążę je odebrać, bo niby 3 dni czekania na odbiór w placówce. No zawsze coś 🤦🏼♀️. Mam nadzieję, że załatwię to dzisiaj w tym luxmedzie i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 09:42
Zaqwsx, Holibka lubią tę wiadomość
-
Limonka wąż też brzmi ciekawie 🤣
Liyss 30 tc 😬 kiedy to się stało, że już zaczynamy otwierać na wątku 30tyg + 🙈😁
Liyss🧚🏻, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty i badania
Nomeolvides ja będę miała podawane tak jak lekarz mówił mi albo pojutrze albo jeszcze później. Tak więc jeżeli lekarze nie panikują z wytycznymi to znaczy że one nie są takie aż bardzo ważne. Zazwyczaj wychodzę z założenia że wytyczne swoje, praktyka medyczna często swoje. Szkoda ze doszło do takiego niedopatrzenia z krwią, kobiet w ciąży nie wolno denerwować. Powinni przynajmniej stanąć na głowie żeby Cie uspokoić logicznymi argumentami a nie zostawić w stresie.
Ja sesje ciążową też umawiam za jakieś 2 tygodnie. Nie mogę się doczekać a jeszcze bardziej efektu. Mój brzuch wreszcie ładnie widać i się nasluchalam mnóstwa komplementów po rodzinie na wyjeździe ( chociaż niektórzy nie wierzą ze to juz 3 trymestr bo nadal jestem drobna). Na egzamin weszłam i zapielam sie w stare jeansy i niektorzy znajomi sie nie poznali 😀 Spotkałam byłego szefa z którym mocno przez te moje invitra i ciąże się pokłóciłam na koniec, wszystko sobie wyjaśniliśmy i mamy znowu czystą kartę bo miałam wyrzuty sumienia jak się skończyła nasza wspólna praca i wszystko bo byliśmy w dobrych relacjach na start kumpelskich.
Ja na krzywej mogłam popijać. Też jak wykonywałam je jako pracownik to nigdy nie zabraniałam popijać, ale tutaj zobaczyłam że co punkt i lab to swoje. Najlepiej zawsze przedzwonić i dowiedzieć się wszystkiego, bo później każdy zdziwiony ze nie jest wszędzie uniwersalnie.
Ja mam zgage i ciezkosc powyjazdową. Objadłam się mnóstwem pyszności, odwiedziłam tyle rodzin i wszędzie coś się zjadło. Dzisiaj wracam do siebie i obiecałam sobie detoks i sport. Pojutrze mam wizytę i ważenie to będzie dodatkowa motywacja 🤣Aleale, Ottioli, Rocky, Holibka, Podkoszulka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Aleale wrote:hej dziewvzyny, jestem wlasnie na krzywej cukrowej, zdziwila mnie pielegniarka, bo spytala czy nic nie jadlam i NIE PILAM od wczoraj, a ja sobie popijalam wode (male ilosci, ale bez wody wyschne). googlowalam to wczesniej i niby wode mozna, oczywiscie o ile sie nie rozwadnia za bardzo. powiedzialam ze kilka lykow tylko ale juz prawie mnie odeslala z testu… wy moglyscie pic? wypbrazam sobie, ze jesli sie nic nie pije wogole od polnocy czy 22 to krew bedzie tak zageszczona ze moze wyjsc wyzszy wynik…
dali mi herbatke jakas slodka, pierwsze łyki nawet smaczne ale cala szklanka 😖Aleale lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Kciuki za krzywe ✊🏻 ja czytałam książkę mimo, że nie mogłam się skupić ale chciałam przetrwać ten czas jak najszybciej.
Nome kciuki, żeby udało Ci się to załatwić ✊🏻
Oliwka, jeszcze trochę i będą pierwsze bobasy. Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi 😁
Holibka może spróbuj skontaktować się z tą dziewczyną a jak nie będzie odpowiadać to znajdź kogoś żeby potem nie zostać bez niczego 😪
My zrobiliśmy sobie sesję ciążową sami w domu 😁 a noworodkową będę chciała mieć u fotografki 🥹
Aleale, Holibka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Ciekawe, Co lab to inne zalecenia….Ale niepicie wydaje sie bardziej hardkorowe, ja gdybym nie pila nic od wczoraj to na bank bym zeszła tutaj. Ciekawa jestem czy jest jakas zaleznosc niepicie/podwyzszone wyniki
kattalinna lubi tę wiadomość
13.05.2024 - transfer
-
Nomeolvides wrote:Holibko no właśnie przeciwciała mam z zeszłego poniedziałku (14.10), to wiem że musi być z max 14 dni, ale mam tylko jeden wynik potwierdzający grupę krwi a niby powinnam mieć dwa.
