X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki :)
    Tak czytałam o tym jak u Was lekarze liczą tc ;) no i u mnie jest na odwrót :P ostatnio jak była u gina na wizycie to był 24tc+4dz (jak dobrze pamiętam) a w karcie ciąży lekarz mi wpisał 25tc ;) więc teraz w poniedziałek będę w 29tc+3dz to pewnie mi napisze, że 30tc = liczy tak jak BBF :P
    Swoją drogą już się doczekać wizyty nie mogę. Teraz tak jakoś wyszło, że prawie 5tyg. między tą a ostatnią jest :O nie wiem jak ja dałam radę tyle wytrzymać - jestem z siebie dumna (tak skromnie pisząc) :P Ale nie powiem jestem i ciekawa wizyty, tego ile Nasz Skarbek już waży i lubię Go podglądać :P ale z drugiej strony jest też stres i niepokój by wszystko było OK - no ale nie ma innej opcji. Trzeba myśleć pozytywnie :)
    I mam nadzieję, że u Każdej każda kolejna wizyta to tylko będą piękne wieści i widoki na USG <3
    A co do L4 - ja na pierwszej wizycie jak byłam gdzie na USG było widać w sumie malutkiego zarodka ale jeszcze bez serducha to lekarz już się pytał czy potrzebuję zwolnienie. Może dlatego, że jestem po jednej stracie. No ale później też na kilku innych wizytach się też pytał - no ale mi nie potrzeba ;)Więc myślę, że z L4 nie powinno być problemu. Chociaż mojej siostry szwagierka chodziła do lekarza normalnie na NFZ a dodatkowo do prywatnego bo ten z NFZ miał jakieś opory przed wystawianiem L4 :| pewnie też jest zasada co lekarz to inna nauka :|
    Ja wczoraj się zmobilizowałam i w końcu zamówiłam na allegro 1/3 wyprawki :P reszta w kwietniu i maju :) a takie rzeczy, które mogą się przydać ale nie tak od razu to w czerwcu ;) - trzeba rozłożyć te koszta bo człowiek by splajtował. Wczoraj tak sobie siedziałam i jak to dobrze, że wózek, fotelik, łóżeczko i takie droższe rzeczy otrzymaliśmy od innych :)
    I posegregowałam ubranka maluszka i jestem w szoku ile tego jest - spokojnie bym mogła mieć bliźniaki i jeszcze by zostało :P :O więc chyba muszę przystopować z kupnem ciuszków - a ja tak lubię chodzić po lumpkach i patrzeć co tam fajnego mają na "promocji". A ponoć jeszcze mamy coś dostać od brata męża bo oni mają synka z listopada :) i może coś z garderoby dla Małego dojdzie :P ale w sumie przeraża mnie myśl, że będzie trzeba to wszystko poprasować :P ale z tym praniem i prasowaniem poczekam do połowy kwietnia wtedy mam nadzieję że pogoda będzie stabilna i będzie można suszyć i wietrzyć na dworze pranie :) się wygrzeje na słoneczku. Jedyne co muszę zakupić to jakieś 3szt pół śpiochów :) bo mam tylko dwie :)
    No i się pochwalę za Nami już ponad 200 dni ciąży <3 <3 <3 <3
    A w czwartek kontrola u diabetologa :| - 3majcie kciuki ;)
    Kochane życzę Wam pięknego dnia. U mnie słońce od rana <3 ale ja dziś jakoś nie wyruszam w teren - dziś pora na porządki domowe :)
    A na obiad ŻUREK - kocham <3 :D

Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy z Wojtkiem wtorkowo i miłego dnia życzymy :)

jak się dziś myszko czujesz?

u nas gazy od początku ciąży nie zależnie co zjem itp...masakra ,ale zawsze mówię że to Wojtuś ;) hehe

Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki ;-)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie wskazówki dotyczące L4 i kwasu foliowego.

