X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 21 października, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ewelka u mnie libido ma się nienajgorzej. I jak już dojdzie co do czego to jest fajnie.

Czekam na położną, zapowiedziała mi się dziś trochę znienacka ale spoko, chętnie posłucham co tam u maluszka.

Kupiłam dziś biustonosz do karmienia z rossmanna, promka: 41,99 z apką (kilka złotych taniej niż normalnie). I póki co jestem zadowolona. Nic mnie nie ciśnie, trzyma ok. Za takie pieniądze jako „po domu” to dobry zakup :)

Ottioli, LeniweKluski, Podkoszulka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Ottioli Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ewelka u mnie też libido ma się całkiem dobrze, więc mam co narzekać 😊

@Holibka szkoda, że wcześniej nie wiedziałam to posłałabym męża 😅 akurat był w okolicy Rossmanna.

Muszę się zaopatrzyć w większą ilość tych biustonoszy do karmienia. Myślę, że też zdecyduje się na te z mom cozy jak polecacie, ale też chcę jakieś takie za kilka groszy, żeby nie było szkoda.

2022 💔
    05.2024 ⏸️

preg.png
  • LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 21 października, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja właśnie zauważyłam że założono wątek lipiec 2025 🫨
    Doszło do mnie, że za te 2 miesiące z hakiem na świecie pojawia się już nasi synowie i córki 🥰

Holibka, Aleale, Podkoszulka, Tigra lubią tę wiadomość

Planowane CC 02.01.2025 💙💃

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 21 października, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ottioli wrote:
    @Ewelka u mnie też libido ma się całkiem dobrze, więc mam co narzekać 😊

@Holibka szkoda, że wcześniej nie wiedziałam to posłałabym męża 😅 akurat był w okolicy Rossmanna.

Muszę się zaopatrzyć w większą ilość tych biustonoszy do karmienia. Myślę, że też zdecyduje się na te z mom cozy jak polecacie, ale też chcę jakieś takie za kilka groszy, żeby nie było szkoda.

Może to promka na dłużej niż 1 dzień :) one chyba są w stałej ofercie, tylko w moim rossku często mają wybrakowaną rozmiarówkę (urok małej miejscowości). A regularna cena nie przekracza 50 zł, więc ostatecznie można i bez promki kupić ;)
    Ja zauważam też u siebie potrzebę posiadania kilku tych staników. Już na tym etapie pachnę mlekiem i staniki noszę maks 2 dni bo mi zaczynają śmierdzieć, a co dopiero jak będę w połogu.
    Też chcę ten momcozy zamówić jako taki „na wyjście do ludzi” i rozważam dropless, choć trochę mnie zniechęca ich intensywny marketing i bardzo mocny i influmarketing - nie oszukujmy się, nie dość, że wysyłają im te staniki za darmo to jeszcze płacą grube hajsy za reklamę instacelebrytkom. No i tu już trochę leci wg mnie wiarygodność. No i jakoś nie trafia do mnie taki „czuły” przekaz, ale ja jestem już prawie poza grupą docelową, więc się zamykam 😅 Moje skrzywienie marketingowca czasem jest przekleństwem.

Z innej beczki, ale też insta - wpadłam jakiś czas temu na sklep krabb i przekaż tej marki bardzo do mnie trafia. Pokazuję koszyki zakupowe takie jakie są, pokazuje towar, fragmenty życia matki wesołej gromadki. No i asortyment jest od tańszych do droższych marek. I mają tam fajną tańszą alternatywę dla water wipes.

Ottioli lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 21 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile staników do karmienia minimum wypada mieć przy częstym praniu ( co 2 dni planuje używać pralki)?

