X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Yowelin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam wszystkim za wypowiedzi odnośnie wagi, postaram się tym nie denerwować zbytnio do piątku 😊

@ultramaryna, tak, odkręcanie tej blaszki pomogło, suszarka nie piszczy

Ottioli, Stokrotkkka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • kinia982 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na ip o 6:00 🥹 Dostałam lek domięsniowo jakiś rozkurczowy bo lekkie skurcze na ktg się pisały, info, że mam brać apap+nospe do poniedziałku i jeżeli się nic nie poprawi to będziemy działać i mam wrócić. Szyjka ok, zamknięta, więc nie było sensu mnie tam zostawiać. Ale tylko wrocilam do domu... zwracam co 20 minut, przysypiam na kilka i budze się dosłownie zwracając na ziemie, mam ostrą biegunkę i na raz zwracam i siedze na toalecie 🙈 Do tego doszedł stan przeciwgorączkowy. Czuje się jak trup... W szpitalu i przed wymiotowałam, ale olali to kompletnie i nic mi na to nie dali - a moim zdaniem to jakaś jelitówka 🥹 Ale też dużo pogorszyło się po powrocie do domu. Tak mnie złapało, że modle się, żeby przeżyć następne godziny 🙏🏻😪

Endometrioza, PCOS

23.04.24 cień cienia ⏸️ 10 dpo
    24.04.24 beta 20.40 mlU/ml 🥺❤️
    26.04.24 beta 84.90 mlU/ml 🥳
    09.05.24 beta 13354 mlU/ml 🫶🏻
    11.05.24 beta 22705 mlU/ml 🤞🏻

21.05.24 1.23 cm małego człowieka z bijącym ❤️ (7+1)
    21.06.24 5.5 cm człowieka ❤️ (11+4)
    15.07.24 mamy zdrowego chłopca 🩵🥺

preg.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Kinga, to chyba będzie najbardziej stresujące sylwestrowe wyjście w Twoim życiu 🤭😉

Żebyś wiedziała. A jeszcze wczoraj widziałam się z jedną znajomą, która też będzie na tej imprezie i tak stwierdzila:
    - Wytrzymasz. A jak nie, to jakoś będziemy odbierać poród...

Tak średnio się ucieszyłam na tę myśl :D

ultramaryna_, Zaqwsx, Podkoszulka lubią tę wiadomość

preg.png

event.png
  • Stokrotkkka Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia982 wrote:
    Dziewczyny byłam na ip o 6:00 🥹 Dostałam lek domięsniowo jakiś rozkurczowy bo lekkie skurcze na ktg się pisały, info, że mam brać apap+nospe do poniedziałku i jeżeli się nic nie poprawi to będziemy działać i mam wrócić. Szyjka ok, zamknięta, więc nie było sensu mnie tam zostawiać. Ale tylko wrocilam do domu... zwracam co 20 minut, przysypiam na kilka i budze się dosłownie zwracając na ziemie, mam ostrą biegunkę i na raz zwracam i siedze na toalecie 🙈 Do tego doszedł stan przeciwgorączkowy. Czuje się jak trup... W szpitalu i przed wymiotowałam, ale olali to kompletnie i nic mi na to nie dali - a moim zdaniem to jakaś jelitówka 🥹 Ale też dużo pogorszyło się po powrocie do domu. Tak mnie złapało, że modle się, żeby przeżyć następne godziny 🙏🏻😪

Trzymaj się! Mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej. Staraj się dużo pić - wiem, że przy takich dolegliwościach nie ma się na to ochoty ale ważne jest abyś się nie odwodniła.

kinia982 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra 🫂 czy masz wsparcie? Najlepiej i takie profesjonalne ze szpitala, ale też to najbliższe w mężu i reszcie rodziny? Wiem, że trudno Ci tu pewnie wchodzić, ale dawaj znać jak się czujesz, bo Twój dobrostan też jest kluczowy. Dużo zdrówka dla Tadzia, to już kawał bobasa i potrzebuje troszkę czasu, żeby dostosować się do świata na zewnątrz, ale na pewno sobie poradzi 🩷

Kinia kurde oby Ci to szybko przeszło!

