Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Leniwe tylko na słodko 😁 a placków ziemniaczanych nie lubię w ogóle 😅
Piękne brzuszki! Niesamowite są te domki dla naszych dzieci 🥺
Holibka dobrze że poszło bezproblemowo ☺️ no i ta słodka rozpusta po!
Zaqwsx ja też najchętniej bym tylko coś przekąszała, jakoś nie mam ochoty na obiady. Ale jakieś jabłko, jogurt, grapefruit, jakaś mała kanapka itp to chętnie 🙈
Ultramaryna mi na zgagę (ale mam rzadko i delikatne) pomaga neobianacid. Dostałam na próbę kilka tabletek w aptece i jak się sprawdziło to kupiłam słoik
Byłam dzisiaj na paznokciach - skórki, opiłowanie itp i dostałam od mojej kosmetyczki zestaw prezentowy z rituals - mega miło! Ale po tylu latach to już w sumie jak koleżanka 😅
Wrzucam na chwilkę mój brzuszek w świątecznym wydaniu. Z tego co czytam na trojmieskiej porodowej grupie na fb to w naszym szpitalu jakieś wyjątkowe pustki, więc jest opcja że będą dzwonić na czas 🙈 Więc to już ostatnie chwile z tą kulką, będzie mi jej brakować, chociaż lepiej się czułam jak była mniejsza
Rocky, Domi.Nika, Aleale, Yowelin, kinia982, Podkoszulka, KINGA89, Stokrotkkka, kattalinna, Liyss🧚🏻, Limonka26, Holibka, kknn, ultramaryna_, Ottioli, Hello123, Murilega lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Holibka szacun dla syna że taki dzielny. Mnie zimne poty oblewały jak na pobranie do mnie przychodziły dzieci. Czasem było to 40 minut negocjowania i płaczu, rzadko były takie dzielne dzieci. Zdecydowanie zasłużył na jedzonko 😄
Zauważyłam że w przypadku dzieci dużo zależy od stresu rodziców. Jak rodzić był zestresowany to dziecko od razu płakało, ale nie dziwię się bo to trochę błędne koło
Moja córka niestety nie potwierdza tej reguły... Obsesyjnie boi się igieł i choćby nie wiem jak być wyluzowanym przy niej, zawsze jest problem. Jak była młodsza to było znacznie łatwiej, bo teraz już świadomość za duża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 12:56
-
Wlansie byłam ciekawa Nome jak twój brzuch i dwójka bobasków w środku. Jeszcze tydzień i się poznacie 😍
Dla zgagowych którym pojawiło się to w 3 trymestrze, mi przeszło po tym opadnięciu brzucha wiec życzę wam opadnięcia brzucha jak najszybciej 🤣 i tez brałam neobianacid i pomagało. Ale nie ma to jak odzyskanie luzu w żebrach wspaniałe uczucie. Podobno 3 tyg po opadnięciu brzucha sie rodzi czyli skoro zauważyłam to wczoraj to równe 3 tyg po to sylwester 😅😅
Ilona taka sałatka to moje smaki totlanie ale w lato 🙈 w zimę potrzebuje zupy z soczewicy, krokieta, pyzy, barszczu, pierogów, gulaszu, placków ziemniaczanych.
Dziś na obiad schabowy z ziemniaczkami i mizeria (co ciekawe robię ten obiad drugi raz w życiu) xd nie jest to jakiś standard w naszym domu. Po prostu mam ochotę na takie jedzenie. I zrobię zupkę z soczewicy i batata.
Dziś ciśnienie rano okej poprosiłam męża o pomiar i nie pokazywanie mi monitorka z cyferkami. Faktycznie denerwuje mnie chyba samo te mierzenie i ten dźwięk. Wiec chyba raczej te ciśnienie to „nerwowe”.
kattalinna, Podkoszulka, Rocky, Ilona.., ultramaryna_, Murilega lubią tę wiadomość
-
Nome, genialna fota! I wszystkie brzuszki, które wrzuciłyście takie ładne i zgrabne. Ja mam brzuch dość mały ale zrobił mi się taki wałek na boczkach, który jest niemal większy od tyłka. 😬 Jednak moje 36letnie ciało bez zadbania robi się okrutne. Kiedyś było łatwiej.
Nie planowałam szpilek, mam wygodne botki na obcasie ale to by było samobójstwo na tym etapie, więc przewrotnie włożę ciężkie buty do sukienki i wezmę jeszcze lżejsze niskie buty na zmianę.
Do mnie dziś przyjechało zamówienie z ikei (głównie zastawa na święta, które organizuje i rzeczy do domu), więc tym się zajmuję. Potem jadę na warsztaty świąteczne do przedszkola synka.
W ogóle on jest taki kochany, cudowny, ciągle mówi, że mnie kocha i że jestem słodka, przytula się, a ja w 100% korzystam. Moje serduszko. Koleżanka ostatnio mi powiedziała, że prawdą jest powiedzenie, żeby przed pójściem na kolejny poród nacieszyć się i napatrzeć na swoje starsze dziecko, bo jak się wróci z noworodkiem do domu to to starsze już nigdy nie będzie takie małe. Kochać go będę tak samo i dam mu najwięcej uwagi ale podobno jednak później ma się wrażenie, że to starsze dziecko już jest takie duże.
#plackiziemniaczanetylkoześmietaną
kattalinna, Liyss🧚🏻, Holibka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Pod czytałam co u was i żałuje bo tym tematem obiadowym robicie smaka na maxa... 🥹 Zjadłabym teraz każdy, po głodówce przez wymiotowanie mam apetyt x10 od 2 dni 🥹 A musze wybrać i robić jeden, max dwa... Najchętniej jadłabym teraz same obiady w ciągu dnia 😀
My się poddaliśmy z poszukiwaniami sztucznej choinki i po dyskusjach bierzemy prawdziwą! Ostatnio miałam taką w domu rodzinnym 🥹 Mniejszą bo osiwiejemy ze sprzątaniem i kotem + choinka 🐈 Ale mega się jaram bo ta prawdziwa taka magiczna w moich oczach jest, mam nadzieję, że doczeka Nikodema w domu nadal z igłami🎄
@Holibka - brawa dla starszaka! Zasłużone śniadanie mu wleciało ❤️
@Nome - też na niej jestem i mam nadzieję, że tendencja pustych sal utrzyma się do mojego rozwiązania. Ale właśnie ten czas grudniowo-styczniowy wydaje mi się, że jest taki mało intensywny na porodówkach. Przeboje były wrzesień, październik jak widziałam na tej grupie, odsyłali ze szpitala do szpitala bo taki brak miejsc 🫣 Obym miała racje xd
Co do bóli miesiączkowych, wczoraj je pierwszy raz odczułam. Lekko są stresujące, i ich nie cierpię ale mam w głowie, że przynajmniej już się przygotowuje macica więc jest git 😛 Ale kuurde pięknie było tyle czasu bez nich
Uwaga!! Laktator z momcozy wydany do doręczenia dzisiaj!! Jest co świętować! 18.11 zamówiony 🤣 Prawie miesiąc czekałam aż dojdzie xd Przyszedł mi też Neno Vita więc wleci sterylizacja i dopakuje rzeczy do torby ostatnie i finito 🙋🏼♀️ Przelałam wczoraj do malutkich 100 ml pojemników płyn, odżywkę i szampon, ogarnęłam mini pastę więc to też już z głowy ❤️ Dla mnie młody może wychodzić za tydzień, nie obrażę się. Tym bardziej że jutro wizyta, pobranie gbs, ostatnie skierowanie na badania więc za tydzień to już będzie tylko odliczanie.
Rozumiem was z tym zorganizowaniem, bo sama się wkurzam, że to taka niewiadoma data i zazdroszczę dziewczynom z cc, że tą datę już znają. 🙏🏻
Podkoszulka, Holibka, Ilona.., ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Holibka wrote:@Rocky zdrowia dla męża i obyś nie złapała zarazy.
@Zaqwsx ja pomyślałam od razu o tym, że się położyłaś na plecach, mimo że napisałaś że na brzuchu, także nasze dziury w mózgu całkiem dobrze się rozumieją 🤣🤣🤣
Brzuszki macie piękne! Mój to już wielka kula, choć zgrabniejsza niż w 2 poprzednich ciążach. Nie wiem jakim cudem, serio.
Ze starszakiem poszło super. Kolejki nie było, więc walki nie było 🤣 Stwierdził, że cisnęła go opaska. O wkłuciu nic nie mówi, a gapił się cały czas z wielkim zainteresowaniem w trakcie pobierania 🫣 Ja zawsze odwracam wzrok. Potem opylił crossainta z czeko i pączka z lukrem i kolorową posypką 🫣 Powiedziałam żeby się nie wygadał w szkole co jadł na śniadanie i że to bardzo wyjątkowa rozpusta.
