X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wiek ciąży
Odpowiedz

Wiek ciąży

Oceń ten wątek:
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pomóżcie proszę.
    22.08 ostatnia miesiączka
    07.09 ostatnie współżycie
    08.09 lub 09.09 lub 10.09 owulacja (mniej więcej wiem to po bólu jajników)
    Według OM wiek ciąży na dziś 5+3. Usg potwierdza pęcherzyk ciążowy ale nic poza tym. Lekarz twierdzi że na ten wiek ciąży to za mało, że powinno być coś więcej.
    Byłam też na usg w 5+1 i to samo usłyszałam... Że trzeba czekać.
    Dopiero dziś zbadalam betę. Więc nie znam przyrostu.
    Nie wiem co myśleć.
    Ogólnie od zeszłej środy boli mnie brzuch, jajniki, mam obolałe piersi, zawroty głowy, mdłości i ból krzyża. A z usg chciałam poczekać do skończonego 6 tygodnia ale te bóle nie są dla mnie zdrowe... Podzielcie się swoimi przeżyciami, proszę. Chyba muszę przygotować się na najgorsze...

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 29 września, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie wiek ciąży różnił się o tydzień, od przewidzianego z OM.
    Na wizycie 6 + 6 było widać tylko pęcherzyk i wtedy lekarz mi mówił że na spokojnie, żebym przyszła za min 1,5tyg to zobaczymy co się dalej będzie rozwijać, bo może być tak że owulacja była później niż myślę no i ogólnie że jeszcze jest chwila żeby to wszystko się rozwijało.
    No i faktycznie owulacja była później, okazało się że ciąża młodsza o 7 dni - czyli w momencie tamtego badania było 5 + 6 a nie 6 + 6 jak myśleliśmy.

Serduszko pojawiło się na wizycie 7 + 3 (z OM byłoby to 8 + 3).

Nie stresuj się nie potrzebnie! Na Twoim miejscu zbadałabym teraz przyrost bety w najbliższych dniach i umówiła wizytę za 1,5 - 2 tyg, tak żeby dać trochę czasu tej ciąży na rozwinięcie się.

kropka_aga, Panikara 2.0 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. 2258g ✨
    20.10. 2895g ✨
    27.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Twoją historie 🫶
    Dzisiaj zrobiłam pierwsze beta hcg. W środę powtórzę ale niestety nie pomyślałam o tym, że już w innym laboratorium ale najwyżej zrobię jeszcze w piątek w tym samym co w środę. Nie może się to aż tak różnić.
    Ja się martwię tylko tym, że mam takie bóle. Ciągle boli mnie brzuch, krzyże i jajniki... jakbym miała okres. Rozumiem parcie na pęcherz czy mdłości ale taki mocny ból brzucha.
    Zastanawiam się również, dlaczego dwójka lekarzy podeszła do tematu raczej negatywnie. Raczej większość rozmowy opierała się na tym kiedy zgłosić się ewentualnie do szpitala... Skoro mówiłam że moje cykle są dłuższe, od 28 nawet do 37 dni... Ale z drugiej strony ostatnie współżycie 07.09 mówi tylko o tym że ta owulacja mogła nastąpić najpóźniej tego 09.09... Taka prawda. Nie wiem jak obliczyć mniej więcej wiek ciąży od tego dnia...

• Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Hej!

U mnie wiek ciąży różnił się o tydzień, od przewidzianego z OM.
    Na wizycie 6 + 6 było widać tylko pęcherzyk i wtedy lekarz mi mówił że na spokojnie, żebym przyszła za min 1,5tyg to zobaczymy co się dalej będzie rozwijać, bo może być tak że owulacja była później niż myślę no i ogólnie że jeszcze jest chwila żeby to wszystko się rozwijało.
    No i faktycznie owulacja była później, okazało się że ciąża młodsza o 7 dni - czyli w momencie tamtego badania było 5 + 6 a nie 6 + 6 jak myśleliśmy.

Serduszko pojawiło się na wizycie 7 + 3 (z OM byłoby to 8 + 3).