No to chyba będę musiała podpytać lekarza jak to z tym zwolnieniem. Jeszcze parę tyg temu, wydawało mi się, że co mi tam pracować długo w ciąży-pestka! Ale teraz zmieniłam zdanie... Wcale nie jest to takie łatwe ani przyjemne. Wracam zmęczona jakbym kamienie nosiła cały dzień, tyłek i kręgosłup boli od siedzenia przed komputerem, oczy też, przez co ostatnio mam straszne bóle głowy. A po powrocie do domu do niczego się już nie nadaję i tak w kółko kolejny dzień mija. Co to za życie się zapytam? ;-)
    To sobie pomarudziłam, że hej!

Miłego dnia Laseczki!!!

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam Kochane!
    Jak u Was?

Myszko, a jak Twój nastrój dziś? :-)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękne słoneczko, ale chłodno jest. Zjadłam drugie śniadanie, zrobiłam pranie, odkurzyłam. Moje lenistwo jeszcze nigdy nie było tak ogromne. W odkurzaczu miałam pełen worek, zamiast zejść na dół do sklepu, postanowiłam, że opróżnię trochę ten, który jest... Never Ever!!!! Ilość kurzu, nerwów, oburzenia nie jest warte worka, który kosztuje 5-6 zł/szt!!!! Lenistwo mnie zabije!!!!

Co do samopoczucia to brzuch już mnie tak nie boli. Nawet no spy nie brałam na noc. Gazy z rańca były zabójcze. Tylko kręgosłup dalej łupie. Czasem mam problem, żeby wstać. Spróbowałam mojego starego sposobu i na chwilę pomogło, bo coś wskoczyło, ale chyba jest jeszcze coś co mnie zblokowało i nie wiem jak się wygiąć, żeby wskoczyło na miejsce...

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w południe :) kochane powiedzcie mi jak często chodzicie do ginekologa na wizyty ? Nie wiem na jakie koszta się nastawić ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Witam się w południe :) kochane powiedzcie mi jak często chodzicie do ginekologa na wizyty ? Nie wiem na jakie koszta się nastawić ?
    Kochanie ja chodzę co 4-5 tyg. teraz mam wizytę po 3 tygodniach, ale to ze względu na połówkowe, bo je można robić między 18 a 22 tyg. 5 marca było za szybko jeszcze

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomości
    hahaahah to tak jak F13 buhhahahahha naciśnij F13 żeby zobaczyć opis hhahahaahahah

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak rośniemy

970f139d1ca4466fgen.png

gosiunia, Owca123, julita, bosa, Biedroneczka83, Natka88, Fatim, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, super masz brzunio!

A ja nie robiłam sobie zdjęć, może teraz to nadrobię.

Fatim, ja po genetycznych idę dopiero na połówkowe za 5 tyg.

atdc73sbmadonc8u.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Fatim jak wszystko jest ok to raz na 4 tyg spokojnie wystarczy.

Magdalenka gratuluję 200 dni, teoretycznie za 8 tyg możesz już ujrzeć swojego dzidziusia :)

Biedroneczko dziś masz studniówkę :)

Owca ciesze się,że z dzidziusiem ok, innej opcji nie było :)

Natka- USA? Wow nieźle, masz rację taka szansa zdarza się raz na 100 lat. Super :)

Estrella mamy razem wizytę we wtorek :D Na pewno wszystko będzie dobrze!!!

Gosiunia dobrze,ze Was już wypuścili ze szpitala, nie ma to jak w domu :) Będziesz miała cc czy poród sn ?

U nas też piękna pogoda, temp w słońcu 18C :) córka już od 12.00 lata z babcią po ogrodzie z przerwą na siku i obiad ;) a od rana kręciła tyłkiem jak Beyonce i śpiewała " O mnie się nie maltw" ( 21 mcy) ;)

gosiunia, Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez cudnie ale po zrobieniu 30 krokietów na 100 dniówke nie mam siły na spacer :P
    jutro wizyta i zaczynam szkołe rodzenia

Owca123, małaMyszka, Fatim, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    u nas tez cudnie ale po zrobieniu 30 krokietów na 100 dniówke nie mam siły na spacer :P
    jutro wizyta i zaczynam szkołe rodzenia

