Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa i się pochwalę 🤣 w końcu spakowałam walizkę do porodu! 💪🏻 jeszcze kilka rzeczy tam trzeba dołożyć, ale najważniejsze już jest w razie czego 😊
kattalinna, Podkoszulka, Holibka, Gumcia1989, kknn, Fermina, Milvaaa, Limonka26, E_welka88, Stokrotkkka, kinia982, Ilona.., Rocky, _Aliya_, ultramaryna_, Zaqwsx, Liyss🧚🏻, Hello123 lubią tę wiadomość
-
@kattalinna @Ottioli ja sobie tak myślę, że moja gin trochę z tym dmucha na zimne, bo jakby faktycznie takie ryzykowne to było, to by przed tym wszyscy przestrzegali. Choć może jakieś znaczenie ma czy łożysko z przodu czy z tyłu 🤔 Ja już po moich przygodach staraniowych wolę uważać aż do przesady, ale gorącej wody z prysznica na plecy sobie nie żałuję 😀 Z wygodą teraz w wannie to racja, ciężko zmienić pozycję albo się z niej wygramolić 😆
kattalinna, Ottioli lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Jakasienka wrote:O to, to, to!
Też nie wyrabiam się z czytaniem 😉
Ja tak samo, a żeby odpisać to już w ogóle 🫣
Co do termometru to mam dawno w domu taki bezdotykowy Geratherm i on pomimo niby super jakości naprawdę lubi przekłamywać. Teraz kupiliśmy z polecenia ratownika medycznego Braun Thermoscan 7+ Connect do ucha. Póki co testowałam na sobie i wydaje się bardzo dokładny 👌🏼
Domi trzymam kciuki ✊🏼✊🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia, 23:24
Ottioli, Milvaaa, Belo lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx, Junior póki co ma planowane 3400-3500 w terminie więc te kilka dni nie powinno uczynić koszmaru. Ale rozumiem, że jak dziecko jest w górnym percentyl to jest to niezła motywacja.
Ja mam wrażenie, że matki lubią straszyć jak nie ciąża to porodem. Moja mi latami opowiadała jakich to wymiotów przez 8 msc ciąży nie miała jakbym miała przeżyć to samo. Na szczęście nic takiego nie zaliczyłam. Oczywiście poród też okropny i tragedia i rzeczywiście rozumiem jej traumę (oksytocyna, problemy z znieczuleniem i szew "dla męża" po nacięciu). Ale na szczęście tu już nie mówi że u mnie będzie podobnie...22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Limonka26 wrote:Ja tak samo, a żeby odpisać to już w ogóle 🫣
Co do termometru to mam dawno w domu taki bezdotykowy Geratherm i on pomimo niby super jakości naprawdę lubi przekłamywać. Teraz kupiliśmy z polecenia ratownika medycznego Braun Thermoscan 7+ Connect do ucha. Póki co testowałam na sobie i wydaje się bardzo dokładny 👌🏼
Domi trzymam kciuki ✊🏼✊🏼
Też się nad tym Braunem zastanawiam, ale jeszcze nie zamówiłam. Widziałam dobre opinie i nawet Pan Tabletka poleca
-
Szczerze mówiąc, nie ufam jakoś specjalnie żadnym termometrom. Mam bezdotykowy Microlife i stosuję go tylko z grupą porównawczą, czyli najpierw mierzę sobie, potem dziecku i liczę proporcje bo wyniki pokazuje w cały świat, przy każdym włączeniu inne. Przerobiłam już takie do ucha, pod pachę i obecny sposób wydaje mi się najwiarygodniejszy. Za to przypomniałyście mi, żeby kupić jeszcze taki z miękką końcówką dla malucha - na takim noworodkowo - niemowlakowym etapie taki sposób mierzenia przekonuje mnie najbardziej, zwłaszcza że przerabiałam 5 tygodniowe dziecko z 40 stopniową gorączką więc mam jakieś tam doświadczenie, niestety.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Hejka nadaje z oddziału. Przyjęli mnie do szpitala, bo ciśnienia nie są takie fantastyczne i coś tam w zapisie na izbie przyjęć się nie podobało🥴 zaproponowali mi indukcję jutro. I się zgodziłam bo zaczęło mi rosnąć ciśnienie. Będę miała balonik a potem tabletki z prostaglandynami, a jak to nie pójdzie to dopiero oksytocyna.
