Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
julita wrote:a dlaczego dobrze żeby to nie były ruchu i najlepiej w 19-20tc? są jakieś przeciwskazania? w sumie to puknięcie mogłabym nazwać też bąbelkiem
Myszka ubranka są super i w rozsądnych cenach, zaraz szafa będzie ci pękać w szwach
5 miesiąc czas zacząć!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 08:20
julita, Biedroneczka83, Fatim, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
a wiesz Myszko, że o tym wspominała mi mama, że od pierwszych róchów trzeba doliczyć ileś tam tygodni a wyjdzie termin porodu, ale jak to moja mama myślałam że ściemnia widocznie coś w tym jest zobaczę jak to dzisiaj będzie wieczorem gdyby to się sprawdziło to wypadałby u mnie 38 tydz., a i mama wspominała że mnie jak i moich dwóch braci urodziła około1,5-2 tyg przed terminem, może i u mnie tak będzie heh
miłego dniamałaMyszka, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
Nie wiem ile w tym prawdy ale warto mieć na uwadze takie wyliczenia.
Za równy tydzień mamy połówkowegosiunia, dorcia8919, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
witamy i miłego dnia życzymy
Fatim ale śliczny komplecik ten szary gdzie kupowałaś? masz linka?
Julita możliwe że to ruchy i jeśli tak to gratuluję ,u nas dużo majówek czuło ok 17 tygodnia,ja dopiero ok 20 no i gratulujemy 5 miesiąca
Myszko ,ale wpadłaś w szał zakupowy Twój synuś nie zdąży wszystkiego wynosić jak tak dalej będziesz szaleć
co do liczenia ruchów to niektórzy,lekarze w ogóle nie karzą .inni po 30 tygodniu ciąży,a np w szpitalu to po 33 tygodniu ciąży...julita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Witam
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 25 tydzień
Data porodu:
2 lipca 2015
(pozostało 91 dni)
aaa czas depcze po pietach
a ja z Zuza miałam USG 2 tyg przed porodem i na nim wyszła dokładnie data urodzeniajulita, małaMyszka, dorcia8919, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
a no to może z tym liczeniem jest później jak 24 tc. chyba mi się coś pomieszało...
Gosiu od teraz skupię się na kupowaniu kosmetyków i pampków. Ciuszki zawsze można dokupić.
Myślę jeszcze o wyprawce do szpitala dla siebie, bo nic nie mam.
Nie wiem, od wczorajszej wiadomości o Magdzie, zaczęłam się denerwować. Niby wszystko jest ok. za równy tydzień mamy połówkowe, szyjka długa, nie przemęczam się, dużo odpoczywam, nie dźwigam... ale strach jest...gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
A ja musze sie pochwalic moim odkryciem. Jakis czas temu pisalysmy czym sie smarujemy. Ja uzywalam zwyklej oliwki, a wczoraj kupilam ta w zelu i jest o niebo lepsza, latwiej sie rozsmarowuje, wszystko nie jest tluste, tylko mam wrazenie, ze dluzej sie wchlania.
małaMyszka, julita, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj M. zostawił mi trochę kasy... myślę, czy nie zaszaleć heheheheh
Gosia a Ty masz już jakieś kosmetyki dla Wojtusia?gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:ja ja widze sliczny rudzielec tuż przed rozwidleniem drzewa
u nas śnieżyca buuu gdzie jeste wiosna!!!!gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
widzę rudą wiewiórę u mnie w ogródku też często zdarza się ją zobaczyć
na pieluchy pampers są często bardzo fajne prmocje, ostatnio w Careffurze były, warto się rozglądać
co do wyprawki do porodu to mam ją z głowy, bo wszystko jest zapewnione w ramach ceny porodu czyli komplet ubranek, rożek, pieluchy, kosmetyki i jeszcze jakieś pierdoły a w okresie jesienno-zimowym jeszcze ciepły kombinezon
w mieście mam jeden ciekawy outlet z ciuszkami niemowlęcymi i nie tylko, niedługo się wybieram, miejse jest oblegane! to może i jeszcze ja się tam wcisnęmałaMyszka, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
julita wrote:co do wyprawki do porodu to mam ją z głowy, bo wszystko jest zapewnione w ramach ceny porodu czyli komplet ubranek, rożek, pieluchy, kosmetyki i jeszcze jakieś pierdoły a w okresie jesienno-zimowym jeszcze ciepły kombinezon
To gdzie Ty mieszkasz?
U mnie niby tez sa szpitale, gdzie pieluszki, ubranka i kosmetyki sa szpitalne, ale o reszcie mozna pomarzyc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:21
julita, małaMyszka, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
Natka88 wrote:To gdzie Ty mieszkasz?
U mnie niby tez sa szpitale, gdzie pieluszki, ubranka i kosmetyki sa szpitalne, ale o reszcie mozna pomarzyc!
prywatna poliklinika ginekologiczno - położnicza... i wszystko jasne ale oczywiście nie ma nic za free więc pewnie już pięknie wliczyli te wydatki w cenę porodu hehe
BiałystokmałaMyszka, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
ja wczoraj oglądałam takie coś:
http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-mamy-do-szpitala-luksusowa-i5220995474.html
oczywiście nie będę zamawiać, tylko na tej podstawie zrobię sobie sama zakupy. Wiadomo tu trochę taniej, tu trochę więcej, tu promocja i jakoś to będzie.
A no i najważniejsze: 14 kwietnia jestem umówiona z moją koleżanką, na wizytę położnej. Musimy podpisać deklarację i będzie mnie pilnować ehhehheeheh
Nie wyobrażam sobie, żeby przychodził ktoś obcy... nawet nie przeraża mnie to, że po porodzie będzie mi zaglądać tu i tam...gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
julita wrote:jak to jest z wizytami położnych w domu przed i po porodzie? to jest obowiązkowe? a jeśli ktoś nie chce to jakieś konsekwencje grożą?
fajny i przydany link!julita, bosa lubią tę wiadomość