Zrobiłam polędwiczki z warzywami po chińsku. Dobre!
@Liyss co tam kupiłaś na poród do przekąsania? Ja muszę coś dokupić na po cc. Nie mam za bardzo pomysłu co mogę wziąć oprócz wody.
Mam takie bułeczki mleczne co są pakowane po 12 sztuk 😆, batonik proteinowy oshee, jakieś ciastko proteinowe brownie, oshee do picia, musy owocowe i będę chciała jeszcze banany😁Holibka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Ja miałam pakować walizkę, ciągle na nią patrzę i za nic nie chce mi się tego robić... Mój plan na dziś: przetrwać 🤣 ale zazwyczaj podobnie wygląda na cały sezon jesienno - zimowy co roku 🤷
Podkoszulka, Liyss🧚🏻, Stokrotkkka, kinia982, kknn, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx Wow pierwszy raz słyszę o myciu okien pianką 😁 ja też uwielbiam robić obiad na 2 dni! Masz sprawdzony przepis na kurczaka słodko kwaśnego? Bo mi ostatnio nie wyszedł 😆
Beza27 o fajne te smakołyki na poród, chyba wskoczę jeszcze do rossmanna. Mam wrażenie, że my i tak nie będziemy miały czasu na jedzenie tego 😆 ale warto mieć
Holibka super dzielny synek a jaką fajną miał nagrodę 😁 a Ty się skusiłaś na śniadanie na mieście?
Stokrotkkka udanych zakupów, pochwal się jak coś upolujesz 🥹
Nome kosmetyki z rituals są super! Chociaż czasami jestem zmęczona objawami ciążowymi to mi też będzie brakować tej kuleczki 🥹🥹 piękny to był czas
kattalinna współczuję Wam, bo musi to być ciężki czas przy badaniu krwi 😪
Domi.Nika ja uwielbiam schabowego i to w sumie nasz dosyć częsty obiad. Ale najbardziej lubię kotlety jak mąż robi 😁
Ja mam zamiar zrobić sałatkę Cezar z przepisu Tati z insta bo ponoć pyszna 🥹
Ja uwielbiam placki ziemniaczane z cukrem i ze śmietaną, po węgiersku też zjem ale wersja z cukrem top 😆
kinia982 dobrze, że już się lepiej czujesz 🤞🏻
Ja dziś wyprałam czapeczkę i kocyk wełniany, ale to śmierdzi 😆 teraz się suszy ciekawe jak po wysuszeniu.
Miałam wyparzyć laktator ale mi się nie chce, ciągle to odkładam.. mimo, że nie ma z tym dużo roboty bo akurat chciałam to zrobić na varomie z TM 😆Stokrotkkka, Zaqwsx, kinia982, kattalinna lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Nomeolvides jaka super fotka. Będzie pamiątka po latach. Mam takie biemile troche pytanie. Jak kręgosłup? Daje Ci się we znaki czy raczej jest spokojnie?
Mój mnie strasznie męczył jakiś czas temu i się uspokoił na szczęście 😅
Aby się udalo dostać do szpitala na spokojnie w terminie. Dobrze ze wreszcie u was pustki.
Kattalinna czasem niestety jest tez i tak. A córka ma dobre żyły czy może do tego jeszcze ciężko ją pobrac? Bo dzieci w panice mogą absolutnie wszystkie żyły pochować i czasem jest tragedia dla wszystkich
Domi.Nika to dobrze ze ciśnienia się uspokoiły. Teraz niech mąż głównie Ci mierzy to unikniesz stresów 😀
Ja schabowe robię jutro. U nas akurat czeste bo mąż lubi bardzo taka tradycyjną polską kuchnie więc zawsze jak widzi schabowego i rosołek to jest szczęśliwy jak dziecko
Kinia982 odbijaj sobie śmiało jedzenie. Dobrze ze się organizm dopomina 😀
Też mam choinkę prawdziwą i kocura, ale nic nie reaguje na nią jeszcze. Specjalnie kupiłam brzydkie plastikowe bombki żeby nie było szkoda I żeby sobie krzywdy nie zrobił, ale zero reakcji z jego strony na szczęście 😀 Jedynie podczas zabawy w polowanie się chowa za drzewkiem
Odebrałam GBS. Ujemny 🥰
KINGA89, Liyss🧚🏻, kinia982, kattalinna, kknn, Podkoszulka, ultramaryna_, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Liyss niestety sprawdzonego nie mam za bardzo bo robię z głowy ( rzadko gotuje cokolwiek z przepisów), ale smażę sobie kurczaka w curry, soli i ostrej papryce, dodaję paprykę, ostre papryczki, cebulę, kukurydzę, ogórki konserwowe i ananasa i sok z ananasa z puchy, duszę przez chwilę i dodaję trochę koncentratu pomidorowego i mieszankę orientalnych przypraw i śmietankę. Ogólnie to często wrzucam jak coś mi w lodówce zalega np cukinia, marchew itp.
