Wózek - jaki wybrać?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalka wrote:Moja spacerówka jeśli chodzi o wygląd mi się podoba Stelaż mam beżowy więc całość ładnie się komponuje. Zamierzam korzystać ze spacerówki, jeśli się nie sprawdzi to zastanowimy się nad czymś innym ale jestem dobrej myśli, że nie trzeba będzie niczego dokupować. Jeśli chodzi jeszcze o gondolę to zwróć uwagę, żeby miała u góry rączkę do trzymania.
1. Wygodnie się przenosi
2. Nie robi się taka naciągnięta na koniec użytkowania, bo ciągniesz za rączkę a nie za materiał i dalej ładnie wygląda.
Nalka, a jaki kolor wózka macie? Szkoda, że w sklepach zazwyczaj stoją jeden lub dwa kolory danego modelu i trudno sobie tylko po stronie internetowej wyobrazić jak będzie wyglądała całość, zwłaszcza, że w Jedo jest spory wybór kolorystyki stelaży i kółek. Pochwal się może zdjęciem z waszego spaceru?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Podoba mi się szary, ale poza stroną producenta - nie widziałam w żadnym sklepie na żywo.
Ja mam szary nr 356 na czarnym stelażu :)Uważam, że jest super. Jak chcesz to zrobię ci fotkę.
Nie wiem skąd jesteś, ale w Krakowie te szare wózki bardzo często są w entliczku. Natomiast uważam, ze beznadziejne są te ciemne kolory (czarny, granatowy) bo wyglądają wg mnie trochę jak wypłowiałe i materiał wydaje się być gorszy gatunkowoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:59
-
BiB wrote:Ja mam szary nr 356 na czarnym stelażu :)Uważam, że jest super. Jak chcesz to zrobię ci fotkę.
Nie wiem skąd jesteś, ale w Krakowie te szare wózki bardzo często są w entliczku. Natomiast uważam, ze beznadziejne są te ciemne kolory (czarny, granatowy) bo wyglądają wg mnie trochę jak wypłowiałe i materiał wydaje się być gorszy gatunkowo
Jak będziesz miała okazję, zrób fotkę! Zastanawiam się właśnie między tym 356 a 280, który się bardziej podoba mężowi. Wydaje mi się, że w 356 materiał jest grubszy, a połączenie z czarnym stelażem też wydaje się bardzo ok.
-
Dziewczyny gdyby któraś z Was potrzebowała wózka do zadań specjalnych (las, góry, plaża, zaspy sniegu, błota, itd.) z czystym sumieniem mogę polecić Mutsy Urban Rider. Eksploatujemy go intensywnie od 2, 5 roku. Póki co nie zawiódł nas w żadnym terenie. Wózek dla osób aktywnych, lubiących górskie wyprawy, albo mieszkających poza miastem.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Jak będziesz miała okazję, zrób fotkę! Zastanawiam się właśnie między tym 356 a 280, który się bardziej podoba mężowi. Wydaje mi się, że w 356 materiał jest grubszy, a połączenie z czarnym stelażem też wydaje się bardzo ok.
Przedstawiam moje jedo 356 na czarnym stelażu
Agusia ;), Limerikowo, isabelle lubią tę wiadomość
-
Mam taki sam, tylko z zielonymi wstawkami i na białym stelażu .
Jestem baaaardzo zadowolona (wciąż) i jak do tej pory odnalazłam tylko jeden minus (poza tym, że jest ciężki, ale dla mnie to akurat nie minus, bo nie muszę go wnosić), mianowicie
w gondoli jest opcja podwyższenia materacyka do pozycji półsiedzącej, trzeba przekręcić takim "pokrętłem" z tyłu, ale praktycznie nie da się na tym wtedy leżeć. Podwyższony materacyk jest totalnie niestabilny, chybocze się na obie strony, nie ma dobrego podparcia. Dzieciak "zjeżdża" albo na prawo, albo na lewo. Chociaż fakt jest tak, że jak dziecko jest na tyle duże, że może jeździć w pozycji półsiedzącej, to po prostu zmienia się na spacerówkę.
Ja raz jeden chciałam z tego skorzystać, gdy byłam gondolą w IKEI, a młody już wychodził z siebie, bo chciał oglądać otoczenie, a ja nie miałam siły go nosić (a jeszcze nie siedzi). Wtedy wpadłam na pomysł, że na trochę podwyższę mu ten zagłówek. No i lipa, chybotał się. Ale, tak jak piszę, przy dziecku "gondolowym" i tak się z tego raczej nie korzysta .
Poza tym, dla mnie Jedo - bomba!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 20:30
Limerikowo, Gosha lubią tę wiadomość
-
Przejście na spacerówkę dopiero przed nami, ale generalnie Jedo Fyn jest dla mnie świetne.
Do plusów mogę jeszcze dorzucić kosz na dole - jest naprawdę mega pojemny i, choć na zatrzaski, to bardzo wytrzymały. Nie rozpiął mi się ani razu, chociaż przewodziłam tam już raz sześciopak półtoralitrowych soków, jabłka i "drobniejsze" zakupy na raz .
Spacerówka wydaje się dość duża, co dla mnie też było plusem, bo przerzucamy się na nią w zimę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 14:51
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Haha, w sumie, młodego można sznurkiem do sanek... i jedziemy .
Słoneczna, do grudnia Artur już się pewnie do gondoli nie będzie mieścił (jest bardzo duża w porównaniu do innych wózków, ale i ja mam duże dziecko), więc nawet jak nie będzie dobrze siedział, to pewnie będzie musiał na płasko jeździć w spacerówce, także na pewno napiszę jak spacerówka zdaje egzamin .słoneczna 85, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam maxi cosi mura 4 i jestem srednio zadowolona przynajmniej z gondoli.Pokrowiec na nogi nie odpina sie tylko jest na zamek wiec ciagle dynda a Franek wali o te zabki od zamka nogami i wszystki skarpetki wygladaja jakby przeoral nimi pole. Spacerowka zapowiada sie lepiej,ale szczerze drugi raz bym nie kupila tego wozka,nad koszem jest maszyneria do skladania wozka,zeby wsadzic cos do kosza trzeba zrobic gimnastyke nie z tej ziemi.
Drugi raz, a i owszem,przy drugim dziecku wiem juz jakich bledow nie popelnic i albo kupic jedo albo stokke xplory,chyba ze dostane spadek i fortune to wtedy bugaboo
Maxi cosi mimo ze to znana firma to ma jednak mankamenty,uwazajcie na nieLimerikowo lubi tę wiadomość
-
w stokke to mozna sie sie z kosza zawartosci pozbyc zakupow bo kosz jest otwarty :--))
widzialam tu stokki i dla mnie wyglad ich nie byl atrakcyjny a raczka do prowadzenia niepraktyczna, fakt sa to wysokie ok wozki dla pleckow rodzicow
ja tam cenie sobie jednak system isofix jesli chodzi o stelaz i fotelik
no ale kazdy ma swoj gustNataliaK lubi tę wiadomość
-
A ja się zastanawiam na kupnem i nie mogę się zdecydować między
obydwa są lekkie, zwrotne, odwracane siedziska w dwóch kierunkach jazdy. Można też dokupić gondolę Navetta Pop-Up.
Tu linki do sklepu opis i ceny:
http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-si-switch_p2642
http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-switch-four_p385#
Czy macie jakieś zdanie o tych wózkach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 23:55