X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na twarzy nie zauważyłam zmian. Może gorsza cera znowu, ale nie puchnę chyba na buzi. Jedynie stopy i dłonie, ale to też jak jest upał. Dzisiaj oddycham, bo chłodek :)

Moja córa to ma pełne usta, tak pięknie 2 tygodnie temu na USG pokazała :) już nie mogę się doczekać jak zobaczę jej buźkę :)

Wczoraj już nie brałam luteiny na wieczór i kłuje mnie szyjka normalnie. Pewnie zaczyna pracować. Myślę, że w sobotę już mi gin powie że szyjka miękka albo rozwarcie jest.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- ja mam hennę i regulacje zawsze robiona na siedząco, nigdy na leżąco :)

Alex- oby, niech da matce być ładna :p u fryzjera byłam na początku lipca wiec następna wizyta jakoś na początku października na szczęście haha :)

Co do buzi to mam okrąglejsza, ale nie jakoś straszliwie:)

Kurczę zapominam nickow i co miałam komu odpisać.. budyń poziom milionowy 😳😳🤦🏼‍♀️

Dargol- często tak jest ze najpierw się zaciska nogi i się prosi żeby porodu nie było a potem malucha wygonić nie można siła hahah

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście gwizdalam :D
    Mi chyba twarzy nie zmieniło, mąż to nawet mówi, że brzuch mi zmalał xD może się dziecko upchalo w miednicy bardziej.

Maz w pracy, ja z córką, ciekawe co przyniesie nowy dzień ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon, poczekaj co będzie po porodzie! Może skóra da radę i nie będzie śladu, żadne pasy niepotrzebne. Chyba gorsze są historie z mięśniaki kegla i nietrzymaniem moczu...

Dargol, niektóre maja bardziej czerwone usta, może dlatego się wydają pełniejsze.

Mała maruda nie chciała mi zasnąć, pol h spaceru zaliczone :/ ale spi teraz, uff. Powycieralam kurze i już mam dość. Miałam wstawić pranie ale stwierdziłam ze nie wiem które bo wszystkiego jest po trochę, mało się nie rozbeczałam i zostawiłam na jutro. Rany, jak dobrze ze jeszcze tylko tydzień.

Aha, i moja mama zakombinowala urlop, przyjedzie we wtorek, będzie do weekendu ❤️❤️❤️ nie sądziłam ze się uda, ona jest dyrektorem przedszkola wiec teraz wszystko stoi na głowie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:30

❤💙❤💙
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też usta napuchły ale dopiero od jakiegoś tygodnia, może dwóch. Ale gwizdać mogę :D ja też z jednej strony bym już chętnie urodziła a z drugiej wiem że jeszcze za wcześnie. Poza tym mam jeszcze kilka planów przedporodowych jak np chociaż raz na grzyby pojechać. Niestety jeszcze u nas nie ma a mi za bardzo nie wolno chodzić dlatego czekam bliżej terminu. Najwyżej prosto z lasu na porodówkę ;)

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesnasarenka prosto z lasu na porodowke xD Pasuje idealnie!

Dzien dobry Wam! Ledwo dycham. Noc byla troche rozjechana, poszlam pozno spac, a znowu najlepiej mi sie spalo nad samym ranem i drzemke w budziku nacisnelam ze 4 lub 5 razy.
    U nas padalo w nocy i ma dzis padac wiekszosc dnia, momentami mocno, miejscami ulewnie, ale wczoraj bylo z kolei dla mnie za goraco i za parno, wiec dzis nie bede narzekac.

Boze czego ja tu jeszcze nie przeczytam, zeby wpasc w kompleksy? Spicie na brzuchu, nosicie ubrania sprzed ciazy, a teraz jeszcze usta Angeliny Jolie!

Mi buzia puchnie, robi mi sie podbrodek i nos wyglada jak kartofel. Ja juz chce z powrotem moje cialo. A tu jeszcze miesiac wytrzymac!

Lesnasarenka, Mańka, Mila lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze napisze jak to weszlam pol godziny temu do biura i taki mily, cieply starszy pan, ktory przyjezdza na msze w tygodniu ma chora zone w domu, ktora ma gleboka demencje. I usiadl przy mnie na minute, spytal jak sie czuje i poklepal po rece zyczac wszystkiego dobrego, a na koniec dodal: Oj wiem, my mielismy siedmioro.
    !! No kopara opada. Niech Bog tym ludziom blogoslawi.

Karmazynova, klopsik, Annie80, Mańka lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka to napiszę Ci na pocieszenie, że w połowie ciąży wyszedł mi na czole jakis trądzik rożowaty, nie do leczenia w tym okresie i mam już pół czoła jakbym se na tarce starła:) lepiej? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 16:19

Laurka lubi tę wiadomość

• Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka nie martw się. Mi do tej pory włosy wypadały garściami a teraz pod koniec jakaś zmiana hormonów i włosy przestały wypadać ale za to strasznie się pocę i to jakoś tak dziwnie że śmierdzę jak facet... Czyżby syn dzielił się ze mną testosteronem?

Laurka, Mańka lubią tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle taka tu dzisiaj cisza panuje, że już myślałam, że wszystkie pojechałyście nagle rodzić ;)

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik, Lesnasarenka uwielbiam Was! :D W ogole wszystkie jestescie swietne dziewczyny! :D

Mama_Zuzia Tobie jeszcze mialam gratulowac dopiecia przygotowan na ostatni guzik z tymi brwiami i w ogole.

Nie wiem czy to juz pisalam, ale mi wlosy robi tesciowa. I teraz ogolnie wygladam fatalnie, bo juz co najmniej miesiac temu powinnam miec kolor robiony, ale ona chora, wiec nawet slowem nie wspominalam. Teraz konczy chemioterapie, zaczyna sie czuc bardziej na silach i za punkt honoru sobie ta kobieta chyba poczytuje, zeby mnie pofarbowac, tylko ze teges:

4,5 roku temu wody mi odeszly tej samej nocy po tym jak mi tesciowa zrobila wlosy.
    2 lata temu 4 dni po Gaja byla na swiecie,
    wiec teraz nie ma bata, odwlekam jeszcze 2 tygodnie, bo jesli sie schemat sprawdzi, to znowu bede jechac na porodowke swiezo wyfryzowana! ;D

Lesnasarenka lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pod szpitalem. Niedługo po tym jak pisałam posta stwierdziłam ze mała od rana się nie rusza i to dziwne. Dałam jej chwile ale cisza wiec się zebrałam do szpitala. 500 m od porodówki dopiero mnie raczyła skopać porządnie wiec wrocilam do domu. Teraz fika, małpa jedna.

Karmazynova lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mamazuzia zmobilizowalaś mnie! Umówiłam się do fryzjera i na henne, przy czym fryzjer na 12 września, także ten, oby zdążył zmyć farbę :D

Mama_Zuzia, Lesnasarenka lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik- ciesze się bardzo haha :p

Laurka- to fajnie tak na porodówce być prosto od fryzjera, ja tam bym jeszcZe chwile poczekała i robiła farbę :D

Ja po lekarzu. Mała 3200-3300g, szyjka miękka i skrócona, przepuszcza opuszek. Mogę dotrwać do terminu, a może sącząc się z dnia na dzień- moja lekarka ma jeszcze dyżur w piątek i w poniedziałek a potem jest na urlopie- wiec celuje w poniedziałek z porodem haha, ale w razie czego wypisała mi skierowanie na ktg w 40+0 z którym mam podejść do szpitala :) no ogólnie wszystko dobrze, badania mam wszystkie bo mi sprawdziła no i nic tylko czekać :)

Arashe, alex0806, Laurka, Izoleccc, Mańka, Lesnasarenka, Agusia_pia, monkle, k878, pola0909 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie zbieram na kawkę i ciacho z koleżankami i tak mi się przypomniało, czy coś dostaliście ostatnio za rejestrację w programach "dzieciowych"? Ja odebrałam pampersy z rossmanna i przyszła mi taką szmatka sensoryczna z bebiprogramu. Jakoś tak mi się wydaje że 4lata temu więcej tego miałam.

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jea też chcę za 2 tyg zafarbowac włosy. Może henne też sobie walne, jak tak wszystkie robicie 😁🤣 Najlepiej jakbym poszła w przyszłym tyg, ale chcę jeszcze przedłużyć, by później nie musieć się spinać, że muszę maleństwo zostawić 😁 ja już mam siwe, więc bez farbowania się nie obejdzie 😁

K878 dobrze, że się odezwała przed szpitalem 😁 zaossczedzilas sobie czasu :)

Co do ust to tylko lekko są pełniejsze, ale bez szału 😁

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Laurka jea też chcę za 2 tyg zafarbowac włosy. Może henne też sobie walne, jak tak wszystkie robicie 😁🤣 Najlepiej jakbym poszła w przyszłym tyg, ale chcę jeszcze przedłużyć, by później nie musieć się spinać, że muszę maleństwo zostawić 😁 ja już mam siwe, więc bez farbowania się nie obejdzie 😁

K878 dobrze, że się odezwała przed szpitalem 😁 zaossczedzilas sobie czasu :)

Co do ust to tylko lekko są pełniejsze, ale bez szału 😁

Ja jestem naturalna blondynka (+ farbowana, wiec do kwadratu!), ale oczy mam piwne i oprawe oczu ciemna - od dziecka czarne brwi, wiec nigdy z henna nie mialam do czynienia.

Ja jeszcze w kalendarzu na koniec tego miesiaca mam masaz. Nie wiem jak to jest miec masaz calego ciala lezac na boku, ale moja szwagierka bardzo polecala (jej kolezanka to robi i szwagierka mi funduje w ramach poznego prezentu urodzinowego), wiec zobaczymy, czy mnie to rozluzni i zrelaksuje. Na pedi bym sie najchetniej wybrala, ale nie wiem czy sie uda.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów w szpitalu. Kamyczki w woreczku żółciowym i zapalenie trzustki. Wy bedziecie na porodówkach a ja na gastroenterologii 😊

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    A ja znów w szpitalu. Kamyczki w woreczku żółciowym i zapalenie trzustki. Wy bedziecie na porodówkach a ja na gastroenterologii 😊

O nie! Tak mi przykro Basiu :( Przeszlam przez to pierwsze, nie mam juz od ponad 4 lat woreczka zolciowego, ale trzustki to juz kompletnie nie zazdroszcze. Pewnie brzuch Cie boli jak jasny piorun :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