X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne W jakim wieku zaszłyście w pierwszą ciążę ? :)
Odpowiedz

W jakim wieku zaszłyście w pierwszą ciążę ? :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem zaczęliśmy się starać chwilę przed ślubem i na koncowce mojego licencjata :) Starania trwały ponad 2 lata :p zaszłam jak miałam 24 a urodzę w kwietniu tego robi mając 25 lat ;) i uwaga właśnie robię magistra :) także urodzę i jeszcze bede sie uczyć do lipca az sie obronię :) wszystko się da :) Pozdrawiam :)
    Edit: mam prace na umowę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:28

Asia_30, kark lubią tę wiadomość

• mamZofija Nowa

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo byłam gotowa na dziecko, gdzieś od 20r.ż., jednak partner nie. Jak miałam 26 lat, zaczęłam m.in z tego względu planować rozstanie i... wpadliśmy. Córa ma 8 miesiecy.

http://szambo-eko-betonowe.pl/podlaskie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 12:50

mamZofija
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo wiadomo, ze najpierw studia, kilka wycieczek i ślub. Po slubie nie udalo sie od razu ake tez za specjalnie sie nie staralismy. Zaszlam w ciaze majac 31 lat, urodzilam majac 32 rocznikowo. Jestem zadowolona.

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 lat pierwsza córka, 32 lata druga córka:)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszłam mając 29 lat. Najpierw studia i znalezienie męża ;)

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz po studiach 23 lata miałam dostałam ledwo co pracę.....:-)mam licencjat.....teraz mam 34 i czekam na syna:-) żałuję że wcześniej nie zdecydowałam się na drugie dziecko.....chciała bym mieć troje ale nie wiem czy się że tak powiem wyrobię:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czerwcu tego roku obroniłam tytuł mgr.Ale starania o dziecko zaczelismy troszke wczesniej- w lutym, udalo mi się zajsc w ciąże na koniec maja, więc w lutym 2017 nasza córeczka przyjdzie na swiat. Ja mam skonczone 25 lat, mąz 32 ;)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że obrotna jestem. Za mąż wyszłam w wieku 21lat, w ciąże zaszłam na 22 lata, urodziłam przed 23 urodzinami, zrobiłam mgr i jestem na drugim roku doktoratu, mając dziecko z orzeczeniem, walczymy o zdrowie. Do tego oboje z mężem jesteśmy zapisani na dodatkowe zajęcia, kupiliśmy mieszkanie w zeszłym roku, nie korzystamy z pomocy babć, bo nam córkę rozpieszczają. ;P zajęcia mamy tak ustawione, że jak jedno kończy to drugie zaczyna. Młoda przyzwyczajona od zawsze, że w ruchu, bo częste szpitale i moc terapeutów robią jednak swoje. Da się dziewczyny, trzeba chcieć, mieć wiarę i wspierać się wzajemnie.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 jak zaszłam w ciążę ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poerwsza ciaza pol roku po ślubie (miałam 19 lat) niestety stracona.
    Potem po długich problemach i kilkuletnich staraniach szczęśliwa ciaza i córka urodzona w wieku 24 lat. Teraz spodziewamy sie drugiego maleństwa, urodzę mając 25 lat :)
    Mamy bardzo dobrą sytuacje finansową, mieszkaniową, zawodową.
    Moim zdaniem wiek nie jest istotny. Znam wiele osób 30+ czy 35+ które są życiowo nieogarnięte i z kotem by sobie nie poradziły organizacyjnie.
    Dodam ze mieszkamy setki km od jakiejkolwiek rodziny czy kogos kto moze pomoc, wiec nie ma babci czy siostry która posiedzi z dzieckiem jak mama chce wyjsć :) a miedzy moimi dziećmi bedzie roznica 1 rok i 4 miesiace :)
    Wierze, ze podołam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • alijas1 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem z mężem zaczęliśmy starania w zeszłym roku w listopadzie. Chciałam zdążyć przed 30 rokiem życia, niestety nie udało się ;P Za rok w czerwcu zostanę mamą po raz pierwszy i zdążę przed 31 ;)

ckaiyx8dhj0c2lym.png

• ivi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podwyzsze troszke ... pierwsza ciaza 35 lat druga 36:))

VeRa77 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni po skończeniu 29 lat :D Chcieliśmy szybciej, ale nie udawało się. I tak myślę, że to dość dobry wiek (skończone studia, podyplomówki zrobione, kilka lat doświadczenia zawodowego). W sumie nigdy nie jest idealna pora, bo albo studia albo praca;) Zawsze jest wtedy jakaś przerwa.

oar8yx8d9fawxkqt.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