X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Myszko, a jak fasolka wyszła?
    Fasolka przepyszna!
    Zamroziłam 3 pojemniczki :D reszta zjedzona hehehehe

Owca123, gosiunia, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elegancko :-)

Gdzie się reszta dziewczyn podziewa? Coś się cicho tu zrobiło...

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej :) ależ dziś się napracowałam, spędziłam ponad 5 godz. na laptopie i tak to jest na moim L4 niby wolne a i tak zdarza mi się pracować, tylko że w domu, całe szczęście w maju to się skończy :) zmęczyłam się jak cholera! od wczoraj męczy mnie jakieś straszne przeziębienie :/ kuruję się inhalatorem z soli fizjologicznej, herbatką z cytryną, sztyftem eukaliptusowymi do nosa, wygrzewam nogi w gorącej wodzie z solą i od czasu do czasu łyknę wapno lub possę tabletkę od gardła dla ciężarówek, oby szybko przeszło!

gosiunia trzymam kciuki abyście dotrwali do 27, tik! tak! tik! tak! za chwilę będziesz mała swoje szczęście przy sobie :)

małaMyszka, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita z tą gorącą kąpielą nóg to uważaj. Nie jest to wskazane w ciąży. Powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych i może doprowadzić do poronienia... Ja zrezygnowałam z tego typu rzeczy. Nawet prysznic biorę bardziej chłodny niż ciepły...

gosiunia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj sobie o tym...

gosiunia, julita lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczyny :-)

Julita zdrowka zycze :-*

Gosiunia trzymam kciuki zeby Wojtus jeszcze troche w brzuszku posiedzial :-) suuper ze niedlugo bedziesz miala Go przy sobie :-)

U mnie troche alergia odpuscila wiec czuje sie lepiej... Tak wiec jakos daje rade w pracy... Dzieki niej dni szybciej mi mijaja co mnie cieszy bo za kazdym razem nie moge sie doczekac kolejnego usg :-)

Jutro ginka ma mi dac znac jak wyniki pappa tak wiec trzymajcie kciuki bo troche sie stresuje...

A wczoraj wreszcie ufarbowalam wlosy i znow wygladam jak czlowiek :-D

Dobranoc :-*

gosiunia, julita, Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Julita kuruj sie!

Gosia, zazdroszcze ze zaraz juz bedziesz miala synka obok siebie. Lato nadchodzi, caly swiat stoi przed Wami otworem:)

Estrella, ja tez czekam na wyniki PAPPA, do jutra powinnam miec...

Bylam wczoraj na warsztatach Mamo to ja i powiem Wam, ze z warsztatami mialo to niewiele wspólnego. To byla jedna wielka reklama:/ Merytorycznie (jak ktos ma pojecie o niemowlakach i sie juz maluszkami zajmowal), to klapa. Tylko polozna mowiaca o laktacji byla fajna. Nawet gratisy nie sa jakies wartosciowe. Myslalam, ze cos z tego wyniose, no ale niestety.

Milego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:58

Owca123, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tyg. (16+0) :) :) :)
    29f6kqa.jpg

estrella, Natka88, dorcia8919, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, dużo zdrówka!

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ale suuper brzuszek mysle ze moge miec podobny za tydzien :-D

Ja witam sie w 16 tygodniu... Ale ten czas leci :-)

Natka w takim razie czekamy na wyniki razem... Ja jakos po 11 powinnam sie dowiedziec...

gosiunia, Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik wszystko jest dobrze :-)

Za okolo 2 h mam zadzwonic i sie umowic na polowkowe :-D

Uff kamien spadl mi z serca :-D

julita, gosiunia, Owca123, małaMyszka, Natka88 lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :) i ja się witam w 20tc (19+0) <3 <3 <3

estrella gratuluję dobrych wyników PAPPA, jeszcze pamiętam jak mi lekko na sercu się zrobiło gdy otrzymałam telefon od gina, że i u mnie wszystko jest dobrze :)
    Natka u ciebie też na bank wyniki będą książkowe, czekam więc na same dobre wieści!
    Owca brzuszek już ładnie widoczny, super! pieknie się prezentujesz ;)
    Myszka wiem wiem że nie można kąpać się w gorącej wodzie i tego nie robię od 5 miesięcy ale bez przesady z wpadania ze skrajności w skrajność, wymoczenie stóp w misce z gorącą wodą i solą przez 20 min na pewno nie zaszkodzi hehe :P a wręcz przeciwnie, dzisiaj czuję się już o niebo lepiej, ale to pewnie inhalacja dużo mi pomaga :)
    Myszka chyba masz dobry przepis na fasolkę bo co chwilę jest u ciebie bretońska :D

ej! kiedy w końcu pogoda będzie iście wiosenna??!!
    kurcze u mnie na północnym wschodzie to wiecznie zimno :P

małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam do was pytanie:
    badania prenetalne powinno wykonać się max. do 13+6dc, czy połówkowe też mają jakiś termin deadline?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, no i super, gratulacje!