Nie stresuj się nie potrzebnie! Na Twoim miejscu zbadałabym teraz przyrost bety w najbliższych dniach i umówiła wizytę za 1,5 - 2 tyg, tak żeby dać trochę czasu tej ciąży na rozwinięcie się.

Przepraszam, nawet nie umiem tutaj odpowiedziec na twój komentarz. Jestem nowa 🫣

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 29 września, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie jak poprzedniczka, ciąża młodsza o 7 dni. Całe szczęście nie poszłam prędzej do ginekologa, tylko tak jak mi zasugerowano w gabinecie, bo oszalałabym z nerwów. Myślałam, że jestem 7+3 a byłam 6+3. Zarodek okazało się, że ładnie rośnie na kolejnej wizycie, a owulacja była później. Cykl się posypał totalnie, mimo że prędzej miałam regularne (a ciąży z tego nie było :D , może jednak nie umiałam policzyć owulacji)...

Co do bólu brzucha to mnie też bolał, jak na okres, czasami jajniki, piersi to chciały eksplodować. Każda z nas inaczej przechodzi ten początek, tylko cierpliwość i spokój nas "uratuje" :) Musisz być cierpliwa i czekac na tą wizytę, jak beta będzie ładnie rosła to bądź spokojna :) Tylko pamiętaj, że jesli beta przekroczy 1000 to ona już nie będzie miała tak gwałtowanego wzrostu jak na początku to ma miejsce :)

5+3 to i tak ciąża młodziutka, w ciągu 1-2 tyg bardzo dużo może się zmienić :)

Panikara 2.0 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 ⌛️

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja miałam podobnie jak poprzedniczka, ciąża młodsza o 7 dni. Całe szczęście nie poszłam prędzej do ginekologa, tylko tak jak mi zasugerowano w gabinecie, bo oszalałabym z nerwów. Myślałam, że jestem 7+3 a byłam 6+3. Zarodek okazało się, że ładnie rośnie na kolejnej wizycie, a owulacja była później. Cykl się posypał totalnie, mimo że prędzej miałam regularne (a ciąży z tego nie było :D , może jednak nie umiałam policzyć owulacji)...

Co do bólu brzucha to mnie też bolał, jak na okres, czasami jajniki, piersi to chciały eksplodować. Każda z nas inaczej przechodzi ten początek, tylko cierpliwość i spokój nas "uratuje" :) Musisz być cierpliwa i czekac na tą wizytę, jak beta będzie ładnie rosła to bądź spokojna :) Tylko pamiętaj, że jesli beta przekroczy 1000 to ona już nie będzie miała tak gwałtowanego wzrostu jak na początku to ma miejsce :)

5+3 to i tak ciąża młodziutka, w ciągu 1-2 tyg bardzo dużo może się zmienić :)

Dziękuję, że napisałaś 🫶
    Czekam na tą betę dzisiejsza.
    Wiem, wiem. Normalnie gdyby nie ten ból nie poszłabym do lekarza jeszcze i może uniknela tego stresu...
    Widziałam też na forum, że dziewczyny znały wielkość pęcherzyka tymczasem mi żaden lekarz nie powiedział. I ten pęcherzyk był bardzo mały jak tak patrzę na zdjęcia z usg...
    Nie wiem, po prostu wszystko znaki na niebie mówią że jednak nie będzie tak kolorowo...

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 29 września, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku też ból piersi i podbrzusza. Cały czas było uczucie takich ukłuć.
    Ale mój ginekolog podszedł do tego obracając to na „pozytywną stronę” - żeby się nie stresować bo będzie ok, jeszcze jest czas na rozwój itd. więc czekałam cierpliwie tak jak sugerował.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. 2258g ✨
    20.10. 2895g ✨
    27.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    U mnie na początku też ból piersi i podbrzusza. Cały czas było uczucie takich ukłuć.
    Ale mój ginekolog podszedł do tego obracając to na „pozytywną stronę” - żeby się nie stresować bo będzie ok, jeszcze jest czas na rozwój itd. więc czekałam cierpliwie tak jak sugerował.

Dziękuję 🫶
    Uspokoiłaś mnie 🫶
    Życzę wszystkiego dobrego!

Paulivvv lubi tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: 29 września, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Trafiłaś na lekarza ze złym podejsciem. Moim zdaniem, rozsądny powiedziałby że zaprasza najwcześniej w ukończonym szóstym tygodniu. Skoro masz dłuższe cykle, to nawet później.

Panikara 2.0, Paulivvv, Domisiek lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - poziom bety z dzisiaj 1237...
    Czyli jestem w kropce bo się nie podwoi... Bo już tak nie rośnie powyżej 1000...

• Foksik 🦊 Koleżanka

Wysłany: 29 września, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, miałam trochę podobną sytuację. Wg aplikacji odwiedziłam lekarza w 5+1tyg, lekarz powiedział, że jest pęcherzyk ale „że coś taki mały” i że prawdopodobnie ciąża młodsza niż wychodzi z obliczeń. Nie podobał mu się kształt pęcherzyka - że jakiś taki płaski 🤡 kazał przyjść za 3tyg. Po 3tyg piękny zarodek z silnym serduszkiem ♥️ synek szybko „nadgonił” do odpowiedniego rozmiaru i już właśnie w 8tyg lekarz mówił że odpowiada swojemu tygodniowi i nie ma zastrzeżeń, a już od lekarza od prenatalnych słyszałam, że syn musi być starszy o tydzień (czyli od pierwszego marudzenia prowadzącego wręcz o 2 :D) bo za duży na swój tydzień 😁 i takim sposobem za chwilę będę tulić zdrowego malucha 🥰 nie martw się, poczekaj jeszcze troszkę i sprawdzaj sobie przyrosty bety (myślę że 3 wystarczą) i trzymam kciuki by na wizycie zobaczyć serducho 😁 a co do bólów brzucha myślę że to może się zdarzyć, mi na przełomie 4-6tyg towarzyszyło uczucie ciągnięcia w podbrzuszu

25.02 -🥹⏸️ po 12cs
    26.02 -beta 541 ♥️
    28.02 - beta 1016 ♥️
    03.03 - beta 2341 ♥️
    04.03 - 5mm pęcherzyka ciążowego 🥳
    25.03 - MAMY SERDUSZKO ❤️ 1,6cm bobaska 🥹♥️
    22.04 - 5,7cm bobaska 🥹♥️
    24.04 - I USG prenatalne ♥️✅~6,9cm♥️
    08.05 - Pappa: niskie ryzyka✅ ♥️
    10.06 - 💙💙💙💙
    26.06 - II Prenatalne - ✅♥️
    1.07 - 500g naszego szczęścia 😍💙

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 29 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też poszłam szybko bo właśnie takie bóle miałam. Wysłała mnie lekarka do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej bo miała słabszy aparat i nie mogła potwierdzić ciąży. Skończyło się na strachu i wyszło że ciąża tydzień młodsza. A byłam pewna że owulacja była tydzień wcześniej 🙈 na te bóle dostałam progesteron. A właśnie bolalo jak na okres, cycki też także ciąża ogólnie była zaskoczeniem 😂
    Ja bym na Twoim miejscu przejrzała opinie lekarzy w mieście i poszła do takiego, który ma je spoko. I jeszcze na listę od Szuscik można zajrzeć. (swojego tak wybrałam). No i pójść prywatnie. Na nfz często są kocopoły, choć prywatnie niestety też.
    Trzymam kciuki by efekt był jak u mnie - kolega z tej ciąży już 4 lata :)

Jeszcze dodam że byłam dobry tydzień po planowanej dacie miesiączki, więc wychodziłoby ok 6 tygodnia, a tu się okazało że 5. Lekarz musi mieć dobry sprzęt by zobaczyć na tym etapie pęcherzyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 18:28

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️

⏩ Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też poszłam szybko bo właśnie takie bóle miałam. Wysłała mnie lekarka do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej bo miała słabszy aparat i nie mogła potwierdzić ciąży. Skończyło się na strachu i wyszło że ciąża tydzień młodsza. A byłam pewna że owulacja była tydzień wcześniej 🙈 na te bóle dostałam progesteron. A właśnie bolalo jak na okres, cycki też także ciąża ogólnie była zaskoczeniem 😂
    Ja bym na Twoim miejscu przejrzała opinie lekarzy w mieście i poszła do takiego, który ma je spoko. I jeszcze na listę od Szuscik można zajrzeć. (swojego tak wybrałam). No i pójść prywatnie. Na nfz często są kocopoły, choć prywatnie niestety też.
    Trzymam kciuki by efekt był jak u mnie - kolega z tej ciąży już 4 lata :)

Jeszcze dodam że byłam dobry tydzień po planowanej dacie miesiączki, więc wychodziłoby ok 6 tygodnia, a tu się okazało że 5. Lekarz musi mieć dobry sprzęt by zobaczyć na tym etapie pęcherzyk

Byłam u jednej pani prywatnie ale bałam się właśnie ze słaby sprzęt i ona strasza już babeczka. Więc dziś poszłam znów prywatnie do dobrego lekarza (z opinii) i on właśnie też nie palal optymizmem co do tej ciąży.
    Raczej przeciwnie.
    A moja beta z dziś to 1237...

• Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 29 września, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik 🦊 wrote:
    Hejka, miałam trochę podobną sytuację. Wg aplikacji odwiedziłam lekarza w 5+1tyg, lekarz powiedział, że jest pęcherzyk ale „że coś taki mały” i że prawdopodobnie ciąża młodsza niż wychodzi z obliczeń. Nie podobał mu się kształt pęcherzyka - że jakiś taki płaski 🤡 kazał przyjść za 3tyg. Po 3tyg piękny zarodek z silnym serduszkiem ♥️ synek szybko „nadgonił” do odpowiedniego rozmiaru i już właśnie w 8tyg lekarz mówił że odpowiada swojemu tygodniowi i nie ma zastrzeżeń, a już od lekarza od prenatalnych słyszałam, że syn musi być starszy o tydzień (czyli od pierwszego marudzenia prowadzącego wręcz o 2 :D) bo za duży na swój tydzień 😁 i takim sposobem za chwilę będę tulić zdrowego malucha 🥰 nie martw się, poczekaj jeszcze troszkę i sprawdzaj sobie przyrosty bety (myślę że 3 wystarczą) i trzymam kciuki by na wizycie zobaczyć serducho 😁 a co do bólów brzucha myślę że to może się zdarzyć, mi na przełomie 4-6tyg towarzyszyło uczucie ciągnięcia w podbrzuszu

Dziękuję za twoją wiadomość 🫶

Patrząc na twoja betę moja jakaś mała się wydaje 😵‍💫 aaah... Chyba oddam się po prostu temu co przyniesie czas...

• Foksik 🦊 Koleżanka

Wysłany: 30 września, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara 2.0 wrote:
    Dziękuję za twoją wiadomość 🫶

Patrząc na twoja betę moja jakaś mała się wydaje 😵‍💫 aaah... Chyba oddam się po prostu temu co przyniesie czas...

Na jaki tydz+dzien przypada ci ta beta? Nie ważne są aż tak bardzo same wyniki (bo też rzadko kiedy wiadomo w którym momencie doszło do zagnieżdżenia, co jest kluczowe) co PRZEDE WSZYSTKIM procentowy przyrost co 48h :)
    Spójrz sobie na widełki bet na dane tyg, one są często baaardzo rozległe ;)

Co do mojej bety, na innym wątku śmiałyśmy się z dziewczynami, że u mnie to był na tamten moment w ogóle jakiś ewenement, obchrzciły ją BECIORĄ 😂😂 więc na spokojnie 😉

Myślę że po prostu dobrze poczekać i starać się nie martwić tym na razie (wiem, że się łatwo gada, choć sama 6tydz przepłakałam ze stresu 😕) ale wierzę że wszystko będzie dobrze 🍀 KONIECZNIE daj znać co czas przyniesie, bo będę przy tobie myślami 😊

25.02 -🥹⏸️ po 12cs
    26.02 -beta 541 ♥️
    28.02 - beta 1016 ♥️
    03.03 - beta 2341 ♥️
    04.03 - 5mm pęcherzyka ciążowego 🥳
    25.03 - MAMY SERDUSZKO ❤️ 1,6cm bobaska 🥹♥️
    22.04 - 5,7cm bobaska 🥹♥️
    24.04 - I USG prenatalne ♥️✅~6,9cm♥️
    08.05 - Pappa: niskie ryzyka✅ ♥️
    10.06 - 💙💙💙💙
    26.06 - II Prenatalne - ✅♥️
    1.07 - 500g naszego szczęścia 😍💙

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 30 września, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik 🦊 wrote:
    Na jaki tydz+dzien przypada ci ta beta? Nie ważne są aż tak bardzo same wyniki (bo też rzadko kiedy wiadomo w którym momencie doszło do zagnieżdżenia, co jest kluczowe) co PRZEDE WSZYSTKIM procentowy przyrost co 48h :)
    Spójrz sobie na widełki bet na dane tyg, one są często baaardzo rozległe ;)

Co do mojej bety, na innym wątku śmiałyśmy się z dziewczynami, że u mnie to był na tamten moment w ogóle jakiś ewenement, obchrzciły ją BECIORĄ 😂😂 więc na spokojnie 😉

Myślę że po prostu dobrze poczekać i starać się nie martwić tym na razie (wiem, że się łatwo gada, choć sama 6tydz przepłakałam ze stresu 😕) ale wierzę że wszystko będzie dobrze 🍀 KONIECZNIE daj znać co czas przyniesie, bo będę przy tobie myślami 😊

Dzieki 🫶
    Według o.m. To 5+3 taka beta (czyli owulacja w 14 d.c. - tak?) Ale według mnie owulacja wystąpiła najwcześniej w 18 d.c.

• MadCat Autorytet

Wysłany: 30 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara 2.0 wrote:
    Dzieki 🫶
    Według o.m. To 5+3 taka beta (czyli owulacja w 14 d.c. - tak?) Ale według mnie owulacja wystąpiła najwcześniej w 18 d.c.
    Zostaje Ci zbadać betę po 48h a tak to czekać. Niestety ale do 12 tc to jest loteria. Będzie albo nie. Przejdź się do lekarza apropo tych bóli, może da Ci ten progesteron.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️

⏩ Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 30 września, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Zostaje Ci zbadać betę po 48h a tak to czekać. Niestety ale do 12 tc to jest loteria. Będzie albo nie. Przejdź się do lekarza apropo tych bóli, może da Ci ten progesteron.

Tak. Wiem. Mam progesteron. Jutro druga beta o ile coś jeszcze dzisiaj się nie wydarzy...

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 30 września, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara 2.0 wrote:
    Dziewczyny - poziom bety z dzisiaj 1237...
    Czyli jestem w kropce bo się nie podwoi... Bo już tak nie rośnie powyżej 1000...

Nie musi się podwoić idealnie! Ja bym i tak zrobiła drugą bete żeby zobaczyć czy jest tam jakiś sensowny przyrost.
    Teraz sobie szukałam swoich starych wyników bety to u mnie były wyniki w odstępach co 2 dni: 727 - 1905 - 3468 i te wyniki i tak w każdym kalkulatorze bety w internecie były określane jako poprawne, także jak zrobisz kolejną bete to i tak mimo że może już ona nie być idealnie podwojona, to da ci informację czy ciąża się rozwija.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. 2258g ✨
    20.10. 2895g ✨
    27.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 30 września, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Nie musi się podwoić idealnie! Ja bym i tak zrobiła drugą bete żeby zobaczyć czy jest tam jakiś sensowny przyrost.
    Teraz sobie szukałam swoich starych wyników bety to u mnie były wyniki w odstępach co 2 dni: 727 - 1905 - 3468 i te wyniki i tak w każdym kalkulatorze bety w internecie były określane jako poprawne, także jak zrobisz kolejną bete to i tak mimo że może już ona nie być idealnie podwojona, to da ci informację czy ciąża się rozwija.

Aa i jeśli to jakoś pomoże nakreślić to te bety są (patrząc na OM) po kolei z 6 + 1, 6 + 3 i 6 + 5.
    Potem, jak wspominałam, okazało się że ciąża młodsza o tydzień, więc finalnie okazał się to tydzień 5 + X a nie 6 + X.

Panikara 2.0, Foksik 🦊 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. 2258g ✨
    20.10. 2895g ✨
    27.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