Ktoś odbierał może z rossemana pieluszki za darmo bez wiadomości e-mail? Bo jakoś nie przychodzi do mnie a wydaje mi się że już powinnam mieć taką możliwość 🥲Liyss🧚🏻, Holibka lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Liyss niestety sprawdzonego nie mam za bardzo bo robię z głowy ( rzadko gotuje cokolwiek z przepisów), ale smażę sobie kurczaka w curry, soli i ostrej papryce, dodaję paprykę, ostre papryczki, cebulę, kukurydzę, ogórki konserwowe i ananasa i sok z ananasa z puchy, duszę przez chwilę i dodaję trochę koncentratu pomidorowego i mieszankę orientalnych przypraw i śmietankę. Ogólnie to często wrzucam jak coś mi w lodówce zalega np cukinia, marchew itp.
Ktoś odbierał może z rossemana pieluszki za darmo bez wiadomości e-mail? Bo jakoś nie przychodzi do mnie a wydaje mi się że już powinnam mieć taką możliwość 🥲
Dziękuję! Spróbuje. Ja odbierałam z mailem a mąż dostał maila a nie chcieli mu wydać 😆 ja tego maila nie widziałam tylko musiałam ręcznie w skrzynce odbiorczej wyszukiwaćNadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Zaqwsx wrote:Murilega ja przeczytam że będę z osób które będą miały indukcję w 41 tc bo za bardzo mi zależy żeby tak nie było, a to zawsze jest odwrotnie 😆
Jakasienka Ja też się obawiam że będzie dużo uwagi wymagał. Liczę na to że będzie empatyczny wobec mnie 😀
Z tą indukcją w 41tc to mój casei oczywiście od donoszonej chciałam jak najszybciej urodzić, więc moja frustracja, ze nadal nic się nie dzieje, była ogromna
Teraz mam więcej luzu, już mniej więcej wiem co mnie czeka i może przez to aż tak mi się nie spieszy.
Póki co, wyprawkę mam już prawie zamkniętą, a przynajmniej wszystkie ważne rzeczy, ale nadal mam jeszcze sporo rzeczy w domu do ogarnięcia, więc niech tam sobie mała siedzi jeszcze spokojnie
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Piękne macie brzuszki 🥰
Nome, super fotka, też mam w planach zdjęcie w takim klimacie 😍 Widziałam właśnie dużo różnych inspiracji zdjęć ciążowych w świątecznym klimacie, mega to wygląda.
Ilona, my chyba jesteśmy podobnie terminowo i też miałam w ostatnich dniach wątpliwości czy mi się brzuch nie obniżył. Ale teraz jakby znowu wyżej, więc mam podejrzenia, że to po prostu zmiany kształtu 🤔 Twój jest ładny, okrągły i nie wygląda mi na obniżony 🙂
Ja też jestem team na słodko 😅 Leniwe tylko na słodko (btw. ale bym zjadła). Natomiast placki ziemniaczane tylko ze śmietaną i solą, nigdy nie rozumiałam jak można jeść je z cukrem 😁
I tak narobiłyście mi ochoty na krokiety, że wczoraj miałam robić z mężem, ale wszystko się przesunęło czasowo i wieczorem mnie już siły opuściły 🙈 Sam farsz zajął by mi cały wieczór, ale za to właśnie smażę naleśniki i wykorzystam pozostałości z ostatniego gotowania i pieczenia pasztecików. Zostało mi trochę kapusty z grzybami, mięska i szpinaku więc coś pokombinuję i będą chociaż na obiad dziś i jutroIlona.. lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Hejka,
Widzę, że same jedzeniowe tematy się tu pojawiły. Aż strach wchodzić, bo na wszystko robicie smaka. U nas dzisiaj w menu wątróbka z jabłkiem. Jutro idę na badania krwi i liczę, że mi to podbije wyniki. Wczoraj wyciągnęliśmy toster w myśl zasady, że się je codziennie kilka razy dziennie żeby później przez parę miesięcy ich nie jeść.