Udało mi się jeszcze umówić na czwartek do jakiejś innej przychodni, ale tam chcą przeciwciała max 7 dniowe, więc nie wiem czy zdążę je odebrać, bo niby 3 dni czekania na odbiór w placówce. No zawsze coś 🤦🏼♀️. Mam nadzieję, że załatwię to dzisiaj w tym luxmedzie i tyle.
Tak, koniecznie musi być potwierdzona grupa krwi. Z jakiego labu masz tą pierwszą niepotwierdzoną? Też z luxmed (synevo)? Idź na drugie badanie grupy krwi dokładnie w to samo miejsce. Dzięki temu teraz ten drugi wynik od razu otrzymasz potwierdzony.
Ja przeciwciała i grupę krwi miałam wynik już na drugi dzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 10:03
-
@Nome współczuje, że tak Cię wkurzyli i w sumie masz teraz problem do ogarnięcia. Ja dzisiaj przy okazji też robiłam badanie na potwierdzenie grupy krwi, ale u mnie to formalność.
@Holibka jeśli się dokładnie nie dogadaliście to kozę warto się rozejrzeć za kimś innym. Chociaż teraz też sezon świąteczny, więc fotografowie mają problemy z terminami. Ja musiałam zapłacić od razu zaliczkę za rezerwację studia, a reszta dopiero po zdjęciach. Jeszcze zastanawiam się nad wielkością pakietu, czy lepiej 15, czy 25 zdjęć 😉
@Zaqwsx to u brzuch widać dość mocno mimo, że jestem drobna, a i tak w zależności co ubiorę to niektórzy nie widzą ciąży 🤣 u mnie nic nie mówili o popijaniu, ale zdecydowałam się nie korzystać póki w miarę spoko się czuję.
@Liyss podziwiam, ja jakoś słabiej się czułam jak czytałam i stwierdziłam, że jednak jakoś to pójdzie. Faktycznie miałam jeden kryzys i na razie jest całkiem dobrze. Jeszcze zostało mi pół godziny i koniec 🤍💪🏻
@Aleale jak tam u Ciebie?
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie 🙂 Malutka już nie jest taka malutka - waży 920 gramów i zdaniem lekarza jest bardzo podobna do męża 🥰
Dostałam skierowanie na USG dopplerowskie, bo jest podejrzenie łożyska dwupłatowego - ponoć nic strasznego, ale warto zweryfikować. Mam wykonać to badanie przed USG III trymestru.
@Nome - chcieli od Ciebie dwa badania potwierdzające grupę krwi? Ja mam jeden świstek z dwoma podpisami, muszę się upewnić czy wystarczy.
Trzymam kciuki za dziewczyny na krzywej!KINGA89, Zaqwsx, Tigra, Podkoszulka, Ottioli, Murilega, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ottioli wrote:
@Kinga sesje są super! Mam nadzieję, że będziesz ja dobrze wspominać. Ja na brzuszkową jeszcze czekam, będzie w świątecznym stylu w listopadzie.
My swoją dzielimy tak pół na pół - połowa ujęć będzie neutralna brzuszkowa, a druga połowa w klimacie bożonarodzeniowym. Zależało mi na tym, żeby zrobić takie świąteczne zdjęcia z brzuszkiem, a później za rok powtórzyć, kiedy mały będzie już z nami i będzie miał (o matko!) prawie rok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 10:17
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:
My zrobiliśmy sobie sesję ciążową sami w domu 😁 a noworodkową będę chciała mieć u fotografki 🥹
Podpowiesz coś w temacie sesji w domu? robiliście z pomocą statywu? Ja już zaczęłam rozkminić zakup statywu do telefonu (i tak planowałam) W zegarku mam pilota, więc w sumie mogłabym sama ogarnąć sobie sesję na upartego.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Nomeolvides wrote:
Ja jestem dzisiaj od rana wściekła, bo nie dali mi tego zastrzyku 👹 Wynik krwi mam „niepotwierdzony” a powinien być potwierdzony. Szkoda że nie mówili wcześniej 🤦🏼♀️ Trochę mi się włączyła panika, bo to trzeba do 30 tc ogarnąć (tylko nigdzie nie mogę znaleźć czy do 30+0 czy 30+6). Umówiłam się dzisiaj na 18 do luxmedu, bo okazuje się że jest w pakiecie i mam nadzieję że tam to załatwia od razu. Pytałam na infolinii i też nic nie mówili o potwierdzonym wyniku, tylko o tych przeciwciałach. Ale z ciekawostek to idę do lekarza, u którego byłam z 3 razy prywatnie przy staraniach. Ostatecznie nie złapaliśmy flow, zdecydowaliśmy się na klinikę. ciekawe czy będzie mnie pamiętać
Holibka lubi tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka