Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie lekarz ostrzegała, że może jest jakaś infekcja u dziecka, w necie duzo przyczyn wysokiego tętna. Już się zastanawiam czy nie kupić detektora z wyświetlaczem. Tylko żeby nie zwariować od tego .... Bo jeszcze wpadnę w nałóg ciągłego sprawdzania.amorek
-
Amorek ja mam mieć co tydzień ktg. Dopiero na pierwszym byłam. Najważniejsze, że już jest ok i jesteś w domu. A może czegoś się mały wystraszył? Podobno dzieci już w brzuchu mogą tak reagować na przykład na głośne dźwięki. Zawsze możesz pokombinować gdzieś prywatnie na samo ktg się wcisnąć. U mojej lekarki to chyba koszt 20 zł
-
elvira wrote:Mańka to 2 września mamy razem pierwsze ktg.
Ja to mam wrażenie że jestem gdzieś daleko za wami. Wy czekacie na poród a ja dopiero skończyłam 35tydzien. Do cc pozostało 27 dni a czuje się już jak przy synu po przeterminowaniu....
To co ja mam powiedzieć? Mi zostało 39. Nawet 35 tygodnia nie mam. No pewnie te z października się zaczną rozpakowywać a ja będę się kulać -
amorek wrote:Wiecie, że odwiedziłam dziś szpital☹️ na szczęście jestem już w domu, podczas mojej zwykłej wizyty p. doktor zauważyła wysokie tętno dziecka 170 180,skierowała do szpitala, a tam podczas ktg wszystko dobrze. Strachu się najadłam ....
Czy często robicie badanie KTG?¿ -
Kaska wrote:To co ja mam powiedzieć? Mi zostało 39. Nawet 35 tygodnia nie mam. No pewnie te z października się zaczną rozpakowywać a ja będę się kulać
ja mam jeszcze 35 dni do terminu. Jeszcze może się okazać że rozpakujesz się przedemną
-
Amorek super, że n ktg wszystko ok!
Kaśka ja mam termin porodu na 25.09. Choć cc mam mieć wcześniej, to się czuje bardzo opozniona 😁 tu już donoszone dzieciaczki, a mój musi jeszcze długo zaczekać.
Ja póki co ktg nie miałam. Zobaczę co mi gin pwoie na następnej wizycie. -
elvira wrote:Kaska to 1 dziecko ? Ja mam dość swojego stanu jest ale wiem że po porodzie będę tęsknić bo lekko nie będzie
Drugie. Mam już w domu prawie 7latka. To w sumie chyba mogę powiedzieć, że jak pierwsze, bo już nic nie pamiętam 😂
Ja tęsknić nie będę. Już mam dosyć tej ciąży, bo leżę od 15 tygodnia. Teraz trochę chodzę, ale to na ławkę przed blok lub po domu kanapki zrobić. Idzie oszaleć serio. Z drugiej strony wiem, że muszę chociaż do tego 7 września dotrwać
No tak jest Was trochę z końcówki, ale w większości co piszecie to CC na połowę września. No ja będę rodzić naturalnie (chyba, że przy porodzie coś wyjdzie) więc ciężko gdybać kiedy
Mam za tydzień wizytę to podpytaj co z ktg. W pierwszej miałam od 31 tygodnia no ale było wskazanie -
No dobra, coś was ponadrabialam ale tyle napisalyscie ze i tak nie ogarniam. Pamietam coś o wyglądzie, wracaliśmy do domu i mówię do mojego męża ze jeszcze tylko 2 tygodnie będę taka piękna a po cc przez jedna noc zbrzydne i mnie nie pozna 😂 Ale to fakt, jak normalnie cera i włosy się przetłuszczają, tak teraz wyglądam zajebiscie, włos błyszczący, mogę nie myć 3 dni i wyglada super, cera gładka bez syfow, no żyć nie umierać! Ale tak to tylko w ciąży, a ta się kończy, wiec, No wiadomo😀 co do ktg to teraz mam od 35tc, poprzednio było od 28 ale wtedy były wskazania. Za tydzien tez mam podjechać na ktg, wizyty już nie będzie. Szok, jeszcze 2 tygodnie i bąbel będzie z nami!
