Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Beza27 dzięki za przypomnienie o pampersach. Zapomniałam o tym całkiem a za darmo to trzeba brać 😄 Do niebieskiego pudełka ktoś się zapisywał?
Potforzasta obrócić się może jeszcze i kilka razy. Ja czekam w kolejce zobaczyć co mój artysta w czasie wolnym robił 😄
Rocky ja dzisiaj mam pierwszą pomoc. Nie mogę się doczekać razem z mężem bo jako medycy lubimy bo czasem jest temat do fajnych dyskusji 😁 Już od paru dni o tym gadamy.
Nie wiem co mężowie mają. Mój też chce teraz się brać za pokój dziecięcy ( wcześniej nie chcial) I przenosić swoją strefę gamingową do jeszcze trzeciego pokoju żeby już mebelki dziecięce pozamawiać. W porę. No nic, spedze jednak ambitnie ostatni miesiac 😅Rocky lubi tę wiadomość
-
Potforzasta, super 🤩 to już konkretny bobas 👶
Gumcia, uwielbiam tą tradycje z tym psotnym skrzatem. Może to moja wrodzona złośliwość ale uwielbiam patrzeć jak dzieciaki doznają szoku na niektóre psoty skrzata (pomalowana twarz markerem to hardkor xD). Albo to poniżej
https://pl.pinterest.com/pin/798614946409923915/
Ewelka, jak wszystko jest dobrze to podziękuj „miłym” ludziom za komplementy. Ja nie wiem co to to za przyzwolenie na komentowanie czyjegoś wyglądu/postury/wagi tak luźno; jakby się o pogodzie rozmawiało.
Ja zawsze komentuję „dziękuję za komplement. Bo tak to powinnam odebrać? To był komplement prawda?” Zazwyczaj takiej osobie robi się głupio.
Niech spadają.
Co do alkoholi 0% to ja też właśnie nie pijam. Ale chciałabym grzane wino w tym sezonie wypić. A w tamtym roku piłam grzaniec galicyjski zero. No mniam.
Btw nie wiem czy wiedziałyście ale piwo zero nie jest takie dobre dla niektórych kobiet w ciąży. Mianowicie chmiel może potęgować napięcia/skurcze macicy i nadmierną produkcję estrogenów. Ale podobno nie ma wystarczających badań na ten temat. To takie „być może/prawdopodobnie; w sumie kto by robił testy na ciężarnych…
soundia lubi tę wiadomość
-
@Zaqwsx tak, ostatnio też nam przestawili wizytę. No nic, widocznie taka specyfika tej poradni.
Rano jechaliśmy do naszego miasta i na każdym nawet mini moście lodowisko 😱 w ogóle spadł pierwszy śnieg w naszym rejonie. Zima drogie panie.soundia lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Zaqwsx wrote:Beza27 dzięki za przypomnienie o pampersach. Zapomniałam o tym całkiem a za darmo to trzeba brać 😄 Do niebieskiego pudełka ktoś się zapisywał?
Ja się zapisałam ale online to totalnie nie ma sensu bo tylko spam przychodzi. Za to sprawdzilabym gdzie możesz odebrać pakiet Będę mama i zadzwonić tam. My go dostaliśmy w ramach szkoły rodzenia i nikt o żadne dane nie pytał 😅 W środku była próbka płynu do prania, Sudokremu (niby próbka ale biorąc pod uwagę że to tylko na zaognione odbazenia myślę że może starczyć na długo) oraz jedna pieluszka dada.soundia lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Witajcie po przerwie nadrobilam wszystkie posty i w sumie tak patrzac to u mnie mega postepy stad szybko Wam streszcze co i jak
Dziś mamy 33+1. Mala wazy juz 1410g! co jak na nasza historie jest super wynikiem (SGA 1 percentyl). Wszyscy w szpitalu zadowoleni bo to juz masa ktora brzmi naprawde dobrze niz jak msc temu bylo 600-700g i podejrzenie zahamowania wzrostu. Dalej co tydzien mam kontrole na oddziale i dzielnie przybiera ok 150g na tydz. Stad jesli to sie utrzyma to bedzie 'normalnym' bobasem ponad 2kg 🩷
Jedyne co zauwazono jeszcze to pojawila sie lekka niedomykalnosc zastawki trojdzielnej jednak na bardzo niskim poziomie do przebadania po porodzie co juz nam wpisano w karte.
W polowie pazdziernika odstawiono mi insuline i jakos sie trzymam. Dieta jak w zegarku, mąż dzielnie gotuje wiec mam nadzieje ze jakos dotrwamy nadcisnienie ogarniete lekami tez w ryzach.
Kto by pomyslal ze stwierdzenia typu 'ale maly brzuszek' lub 'ale super wygladasz' w ciazy wcale nie ciesza bo kazdy komentuje ze taka chuda jestem i wowowo nie roztylas sie. A ja schudlam po prostu przez moje niedo konca zdiagnozowane problemy i do tego no dziecko jest po prostu male... jak ktos mi powie ale ladnie uroslas to sie ciesze jak glupia.
Zakupy rozpoczelismy po informacji ze w naszym przypadku moze byc tak ze na cotgodniowej kontroli zostawia nas w szpitalu i bedzie juz dzidzia na swiecie 🙈 wtedy nas tknelo ze kurde nic nie mamy a moze byc wczesniak. W koncu sie mozg przestawil ze to juz czas ze wszystko sie ulozy a zajelo mi to psychicznie naprawde duzo czasu. Czytajac Wasze posty to mamy juz wszystkiego naprawde calkiem sporo a walizka spakowana jezdzi ze mna w aucie na stałe tak samo dokumenty. To chyba jako takie zabezpieczenie psychiczne ze jednak nas nie rozpakuja tak szybko 🤣 tak samo mam ciuszki dla wczesniaka, tez bardziej jako talizman ze nie beda potrzebne i oddam je na oddzial
Z ciekawostek dla Was: mam tez ze szpitala wypozyczone domowe ktg z racji moich przygod szpitalnych w tej ciazy od 32 tyg szpital wypozyczyl mi Pregnabit. Jest to domowe ktg ktore uzywam 30min dziennie az do porodu. Zerknijcie sobie w neta bo malo kto o tym wie i jest to dosc ciekawe dla przyszlych mam w moim jest to wypozyczane w przypadku ciazy wymagajacej czestszej kontroli. moge wstawic zdj jak to wyglada jesli chcecie.
Przyznam ze bardzo mnie dziwi ze musicie serio wszystko brac do szpitala patrzac na szpital w ktorym jestem pod opieka i gdzie bedzie porod to naprawde malo rzeczy musze miec. Pampersy, chusteczki nawilzane, krem do pupy i ew.smoczek. wszystko inne jesli sie chce ale jesli nie to szpital zapewnia a jest to osrodek publiczny.
Zawsze chcialam rodzic prywatnie ale jak widac moja ciaza rowno w 20tyg zweryfikowala te plany 🙈
Wspomne tylko ze to moja 3 ciaza (dwa poronienia w 5 i 8tyg). Jak ją przetrwam to bede najszczesliwsza mama na swiecie 🩷
Z wyprawki moge polecic kolyske w typie chicco babyhug. Mam juz caly pakiet, przetestowany tez we wczesniejszych latach na chrzesniaczce i serio sie super sprawdzalo jak sie jest np samemu w domu z dzieckiem itd itp.
Dretwieja mi nogi, palce u rąk 🙈
Bardzo Was pozdrawiam wszystkie jestescie super dzielne
Holibka, KINGA89, Rocky, Oliwka91, kattalinna, Aleale, potforzasta, LeniweKluski, Podkoszulka, kknn lubią tę wiadomość
-
Potforzasta kawał dzidziola 😁
Aleale co za czad z tą choinką 😁
Do niebieskiego pudełka się nie zapisywałam, ale dostałam paczki od nich u ginekologa. Był płyn Lovela, jakiś eco płyn do sprzątania, sudocrem, pieluszka, floradix i dużo ulotek Z rosmana właśnie jestem ciekawa czy dostanę te pieluchy, bo w sumie nic od nich nie przychodziło przez całą ciążę.
Kurde bezalkoholowy grzaniec brzmi dobrze, chyba poszukam 😁 Ja przez ciążę wypiłam może z 3 czy 4 drinki 0% zawsze z upewnianiem, że jest to 0.0 a nie może 0.5. W Gdańsku otworzyli w ogóle drink bar tylko i wyłącznie z drinkami 0, ale chyba nie cieszy się popularnością. Byliśmy kiedyś z mężem i ludzie, którzy siadali wychodzili zaraz po tym jak obsługa ich usiadomila ze tu tylko bez %.
Ja się obudziłam dzisiaj znowu z bólem gardła i zapchanym nosem 🤦🏼♀️ już było dobrze. Ile można pić mleko z miodem.
Mężowie to chyba dopiero teraz zaczynają ogarniać co się wydarzy w najbliższych tygodniach 🤣 mój tylko co chwilę mówi „boże będę ojcem” 🤣
Wróciły mi znowu rozpulchnione dziąsła, aż to wszystko boli. Mam nadzieję że po ciąży mi wszystkie zęby nie wypadną 😳
Kciuki za wizyty! Czekamy na dobre wieści ☺️soundia, potforzasta lubią tę wiadomość
-
To dlatego te pokoiki chcą tak szybko ogarniać! Bo do nich to dochodzi i chcą coś zacząć robić u nas dalej ten „pokoik” jak biuro/ przechowywania. Nikt się nie garnie do urządzania i remontowania. Myśle ze jak maluch będzie zaczynał chodzić to będzie trzeba zrobić poważne przemeblowanie żeby nie wywalił na siebie jakiejś komody.
Dzięki Zaqwsx za polecenie win 0 %, tez zawsze się upewniam czy to 0.0 %. Często maja 0 coś tam… z piwka 0% to najlepsza jest bawaria tak mi się wydaje. Na ślubie jeszcze próbowałam rumu 0.0 % i był okej, pachnął jak alkohol wiec się upewniałam 3 razy ze to 0.0%.
Soundia powodzenia, żeby dzidzia wytrzymała jak najdłużej w brzuszku 😀soundia, Rocky lubią tę wiadomość
-
Holibka widać mają taktykę że nie rezerwujesz terminu tylko tydzień terminowy i zmieniają jak im wygodnie 😀 Szkoda tylko że ludzie też mogą mieć plany...
Soundia aby dzidzia rosła zdrowo i chciała się rodzić w terminie. Z tymi zastawkami to później w wielu przypadkach się normuje, tak więc myślę że jak już pojawi się na świecie to zrobi dużo niespodzianek miłych rodzicom. Dobrze ze mówisz o tym ktg. Mam nadzieje ze nie skorzystam... 🤣
Nomeolvides ja jestem spuchnięta dzisiaj wszędzie. Dziąsła po raz pierwszy w ciąży. Nie jest to przyjemne uczucie i do tego muszę zmienić rozmiar majtek chyba... dramat jak mnie z dnia na dzień zaczęły zwykle majtki uciskać. Eh te hormony... Już ich nie chce 😅
Drineczki 0% były u mnie na weselu. Mam rodzinę od strony męża niepijącą i w sumie fajna atrakcja, chociaż obok drinka to to dla mnie nie stało...