U mnie libido im późniejsza ciaza tym lepsze. Cieszę się bo to dobry sposób na stymulowanie porodu bliżej terminu. Najgorsze miałam pod koniec 1 trymestru, ale te legendy o super libido w ciazy mnie nie dotyczą. Teraz dopiero zaczyna przypominać te sprzed ciąży 😅

WNM mój brzuszek mi dzisiaj się majta w aucie na wszystkie strony i przewierca pęcherz. Co chwilę chce mi się sikać. Dobrze ze na autostradzie są te łazienki co chwilę 😀

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 21 października, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.Nika nie planuje prywatnej położnej. Zdam się na to kto będzie i spróbuję się dogadać. Myślę że większość poloznych pracując z rodzącymi będzie w porządku. Mało jest takich nienadajacych się do niczego. Aby była doświadczona albo miała duża wiedzę. Moje dwie ze szkoły rodzenia są super a ponoć robią dużo nadogdzin w szpitalu i same mówiły ze większość z nas z tej szkoły to pewnie one obskoczą 😀

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków

preg.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 21 października, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.Nika wrote:
    Mój mózg ciążowy to jakaś sieczka 😂

Jakasienka napisałaś ze byłaś u najemców z aneksem a ja przez chwile rozkminiałam czemu to jest ważne ze napisałaś ze maja aneks (ja pomyślałam o kuchennym) xd potem dopiero doszło do mnie ze to aneks do umowy 😅
    Ten sklep jest widzę ze na Wilanowie, chyba tam sporo jest takich fancy sklepów dla dzieci :p a jeszcze w żadnym stacjonarnie nie byłam.
    Jeszcze włączyłam czytnik do ebooków i zaczęłam czytać książkę i dopiero po trzech stronach zczaiłam się ze to książka która czyta mąż nie ja 😅 i tak czytam czytam i coś mi się nie zgadza 😂

Mieszkałam na Wilanowie, ale wtedy takie sklepy to mnie za bardzo nie obchodziły, żeby nie powiedzieć, że wcale ;) Wprawdzie gdy dowiedziałam się o pierwszej ciąży to jeszcze jedną nogą tam mieszkaliśmy, ale wtedy byłam zajęta ogarnianiem rzeczy do nowego domu i dodatkowo za bardzo przerażona, że coś może pójść nie tak, więc nawet do żadnego nie zajrzałam ;)
    Ale tak, wydaje mi się, że jest tam sporo takich fancy sklepów Tyle, że jak teraz weszłam do tego na Hlonda, to byłam trochę rozczarowana, bo produktów stacjonarnie niewiele i rozstrzał od noworodka do dzieciaka, który zaczyna szkołę.
    Zerknęłam na wózki dla lalek, bo chce kupić jakiś ładny dla córki, ale jak zobaczyłam, że taka plastikowa składana spacerówka kosztuje ponad 200 zł i nadal wygląda niewiele lepiej od tego, który ostatnio widziałam w sinsay za 3 dychy, to odechciało mi się oglądania reszty rzeczy. w tych cenach to ja widziałam fajne wózki 2w1, ktore nie rozpadną się przy pierwszym wjechaniu przez młodą w przeszkodę ;)
    Generalnie ja wolę kupować w sieci, bo zawsze mogę poczytać komentarze i z reguły można kupić wszystko taniej. Tak więc stacjonarnie kupuję głównie wtedy, gdy potrzebuję czegoś na już.

Edit: dzięki za link na booksy. Gdzieś już mi mignęła ta babeczka. Zapiszę, ale mam nadzieję, że nie będę potrzebowała CDL-a.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 16:27

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 21 października, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was może przypomnieć, jaki staniki do karmienia były najczęściej polecane na poprzednich kartach wątku? Pamiętam, że ten temat przewijał się już wielokrotnie, ale nie zapisałam wniosków, a teraz już pewnie część z Was ma ten zakup za sobą, a więc i wyrobioną wstępnie opinię. Widzę tu wyżej MomCozy, ok, coś jeszcze? Z rossmanna pewnie macie na myśli te materiałowe, bez usztywnianych miseczek, z tej ich rossmanowej firmy? Miałam jeden, używałam namiętnie podczas KP i używam do dziś jako "po domu" - tani, wygodny, tylko sutki prześwitują, więc ja na wyjście się krępuję 😉

Zbieram się do tego punktu wyprawki już od dawna... a nie sposób przeczytać też 100 stron wstecz 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 16:45

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Rocky Ekspertka

Wysłany: 21 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o promce w Rossmann! Wybiorę się jutro 🙂
    Ja wczoraj zamówiłam na Zalando taki 3pak staników, ale co do jakości wypowiem się jak przyjdzie paczka 😉 Skusiła mnie promka.

https://www.zalando.pl/next-nursing-blend-3-pack-non-pad-non-wire-biustonosz-bezszwowy-blackwhitenude-nx389n004-q11.html

Z tych porannych emocji po USG prawie zapomniałam, że zaczynamy dziś SR 🤦‍♀️

Holibka, Ottioli lubią tę wiadomość

👩🏻 37l. 🧔🏻 43l.

Starania od 05.2021
    12.2023 start IVF
    05.2024 - 3 transfer ✅

17.05 ⏸️
    05.06 mamy ❤️ (6+5)
    15.07 6.1 cm zdrowego bobasa (12+3)
    16.09 410g, it's a Girl! 🩷 (21+3)
    21.10 920g 🐲 (26+3)
    13.11 1400g (29+5)

preg.png
  • Podkoszulka Ekspertka

Wysłany: 21 października, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje produkty wyprawkowe do koszyka na gemini i cyk 700 zł nie ma 🥴

36 l.
    w domu zawodnik lat 4
    t. porodu 26.01.2025 r.
    preg.png
  • Ottioli Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Holibka jutro przy okazji będę w centrum handlowym to wpadnę do Rossmanna. Może akurat trafię na rozmiar 😊 a ten sklep też mi gdzieś tam wyskakiwał na insta, ale nie obczajałam, co mają. Chyba warto zajrzeć.

@Rocky fajna ta promka na zalando! Pomyślę czy zamówić.

@Wiara Nadzieja Miłość ja kiedyś polecałam z The Miracle Makers. Mi on się sprawdza, ale jest miękki i w nim prześwitują sutki. Mi to aż tak nie przeszkadza w niektórych stylizacjach, ale nie każdemu to może pasować 😉

Holibka lubi tę wiadomość

2022 💔
    05.2024 ⏸️

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 21 października, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkoszulka wrote:

A nie mówiłam że koszyki będą w okolicach tysiaka? 🤣

Podkoszulka lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.

preg.png
  • Ottioli Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Podkoszulka i @Holibka nie straszcie 🫣 ja jeszcze nie zaczęłam dodawać do koszyka.

Dziewczyny mam dopiero wynik glukozy po godzinie, ale już jestem w szoku.
    Przed wypiciem glukozy 80,4 mg/dl
    Po godzinie 83,1 mg/dl

Jestem ciekawa ile będzie po dwóch 🤔 Też chyba zapytam czy to w ogóle tak powinno wyglądać?

Aleale lubi tę wiadomość

2022 💔
    05.2024 ⏸️

preg.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 21 października, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde już Lipcowe dzieci są w brzuchach :o
    Ja się zatrzymałam na myśli ze jest nowy wątek kwiecień 😅

Staniki - dropless spoko, momcozy lepsze i chyba cenowo lepszy. Z tego dropless czasami wypada mi pierś przy urzystkowaniu jak się położę na boku 😅 kupię sobie jeszcze jeden z momcozy jak będę zamawiała reduktory do laktatora. I może pójdę do brafiterki żeby sobie coś zmierzyć przed samym porodem. W Wawie myśle ze podje do bradonny tam kiedyś kupowałam biustonosze stacjonarnie i było Ok :) I myśle ze może 4 stykną. Z takim praniem co dwa dni. Jak będzie potrzeba to w sportowy włożę wkładki laktacyjne i pewnie da radę.

Jak tam WNM jesteś już na zwolnieniu ? :) odpoczywasz chyba miałaś iść do października.
    Ja zapadam w sen jesienny codziennie w nocy śpię normalnie plus w dzień dosypiam 😆

Ottioli, Holibka, kattalinna lubią tę wiadomość

ona 28
    on 31

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 21 października, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten lipiec też zszokował, że to już 🙈 Szybko to leci i za każdym razem jak sobie przypomnę, że to może być moja ostatnia ciąża to jakoś mi przykro 🙈 Ale może dzieci zmienią moje zdanie 😅

Byłam w tym luxmedzie, ale pan doktor bardzo się zdziwił i spytał „co ja robię w ciąży w poradni ginekologicznej” 😜. Wystawił mi receptę na płatną immunoglobulinę (350 zł) i powiedział że trzeba kupić i potem się umówić na podanie, ale on nie ma pojęcia jak to działa, więc zupełnie inne informacje niż dzisiaj na infolinii, ale oni nie potrzebują przynajmniej potwierdzonego wyniku. Tak czy inaczej Idę na podanie w piątek na NFZ, do tego czasu będę już miała potwierdzony wynik.

Mnie też się nie podoba widok koszyka w aptece 🙈

Ottioli w normalnych warunkach to chyba nie byłoby za dobrze, może świadczyć o jakichś nieprawidłowościach w metabolizacji tej glukozy. W ciąży nie wiem czy ktoś jakoś to skomentuję, bo w normach jest. Pytanie jeszcze jak trzeci wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 19:01

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 21 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkoszulka wrote:

Ja też byłam w szoku jak zobaczyłam koszyk na ponad 1000zl… kupiłam jeszcze rzeczy których mi brakowało. Szczotki do włosów, termometr do wanienki, inhalator, respirator do nosa etc i cyk już kasy nie ma - kupić by się przydało prędzej czy później 😖

Nome, jeśli masz rh- to immunoglobulina dla Ciebie jest za darmo na NFZ.
    Przedzwon sobie do osrodka i dopytaj, być może maja Rhopylac na stanie.
    Ja dostałam skierowanie na zastrzyk, bezpośrednio do szpitala w którym będę rodzić, ale musiałam wcześniej zadzwonić do ambulatorium z pytaniem czy mają na stanie i kiedy mogę przyjść

Edit: już doczytałam, że Cie czas nagli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 19:22

preg.png
  • Ottioli Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nome już mam trzeci wynik i poszedł do góry, więc wygląda to tak:
    Przed wypiciem glukozy 80,4 mg/dl
    Po godzinie 83,1 mg/dl
    Po dwóch 121,7 mg/dl

Jutro mam endokrynologa to może zwróci też uwagę na ten wynik, bo jest razem z innymi wynikami. Nie spodziewałam się takiego wyniku.

To fakt, że ten lipiec szokuje 🤭

2022 💔
    05.2024 ⏸️

preg.png
  • LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 21 października, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ottioli, mieścisz się w widełkach więc powinno być ok. Ale faktycznie powinno to wyglądać tak:
    1. Na czczo do 90
    2. Po 1h do 180
    3. Po 2h do 153
    Czyli jest wzrost duży (max podwojenie wartości na czczo) i spadek delikatny.
    Mimo, że mieścisz się w widełkach to jednak słabo metabolizujesz taką glukozę. W trzecim punkcie zamiast spadku masz wzrost.

Ale no wiadomo, najwięcej to lekarz CI powie (ja bym się nie martwiła) ☺️

Nomeolvides, Ottioli lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ottioli Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Leniwe Kluski wiem, że jest to w widełkach, więc czekam na opinie lekarzy 😊 nie ma co się stresować na zapas. Ale pamiętam, że chyba ktoś miał tu podobną sytuację.

Dzisiaj oprócz krzywej to jeszcze miałam mocne skurcze BH. To już chyba trzeci raz jak je mam i nadal mnie zaskakuje ten dziwny rodzaj bólu.

2022 💔
    05.2024 ⏸️

preg.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 21 października, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po sesji i to było wspaniałe doświadczenie. :D

2 godziny przebieranek, kreatywności i fanu, a dodatkowo mamy kilka sesji w jednej, bo i ujęcia w klimacie boho, i pastelowe eteryczne w tonach tiulu, i typowo bożonarodzeniowe w czerwieni, zieleni i złocie.

Teraz z niecierpliwością przebieram nogami i czekam na efekty tego szaleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 21:15

Ottioli, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Holibka, kattalinna lubią tę wiadomość

preg.png

event.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