Krokiety!!!!!! Mniam! A z czym robisz? :-)

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem skąd ta wiadomość się wzięła :D ja do tej pory byłam umawiana co 3tygodnie, zastanawiam się czy po usg genetycznym te wizyty będą z większą przerwą, bo zbankrutować można :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 25 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca z mieskiem,kapustką kiszoną :)

kochane dziś wizyta i pierwsze zajęcia SR :)

małaMyszka, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) dzis konczymy 12 tydzien a brzuszek juz rosnie :-P co napawa mnie optymizmem bo to by oznaczalo ze fasolka sobie rosnie i robi sobie miejsce... Tego bede sie trzymac :-)

Owca moja ginka juz na pierwszej wizycie kiedy potwierdzilam ciaze pytala czy chce l4 bo tyle osob wokol chorych ze lepiej sie nie narazac. Ale nie wzielam i na razie jestem w pracy, w ktorej sie mega mecze. Podobnie jak Ty wracam do domu padnieta i na nic sily nie mam chociaz i tak juz jest o niebo lepiej niz na poczatku :-) i kregoslup tez boli po calym dniu przed kompem... Jesli wszystko bedzie dobrze to za tydzien powiem o ciazy w pracy i jakos w maju chyba pojde na zwolnienie.

Bosa kolejny raz mamy wizyte tego samego dnia :-) ostatnio bylo dobrze wiec i teraz musi byc :-)

Fatim ja mialam dopiero jedno usg i we wtorek bede miala kolejne. Troche dlugi czas pomiedzy wizytami bo 4 i pol tygodnia ale ginka uznala ze wszystko bedzie dobrze wiec nie ma potrzeby czesciej :-)

Natka daj znac jak po wizycie :-) wizyta w USA hmm zazdroszcze-:-)

Biedroneczka83, małaMyszka, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja tez w pierwszej ciązy miałam co 4 tyg od 8 miesiąca co 2 tyg a teraz mam co 2 tyg tylko ze względu na to że jestem na L4

super ze juz rośniesz :) ja teraz jakoś z dnia na dzien wieksza jestem

małaMyszka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ja tez Lubemu zazdroszcze USA :) Coz, poczekam na swoja kolej,mamy w planach,kiedys tam, wyjazd do Kanady, kupno auta i przejechanie calej Kanady i Stanow :) Ach, marzenia <3

Biedroneczka83, małaMyszka, Owca123, estrella lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaniosłam moje siuśki do labo...

nie wiem czy będzie wynik jak zawsze czy nie.

Najgorsze jest to, że o 2:30 w nocy przebudziłam się i wzięłam euthyrox, bo myślałam, że to wtorek a nie środa i badania. Musiałam zrobić FT4 - nie wiem czy nie będzie za bardzo przekłamane. Muszę gin powiedzieć, żeby ten wynik brała z przymrużeniem oka. Trudno...

Dzisiaj nasze autko będzie sprzedane. Na nowy się czeka ok. 2,5 miesiąca... jakoś się przekulam do szkoły, tylko, że teraz kończę o 21:10 a w domu będę po 22. Strach się bać...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka -no to powodzenia i ucz się pilnie.

Estrella -ja już powiedziałam przełożonemu i tylko on na razie wie. Inni pracownicy i tak chyba już coś domyślają, bo dziś usłyszałam, że coś "poprawiłam się na buzi", głupio mi kłamać, ale jeszcze poczekam... A wiedziałaś, że podczas pracy można wyjść na badania związane z ciążą, jeśli nie mogą odbyć się w innym terminie? Ja jutro będę korzystała z tego przywileju :-) trzeba wcześniej przedstawić pracodawcy zaświadczenie od lekarza o potwierdzonej ciąży, no i pokazać skierowanie.

Natka- my z mężem mamy podobny plan co do Ameryki, no ale poczekamy, aż dzieciaczek podrośnie i ruszymy w podróż życia ;-)

Miłego dnia dziewczyny!

małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