Domi.Nika ja właśnie nie mam głowy do urządzania mebli dla większego juz dziecka. Nie wiem czego się spodziewać. Niby są poradniki co do pierwszych pokoików dziecięcych ale ostatnio działa mi tylko 5% mózgu i nawet jak coś czytam to nie rozumiem 🤣soundia lubi tę wiadomość
-
Z „alkoholi” 0% to mogę polecić:
Różowe Falko https://falkodrinks.pl/products/falko-750-ml-sparkling-rose-0
Szampan Mionetto 0%
Grzaniec galicyjski 0% (jest też w wersji malinowej i dyniowej)
Piwa Żywiec (pomelonż to mój faworyt)
kattalinna, Domi.Nika, LeniweKluski lubią tę wiadomość
-
Soundia ale fajnie, że rośnie i że zrobiłaś update 🙂 ostatnio się zastanawiałam nawet co u Ciebie, bo pamiętam, że była dziewczyna co pisała, że dzidzia mała i się martwiłaś ale nie mogłam sobie nicku przypomnieć 🙂 półtora kg to już naprawdę super wynik, jeszcze troszkę podkoksuje i już będzie spory bobas!
soundia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś promka na RP STORE
Niektóre rzeczy można kupić w fajnych cenach ja dorwałam trochę pieluch flanelowych, koszule do porodu z 150 na 90 zł i figi poporodowe 2 pak .Rocky, Holibka, soundia lubią tę wiadomość
-
Soundia, bardzo mnie ucieszył Twój post, super, że wpadłaś z wieściami 😀 trzymamy kciuki za Calineczkę, żeby wciąż tak ładnie rosła. I niech korzysta z uroków swojej kawalerki jak najdłużej 🙂
Rocky, dzięki za polecajke gry, popatrzę sobie.
Ja napoje 0% w tej ciąży przyjmuję chętnie 😉 głównie piwa bo narobiło się tego mnóstwo i jest w czym wybierać. Dla mnie super opcja żeby się nawodnić, gdy woda już nie wchodzi, lubisz te różne smakowe oranżadki 😉 ostatnio częściej wygrywa herbata, ale jakaś zerówka zawsze w lodówce jest. No i zero zero, bez dodatkowych cyferek.
Byłam dziś w laboratorium, strasznie dużo tych badań wyszło, obym nie musiała już części powtarzać do porodu. Chociaż jeśli miałabym wybierać bez powtórki w tym roku czy nowe w przyszłym to wolę jeszcze raz wszystko 😉
Dziś pierwszy raz upomniałam się o miejsce w autobusie. Był słabo zapełniony ale wszystkie miejsca siedzące zajęte. Oczywiście na dwóch z tych czterech oznaczonych z pierwszeństwem młodzieżówa z telefonami i słuchawkami. Nawet nie podnieśli (podniosły? Nie wiem jakiej płci była jedną osoba 🙉) oczu...Zaqwsx, Holibka, soundia lubią tę wiadomość
-
Ja za to po wizycie. Przychodzi się i dopiero klepie kolejke, dzięki temu przychodzi na raz jakieś 10 ciężarnych i chwilę później zaczynają się schodzić emerytki i zawsze jest śmieszne bo one klepią kolejkę od 9 mając na 11 a ciężarne to ciężarne i kto komu ma miejsca ustępować 🤣 Dzisiaj było śmiesznie bo się babcia spruła do dziewczyny w ciazy że kaszle, wyszedł lekarz i obu wręczył maseczki więc w tej duchocie jeszcze siedziały sobie w maseczkach 😅
U mnie szybka 5 minutowa wizyta, szyjka w normie 4cm , zakażeń nie widać i znowu mam za twardy brzuch według lekarza więc dostaję lekkiego bana na wzmożoną aktywność fizyczną. Reszta to jak zawsze bardziej pytał o męża niż o mnie ( bo go nie bylo tym razem i nie mial kogo przepytywać z ginekologii bo ja to jak raz powiedzial i tak nie zrozumiem) 🤣 Kacper głową w dół dalej. Aby juz mu tam było wygodniekattalinna, Domi.Nika, potforzasta, Limonka26, Liyss🧚🏻, Faelwen90, Holibka, Nomeolvides, LeniweKluski, Podkoszulka, kknn lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx, podziwiam za umiejętność poruszania się w takich okolicznościach, chyba Wasze doświadczenie zawodowe pomaga. Ja zupełnie nie umiem w NFZ i jak czasem muszę skorzystać to glupieję zupełnie. Wprawdzie tę ciążę na początku prowadziłam na NFZ właśnie ale tam były zapisy na godzinę i zawsze pustki więc nie było źle. Klepanie kolejek to dla mnie jest zupełne nieporozumienie w trzeciej dekadzie XXI wieku...