Domi dobrze że jesteś pod kontrolą i w kontakcie z lekarka. Trzymam kciuki żeby ciśnienie już nie szalało 🤞🏼

Leniwe dzielna z Ciebie babka! Mam nadzieję, że bąbel na spokojnie jeszcze posiedzi i może uda się święta spędzić jednak w domu 🤞🏼

Holibka dobrego czasu!

Kinga już dużo było głosów, ale ja też się dołączę że twardy brzuch i parcie na pęcherz to u mnie stala kombinacja.

Moje dzieci wczoraj na wieczór dały popis szaleństw i dzisiaj dosyć długo odpoczywały po tych wyczynach, ale już się oczywiście zdążyłam zestresować, bo wiem że synek ma pępowinę na szyi 🥲Już bym chciała mieć dzieci po drugiej stronie, bo przynajmniej będę mogła siedzieć nad nimi i patrzeć czy oddychają a nie tak jak teraz 😅

Serwis do suszarki zamówiony, nowa pralka zamontowana, w poniedziałek kupujemy choinkę, we wtorek jak się uda to kino (bo jednak nie byliśmy ostatnio) a potem już tylko siedzenie jak na szpilkach. Mam nadzieję, że zadzwonią w tą sobotę za tydzień a nie że będziemy czekać niewiadomo ile 🙈

Robi się gorąco!

ultramaryna_, kinia982, Podkoszulka lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pierwszy dzień w swojej ciąży gdzie głównie przespałam 🙈 jestem adhd i osoba z ogromnym poczuciem obowiązku,ale dzisiejszy dzień mnie pokonał 🤣 już wczoraj się coś świeciło,bo mąż mój mówi- A my jesteśmy spakowani na tyle,że bedzisz mi mówić co i jak ❤️

Tigra Tadzio ma piękną wagę,więc po prostu potrzebuje czasu. Udało się podać sterydy na płucka jeszcze przed cc czy nie mieli czasu? Moje bliźniaki wyciągnięte były na podobnym etapie - synek był od razy na rączki,a na córeczkę musiałam poczekać,więc te oddychanie to chyba indywidualna sprawa każdego maluszka.

Co do skurczy i twardnienia brzucha to u mnie cisza,ale cholera wie. Z blizniakami byłam w szpitalu- miałam skurcze i nie wiedziałam,że to jest właśnie to.

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka udanego wyjazdu. Nie dziwię się że w aucie ciasno jak się tak wszystko wiezie 😀

Kinia982 koniecznie pij bardzo dużo. To bardzo istotne żeby przy zatruciu się nie odwodnić a w ciąży to jeszcze ważniejsze. Pilnuj tego i nawet ustaw sobie budzik żeby pić...

Nomeolvides rzeczywiście stresujące z tą pepowiną, ale ona tam jeszcze będąc w wodzie jest bardzo elastyczna. Może przy kolejnym badaniu już się z niej odkręcić, ale rozumiem nerwy, tez bym była zestresowana. Też już się nie kogo doczekać doglądania dziecka poza brzuchem. Fajnie móc cały czas widzieć jak się czuje i oceniać za pomocą większej ilości narzędzi niż czucie i intuicja.

Mamausia widocznie organizm bardzo potrzebował takiego dnia luzu. Pewnie jutro już poczujesz dużo więcej siły i chęci na robienie różnych rzeczy.

Ja mialam ogromną ochotę na kebaba i specjalnie mniej jadłam żeby smakował lepiej a wyszło tak że stwardniał mi brzuch, żołądek się zmniejszył i nawet połowy nie zjadłam 😅 A nastawiałam się od paru dni...

Holibka, kinia982 lubią tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków

preg.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia atmosfery - naszło mnie dzisiaj na refleksjęe, jak mój maluch będzie wyglądał. Po prostu nie mogę się doczekać, żeby go zobaczyć. Po tej marnej ostatniej fotografii 4D wywnioskowałam, że będzie podobny do mnie i mojego brata, kiedy był mały, ale czy rzeczywiście, czy to tylko takie moje pobożne życzenie, to nie wiadomo.