Mamausia, Fermina, Podkoszulka, Murilega, Belo, Oliwka91, Ilona.., Rocky, kinia982, Stokrotkkka, _Aliya_, ultramaryna_, E_welka88, Limonka26, KINGA89, Zaqwsx, Holibka, kknn, Hello123, Liyss🧚🏻, Jakasienka, Aleale, Beza27 lubią tę wiadomość
-
A i jetsem sama na sali jakby coś 😂 nie ma się co negatywnie nastawiać na te chrupiące współlokatorki.
kattalinna, Ottioli, Mamausia, Akma, Ilona.., Rocky, kinia982, Stokrotkkka, _Aliya_, ultramaryna_, Limonka26, Zaqwsx, Holibka, kknn, Hello123, Jakasienka lubią tę wiadomość
-
@Domi.Nika czyli jednak jesteś kolejna w kolejce. Faktycznie lepiej działać jak coś jest nie tak. Trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie! 🤞🏻 I super, że jesteś sama😊 przynajmniej odpoczniesz może jeszcze trochę przed sama indukcją. Życzę udanego porodu! ♥️💪🏻
-
@Domi.Nika wow, to już lada chwila będzie kolejny bobas 😁 Jednak nie wszystkie poczekają grzecznie do Nowego Roku 😀 Spokojnej nocy żebyś nabrała sił na jutro. Choć pewnie będzie o to trudno, bo będą chcieli monitorować sytuację. Niefajnie się podziało, ale grunt, że jesteś pod opiekąONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
@Domi.Nika - mocne kciuki żeby indukcja poszła sprawnie. Dawaj znać w miarę możliwości jak tam postępy. Dobrze, że się jedynka wylosowała w tym wszystkim.
Mąż godzinę temu pojechał z psiakiem do lecznicy 24h, bo się robiło coraz gorzej. Nie wiem co to z nią będzie, czuwam. -
Domi.Nika - w takim razie kciuki ciągle zaciśnięte! Odpocznij przed jutrem, jeżeli emocje Ci pozwolą.
-
Domu.Nika, mocne kciuki za sen i sprawną indukcję jutro!22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Domi niedługo poznasz Kazika 🥹 ogromne kciuki! Powodzenia ❤️
Yowelin kciuki za pieska, oby szybko doszedł do siebie ✊️🙁 -
Dominika najważniejsze ,że jesteś pod kontrolą i dobrą opieka. Pozostaje chyba trzymać kciuki za łagodne i szybkie rozwiązanie☺️no i fajnie,że sama na sali to zbierzesz siły na jutro.
@Nome i @Holibka dzięki za wasze wskazówki. Ja jeszcze chciałam podpytać Nome jak się sprawdza przewijak? Ja finalnie zdecydowałam sie na zupełnie inna matę do przewijania- dzis przyszła i jestem zachwycona( zobaczymy jak w użytkowaniu).
Ja dziś zdecydowałam się na pochowanie ozdób świątecznych w domu - były z nami długo i była ich masa. Została tylko choinka. Trochę smuteczek, ale cieszę się ,że to już za mną ,bo zapowiada się dość napięty grafik w tym wyjazd smsa kontrole i ściągnięcie gipsu do Szczecina. Trochę się najeżdżę z tymi moimi chłopakami 🫢 2 stycznia ważna kontrola starszaka i 10 witamy na świecie młodszego ☺️
Ja niestety pozbyłam się dziś połowy zęba ,więc czeka mnie jeszcze pilna naprawa ,a potem implant. Tak jak ciąża mnie mocno oszczędza tak zeby w każdej lecą mi na łeb na szyję. Dopiero co w październiku zamknęłam kilka problemów,a tu taka niespodzianka.
U Nas Sylwester na spokojnie przed tv z dziećmi ,a mąż w pracy (takie uroki gastronomii) na szczęście oboje wielkiej wagi do Sylwestra nie przywiązujemy.
Zeszłoroczny czas świąteczno- noworoczny był dla mnie koszmarem. Rok temu doba zamieniała się w wieczność ,bo byłam w ciąży ,która finalnie okazała się pustym jajem płodowym. Ta niepewność była najtrudniejsza.Na początku stycznia przyjęli mnie do szpitala w celu podjęcia decyzji o indukcji i wtedy bym nie pomyślała,że za rok dni będą mnie dzieliły od spotkania synka w brzuszku.
Hello123, Aleale lubią tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Coś te chłopaki niecierpliwe, nie chcą czekać do stycznia! 🤩
Domi, mocne kciuki za dobrą nockę i sprawną indukcję! 🤞🤞🤞A myślałam, że przeświętujesz ostatniego sylwestra jako bezdzietna lambadziara 🤪