X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz ostrzegała, że może jest jakaś infekcja u dziecka, w necie duzo przyczyn wysokiego tętna. Już się zastanawiam czy nie kupić detektora z wyświetlaczem. Tylko żeby nie zwariować od tego .... Bo jeszcze wpadnę w nałóg ciągłego sprawdzania.

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amorek ja mam mieć co tydzień ktg. Dopiero na pierwszym byłam. Najważniejsze, że już jest ok i jesteś w domu. A może czegoś się mały wystraszył? Podobno dzieci już w brzuchu mogą tak reagować na przykład na głośne dźwięki. Zawsze możesz pokombinować gdzieś prywatnie na samo ktg się wcisnąć. U mojej lekarki to chyba koszt 20 zł

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Mańka to 2 września mamy razem pierwsze ktg.

Ja to mam wrażenie że jestem gdzieś daleko za wami. Wy czekacie na poród a ja dopiero skończyłam 35tydzien. Do cc pozostało 27 dni a czuje się już jak przy synu po przeterminowaniu....

To co ja mam powiedzieć? Mi zostało 39. Nawet 35 tygodnia nie mam. No pewnie te z października się zaczną rozpakowywać a ja będę się kulać

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    Wiecie, że odwiedziłam dziś szpital☹️ na szczęście jestem już w domu, podczas mojej zwykłej wizyty p. doktor zauważyła wysokie tętno dziecka 170 180,skierowała do szpitala, a tam podczas ktg wszystko dobrze. Strachu się najadłam ....
    Czy często robicie badanie KTG?¿
    Amorek, miałam dokładnie taka samą sytuację 2 tygodnie temu. Na wizycie tętno 170-180 i skierowanie do szpitala. A tam ktg na izbie 140-160. Ile się strachu najadłam. Od tego czasu robię co drugi-trzeci dzień i jest poprawne. Podstawowe ma na poziomie 140-160 a na ruchach i dużej aktywności skacze jej do 180. Najważniejsze to teraz trzymać rękę na plusie i co jakiś czas sprawdzać.

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, macie racje może po prostu to był zwykły stres przed wizytą. Też czułam ruchy dziecka akurat przed może za dużo skakała w brzuchu. Cieszę, się że jest w porządku i lekarz czuły na takie sytuacje.

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska to 1 dziecko ? Ja mam dość swojego stanu jest ale wiem że po porodzie będę tęsknić bo lekko nie będzie :D

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    To co ja mam powiedzieć? Mi zostało 39. Nawet 35 tygodnia nie mam. No pewnie te z października się zaczną rozpakowywać a ja będę się kulać
    Współczuję. Ale nie zostawimy cię samej. Jest nas tu też sporo z drugiej połowy września :) ja mam jeszcze 35 dni do terminu. Jeszcze może się okazać że rozpakujesz się przedemną ;)

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amorek super, że n ktg wszystko ok!

Kaśka ja mam termin porodu na 25.09. Choć cc mam mieć wcześniej, to się czuje bardzo opozniona 😁 tu już donoszone dzieciaczki, a mój musi jeszcze długo zaczekać.

Ja póki co ktg nie miałam. Zobaczę co mi gin pwoie na następnej wizycie.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Kaska to 1 dziecko ? Ja mam dość swojego stanu jest ale wiem że po porodzie będę tęsknić bo lekko nie będzie :D

Drugie. Mam już w domu prawie 7latka. To w sumie chyba mogę powiedzieć, że jak pierwsze, bo już nic nie pamiętam 😂
    Ja tęsknić nie będę. Już mam dosyć tej ciąży, bo leżę od 15 tygodnia. Teraz trochę chodzę, ale to na ławkę przed blok lub po domu kanapki zrobić. Idzie oszaleć serio. Z drugiej strony wiem, że muszę chociaż do tego 7 września dotrwać

No tak jest Was trochę z końcówki, ale w większości co piszecie to CC na połowę września. No ja będę rodzić naturalnie (chyba, że przy porodzie coś wyjdzie) więc ciężko gdybać kiedy ;)

Mam za tydzień wizytę to podpytaj co z ktg. W pierwszej miałam od 31 tygodnia no ale było wskazanie

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, coś was ponadrabialam ale tyle napisalyscie ze i tak nie ogarniam. Pamietam coś o wyglądzie, wracaliśmy do domu i mówię do mojego męża ze jeszcze tylko 2 tygodnie będę taka piękna a po cc przez jedna noc zbrzydne i mnie nie pozna 😂 Ale to fakt, jak normalnie cera i włosy się przetłuszczają, tak teraz wyglądam zajebiscie, włos błyszczący, mogę nie myć 3 dni i wyglada super, cera gładka bez syfow, no żyć nie umierać! Ale tak to tylko w ciąży, a ta się kończy, wiec, No wiadomo😀 co do ktg to teraz mam od 35tc, poprzednio było od 28 ale wtedy były wskazania. Za tydzien tez mam podjechać na ktg, wizyty już nie będzie. Szok, jeszcze 2 tygodnie i bąbel będzie z nami!

Mańka lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:51

• Kaska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no chociaż Ty :)
    Na Laurkę już nie liczę, bo ona za dużo ogarnia, meble składa więc pewnie się wcześniej rozpakuje :D

Mila lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci rzeczywiście reagują na nasz stan podczas ktg :) Jak miałam robione w szpitalu, zobaczyłam pająka. Bardzo się ich boję, więc byłam przerażona. Po chwili dziecko miało 180 uderzeń :)

Ja dziś po wizycie. Szyjką bardzo krótka, prawie jej nie ma. Rozwarcie na 2cm i córeczka ułożona bardzo, bardzo nisko. Lekarz stwierdził, że to może być już w każdej chwili, i że poród powinien być szybki, bo ta szyjka jest w takim stanie, że puści przy pierwszych skurczach :)

pola0909, Mańka, Kaska, Karmazynova, tere-fere, manda21, k878, monkle, elvira, Arashe, Pom-pon, Aster4n lubią tę wiadomość

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik, arbuzik. Ja mam termin na 27 września, więc będę się kisić w dwupaku jeszcze ho ho.

Chociaż Młoda tak teraz szaleje, że sama zaraz przez pępek wyjdzie 🙄

Laurka, Lesnasarenka, AnnaB., k878, Aster4n lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• klopsik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na 27 września, tylko weź "wyczym" tyle :D
    Pranie mnie psychicznie przerasta. Wyszło mi 5 kupek do zrobienia i nie mogę się zdecydować czy do białego liczą się też białe w czarne kropki i czy kremowe to jeszcze białe, czy już kolor.. psychoza maniakalna

Laurka, Lesnasarenka, Mańka, tere-fere, Aster4n lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ladne wlosy mialam tylko w II trymestrze. Zreszta w poprzedniej ciazy bylo tak samo. Teraz sie przetluszczaja gorzej niz normalnie. Cera srednia. Tragedii nie ma, ale dobrze tez nie jest. Wypryskow mam troche na prawym ramieniu. Tak, tylko na prawym o.O
    I mam wrazenie, ze w nocy sie poce i rano od razu pedze pod prysznic, bo az sie sama czuje.

Kaska ja mysle, ze gdyby moje "projekty" mialy mnie wyslac do szpitala, to juz bym tam byla. Klopoty jednak moga byc z innej przyczyny. Ostatnio coraz slabiej sie czuje. Leb jak we mgle, ledwo kontaktuje. Zmierzylam sobie dzisiaj cisnienie z tego tytulu i nizsza wartosc wyszla za wysoka. Wizyta juz w piatek. Zobaczymy jaki pomiar bedzie w gabinecie i czy zrobia badanie moczu. No i mam nadzieje, ze mi pobiora wymaz na GBS juz w koncu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie po raz kolejny mały miś obudził tańcząc kankana i muszę poczekać aż on zaśnie pierwszy bo nie da rady spać jak mi przestawia żebra, nie mówiąc o tym co robi w okolicach szyjki i pęcherza. Pierwszy syn aż tak się nie rzucał a ten to diabełek po prostu. Tak nogi wypycha że już raz udało mi się go złapać za piętę przez skórę 8]

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Amorek ja jeszcze nie miałam. Na szczęście wszystko u Ciebie dobrze. Może Ty się zestresowałaś i stąd to wysokie tętno?

No i z tymi ruchami to też słabo. Można się wystraszyć. Mi lekarz na ostatniej wizycie kazał już liczyć. Tylko te 4 ruchy na godzinę to dla mnie jakieś dziwne minimum. Mój 4 to robi w pierwszej minucie...

Rozbawilyscie mnie z tymi włosami :D chociaż mi na brzuchu sterczą takie blond kłaki. A i zapach... Też intensywnie pachnę. Przebieram się na okrągło i pewnie teściowa nie może przeżyć takiej ilości prania. :D

Gomerka ja chcę wiedzieć jak sobie radzisz :D powiem Ci, że ja pod prysznicem też nie ogarniam. Najgorzej to dół ogolić. Ostatnio się pocięłam :D

Nogi moczę pod prysznicem, po czym siadam na wc, z nogami w misce i jadę :) na szczęście umywalkę mam tuż obok, wiec mogę na bieżąco splukiwac maszynkę. Ale strefa bikini to masakra, ostatnio czytałam porady, jak dziewczyny sobie z tym radzą i na mnie ta metoda z lusterkiem nie działa, boje się, ze się potne, wiec ostatnio się położyłam na ręczniku na łóżku i jechałam na ślepo... laser jak tylko będę mogła!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ktg to ja w pon miałam 3 razy. Najpierw u lekarza i wyszło w porządku. Potem pojechałam na ten Sor i tam było tak strasznie duszno, a mi niedobrze, ze ten aparat cały czas wył i właśnie tętno skakało do 180. Polozna z lekarka mnie odpięły, kazały iść na godzinę na zewnątrz, coś zjeść i się napić i jak wróciłam to kolejne ktg i tu nie było już ekscesów. Ale serio, ja się leżąc na tym środkowym ktg tak zle czułam, ze nie dziwie się, ze dziecko tez.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:51

Kaska, Lesnasarenka, monkle, pola0909, Ula_Lbn, Mańka, Arashe lubią tę wiadomość

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