Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gomerka wrote:Nogi moczę pod prysznicem, po czym siadam na wc, z nogami w misce i jadę
na szczęście umywalkę mam tuż obok, wiec mogę na bieżąco splukiwac maszynkę. Ale strefa bikini to masakra, ostatnio czytałam porady, jak dziewczyny sobie z tym radzą i na mnie ta metoda z lusterkiem nie działa, boje się, ze się potne, wiec ostatnio się położyłam na ręczniku na łóżku i jechałam na ślepo... laser jak tylko będę mogła!
Eee to bez szałurobię podobnie. Już nawet bez miski tylko przy umywalce na reczniku
A lusterko mi cholercia paruje, chociaż i tak sprawdzam na koniec.
To też zależy czy golisz się na maksa. Bo ja tak i myślę, że zawsze coś tam zostanie 😂
No to jednak może nie zostanę tu samakilka Was tu jest.
Laurka a dużo przekroczone ciśnienie?
Ja u lekarza często mam za wysokie i z racji tego muszę mierzyć w domu 3 razy. Też masz takie zalecenia związane z puchnieciami?
Gbs też jeszcze nie mam. W moim szpitalu każą przynosić wynik zrobiony po 35 tygodniu.
Lenka melduj się?
Stayaway wyszłaś że szpitala? Jak skurcze? Nadal męczą? -
Tak tak melduję się. Nadal w dwuoaku choć nikt nie dawał nam na to szans. Fakt. Jest już bardzo ciężko. Brzuch w nocy już prawie nie puszcza. Cały czas ból i jest jak kamień aż ognista żebra. Czasem myślę że już nie dam rady z tymi bólami ale walczę. Już 37 tydzień skończony. Mała ok 3kg. I rośnie dalej.
pola0909, Laurka, tere-fere, Lesnasarenka, Mila, monkle, Jusi 28, Kaska, Ula_Lbn, manda21, Mańka, Karmazynova, Sylwiu, Arashe, lgia1, Pom-pon, k878, AnnaB., stayaway, Gosa, Annie80, miczitanka, Cyntia lubią tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Ja już po wczorajszej wizycie. Przed odebrałam GBS - ujemny:) wyjątkowo miałam wizytę u innego lekarza bo mój na urlopie i polecił mi kolegę po fachu:) wszystko dobrze. Mała wazy ok. 3500. Po sprawdzeniu szyjki powiedział ze dobrze trzyma i ze w ciągu godziny na pewno nie urodzę. A szkoda...🙄 Ja tez mam syndrom białego fartucha ( ale tylko u tych ginekologow😉) i muszę mierzyć ciśnienie w domu dwa razy dziennie. Na wizycie zawsze wysokie. Aplikacja pokazuje za zostało 12 dni do porodu. A ja już tak bardzo nie mogę się doczekać......
miłego dnia🙂
pola0909, tere-fere, Lesnasarenka, Mila, Jusi 28, Kaska, Ula_Lbn, Mańka, Arashe, lgia1, AnnaB., Laurka, Annie80, miczitanka lubią tę wiadomość
-
Lenka super że już donoszona
U mnie jeszcze 2 dni i Laurka też w bezpieczniejszym czasie
Ja dzisiaj zrobiłam sobie tarczycowe i morfologię bo dobrze spałam to w miarę te TSH będzie miarodajneW sobotę mam wizytę, wezmę skierowanie na ostatnie hivy itd. I w przyszłym tygodniu zrobię.
A dzisiaj lenistwo. Boli mnie brzuch, krzyż i pachwiny. Taka ociężała jestem ze masakra. I na obiad też robię leniwe, niech już będzie taki dzień;pKaska lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lenka gratuluję, cieszę sie że mała donoszona !!! Jesteś mega dzielna mama !!! Dargol gratuluję wizyty super waga
! Ja tej nocy bardzo dobrze spałam , aż obudziłam się szczęśliwa
ale wieczorem miałam pierwszy raz skurcze, które poczułam. Dzisiaj jadę do szpitala na pierwsze ktg, zobaczymy czy coś się już będzie pojawiać . Miłego dnia kobitki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 09:06
-
Lenka super wiadomość
maleństwo nauczyło się cierpliwie czekać 😊
Dargol piękna wagadobre wieści po wizycie
Laurka współczuję nocki.
Ja dziś o dziwo się wyspałam, choć starszak zrobił mi pobudke w nocy, bo śnił mu się jakis koszmar i nie mógł zasnąć ponownie
-
Dzień dobry
Witam się w rozpoczętym 36 tcstatystycznie najwięcej bliźniąt rodzi się w tym czasie, ale mam nadzieję że kolejny raz uda nam się nie być statystycznymi
Lenka, jesteś bohaterem że tak długo wytrzymałas! Ja po dwóch nocach z chłopakami pod żebrami mam ochotę płakać...
Klopsik, na początku też miałam takie dylematy, później jechałam "mniej więcej podobne" bo przecież ilez można prać po 1/3 pralki,te ubranka takie malutkie że mało miejsca zajmują.
Co do depilacji to ja trochę lusterko ale nie ogarniam lustrzanego odbicia i boję się zrobić sobie krzywdę. A ostatnio coś tam na ślepo podzialalam, stwierdziłam że to lekarz więc niejedno widział, a ważniejsze chyba żeby być czystym. Mam to gdzieś
Mam też już wyniki badań, normalnie młody bóg. Lepsze nawet niz przed ciążą. Może tylko gdybym nie miała problemów z zajściem to byłabym stworzona do rodzenia dziecimąż mnie wyśmiał.
Kolejny raz jak na dobrą mamę przystało kupiłam SOBIE prezent, tym razem urodzinowyM poszedł do paczkomatu i na zakupy a ja nie mogę się doczekac aż wróci
Miłego dnia!!
Mańka, Arashe, Mama_Zuzia, pola0909 lubią tę wiadomość
-
klopsik wrote:Pom-pon czy to dzisiaj ten dzień? Piękni, młodzi, trzydziestoletni!?
Od wczoraj już
Zamiast skoku ze spadochronem miałam swój ulubiony tort bezowy i kawę. I też było ekstrak878, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Pom pon no to sto lat :*
U mnie noce ciut lepiej bo wstaje tylko raz siku! Szokale dzis juz pije wiecej zeby mocz jutro wyszedl ok eiec bedzie wiecej siku heh.
-
Ja też golę się na oślep, sprawdzam dłonią czy dobrze czy coś zostało, a nie widzę zupełnie nic. W lustrze to bym się bała o zacięcie, a tak to mam w pamięci ruchy, które po prostu wykonuje.
Sierpień powoli się kończy, jeszcze się wszystkie sierpniówki nie rozpakowały a tam już październik działa i dziś kolejna wiadomość o nowonarodzonym. Ot natura sobie wybiera
-
Agusia_pia wrote:Pom pon no to sto lat :*
U mnie noce ciut lepiej bo wstaje tylko raz siku! Szokale dzis juz pije wiecej zeby mocz jutro wyszedl ok eiec bedzie wiecej siku heh.
Dziękuję bardzo
Ja nie czytam innych wątków więc nic nie wiem o przedwczesnych porodach. Jakieś problemy były z ciąża, czy tak poród z zaskoczenia? -
Dzień dobry!
Pom-pon- jesteś dla mnie herosem!cudownie ze dotrwaliscie do tego tygodnia i trzymam kciuki za następne w trzepaku :* no i spełnienia wszystkich marzeń, to jedno już niedługo się spełni- a w zasadzie od razu dwa
Lenka- cudnie, bezpieczny czas nadszedł i dla Ciebie! Tak Cię maluch wystraszył do tej pory ze teraz już możesz odpocząć chociaż psychicznie odrobine:)
Laurka- mam nadzieje ze w końcu usnęłaś!
Ja się melduje po paznokciach- mogę rodzicjuż w sumie nic nie muszę koniecznie zrobić przed porodem 😂
-
Hejka
Dziewczyny tyle tu wizyt z ktg, a ja nie miałam ani jednego ( w planach też go nie ma, chyba że nie urodzę do planowanego terminu). Niby moja lekarz mówi, że nie trzeba, ale ja się zastanawiam dlaczego.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Co do golenia to zawsze dla mnie jest to dramat- namęczę się, nastękam a efekty średnie 😅 i zawsze się gdzieś przytnę.
Miałam dzisiaj takie rozkminy, czy istnieje jakiś typ ubrania, w którym warto jechać na porodówkę bo będzie wygodniej, czy to w sumie bez znaczenia. Może to trywialne, ale chciałabym, żeby podczas tego i tak ciężkiego czasu było jak najłatwiej 🤪
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Mama_Zuzia wrote:Dzień dobry!
Pom-pon- jesteś dla mnie herosem!cudownie ze dotrwaliscie do tego tygodnia i trzymam kciuki za następne w trzepaku :* no i spełnienia wszystkich marzeń, to jedno już niedługo się spełni- a w zasadzie od razu dwa
Lenka- cudnie, bezpieczny czas nadszedł i dla Ciebie! Tak Cię maluch wystraszył do tej pory ze teraz już możesz odpocząć chociaż psychicznie odrobine:)
Laurka- mam nadzieje ze w końcu usnęłaś!
Ja się melduje po paznokciach- mogę rodzicjuż w sumie nic nie muszę koniecznie zrobić przed porodem 😂
Dziękujęśmiałam się że najlepszy prezent zrobię sobie sama
A Ty będziesz najlepiej odstrzelona mamuśka na porodówce, szacun! Jeszcze powiedz że na bikini brazylijskim byłaś to padnę z zazdrości