A wy macie jakieś przeczucia co do wyglądu swoich dzieci, albo jakieś wskazówki wydedukowane ze zdjęć? Moja bratowa miała taką zgadywankę dlq gości na swoim baby shower i jak typowałam wygląd po bracie, to wiele szczegółow udało mi się odgadnąć. :)

Ilona.. lubi tę wiadomość

preg.png

event.png
  • Podkoszulka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra, mój synek w 38 tc ważył 2820 g także różnica niewielka :) a z oddychaniem problem zdarza się nawet u donoszonych dzieci. Zleci szybko i wrócicie do domku cieszyć się sobą. Masz pelne prawo czuć to co czujesz. I pamiętaj, że masz w nas wsparcie!

Leniwe, trzymaj się tam dzielnie !

Co do wyglądu to moja córka wygląda na zdjęciach z brzucha identycznie jak mój syn w tym okresie. Z tym, że mój synek bardzo się zmienił od okresu niemowlęcego, nie da się poznać, że to to samo dziecko 😄 więc w sumie jestem ciekawa jak wyrośnie córka.

Mamausia, LeniweKluski, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

36 l.
    w domu zawodnik lat 4
    t. porodu 26.01.2025 r.
    preg.png
  • Podkoszulka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia982 też parę dni temu przeszłam jelitowke, na szczęście po 1 nocy minęło. Oby szybko ci przeszło 🤞🏻

kinia982 lubi tę wiadomość

36 l.
    w domu zawodnik lat 4
    t. porodu 26.01.2025 r.
    preg.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety mi te ciśnienie skacze :( raz wyszło takie 165/93 ale za chwile zmierzyłam nawet nie rozpisałam kołnierza i było 144/90 a zaraz po 5 min na 136/90. Wiec który pomiar jest prawdziwy. Nie wiem ale pierwszy wskazuje na IP, drugi na kontakt z lekarka a trzeci na to ze może być 🫣
    Czuje ruchu małego, wszystko wydaje się git. Ale spakowałam do plecaka jakieś rzeczy jakby trzeba było jechać i zatrzymaliby mnie tam na noc. Wiec w razie ”w” jestem gotów.

Co do wyglądu jestem ciekawa 😅 ciekawe czy odziedziczy po mnie loki. Kiedyś mieszałam nasze twarze w tym symulatorze jak może wyglądać nasze bobo to taki słodziak wyszedł.

ona 28
    on 31

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefan na tych marnych zdjęciach z USG jest podobny do siostry, a ta to klon ojca swego. Zatem spodziewam się kolejnego nie mojego dziecka 😉

Holibka, ultramaryna_, LeniweKluski lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.Nika a czy jesteś pewna że za pierwszym razem mialas dobrze dopięty do ręki rekaw. Jak on wygląda w proporcji do Twojej ręki? Nie jest za ciasny? Kontroluj to jeszcze za 10-15 min po siedzeniu i nic nie robieniu. Jak się dalej pojawi wysoki wynik to może trzeba będzie lekkie leczenie wprowadzić. Lekarz rozważa indukcję wcześniej?

Loki to z tego co kojarzę cecha dominującą więc masz duże szanse :D

Co do wyglądu to moje dziecko jak zobaczyłam orzez ulamek sekundy orzypomina mojego ojca/męża ( podobni są do siebie ), ogólnie dziecko wyjdzie podobne też do mnie bo ja z mężem do siebie podobni jesteśmy i za dziecka wyglądaliśmy podobnie 😂 Śniło mi się że będzie rude i jasnoskóre jak mój brat... 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 22:25

Holibka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • Aleale Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak, że na początku dziecko najbardziej przypomina ojca? I że to jest jakiś spryt natury, żeby mężczyźni widzieli swoje odbicie i łatwiej na tym początkowym etapie nawiązywali relację? Czy to mit ? Jak patrzę po znajomych to się sprawdza, co jest śmieszne w przypadku dziewczynek :)) potem tak u kilkulatków się robi miks różnych osób, ale na początku tatusie

