Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane właśnie idę się wykompac i jadę do innego lekarza, od kilku dni miałam ciągnięcia w pachwinach rozciąganie macicy wiec ok, ale niedawno złapał mnie mocny skurcz w podbrzuszu.
Jadę zobaczyć co się dzieje, trzymajcie kciuki ♡małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Kochane właśnie idę się wykompac i jadę do innego lekarza, od kilku dni miałam ciągnięcia w pachwinach rozciąganie macicy wiec ok, ale niedawno złapał mnie mocny skurcz w podbrzuszu.
Jadę zobaczyć co się dzieje, trzymajcie kciuki ♡małaMyszka, gosiunia, Zajsonek, bosa lubią tę wiadomość
-
Kochane! Mąż dalej w szpitalu!
Dostał gorączki i nijak im nie pasuje to do trzydniówki jelitówki.
Wpadłam do domu, wzięłam małą, wykąpałam się i za ok. godzinę do niego jadę.
Jest wycieńczony. Jak tylko próbuje wstać, to od razu wymiotuje.
Przygotowałam mu nasze łóżko, a sobie kanapę w pokoju z TV.
Mają powtórzyć badania, podać kolejną dawkę płynów i obniżyć temperaturę.
Najgorsze jest to, że nie mam jak mu pomóc. Wiem, że powinnam odpoczywać, ale jak???bosa lubi tę wiadomość
-
Myszko uważaj na siebie i zdrówka mężowi życzę!
Zajsonku powodzenia na wizycie
Też byłam w Lidlu, kupiłam 3 topy w różnych kolorach. Dresy i staniki - sory ale to jakieś szmaty, ubranka dla niemowlaków też bardzo niskiej jakości blee...
dzisiaj byłam cały dzień w biurze, dziewczyny śmiały się że udaję ciąże bo w ogóle brzucha nie widaća teraz czekam z mężem na wymianę akumulatora u mechanika a tu tak gorąco uff
Vuko, gosiunia, Owca123, Zajsonek, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Zajsonek -powodzenia!
Myszko, życzę Wam zeby szybko sie wyjaśniło i polepszyło zdrowko męża.
Julita, no wlasnie dlatego ja nic nie kupiłam.
Zrobiłam młoda kapustę z koperkiem, mmmmmmniam! Uwielbiam! Do tego ziemniaczki i pierś z kurczaka. Strasznie sie objadlam, ale lody zmieszczejulita, Zajsonek, małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Ja juz po wizycie moje skurcze to kopniaki mojego synka ♡
Po raz kolejny wystawił fiutka ♡
Moja szyjka się nieco skróciła ma 4 cm..
czyli masz wyczekane pierwsze ruchy maluszkaa szyjka ile powinna mieć normalnie?
no i gratuluję potwierdzenia płciZajsonek, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
julita wrote:czyli masz wyczekane pierwsze ruchy maluszka
a szyjka ile powinna mieć normalnie?
no i gratuluję potwierdzenia płci
Najmniej chyba 3 cm. Ja ciągle mam 3,3 cm także, co wizytę się stresuję żeby się nie skracała.julita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Tak najmniej 3cm :*
Normalnie tak mnie te kopniaki bolą jak bym owulacje miała jakby jajniki mnie bolały :*
Ale synek ustawiony jest właśnie nóżkami w stronę miednicy, mam nadzieje ze szybko się odwróci :* Nancy ty juz 25 tydzień super ♡małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Owca, napiszesz mi jak robisz kapuste?
No jasne!
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/kapusta/mloda_kapusta_z_boczkiem_koperkiem/przepis.html
Robię z tego przepisu, jak dla mnie najprostszy. Dzis było bez boczku-taka wersja lighti nigdy nie daje syropu klonowego. Dodałam jeszcze płaską łyżeczkę koncentratu pomidorowego bo lubię.
Zajsonek, to Cie mały nastraszyłFajnie, ze wszystko w porzadku.