Na Dolnym Śląsku dziś całkiem przyjemnie. Słońce się schowało, ale przez otwarte okno czuć wiosnę i skoszoną trawę na firmowym parkingu :) mhhh...

Julita, dobrze, że zdrowiejesz. A jeśli chodzi o połówkowe, to jest zalecane między 18-22 tyg. Chyba nie ma jakiegoś deadline'u. Mnie się wydaje, że tu chodzi bardziej o rozmiar dziecka i narządów, i czy rozwija się prawidłowo co do wieku. To chyba taki umowny termin, ale pewności nie mam.

Ja idę na połówkowe w 18+4, sam gin mnie tak umówił, więc mu ufam, że to dobry termin.

Dziewczyny, a co ile chodzicie na usg? Mam wrażenie, że zdecydowanie częściej niż ja. Ostatnio byłam 20 marca i teraz dopiero 4 maja, to ponad miesiąc odstępu! Ale nie panikuję i grzecznie czekam :)

małaMyszka, julita, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południu...
    Niestety dzień nie zapowiada się ciekawie. Mimo słoneczka i lepszego samopoczucia, mój świat legł w gruzach i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Z rana byłyśmy z małą w parku, teraz sobie śpi...

Wczoraj koleżanka wrzuciłam na fb fajny przepis, z którego dzisiaj chętnie skorzystałam.
    Efekt widoczny na fotkach:
    Wyopciny...
    bfbb77e3ce0929b8gen.jpg
    Efekt końcowy...
    da5871cd18e8dd5bgen.jpg

W połączeniu z lodami waniliowymi, można powiedzieć, że będzie szarlotka z lodami :D i ewentualnie bitą śmietaną...

A w trakcie pieczenia dostałam info, że moja świadkowa - przyjaciółka ma postawioną diagnozę i nie wiem co robić...
    Nowotwór płuc z licznymi przerzutami, chemia od przyszłego tygodnia...
    Nie wiem, czy sobie z tym poradzę...

julita, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ciasto wygląda smakowicie i jeszcze te lody, ale smaka mi narobiłaś!:) kurcze ale z twoją świadkową to dramat :/ ile ona ma lat? no mam nadzieję, że jakoś się ułoży ale... ech przerzuty,brak słów...

a ja się dzisiaj dowiedziałam, że jedna dziewczyna z mojej pracy tydzień temu poroniła w 8tc a jeszcze 2 dni wcześniej była na wizycie, widziała i słyszała serduszko i wszystko było ok :( dziewczyna jest +40 i to właśnie wiek mógł być jedną z przyczyn.

Owca i tak się zastanawiam bo u mnie połówkowe wypadają 22+2 ale nie ma co dramatyzować gin wie co robi :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, ale czadowe ciasto!!! Mimo mojego braku ochoty na słodycze, to taki kawałeczek bym zjadła ;)

Julita, no pewnie, że gin wie co robi.

Dziewczyny, tak mi przykro z powodu gorszych wieści :(
    Myszko trzeba mocno wierzyć, że choroba się cofnie i myśleć pozytywnie! Nie wolno inaczej, więc bądź silna! Życzę tego Tobie i przyjaciółce!

estrella, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie na 1 czerwca, fajnie tak w dzien dziecka podejrzec moje malenstwo:-) to bedzie 21+4 wiec chyba ok...

Myszko wspolczuje... Wiem co czujesz bo moj tata zmarl na raka pluc. Trzymaj sie Kochana! Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze!

małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś dwa lata temu miała złośliwy nowotwór szyjki. Wszystko wycięła. Wydaje mi się, że teraz to nie jest nawrót choroby - przerzuty, tylko wtórne miejsce ogniska...
    Kobiety, które miały takie wznowy przeżyły max. 2 lata!!!
    Ja tego nie ogarnę...
    Ma co prawda 52 lata, 7 lat temu zmarł jej mąż - człowiek, który był mi jak ojciec! Pierwszy raz piłam z nim wódkę! Uczył mnie pływać, dawał dobre rady, weryfikował moich "chłopaków" heheh mówił który jest ok a którego mam pogonić. Zawsze byli mi tak bliscy. Każde święta, imprezki, urodziny razem...
    Potem mojej matce coś odwaliło i stwierdziła, że mój ojciec ma z nią romans... Co za bezsens...
    I tak jak się zaczęła i trwała ta przyjaźń tak moja matka zadecydowała, że to koniec...
    Ja jestem inna niż moje siostry i matka, ja utrzymuję kontakty, rozumiem trochę więcej niż one i nie skreślam ludzi...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham :)
    najlepszy term na połówkowe to ok 21 tyg wtedy najlepiej jest widoczne wszystko co jest istotne w badaniu tak mi tłumaczył gin w klinice

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