Ps. Ale tej szyjki zazdroszczę 🤣 chyba nigdy takiej nie miałam, w obu ciążach 3,7 to chyba maxWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 11:31
-
Soundia super ze mała rośnie oby siedziała jak najdłużej i oby sobie rosła spokojnie.
Zaqwsx też dobre wieści może dotrwamy wszystkie do stycznia. Mój mąż jeszcze rządnej wizyty u giną nie opuścił przecież jak to mówi to jego syn a ostatnio się przyznał ze trochę boi się porodu jak to będzie.soundia lubi tę wiadomość
-
@Aleale, o jaa choinka 🤩 Aż już bym chętnie ubrała 😍
@Oliwka, u nas ten sam temat 🥹 No i też choinka żywa, więc jeszcze trzeba poczekać. Chociaż w tym roku postawimy szybciej niż rok temu, bo myślę zwijać ją na początku stycznia, żeby w razie coś już po porodzie nie mieć na głowie jeszcze sypiącej się choinki xD Ale jakieś światełka, świeczki i lampioniki można wyciągnąć już niedługo 😁😎
Ja z niezdrowych rzeczy dojadam jeszcze rogale marcińskie, bo nam rodzina pozwoziła takie ilości, że do końca tygodnia tego nie przejemy 🙈
A z „ win” 0% latem kupiłam Martini i z tonikiem jeszcze uszło, ale generalnie bez szału, mocno słodkie.
@Beza, podpytam o mleko. Capricare kupujesz to zwykłe czy kozie? Ja się wahałam między nim, a bebilon profutura duo biotic, bo jak znalazłam gdzieś porównania to te dwa miały najlepsze składy. Z racji, że ja mam alergię na BMK, mąż też jako dziecko średnio tolerował zwykłe mleko to mam na uwadze, że młody też może mieć jakieś problemy 🫣 Stąd właśnie rozważałam capricare, ale nie wiem czy to zwykłe ewentualnie czy kozie 🤔 Gdzieś się natknęłam, że kozie można dopiero po zgodzie lekarza? To prawda? 🙈
Coś chyba jest z tymi mężami, bo mój w tym tygodniu ogarnął pokój i wczoraj skręcił łóżeczko 😅
I też się zastanawiałam co z tymi pieluszkami z rossmanna, już myślałam że gdzieś jakiejś zgody nie zaznaczyłam albo coś, ale widocznie jeszcze jest czas 🙂
I cieszę się z dobrych wieści z wizyt ☺️Oliwka91 lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Kciuki za wszystkie wizyty ✊🏻 i cieszę się z tych udanych już wizyt 🥹 dzieciaczki rosną jak na drożdżach!
Chyba to już ten czas gdzie coraz mniej do porodu i facetom włącza się tryb wicia gniazda tak jak nam 😂
Ja też jestem ciekawa czy dostanę maila, że mogę odebrać pieluszki z rossmanna. Ale właśnie chyba muszę te zgody zobaczyć czy zaznaczyłam.
Wczoraj była promocja na pieluchy dada 1+1 gratis.
Wzięłam 2 małe paczki nr 2 na próbę. Więc mam dade, pampersy i te Rossmannowskie na próbę. Zobaczymy, które się sprawdzą. Jeszcze bym chciała sprawdzić te z lidla.
Ja już czuję się jak sumo w tych płaszczach i kurtkach 🙈 ale już zima za pasem i trzeba cieplej się ubrać. Chociaż ja jeszcze tydzień temu chodziłam w swetrach samych i potem się przeziębiłam 🙈
Trzymajcie się zdrowo! Herbata z malinami i cytryną polecana w dużych ilościach na rozgrzanie 😁soundia lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss ja nadal mieszczę się w swoją stara kurtkę zimową więc czuje się normalnie ale już nawet znajomi którzy często mnie widza to i brzuszek widzą więc coś się zmieniło choć jak dla mnie to on tyłki jest bardziej okrągły jak piłeczka i tyle.
Mi się włączyło gotowanie na czas poród i po porodzie żeby mieć pomrozone i mam już uszka krokiety pierogi gulasz zrobię im jeszcze jakieś kotlety i zamrożę i w sumie nie wiem co jeszcze by można.Holibka, kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
U mnie sypie pierwszy śnieg, ale chyba wczoraj wieczorem też coś w powietrzu wirowało.
Jest magicznie i ta aura dodatkowo tak przybliża mnie do "Dnia 0".
Jutro 3 prenatalne, już przebieram nogami i dopinguje malucha, żeby przykoksował trochę do jutra (o ile to możliwe
Powodzenia na wizytach. Dziś idealny dzień na kakao, gorącą czekoladę, ciepłe herbatki i kocyk, i to jest mój plan na wieczór.Zaqwsx, Holibka, Podkoszulka, Aleale, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Kattalinna ja musze zrobić reklamę nfz towi że niektóre rzeczy ostatnio zadziały się dobrze. Jeszcze dużo do naprawienia jest w systemie, ale powoli wygląda to tak jak być powinno. Rozczarnowana jestem trochę tym że mój lekarz nie chce poświęcić 5min na przełożeniu głowicy i zobaczeniu na oko czy z dzieckiem nadal ok, ale rozumiem że to procedura i spowalnia kolejkę a przychodnia by nie miała za to zwrotu za nią. Dobrze ze da się po ludzku na nfz ciążę prowadzić ale w razie problemu i tak z usług prywatnych bardziej trzeba korzystać.
Potforzasta ja też się mieszczę w swoją kurtkę ale mój młody wyjątkowo jej nie lubi. Już tu pisałam że autentycznie jak ją zapinam to zaczynam dostawać mnóstwo kopniaków ( a mam jeszcze sporo miejsca). Wiem już że nie lubi puchowych rzeczy... 🤣
Z dodatkowych rzeczy to ja będę mroziła mielone/schabowe/pieroki/krokiety ( bo jeszcze mam mnóstwo) i pieczeń + co zostanie po wigilii jak mi się uda zrobić do tego planuję zawekować krupnik, rosół, zurek, barszcz i pomidorową. A resztę to elo. Mieszkam w mieście i bardzo szybko umiem gotować, tak więc myślę że to raczej nie na przymus tylko żeby mieć wygodnie.
Mój maż dzisiaj zaczął temat że on to chce też zacząć więcej pracować ( zatrudnia się od piątku bo udało się wcześniej i będzie robił jakieś 180-200h/msc ) I dzisiaj mówi że chce jeszcze podorabiac w czasie wolnym. ALE MNIE WKURZYŁ 🤣 Pierwsze dziecko, nie wiemy co i jak a on mi do prac chce uciekać dodatkowych. Smuci mnie trochę że tego nie rozumie że wolałabym wsparcie w domu na start przynajmniej a argument szybszej budowy domu średnio do mnie przemawia jak boję że mi baby blues przejdzie w depresję albo nie będę w stanie czegoś robić... 🥲
Limonka26 ja mam ochotę zjeść takiego rogala ale jakoś ciągle się boję zgagi po nim.Patrzę na jego piękny wygląd i widzę pieczenie w nocy... 🥲 Bardzo są ciężkostrawne? Głupio będzie mi nie spróbować ich teraz w sezonie a przyznam że nigdy nie jadłam