Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno do tygodnia w ktorym poczułaś ruchy dolicza się 20 tygodni i wychodzi termin porodu. Ja poczułam 16 marca i to był 19 tydzień (18+3). Z obliczeń wynika, że termin będzie w 39 tygodniu (38+3). Chyba że mój synuś nie będzie się pchał. Ginekolodzy poza wagą i wymiarami sugerują się też pierwszymi odczuwalnymi ruchami. Po 24 tygodniu chyba zaczyna się liczyć ruchy w ciągu dnia.julita wrote:a dlaczego dobrze żeby to nie były ruchu i najlepiej w 19-20tc?
są jakieś przeciwskazania? w sumie to puknięcie mogłabym nazwać też bąbelkiem 
Myszka ubranka są super i w rozsądnych cenach, zaraz szafa będzie ci pękać w szwach
5 miesiąc czas zacząć!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 08:20
julita, Biedroneczka83, Fatim, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
a wiesz Myszko, że o tym wspominała mi mama, że od pierwszych róchów trzeba doliczyć ileś tam tygodni a wyjdzie termin porodu, ale jak to moja mama myślałam że ściemnia
widocznie coś w tym jest
zobaczę jak to dzisiaj będzie wieczorem
gdyby to się sprawdziło to wypadałby u mnie 38 tydz., a i mama wspominała że mnie jak i moich dwóch braci urodziła około1,5-2 tyg przed terminem, może i u mnie tak będzie heh 
miłego dnia
małaMyszka, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
Nie wiem ile w tym prawdy ale warto mieć na uwadze takie wyliczenia.
Za równy tydzień mamy połówkowe
gosiunia, dorcia8919, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
witamy i miłego dnia życzymy

Fatim ale śliczny komplecik ten szary
gdzie kupowałaś? masz linka?
Julita możliwe że to ruchy i jeśli tak to gratuluję ,u nas dużo majówek czuło ok 17 tygodnia,ja dopiero ok 20
no i gratulujemy 5 miesiąca 
Myszko ,ale wpadłaś w szał zakupowy
Twój synuś nie zdąży wszystkiego wynosić jak tak dalej będziesz szaleć 
co do liczenia ruchów to niektórzy,lekarze w ogóle nie karzą .inni po 30 tygodniu ciąży,a np w szpitalu to po 33 tygodniu ciąży...
julita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]
-
Witam
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 25 tydzień
Data porodu:
2 lipca 2015
(pozostało 91 dni)
aaa czas depcze po pietach
a ja z Zuza miałam USG 2 tyg przed porodem i na nim wyszła dokładnie data urodzenia
julita, małaMyszka, dorcia8919, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
a no to może z tym liczeniem jest później jak 24 tc. chyba mi się coś pomieszało...
Gosiu od teraz skupię się na kupowaniu kosmetyków i pampków. Ciuszki zawsze można dokupić.
Myślę jeszcze o wyprawce do szpitala dla siebie, bo nic nie mam.
Nie wiem, od wczorajszej wiadomości o Magdzie, zaczęłam się denerwować. Niby wszystko jest ok. za równy tydzień mamy połówkowe, szyjka długa, nie przemęczam się, dużo odpoczywam, nie dźwigam... ale strach jest...
gosiunia, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Wrzucam foto ze spacerku po parku

Która widzi wiewóra na drzewie po prawej????????

Biedroneczka83, Fatim, gosiunia, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
A ja musze sie pochwalic moim odkryciem. Jakis czas temu pisalysmy czym sie smarujemy. Ja uzywalam zwyklej oliwki, a wczoraj kupilam ta w zelu i jest o niebo lepsza, latwiej sie rozsmarowuje, wszystko nie jest tluste, tylko mam wrazenie, ze dluzej sie wchlania.
małaMyszka, julita, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj M. zostawił mi trochę kasy... myślę, czy nie zaszaleć heheheheh
Gosia a Ty masz już jakieś kosmetyki dla Wojtusia?
-
Chyba u mnie się zasiedziała heheheehehBiedroneczka83 wrote:ja ja widze
sliczny rudzielec tuż przed rozwidleniem drzewa 
u nas śnieżyca
buuu gdzie jeste wiosna!!!!
-
widzę rudą wiewiórę
u mnie w ogródku też często zdarza się ją zobaczyć 
na pieluchy pampers są często bardzo fajne prmocje, ostatnio w Careffurze były, warto się rozglądać
co do wyprawki do porodu to mam ją z głowy, bo wszystko jest zapewnione w ramach ceny porodu czyli komplet ubranek, rożek, pieluchy, kosmetyki i jeszcze jakieś pierdoły a w okresie jesienno-zimowym jeszcze ciepły kombinezon
w mieście mam jeden ciekawy outlet z ciuszkami niemowlęcymi i nie tylko, niedługo się wybieram, miejse jest oblegane! to może i jeszcze ja się tam wcisnę

-
julita wrote:co do wyprawki do porodu to mam ją z głowy, bo wszystko jest zapewnione w ramach ceny porodu czyli komplet ubranek, rożek, pieluchy, kosmetyki i jeszcze jakieś pierdoły a w okresie jesienno-zimowym jeszcze ciepły kombinezon

To gdzie Ty mieszkasz?
U mnie niby tez sa szpitale, gdzie pieluszki, ubranka i kosmetyki sa szpitalne, ale o reszcie mozna pomarzyc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:21
julita, małaMyszka, bosa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Natka88 wrote:To gdzie Ty mieszkasz?

U mnie niby tez sa szpitale, gdzie pieluszki, ubranka i kosmetyki sa szpitalne, ale o reszcie mozna pomarzyc!
prywatna poliklinika ginekologiczno - położnicza... i wszystko jasne
ale oczywiście nie ma nic za free więc pewnie już pięknie wliczyli te wydatki w cenę porodu hehe 
Białystok

-
ja wczoraj oglądałam takie coś:
http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-mamy-do-szpitala-luksusowa-i5220995474.html
oczywiście nie będę zamawiać, tylko na tej podstawie zrobię sobie sama zakupy. Wiadomo tu trochę taniej, tu trochę więcej, tu promocja i jakoś to będzie.
A no i najważniejsze: 14 kwietnia jestem umówiona z moją koleżanką, na wizytę położnej. Musimy podpisać deklarację i będzie mnie pilnować ehhehheeheh
Nie wyobrażam sobie, żeby przychodził ktoś obcy... nawet nie przeraża mnie to, że po porodzie będzie mi zaglądać tu i tam...
-
jeśli pójdziesz do przychodni i wybierzesz lekarza pediatrę - co jest obowiązkiem rodziców - robisz bilans dziecka, szczepienie itp., to z automatu przydzielą ci jakąś położną-środowiskową...julita wrote:jak to jest z wizytami położnych w domu przed i po porodzie? to jest obowiązkowe? a jeśli ktoś nie chce to jakieś konsekwencje grożą?
fajny i przydany link!
julita, bosa lubią tę wiadomość