Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
poza tym po porodzie przychodzi to Ciebie położna środowiskowa, sprawdza czy maluch przybiera na wadze, czy z Tobą jest wszystko dobrze, jeśli będziesz miała cc to ściąga szwy, no chyba, że u Ciebie w klinice jest opieka w okresie połogu, to może to inaczej wyglądać.
Ja wolę mieć osobę, którą znam i której mogę ufać. W sumie to moja teściowa było przez 30 lat oddziałową w szpitalu, w którym będę rodzić, ale ona nie może być moją położną środowiskową. A byłoby po kłopocie.julita, gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
tak, tak jeszcze 6 tyg. po porodzie mama i maluszek mają zapewnioną opiekę, z czasem będę musiała się zorientować co i jak.
dobrze, że masz możliwość aby twoją środowiskową była koleżanka, będziesz czuła się swobodniej i bezpieczniej a gdyby teściowa mogła to w ogóle byłoby idealnie
tymczasem idę trochę się spakować bo jutro czeka mnie i R. no i naszą psiunię podóż samochodem 600 km do domu rodzinnego męża na święta. daleko ale takie podróże zawsze miło mi się kojarzą bo zawsze zajedżamy do MCdonalda i na kawę z Orlen - taki ulubiony zestaw
małaMyszka, Natka88, gosiunia, Owca123, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
Julita zazdroszczę wizyty w McD ja to mogę pomarzyć
Myszko nie kupowałam kosmetyków-mam pampersy i mokre chusteczki,resztę kupię jak wyjdziemy ze szpitala i położna nam doradzi,miałam iść w tym miesiącu do szkoły rodzenia to bym coś mądrego wiedziała,ale nakaz leżenia mnie załatwił
dużo dziewczyn po szkole rodzenia pisze że na początku najlepiej dzidzię kąpać w samej wodziejulita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
wybrałam się po tonik do twarzy, bo się tłusta zrobiła - nie kupiłam...
Za to zrobiłam sobie mały prezent na zająca
Mąż nie jest zbyt zadowolony, że tak szybko pieluchy kupujemy, ale to tylko 33 szt. ...gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
julita wrote:haha to typowe idzie się po chleb a przyciąga się pełną torbę zakupów
julita, gosiunia, bosa, estrella lubią tę wiadomość
-
Mój powtarza, że trochę już dla dziecka kupiliśmy i teraz powinniśmy zadbać o siebie, bo na dziecko jeszcze kupa pieniędzy pójdzie i warto sobie coś kupić, no ale wiecie jak ciężko się powstrzymać. Zresztą jak tylko on sam też coś zobaczy to chce kupić ;P
gosiunia, małaMyszka, bosa, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Ale bomba ten tort!!!!
A my tez jutro wyruszamy 400 km do mojej rodzinki na święta. Uwielbiam te wypady i tez obowiązkowo kawka z Orlenu musi byc w podróży
Szalejecie z tymi zakupami! Aż z ciekawości zajrzalam na stronę Smyka i korcilo, ale wytrzymam.małaMyszka, julita, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, Dawno mnie tu nie było ale wszystko już nadrobiłam
Fatim boski jest ten tort,az mi ślinka cieknie Poproszę o przepis.
Ja pierwsze ruchy poczułam w 16+0. Też słyszałam o tym by dodać 20 tyg i wyjdzie termin porodu. Ciekawe czy to prawda.
Myszka ale poszalałaś z tymi zakupami Ja mam wszystko po starszej córce ale też pozwoliłam sobie na małe zakupki dla Alicji
Gosiunia masz plan porodu?
Trzymam kciuki za Magdę i synka.estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
To moje ostatnie zakupy. Wszystko nowe ale z promocji Smyk i 5.10.15 dla Alicji i chrześniaków- jeden ma się ur w lipcu a drugi we wrześniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 18:05
julita, estrella, Natka88, dorcia8919, gosiunia, małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
nick nieaktualnyWitam się w 2 trymestrze! zaczynamy 14 tydzień
Niestety nie czuje się dziś najlepiej bo od rana, a w zasadzie już od nocy, męczą mnie zawroty głowy ale jakoś ogarniam... właśnie się przespałam więc troszkę mi lepiej
Dziś miałam badania prenatalne i z tego co powiedziała ginka wszystko jest ok, genetyczka, z którą miałam rozmowę również potwierdziła, że wyniki usg są dobre więc wierzę, że maluszek jest zdrowy i rozwija się prawidłowo. Wyniki krwi za 2 tygodnie więc jeszcze stres związany z tym mnie czeka... Najlepsze, że we wtorek maluch miał 6,11 cm, a dziś 7,1 znów fikał nóżkami, ehh uwielbiam Go podglądać
Owca powiem Ci, że jak powiedziałam w ciąży o pracy to od razu mi się lżej na sercu zrobiło... nie muszę nic ściemniać, jak będę się źle czuła to wyjdę do domu i nikt nie będzie miał o to do mnie pretensji. Masz rację brzuszek jest już widoczny więc tym bardziej nie było na co czekać z tą informacją...
Magdalena trzymam kciuki za Ciebie i Dominika! Musi być dobrze!
Dziewczyny ale macie super ciuszki ja teraz trochę odetchnęłam więc może też coś zakupie chociaż z większymi zakupami poczekam jak już będę wiedziała czy będzie synek czy córeczka. Dzisiaj ginka nie chciała mi jeszcze powiedzieć jaka płeć, mimo że ona coś może już wiedzieć bo zrobiła zbliżenie... ale ostatecznie powiedziała, że jest za wcześnie. Kolejną wizytę mam 28 kwietnia więc może wtedy się dowiem
Julita chyba to Ty jakiś czas temu wstawiałaś link do allegro do poduszki do spania? Mogłabyś wstawić jeszcze raz bo jestem leniwa i nie chcę mi się szukać, a czuję, że już jest potrzebuje
Fatim ale piękny tort, wygląda baaardzo smakowicie
Bosa widzę, że mąż zdecydował się na Alicję ślicznie, też mi się podoba to imię
A tu jeszcze raz pochwalę się moim szkrabem:
Natka88, dorcia8919, julita, Fatim, gosiunia, małaMyszka, Owca123, bosa lubią tę wiadomość
-
Estrella, super ze wizyta udana i maluszek zdrowy:)
Fatim, boski tort!
Jestem rozczarowana zakupami w smyku online. Bodziak super, ale rozmiar 62 jest wiekszy niz 62 kaftanika, ktory tez wzielam, o dobre 2cm, co u mini ubrankach robi roznice. Poza tym kaftanik ma blad na 1/3 materiału z przodu, a skarpetki nie sa z materialu, z którego miały być. Gdyby nie to, ze zaplacilam za wszystko niewiele, to bym zwracala ubranka.estrella, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość