X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

nie wiem, czy uda mi się do Was wszystkich odnieść 😮‍💨 dużo tematów było poruszanych!
    Co do porodu to ja też bardzo chciałabym rodzić naturalnie, jeśli będzie konieczność cesarki to z bólem serca się zgodzę, ale też wolałabym jednak rodzić naturalnie. mam nadzieję, że uda mi się polepszyć jeszcze ten poród i spełnię to, czego nie spełniłam w pierwszym porodzie 😅 tak jak dziewczyny wspominały, tego bólu się później już nie pamięta, pamięta się te chwile, a dla mnie osobiście było to cudowne przeżycie i z niczym się nie równa 🥹
    tego dnia co urodziłam to wiadomo miałam tak, że gdybym jeszcze raz miała urodzić to nie 🤣 ale tydzień później na pewno mówiłam już inaczej. no i wiem, że przed kolejnym porodem będę znowu obsrana po pachy (wybaczcie za określenie, ale pasuje tu idealnie 🤣🤣🤣), za pierwszym razem też byłam, bo nie wiedziałam jak to będzie, a teraz będę, bo wiem jak to boli 🤣
    ja też rozumiem, że nie każdy właśnie czuje ten PSN i myślę, że dobrze, jeśli jest opcja dla kogoś o CC i też wcale nie uważam, że to jest pójście na łatwiznę! to jednak spora operacja i integracja w tkanki - także nie wiem, kto mądry powiedział, że CC to łatwizna 😵‍💫😬

@Nana podziwiam za podejście do pasierba i stawianie na swoim w kwestii jakiegoś wychowania. Na pewno nie jest to łatwa sytuacja, w szczególności dla Ciebie. Domyślam się, że opieka naprzemienna też jest trudna, bo jednak żaden z rodziców nie chce być tym „złym”, a jednak chce się jakoś wychować tego małego człowieka. już pomijam kwestię jego mamy, bo z tego co mówisz wygląda to średnio.. życzę Wam dużo siły jak pojawi się Maluszek, bo jednak to będzie podwójnie trudna sytuacja do ogarnięcia. Mam nadzieję, że mama pasierba nie będzie robiła Wam szczególnie w tym czasie pod górkę..

@Kaliope na pewno sytuacja z Mamą daje Ci w kość.. mam nadzieję, że mama będzie dochodziła do siebie i zdrowiała. Podejrzyj co się dzieje z szyjką, trzymam mocno kciuki, żeby jednak się nie skracała. Czasami nie warto za dużo czytać, bo potem można oszaleć, ale rozumiem, że starasz się mieć w pewien sposób kontrolę nad sytuacją. Ściskam Cię mocno!🫂🫂🫂

@Ana myślę, że w Twojej sytuacji szybsza wizyta to będzie coś, co Cię trochę uspokoi i pozwoli odnaleźć w tej sytuacji. Będziesz wiedziała na czym stoisz i trzymam mocno kciuki, żeby jednak z szyjką wszystko było w porządku!🤞🤞🤞

@Mola chętnie się połączę na IG lub FB :) ja co prawda nie jestem z Waszych okolic, ale fajnie mieć taki bardziej realny kontakt :) podglądałam z resztą Wasze profile z ukrycia, jak wtedy mi wyskoczyły 🤭
    no i cudownie, że już czujesz ruchy Bobasków, jest to na pewno niezapomniane uczucie i sama je uwielbiam! za każdym razem jak czuję Malutką to się uśmiecham 🥹🥹🥹

@SolAngelica cudownie, że Malutka postanowiła współpracować z Mamą i się obróciła! Mam nadzieję, że już zostanie słodkim nietoperkiem i niedługo postanowi opuścić brzuszek 😘 wierze, że jest Ci ciężko w te upały, bo ja sama się czuję trochę jak mały słonik, a jestem ledwo co za połowa 😮‍💨🙈

@Nowa lepiej pójść na jedną wizytę za dużo niż na jedną za mało 😘 niedziwne, że chuchasz na zimne i cieszę się niezmiernie, że z Maluchami wszystko dobrze! No a fotka.. cudowna 🥹 naprawdę to jest cudowna więź między nimi 🩵💙

@Frelcia myślę, że Dziewczyny już wyczerpały temat. Na pewno sama wiesz najlepiej co będzie dla Ciebie dobre 😘 szczęśliwa Mama to szczęśliwy Bobas 😘

Ściskam Was wszystkie, miłego wieczoru 💕

Molahonkeey, Misiula, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie ochotę to można zrobić grupę na messku albo WA :)

Kaliope lec do lekarza. Niech chociaż jeden stres Ci zejdzie z serducha :* i trzymam kciuki i za Ciebie i za małe i za mamę 💪🏻🌻

Nana11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście wolę zostać tu niż na messengerze czy wa. Łatwiej mi tu nadrobić a jak nie mam czasu to nie rozprasza mnie milion powiadomień. Ale bardzo chętnie mogę was śledzić na Ig. Sama nic właśnie nie wstawiam.

Od trzech dni zaczęłam uskuteczniać masaż krocza wraamch przygotowania do porodu, a właściwie nie ja tylko mąż bo sama nie dostaje 🤣. Przyjemne to to nie jest ale mąż łagodzi sesje orgazem więc drogie panie polecam zaangażować do tego partnerów.

Jaszczureczka, Molahonkeey, Ana29 lubią tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ależ mnie tu długo nie było - mam tyle stron do nadrobienia, że nie wiem czy mi się uda i jak szybko. Życie mnie pochłonęło na maksa, wybaczcie. Postaram się dzisiaj poczytać strony do tyłu przy karmieniach, żeby mieć jakiekolwiek aktualne informacje!!!

Mola i inne dziewczyny, które chciałyby mieć kontakt także poza forum - ja bardzo chętnie także 😀 najlepiej przez IG. Ja w ogóle prowadzę na IG takie niewielkie konto z zabawami dla dzieci, co prawda teraz są tam treści głównie dla przedszkolaków, ale myślę, że wkrótce będę wrzucać też pomysły dla takich maluszków jak bliźniaki

Trzymajcie się cieplutko (lub chłodniutko) póki co, a u mnie właśnie chłopaki domagają się karmienia to siadam z nimi i będę nadrabiać ❤️

Agni97, Ana29, Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Hej dziewczyny! Ależ mnie tu długo nie było - mam tyle stron do nadrobienia, że nie wiem czy mi się uda i jak szybko. Życie mnie pochłonęło na maksa, wybaczcie. Postaram się dzisiaj poczytać strony do tyłu przy karmieniach, żeby mieć jakiekolwiek aktualne informacje!!!

Mola i inne dziewczyny, które chciałyby mieć kontakt także poza forum - ja bardzo chętnie także 😀 najlepiej przez IG. Ja w ogóle prowadzę na IG takie niewielkie konto z zabawami dla dzieci, co prawda teraz są tam treści głównie dla przedszkolaków, ale myślę, że wkrótce będę wrzucać też pomysły dla takich maluszków jak bliźniaki

Trzymajcie się cieplutko (lub chłodniutko) póki co, a u mnie właśnie chłopaki domagają się karmienia to siadam z nimi i będę nadrabiać ❤️

Ja myślę, że instagram to spoko opcja. Ja co prawda raczej nic nie dodaje, jedynie czasem na relację dla bliskich znajomych, ale często przeglądam 🤣

Co tam u Was Jezowa? Jak chłopaki? Karmisz ich nadal piersią? Jak Wam to idzie? Jestem totalnie ciekawa jak to wygląda z bliźniakami!

PS @Mola zaobserwowałam Cię na insta 🤭

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś pomysł jak logistycznie wymienić się nickami na insta ale bez wysyłania do siebie miliona zaproszeń na forum albo publikowania tutaj na wątku danych? 😅

Ana29, Molahonkeey lubią tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Ja myślę, że instagram to spoko opcja. Ja co prawda raczej nic nie dodaje, jedynie czasem na relację dla bliskich znajomych, ale często przeglądam 🤣

Co tam u Was Jezowa? Jak chłopaki? Karmisz ich nadal piersią? Jak Wam to idzie? Jestem totalnie ciekawa jak to wygląda z bliźniakami!

PS @Mola zaobserwowałam Cię na insta 🤭

Ja też zaobserwowałam molke😁😁
    Jeżowa jak tam bobaski? Jak Ci sie zyje?
    Podasz nazwę konta? :)
    W ogole super z tą grupą na ig ,a kto sie tym zajmie bo ja jestem słaba w socjal media 🤣

Molahonkeey lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
    30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.
    preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam od zeszłego poniedziałku przy karmieniu i z tego co pamiętam to się odniosę (wybaczcie jeśli kogoś z czymś pominę, nie robiłam sobie notatek - a czasem robię 🤣):

Mola gratuluje parki!!! ❤️ czy już był temat imion, który pominęłam ? 😀

Nowa u Ciebie super chłopaki przytuleni do siebie ❤️ wszystkie bliźniaki są blisko siebie w brzuchu ale Wasze to już w ogóle ❤️

Ana współczuję stresu związanego z potencjalnie skracającą się szyjką… i oszczędnego trybu życia, gdy lubisz i potrzebujesz dużej aktywności. Te 3/3,5cm nie brzmią tak źle, ale uważam, że lepiej dmuchać na zimne, ale też nie panikować - jak zawsze, tylko spokój nas uratuje😀 na pocieszenie powiem tylko, że leżałam na patologii z dziewczyną (trenerka personalną), której szyjka w 32tyg skróciła się do 8mm i miała rozwarcie wewnętrzne a donosiła ciążę do planowej cesarki w 39 tyg.

Kaliope dużo zdrowia dla mamy. A odnośnie skracającej się szyjki i uczucia z tym związanego - u znanych mi dziewczyn, którym szyjka rzeczywiście się skracają mocno nie było żadnych objawów, tzn szły na wizytę i były zaskoczone, że coś jest nie tak. W ciele kobiety dzieje się tyle w ciąży, że nam się czasem wydaje, że dzieje się coś złego, a na szczęście tak nie jest. Chciałam Cię ogólnie pocieszyć tym wpisem, ale nie wiem jak mi to wyszło🙈

Frelciu, do Ciebie mam inne pytanko - czy Ty jesteś tą samą Frelcią co kiedyś, sprzed kilku lat? Z forum z czasów Lamki, Olik, Bocianiątka, Reset etc? Bo jeśli tak to SUPER CIĘ WIDZIEĆ i ogromne gratulacje drugiej ciąży ❤️

Ana29, Jaszczureczka, Molahonkeey, Frelcia_na_chwilę, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png

Wysłany: 7 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżusiu tak to ja :) stara dinozaurzyca :D :***🩷

Dziewczyny ja w insta grupy nie umiem ni cholerę :D ale nick mam rudzielec1991 po tym też możecie mnie znaleźć na messku i tam już bez problemu mogę założyć grupę dla chętnych.

Jeżowa, Ana29, Nana11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam kilka zdań od nas - u nas wszystko w porządku! Jest intensywnie, ale ogólnie doświadczenie bycia mamą bliźniaków oceniam na plus 😀 więc Mola i Nowa - będzie super, zobaczycie ❤️❤️ łatwiej mi teraz niż jak byłam mamą jednego dziecka, tzn może nie latwiej, bo obowiązków więcej, ale mam w sobie dużo spokoju i pozytywnej energii

Agni tak, nadal karmię piersią, chłopaki mają teraz 2 miesiące i rosną jak na drożdżach. Oni się urodzili mając 3kg i 2,6kg to teraz każdy ma już 2kg więcej i powoli czuć te wagę 🙈

Odnośnie IG z zabawami to prowadzę je pod swoim imieniem i nazwiskiem, więc wolałabym tutaj nie podawać bezpośrednio na forum, ale też właśnie nie wiem, jak to zrobić żeby się szybko i wydajnie wymienić nickami ze wszystkimi chętnymi 🙈

Ana29, Agni97, Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Macie jakiś pomysł jak logistycznie wymienić się nickami na insta ale bez wysyłania do siebie miliona zaproszeń na forum albo publikowania tutaj na wątku danych? 😅
    Tak! Możecie mi wysłać na maila swoje nicki , ten mail jest praktycznie nieużywany 🙂 i jakos sie te grupę tam ogarnie 🙈
    [email protected] :)

Nana11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png

Wysłany: 7 lipca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to mój już masz :D ciekawe czy ja to tam ogarnę 😂

Ana29 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Ana to mój już masz :D ciekawe czy ja to tam ogarnę 😂
    Ciebie juz obserwuje 😅 😁

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ana, dzięki za podjęcie się ogarniania tematu! Napisałam maila 😀

Frelciu super, że to Ty! Od początku ten nick nie dawał mi spokoju i tam czytałam te stopkę Twoją i liczyłam lata i wszystko mi się zgadzało, ale wolałam dopytać 🤣

Ana29, Frelcia_na_chwilę lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frelcia - zaobserwowałam 😘

@Ana maila wysłałam 😘

@Jezowa suuuuper! Mega, że nadal udaje się Wam razem karmić 😍 chłopcy pięknie przybierają 😍 a jak nocki z dwójką „takich samych” szkrabów? Rzeczywiście budzą się razem? 🤣 czy raz jedno, a później drugie?

Ana29, Frelcia_na_chwilę lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzą się w cały świat🤣 czasem razem, czasem osobno… nie mamy jeszcze żadnego rytmu, mam nadzieję, że po 3 miesiącu coś się zacznie klarować 😀

Agni97, Molahonkeey, Ana29 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png

Wysłany: 7 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa czyli mleczny mózg Ci nie grozi, skoro po tylu latach mnie pamiętasz :D Dobrze liczę że masz sporą gromadkę ? Pomagają mamusi przy malutkim rodzeństwie? Bo mój Rysiek póki co awersja reaguje na mój brzuch :D

Zabrałam Młodego na salę zabaw. Myślę żeby może wyciągnę teścia żeby nas zawiózł do Orientarium. Jutro albo we środę. Cały tydzień ma być pogoda pod psem a nie uśmiecha mi się żeby Rysiek ślęczał przed tv.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skróciła się w 6 dni z 3,9 do 3,2 :(

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png

Wysłany: 7 lipca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Skróciła się w 6 dni z 3,9 do 3,2 :(

Kurczę :( co lekarz na to że w takim czasie się tak skróciła ?

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope - przykro mi 😞

Ana, Kaliope - byłam dziś u fizjo uro-gin i pytałam jak to jest z wizytami przy skracającej się szyjce. Mówiła, że owszem to zawsze stres ciężarnej i wielka odpowiedzialność fizjo, ale generalnie po prostu wtedy nie pracuje na powięziach od wewnątrz, tylko działa od zewnątrz. Czasem to pomaga, żeby ta szyjka się rozluźniła i wydłużyła, bo luz na powięziach odciąża szyjkę. I nie jest zwolenniczką absolutnego leżingu, bo ciało kobiety przez odpowiednio dobrany wysiłek fizyczny przygotowuje się do porodu i jeśli nie ma absolutnych wskazań lekarskich do leżingu to tego profilaktycznie nie pochwala.
    U mnie, o dziwo, lepiej niż przypuszczałam, nic wymagającego wielkiego rozluźniania i ładna praca mięśni, tylko do codziennych czynności muszę gdzieś wpleść trochę ćwiczeń na dno macicy i mobilizacje blizny po cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 13:30

Ana29 lubi tę wiadomość

2025
    preg.png
    18w1 | 238g
    ----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem - 30dc ||
    ----
    2023
    40w4 | 3280g - ♀️ - 2023.04
    ----
    2022
    40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:
    Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E ; Mioinozytol 4g ; DHA
    ----
    2021
    41w2d - ♀️ - 2021.04
    ----
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    ---
    2019
    3 IUI - biochem
    2 IUI - biochem
    1 IUI - puste jajo płodowe
    ---
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    ---
    2016 - początek starań
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