Zaqwsx, Stokrotkkka, Mamausia, LeniweKluski, kattalinna, Holibka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
    07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
    12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
    08.2023 amh: 0.3
    03.2024 amh: 0.45

29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
    08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
    13.05.2024 - transfer
    24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany

09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleale też kojarzę coś takiego, ale nie wiem czy ma to jakieś konkretne badania naukowe. Tak jak się mówi o porodach w pełnię księżyca, ale niestety nie udało się udowodnić korelacji cykli księżyca z porodami 😀

Aleale, Ilona.. lubią tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • Aleale Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, o pełni też słyszałam, w grudniu jest 15.12 a w styczniu 13.01, to się przekonamy...😅😅 ale akurat z księżycem to mozna by kombinować w ten sposób, że księżyc kontroluje przypływy i pływy, no a tutaj wody jakąś rolę odgrywają. mimo wszystko - wszystkim nam trzymam kciuki, żeby było bliżej terminu a nie pod pełnię. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 22:49

Zaqwsx, kattalinna, ultramaryna_, Limonka26 lubią tę wiadomość

13.05.2024 - transfer

preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trzeci raz usłyszałam na USG, że Mała jest bardzo podobna do Męża 🙈 Do tego jest kudłata, co najczęściej dotyczy czarnowłosych dzieci, czyli znów jak mąż (ewentualnie jak moja mama, bo ona też team czarne loczki) 🤷‍♀️
    Wobec powyższego nie spodziewam się mojego miniklona 😂

Aleale, Zaqwsx, ultramaryna_, Limonka26 lubią tę wiadomość

👩🏻 37l. 🧔🏻 43l.

Starania od 05.2021
    12.2023 start IVF
    05.2024 - 3 transfer ✅

17.05 ⏸️
    05.06 mamy ❤️ (6+5)
    15.07 6.1 cm zdrowego bobasa (12+3)
    16.09 410g, it's a Girl! 🩷 (21+3)
    21.10 920g 🐲 (26+3)
    13.11 1400g (29+5)
    04.12 1850g (32+5)

preg.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleale wrote:
    haha, o pełni też słyszałam, w grudniu jest 15.12 a w styczniu 13.01, to się przekonamy...😅😅

Gdybym mogła rodzić naturalnie, to 13 stycznia to byłby właśnie mój termin...

Co do tego podobieństwa do ojców, o którym piszesz @Aleale, to pierwsze słyszę, ale tak ewolucyjnie to ma sens. Większe przywiązanie, akceptacja w stadzie, przydzielanie zasobów, dziedziczenie. Ale mnie tym zaciekawiłaś, aż będę musiała poszukać na ten temat jakichś informacji, bo lubię takie naukowe smaczki.

Aleale, Podkoszulka lubią tę wiadomość

preg.png

event.png
  • Podkoszulka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko powiem, że synka urodziłam właśnie w pełnię księżyca (poród SN w 38+4), a żeby było śmieszniej to tego dnia urodziły jeszcze 3 inne dziewczyny z naszego wątku sierpniowego. W żaden inny dzień nie było takiej liczby porodów na forum (max 2 jednego dnia). Także wyczekuję tych pełni z zaciekawieniem 🌕

Edit: w pełnię rozpoczął się poród, a urodziłam dzień po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 23:31

Aleale, Zaqwsx, ultramaryna_, LeniweKluski lubią tę wiadomość

36 l.
    w domu zawodnik lat 4
    t. porodu 26.01.2025 r.
    preg.png
  • Aleale Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kinga no ciekawe, czy sa jakies poważne badania na ten temat, bo pewnie trudno coś takiego udowodnić a ocena własna nieobiektywna. Pewnie bardziej anegdota albo legenda. Ciekawe jak u dziewczyn, które już maja dzieci to wygladalo. Ale tak, ewolucyjnie to sie wydaje sensowne.

🌕🍿

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 23:28

13.05.2024 - transfer

preg.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