Dziewczyny, zaraz sie rozpłaczę! kupiłam dzis w Hercie chleb litewski. Chciałam zjesc z nim kanapkę z dżemem przed chwila, gryzę taka szczęśliwa, a ten chleb jest pełny kminku!!!!!!! Alez sie wkurzylam! Aż mi smutno... Nigdy wiecej go nie kupie i nie wiem co z nim teraz zrobic. A najgorsze, to co teraz zjesc????! Normalnie jestem nieszczęśliwa
julita, Zajsonek, Natka88, małaMyszka, estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Owca123 wrote:Dziewczyny, zaraz sie rozpłaczę! kupiłam dzis w Hercie chleb litewski. Chciałam zjesc z nim kanapkę z dżemem przed chwila, gryzę taka szczęśliwa, a ten chleb jest pełny kminku!!!!!!! Alez sie wkurzylam! Aż mi smutno... Nigdy wiecej go nie kupie i nie wiem co z nim teraz zrobic. A najgorsze, to co teraz zjesc????! Normalnie jestem nieszczęśliwa
hehe no litewski zawsze jest z kminkiemja akurat bardzo lubię a jeszcze bardziej wileński czyli z takim posmakiem miodu mniam
Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Katastrofa!
Teraz bede wiedziała, ze litewski=kminek, mega duzo kminku!
Mam dwa wyjścia, albo szybko pobiec do Fresha po bułkę, albo... Nie, no muszę zjesc jakąś bułkę. Nie ma innej opcji!
Mąż w pracy, wiec nie ma mnie jak uratować. Lęcę!Natka88, Zajsonek, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
My już w domu.
Lekarz się zmienił na dyżurze i poczułam się o wiele bezpieczniej. Nie wytrzymałam i poszłam na autobus. Po drodze kupiłam wode dla M i snikersa jakiegoś intense ??? Limited Edition??? Ciemna czekolada... Nie pełno mleczna. Taki wynalazek.
No o stoję na przystanku i koledzy akurat jechali zatrzymali się na światłach i pytają czy idę do szpitala? No to mówię, że tak. Powiedzieli , żebym lepiej szła z buta, był wypadek na skrzyżowaniu. No to poszłam...
Wypadek - dwa auta osobowe i autobus miejski. Ależ atrakcje.
A jak stałam to słyszałam, że leci kareta i nagle ucichła. Potem dwa wozy straży pożarnej no i na koniec policja technicznympierwsza myśl - o się coś posrało i się cyknęli...
Korek na jedynym dojeździe do szpitala... Hmmm no cóż strażacy ładnie kierowali ruchem.
Dotarłam do M. Wyglądał już lepiej. Lekarz od razu się przywitał i powiedział co i jak.
W ciągu pół godziny miała zlecieć ostatnia kroplówka i wypis. Zapytałam czy mogę zostawić wodę i ok.
Przyszłam po chwili, bo trochę się zluzowało i nie przeszkadzałam. Lekarz podchodził co chwilę i pytał czy lepiej czy gorzej jak po wodzie itp. I podobno cały czas tak się zachowywał.
Mój drugi ulubieniec hehehehe
Na koniec przychodzę. M. ma wypis w garści i co???? Zwrócił całą wodę, którą wypił... Wypis z automatu cofnięty. Kolejna dawka leków i pół godziny na reakcję.
Teraz M. zasnął. I dobrze. Mam nr do doktorka i kazał w razie W dzwonić. Ale tym razem jak będzie gorzej to dzwonie po karetkę. Trudno. Nigdy nie chciałam kolegom dokładać roboty, ale zdrowie jest ważniejsze. Zbieraj pijaków z ulicy, to czego ja mam się wstydzić czy bać?bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Myszko jeszcze raz zdrówka dla męża !
My czekamy na wyniki wyborów i jemu kapustę kiszonajakoś tak ochota naszła :*
Kubuś się uspokoił daje mi trochę odpocząć :*
Mam nadzieje ze szybko się obróci i zacznie kopać w inne miejsca
Bardzo się ciesze ze kopie ale mógłby lżej ewentualnie mógłby upodobać sobie inne miejsce
małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość