Wiek ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny jesteście kochane 🫶
Dostałam receptę na bonjeste ale dużo czytałam że powoduje senność. Doby by mi brakło gdybym jeszcze więcej miała spać... Także nie wykupiłam na razie. Mam anaketon, pije herbatę z cytryną i imbirem w dużych ilościach. Nic to nie daje.
Zamówiłam suple do wsparcia wątroby bo przeczytałam że to wynika z tego iż wątroba może nie radzić sobie z hormonami. Do tego bcomplex w płynie bo tabsy ciężko mi się teraz łyka.
Zamierzam jutro ogarnąć sobie lekarza tak żeby w przyszłym tygodniu mieć wizytę i zrobić pierwsze badania. Mam nadzieję że mimo iż od piątku praktycznie nic nie jem z bobasem wszystko jest okej i skończymy już to pasmo niewiadomych i straszenia...
Zastanawiam się też na umówieniem konsultacji z dietetykiem takim od prowadzenia ciąży by ustawił mi suplementację pod wyniki badań i pomógł trochę z samopoczuciem...
Wam już nie dużo zostało 🥹🥹🥹
Foksik 🦊, Paulivvv lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🫶
Co u was?
Ja dziś w 12+0 byłam na wizycie
W poniedziałek prenatalne
Bobo ruchliwe jak nie wiem 😍
Czuje się strasznie. Cały październik i listopad wymiotuję. Czasami tak często, że nie mogę pić ani jeść. Byłam nawet na świątecznej pomocy kiedyś po kroplówkę...
Przeszłam z bonjesta na xonvea żeby zobaczyć czy będzie jakaś poprawa. Zobaczymy. Na razie żadnej...
Czekam, aż poczuje się trochę lepiej i zacznę jakoś funkcjonować...
Jutro czekają mnie dodatkowe badania bo mam bardzo niskie tsh i wysoką toxo... Muszę robić resztę badań tarczycowych i awidnosc.
Dajcie znać co u was, proszę.
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Cześć gratuluję udanego rozwoju dzidziusia
ja teraz jestem na podobnym etapie co Ty wcześniej. Wczoraj na usg widoczny tylko pęcherzyk ciążowy 6,4mm, bez żółtkowego. Wg OM to było 5+3, ale lekarz mówił żebym się nie martwiła i pewnie ciąża jest młodsza po prostu. Beta mi rosła 70-209-1020. Dzisiaj czekam na kolejny wynik bo od soboty nie robiłam bety. Mam nadzieję, że wszystko się prawidłowo rozwinie
-
Panikara 2.0 wrote:Cześć dziewczyny 🫶
Co u was?
Ja dziś w 12+0 byłam na wizycie
W poniedziałek prenatalne
Bobo ruchliwe jak nie wiem 😍
Czuje się strasznie. Cały październik i listopad wymiotuję. Czasami tak często, że nie mogę pić ani jeść. Byłam nawet na świątecznej pomocy kiedyś po kroplówkę...
Przeszłam z bonjesta na xonvea żeby zobaczyć czy będzie jakaś poprawa. Zobaczymy. Na razie żadnej...
Czekam, aż poczuje się trochę lepiej i zacznę jakoś funkcjonować...
Jutro czekają mnie dodatkowe badania bo mam bardzo niskie tsh i wysoką toxo... Muszę robić resztę badań tarczycowych i awidnosc.
Dajcie znać co u was, proszę.
Hej! Ale cudownie czytać, że ciąża tak pięknie się rozwija 😍
U mnie już po ciążowej przygodzie bo mój bobas postanowił się pojawić 27.10. więc 1,5 tyg przed terminem. Raz jest lepiej a raz gorzej ale uczymy się razem żyć w tej nowej rzeczywistości i chyba już idzie nam całkiem nieźle. 😊
Te nudności to są dramatyczne, czasem to ciężko jest żeby cokolwiek zadziałało. U mnie odpuściły stopniowo dopiero w II trymestrze i to też nie na samym jego początku niestety 😩 -