Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Za pół godziny kolejne ktg i zdecydują czy czekamy czy CC ja już chyba wolę to CC bo już mam dosyć leżenie tutaj i stresu z tym wszystkim związanego.
Trzymam kciuki za dzisiejsze CC oby wam szybko poszło🤞Zaqwsx, Holibka, Ottioli, kattalinna, Mamausia, Podkoszulka, Stokrotkkka, kinia982, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Za pół godziny kolejne ktg i zdecydują czy czekamy czy CC ja już chyba wolę to CC bo już mam dosyć leżenie tutaj i stresu z tym wszystkim związanego.
Trzymam kciuki za dzisiejsze CC oby wam szybko poszło🤞
Potforzasta trzymaj się tak! Też bym pewnie na Twoim miejscu już wolała cc. Masakra z tym wielogodzinnym ktg.
Ja właśnie leżę podpięta do ktg też, ale u mnie to krótko, wczoraj 30 min i dzisiaj też. Nagrałam sobie ten dźwięk na pamiątkę, a wczoraj filmik z ruszającym się brzuchem. To se ne wrati 🥹 Muszę się pilnować żeby się nie wzruszać bo to wzmaga mój katar 🫣🤣
Melduję że po wypiciu 2 kubków z ciepłym femaltikerem na wieczór, rano obudziłam się z plamą siary jakiej jeszcze w tej ciąży nie miałam, co mnie pozytywnie nastraja.
A grypa póki co chyba stanęła w miejscu. Lepiej nie jest, ale i nie gorzej. Muszę około południa zapytać o kolejną dawkę tego leku na dziadostwo. Teraz o 6 jeszcze mogłam wziąć i popić łyczek wody. A pić mi się chce okropnie. Mam wrażenie, że mnie ten wirus odwadnia bardzo.Zaqwsx, Ottioli, kattalinna, Mamausia, Podkoszulka, kknn, Stokrotkkka, Rocky, _Aliya_, kinia982, ultramaryna_, Gumcia1989 lubią tę wiadomość
-
Niech lekarze mądrze zdecydują Potforzasta. Rzeczywiście ile można się męczyć jak parametry dziecka są niestabilne. Aby zrobili najbezpieczniej dla was. Kiedy obchód?
Holibka nieźle z tym femaltikerem. Chyba dobrze się w to zaopatrzyć 😀 A jak się czujesz? Stres jest?Pierwsza na blok idziesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 06:43
-
Zaqwsx wrote:Niech lekarze mądrze zdecydują Potforzasta. Rzeczywiście ile można się męczyć jak parametry dziecka są niestabilne. Aby zrobili najbezpieczniej dla was. Kiedy obchód?
Holibka nieźle z tym femaltikerem. Chyba dobrze się w to zaopatrzyć 😀 A jak się czujesz? Stres jest? Choroba trochę ustąpiła? Pierwsza na blok idziesz?
Tak, polecam! I dobre toja lubię wszelkie słodowe smaki i mi bardzo pasuje. Nie dosładzałam, samo w sobie jest dość słodkie. Oooo skurcz idzie na ktg
Czuje się w miarę, gorączki raczej nie mam, cieszę się że póki co nie kaszlę i mogę oddychać chociaż jedną dziurką 🤣 Mam sól morską więc jakoś może po cc dam radę ten nos nieszczęsny oczyszczać.
A psychicznie stabilnie. Paniki nie ma. Zacznę się telepać na bloku zapewnekattalinna, kknn, Stokrotkkka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Oby się trafił zespół który wprowadza dobrą atmosferę podczas cięcia 😀 Może jakaś muzyczkę relaksacyjną też włącza? Fajnie że to już i udało się planowo
Ja się obraziłam na ktg. Rozchorowałam się wczoraj po nim bo była Twarda leżanka i dostałam napadu zgagi ( nerwy, głód, twarde leżenie na plaskim)Holibka lubi tę wiadomość
-
Miałam dzisiaj smieszny sen. Zdenerwował mnie wczoraj ten mój lekarz że tej pani tak długo nie proponował indukcji, dlatego śniło mi się że mi kazał zrobić preindukcję w domu w postaci wsadzania kubeczków plastikowych o coraz większych średnicach do pochwy a wcześniej ostrzyknal mi wargi sromowe(xD) żeby nie bolało wsadzanie tych o coraz większym rozmiarze... masakra. Dobrze ze juz nie śpię 😂
-
@potworzasta czekamy na wieści! Mam nadzieję, że w końcu zapadną jakieś decyzje, które Cię odciążą, bo faktycznie mega Cię męczą tym ktg.
@Holibka ciekawe jak ten femaltiker zadziałał. Oby to był dobry znak rozpoczęcia laktacji! 😊 dobrze, że czujesz, że grypa stanęła w miejscu. Mega trzymam za dziś kciuki i za Ciebie i Sandrix. Czekamy na dobre wieści! ♥️ i super, że jeszcze na koniec pomyślałaś o tym nagraniu na pamiątkę 🥹 to faktycznie potem będzie super wspomnienie. Mam nadzieję, że czujesz się dobrze i że szybko się zobaczycie po drugiej stronie brzucha 😉Sandrix, Ilona.. lubią tę wiadomość
-
@zaqwsx ojejku, ale dziwny sen 😳 faktycznie lepiej już się obudzić nić śnić takie rzeczy 🤣 w kwestii zgagi to współczuję i się łącze w bólu. Niestety teraz jest też dla mnie bardziej odczuwalna, chociaż na razie obudziłam się bez. Oby jednak nie dokuczała za bardzo, a najlepiej zniknęła całkowicie 😉
-
Ottioli mnie załatwił wczorajszy dzien +antybiotyk. Musiałam go wypić po 3h od jedzenia i nic nie jeść po nim, piłam go więc na noc i musiałam w pozycji półsiedzącej zasypiać. Rano się obudziłam jeszcze rozbita i dopiero czuje ze ten żołądek dochodzi do siebie. Akurat na złość się na koniec musiał przyplątać bakteriomocz. Dobrze ze niewielki i nie dostałam żadnych zakazów od lekarza bo jakbym przez to na basen nie mogła chodzić to byłabym zła.
Może dzisiaj przybędą nam 3 maluszki. U nas lubią przychodzić grupkami 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 07:13
Holibka, Ottioli, kinia982 lubią tę wiadomość
-
Obudzilam się dziś wcześniej niż zwykle i jak sobie pomyślałam o tych dzisiejszych porodach i potencjalnych porodach, to mnie to tak postawiło w gotowości, że już pospane. Pierwszy raz tej jesieni wstalam bez budzika, jak jeszcze jest ciemno. To się nazywa chyba to plemienne czuwanie.
Zaqwsx, Holibka, Podkoszulka, Ottioli, Stokrotkkka, kinia982, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Synek, grudzień 2024. -
Hej, ja już od 5:50 nie śpię. Nie mogę zasnąć.
Holibka fajnie, że te witaminy podziałały na pokarm, kciuki za CC 🙏🏻
Ottioli Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło 🤞🏻
Potforzasta, biedna się tam męczyszoby jak najszybciej się wyjaśniła Twoja sytuacja 🤞🏻
Dziś kolejny emocjonujący dzień i kolejne nowe bobasy, niesmakowite 🥰Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzień dobry!
Jak dobrze spać we własnym łóżku! Wczoraj było mi tak niewygodnie na tym narożniku, że wróciłam do męża. Już nie kaszle i prawie nie smarka, wygląda lepiej to podjęłam ryzyko. Jak coś miałam złapać to i tak złapałam. Wyspałam się! 😀
Potforzasta, przypomnij, proszę, od kiedy jesteś w szpitalu? Czekam na wieści z obchodu. Trzymaj się!
Holibka, może jesteś już po, albo lada moment. Super! 😀
Zaqwsx, Tobie chyba ten femaltiker to już niepotrzebny 😉 ja spakowałam - zajmuje mniej miejsca niż laktator, którego nawet nie mam 😉 będę pić, też lubię te karmelkowe smaki. Tylko ja z kawą. Właśnie, muszę do szpitala zabrać kawę, jeśli mam tam przeżyć kilka dni!
Zapętliłam się w myśleniu o tym moim planowanym pójściu na oddział. Ostatnie myśli przed zaśnięciem, pierwsze po obudzeniu. Nie wiem jak sny (te kubeczki to hardcore! 🤣) Już nie jestem przekonana co do tego, że muszę się zgodzić. Muszę to przemyśleć.
Miłego dnia dla wszystkich i samych dobrych wieści!
kknn, Ottioli, Stokrotkkka, Rocky lubią tę wiadomość
-
Wpadam tylko życzyć Tobie Holibko i Sandrix wszystkiego dobrego! Trzymam mocno kciuki za Was i za maleństwa!
Potforzaszasta, Tobie życzę żeby Cię już tam nie męczyli tym ktg, tylko podjęli jakąś racjonalną decyzję.Holibka, Sandrix lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
@Holibka i @Sandrix kciuki za Was,za maluszki i za laktacje.
Holibka super pomysł z tym wypiciem Femartiker wcześniej - na pewno też przetestuje na sobie.
‘To se ne warto’ bardzo mnie wzruszyło i rozczuliło. Niestety taka prawda - ja jestem bardzo wdzięczna,że mogę tego doświadczać po raz 3.
Ja po ostatniej wizycie ,wiem,że mam sporo czasu i wiem na czym stoję ☺️ my się zgłaszamy 10 stycznia do szpitala na 8.30,przyjęcie , cięcie i tulimy syneczka 🥰 jak wszystko pójdzie dobrze (jak ostatnio) 12 rano wypis do domku
Dziewczyny jak to z tym ktg czy powinnam się o nie upomnieć tu na miejscu?
To dziś witamy kolejne 2 maluszki na świecie,a kto wie,czy nie 3❤️
kattalinna, Holibka, kknn, Sandrix, Stokrotkkka, Rocky, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku
-
A ja naczytałam się na noc waszych postów i potem mi się wszystko zmieszało i wyśniło - urodziłam SYNA 😂
Trzymam za Was kciuki! I czekam na kolejne bobasy na wątku 🫶 Dziś moje urodziny, więc to musi być dobry i szczęśliwy dzień 😊 Trzymajcie się tam, dzielne Babki! 🙏🏻💪🏻🦸🏼♀️kattalinna, Holibka, kknn, KINGA89, Ottioli, Stokrotkkka, Rocky, _Aliya_, kinia982, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Ja tez dzisiaj od 7mej na nogach, choć normalnie wstaje o 11 😹 nie mam żadnych problemów ze snem.
Dziewczyny powodzenia w porodach, czekam na zdjęcia jak reszta i tez czuwam. Holibka super, ze femaltiker tak zadziałał. U mnie mimo 34 tygodnia żadnych oznak siary póki co, zobaczymy jak to się rozkręci.
Ja jakoś wyszłam z tej grypy, został mi tylko trochę kaszel i osłabienie. Wczoraj wizytowałam, synek 2350 g. Jest z tych mniejszych, ale ładnie przybiera 🥹kattalinna, Holibka, Podkoszulka, kknn, KINGA89, Perli_92, Stokrotkkka, Rocky, kinia982, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość Wszystkiego najpiękniejszego 😻
To Ty jesteś grudniowa dziewczyna 😁🤞🏻Wiara Nadzieja Miłość, Podkoszulka, Rocky, kinia982 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️