Gratuluję ładnych brzuszków, ja swojego raczej nie lubię pokazywać więc się nie pochwalę.
Dzisiaj się wzięłam i spisałam plan porodu. Jeszcze jutro go zczytam czy nie ma tam bzdur wyprodukowanych przez mózg ciążowy. Macie jakieś tipy, co byście same tam wpisały oprócz oczywistości jak kangurowanie, kwestie kp/mm, ochrona krocza, znieczulenie, pozycje wertykalne, szczepienia i badania dziecka?
My w tym roku rezygnujemy z choinki w ogóle. W zwykłych okolicznościach nie ma komu jej później rozebrać, to przy dzieciaczku zostałaby z nami pewnie do lata 😅 W przyszłym roku nadrobimy.
Z przekąsek na poród ja mam gumy mamby, lizaki, musy owocowo-ryzowe, batony musli i proteinowe i żelki. Myślę że dorzucimy jeszcze banany jak będą pod ręką jak wybije godzina zero.
Holibka lubi tę wiadomość
-
Nie za darmo, tylko za grosz 😉 Zaqwsx, sprawdź czy masz zgodę na newslettera z rossnę i jaką podałaś datę porodu.
Co do żył córki to chyba ma ok, nawet nie wiem bo przez to, że to taki stres dla niej to ograniczamy do minimum pobrania. Jak już z nią idę to skupiam się na uspokojeniu i nakłonieniu do współpracy i zupełnie już nie zwracam uwagi na żyły. Teraz wisi nad nami od dawna kwestia sprawdzenia alergii bo na pewno jakieś ma, ale że nie jest to bardzo uciążliwe dla niej to ciągle odkładamy na inną okazję 🙉
Chodzą za mną od kilku dni jakieś zdrowe przekąski typu kulki mocy. Albo szyszki mocy, bo mam ryż 😉 wtedy będę mogła się obżerać bez wyrzutów sumienia 🤣 -
Beza, Liyss dzięki za podpowiedzi przekąskowe! Z orzechowymi nie zaryzykuję tak od razu (choć uwielbiam), ale tubki owocowe/ryżowe i pochodne na pewno zakupię.
@Nome super ta fotka! Kurczę ja w ciąży pojedynczej mam niewiele mniejszy brzuch, a na pewno nie tak zgrabny 😃
@Kinia smacznego! Na zdrowie!
@Zaqwsx gratulacje ujemnego gbs!
Ja odbierałam te pieluszki. Poszłam do kasy, pokazałam apke i faktycznie mi się należały. Maila nie dostałam. Pani przyniosła z zaplecza bo te pieluchy są oznaczone jako nie do sprzedaży.
A twoja chińszczyzna bardzo smakowita! U mnie wersja cieniutka przy Twojej, ale też dobrapolędwiczka, warzywa korzeniowe i por w słupki, imbir, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier, mąka ziemniaczana, sól i pieprz. Wszystko rach ciach w woku. Do tego ryż.
Z synem się stresowałam bo jako noworodek miał pobieraną krew z główki bo nie mogły znaleźć żyły, a potem podobne problemy pojawiały się przy pobycie w szpitalu pod kątem diagnostyki alergii.
Śniadanie na mieście oczywiście zjedliśmy obojeJa dojadłam dupki bez nadzienia z crossainta i spód pączka 🤣
Przypomniałam sobie, że muszę dopakować kubek i sztućce do torby szpitalnej. Wypatrzyłam już też sobie nowy kubek termiczny. Tym razem yolo i porządny kubek marki thermosPoprzedni jakiś noname służył mi od urodzenia starszaka, mam go już dość 🤣
@Liyss dobry tip z varomą i sterylizacją!!!! W końcu użyje więcej funkcji termola 🤣 Dziś robiłam w nim moje top danie: gotowanie ryżu 🤣
Sałatki też bym jadła. Ale mam ochotę na taką niekoniecznie fit: królewska z selerem, ananasem, szynką i kukurydzą.