Mańka lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualny
-
Dzieci rzeczywiście reagują na nasz stan podczas ktg
Jak miałam robione w szpitalu, zobaczyłam pająka. Bardzo się ich boję, więc byłam przerażona. Po chwili dziecko miało 180 uderzeń
Ja dziś po wizycie. Szyjką bardzo krótka, prawie jej nie ma. Rozwarcie na 2cm i córeczka ułożona bardzo, bardzo nisko. Lekarz stwierdził, że to może być już w każdej chwili, i że poród powinien być szybki, bo ta szyjka jest w takim stanie, że puści przy pierwszych skurczachpola0909, Mańka, Kaska, Karmazynova, tere-fere, manda21, k878, monkle, elvira, Arashe, Pom-pon, Aster4n lubią tę wiadomość
-
Ja też na 27 września, tylko weź "wyczym" tyle
Pranie mnie psychicznie przerasta. Wyszło mi 5 kupek do zrobienia i nie mogę się zdecydować czy do białego liczą się też białe w czarne kropki i czy kremowe to jeszcze białe, czy już kolor.. psychoza maniakalna
Laurka, Lesnasarenka, Mańka, tere-fere, Aster4n lubią tę wiadomość
-
Ja ladne wlosy mialam tylko w II trymestrze. Zreszta w poprzedniej ciazy bylo tak samo. Teraz sie przetluszczaja gorzej niz normalnie. Cera srednia. Tragedii nie ma, ale dobrze tez nie jest. Wypryskow mam troche na prawym ramieniu. Tak, tylko na prawym
I mam wrazenie, ze w nocy sie poce i rano od razu pedze pod prysznic, bo az sie sama czuje.
Kaska ja mysle, ze gdyby moje "projekty" mialy mnie wyslac do szpitala, to juz bym tam byla. Klopoty jednak moga byc z innej przyczyny. Ostatnio coraz slabiej sie czuje. Leb jak we mgle, ledwo kontaktuje. Zmierzylam sobie dzisiaj cisnienie z tego tytulu i nizsza wartosc wyszla za wysoka. Wizyta juz w piatek. Zobaczymy jaki pomiar bedzie w gabinecie i czy zrobia badanie moczu. No i mam nadzieje, ze mi pobiora wymaz na GBS juz w koncu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mnie właśnie po raz kolejny mały miś obudził tańcząc kankana i muszę poczekać aż on zaśnie pierwszy bo nie da rady spać jak mi przestawia żebra, nie mówiąc o tym co robi w okolicach szyjki i pęcherza. Pierwszy syn aż tak się nie rzucał a ten to diabełek po prostu. Tak nogi wypycha że już raz udało mi się go złapać za piętę przez skórę 8]
-
Kaska wrote:Amorek ja jeszcze nie miałam. Na szczęście wszystko u Ciebie dobrze. Może Ty się zestresowałaś i stąd to wysokie tętno?
No i z tymi ruchami to też słabo. Można się wystraszyć. Mi lekarz na ostatniej wizycie kazał już liczyć. Tylko te 4 ruchy na godzinę to dla mnie jakieś dziwne minimum. Mój 4 to robi w pierwszej minucie...
Rozbawilyscie mnie z tymi włosamichociaż mi na brzuchu sterczą takie blond kłaki. A i zapach... Też intensywnie pachnę. Przebieram się na okrągło i pewnie teściowa nie może przeżyć takiej ilości prania.
Gomerka ja chcę wiedzieć jak sobie radziszpowiem Ci, że ja pod prysznicem też nie ogarniam. Najgorzej to dół ogolić. Ostatnio się pocięłam
Nogi moczę pod prysznicem, po czym siadam na wc, z nogami w misce i jadęna szczęście umywalkę mam tuż obok, wiec mogę na bieżąco splukiwac maszynkę. Ale strefa bikini to masakra, ostatnio czytałam porady, jak dziewczyny sobie z tym radzą i na mnie ta metoda z lusterkiem nie działa, boje się, ze się potne, wiec ostatnio się położyłam na ręczniku na łóżku i jechałam na ślepo... laser jak tylko będę mogła!
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Co do ktg to ja w pon miałam 3 razy. Najpierw u lekarza i wyszło w porządku. Potem pojechałam na ten Sor i tam było tak strasznie duszno, a mi niedobrze, ze ten aparat cały czas wył i właśnie tętno skakało do 180. Polozna z lekarka mnie odpięły, kazały iść na godzinę na zewnątrz, coś zjeść i się napić i jak wróciłam to kolejne ktg i tu nie było już ekscesów. Ale serio, ja się leżąc na tym środkowym ktg tak zle czułam, ze nie dziwie się, ze dziecko tez.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
nick nieaktualny