Coś mnie rozkłada 🤧 Byle się do cc wykurować. Idę po jakiś kisiel, mam smaka.kinia982, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Ja odbierałam pieluszki i to już dosyć dawno, ale właśnie z mailem. Normlanie dostałam powiadomienie. Warto sprawdzić, czy jest wyrażona zgoda na newsletter.
Zaqwsx wiesz co, plecy/kręgosłup jako takie mnie nie bolą w ogóle w ciąży. Tak jak np piszecie o biodrach to też tego nie mam. Mnie boli głównie miednica i spojenie. No i ostatnio pod lewą łopatka, ale to się zdarzało przed ciążą jak siedziałam 8h przed komputerem w pracy. Potem na l4 przeszło i wróciło jak się nie wyspałam u teściów 🙈 Też ten brzuch dopiero ostatnio mi tak wywaliło mocno, do tej pory i lekarze i położne (czy to szpital, czy jak byłam na szczepieniu itp) się dziwili, że gdzie ta dwójka siedzi 🙈
Kinia nadrabiaj jedzeniowo koniecznie! I mi się też wydaje że ten grudzień/styczeń to taki spokojniejszy czas porodowy. Na pewno boom był właśnie wrzesień-listopad jak się rodziły te sylwestrowo walentynkowe dzieci 😅
Domi niech mąż dzielnie dzierży obowiązki pielęgniarskie i mierzy Ci to ciśnienie skoro wyniki wychodzą lepsze ☺️
Wyjdę na największa marudę i panikarę na wątku, ale muszę się podzielić 🙈 Zrobiłam sobie dzisiaj na własną rękę morfologię, crp i glukozę. Te pierwsze dwa w porządku, glukoza wyszła mi poniżej normy - 67 przy normie od 70. No i oczywiście Google pisze o hipoglikemii. Prawda jest taka, ze u mnie ostatnimi czasy codziennie coś słodkiego wjeżdżało i zastanawiam się, czy nie przegapiłam jakoś cukrzycy ciążowej… Przed ciążą miałam IO, byłam na mecie do 12 tc, ale na czczo cukier był ok. Potem w 24 tc krzywą i też wyszła dobra no i jakoś tak poczułam swobodę i potem poszło ze słodyczami. Jakoś nie badałam tej glukozy przy okazji morfologii, dopiero teraz. Przy hipoglikemii w ciąży jest napisane, ze może skutkować maloglowiem, no i już sobie wszystko sama zdiagnozowałam, wiadomo… Z jednej strony wizja zbliżającej się soboty mnie przeraża, z drugiej chciałabym, żeby już byli tutaj i niech mi powiedzą, że wszystko jest okej 🥺kinia982 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Potem w 24 tc krzywą i też wyszła dobra no i jakoś tak poczułam swobodę i potem poszło ze słodyczami. Jakoś nie badałam tej glukozy przy okazji morfologii, dopiero teraz
Dlaczego przy IO i metforminie robiłaś krzywą tak wcześnie (w dolnych widełkach czasu) zamiast w tych górnych, czyli 27-28 tydz? Tak Ci lekarz zalecił?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 15:41
Synek, grudzień 2024. -
Ja wlansie zaczęłam dopakowywać jakieś rzeczy jeszcze do walizki. I nie mogę znaleźć w domu tej wkładki porodowej lansinoh nie wiem gdzie jest. I rozkręciłam drame na miarę baby w ciąży 🙈 że nie wiadomo gdzie co leży w tym domu, ze mamy bałagan nic nie można znaleźć nic nie ma swojego miejsca, że zaraz będziemy mieli dziecko a ja nie mogę tego znaleźć (wiadomo ze poród się odbędzie bez wkładki ciepło zimno xd) ale tak mnie to rozbiło ze nie mogę tego znaleźć. Myśle ze się znajdzie ale hormony biorą górę nad rozumem 🙉
Pamietam jak to oglądałam przed matura,
Przed porodem z sentymentu tez sobie włączę https://youtu.be/7ZjbOzsIaRs?si=gJfBKJm6Yl03WNvyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 15:56
Holibka lubi tę wiadomość
-
KINGA89 wrote:Dlaczego przy IO i metforminie robiłaś krzywą tak wcześnie (w dolnych widełkach czasu) zamiast w tych górnych, czyli 27-28 tydz? Tak Ci lekarz zalecił?
No tak, obie lekarki (nie widząc wzajemne o swoich zaleceniach( wyznaczyły termin glukozy na 24 tc