X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Nogi moczę pod prysznicem, po czym siadam na wc, z nogami w misce i jadę :) na szczęście umywalkę mam tuż obok, wiec mogę na bieżąco splukiwac maszynkę. Ale strefa bikini to masakra, ostatnio czytałam porady, jak dziewczyny sobie z tym radzą i na mnie ta metoda z lusterkiem nie działa, boje się, ze się potne, wiec ostatnio się położyłam na ręczniku na łóżku i jechałam na ślepo... laser jak tylko będę mogła!

Eee to bez szału :D robię podobnie. Już nawet bez miski tylko przy umywalce na reczniku :D
    A lusterko mi cholercia paruje, chociaż i tak sprawdzam na koniec.
    To też zależy czy golisz się na maksa. Bo ja tak i myślę, że zawsze coś tam zostanie 😂

No to jednak może nie zostanę tu sama :D kilka Was tu jest.

Laurka a dużo przekroczone ciśnienie?
    Ja u lekarza często mam za wysokie i z racji tego muszę mierzyć w domu 3 razy. Też masz takie zalecenia związane z puchnieciami?
    Gbs też jeszcze nie mam. W moim szpitalu każą przynosić wynik zrobiony po 35 tygodniu.

Lenka melduj się?

Stayaway wyszłaś że szpitala? Jak skurcze? Nadal męczą?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak melduję się. Nadal w dwuoaku choć nikt nie dawał nam na to szans. Fakt. Jest już bardzo ciężko. Brzuch w nocy już prawie nie puszcza. Cały czas ból i jest jak kamień aż ognista żebra. Czasem myślę że już nie dam rady z tymi bólami ale walczę. Już 37 tydzień skończony. Mała ok 3kg. I rośnie dalej.

pola0909, Laurka, tere-fere, Lesnasarenka, Mila, monkle, Jusi 28, Kaska, Ula_Lbn, manda21, Mańka, Karmazynova, Sylwiu, Arashe, lgia1, Pom-pon, k878, AnnaB., stayaway, Gosa, Annie80, miczitanka, Cyntia lubią tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wczorajszej wizycie. Przed odebrałam GBS - ujemny:) wyjątkowo miałam wizytę u innego lekarza bo mój na urlopie i polecił mi kolegę po fachu:) wszystko dobrze. Mała wazy ok. 3500. Po sprawdzeniu szyjki powiedział ze dobrze trzyma i ze w ciągu godziny na pewno nie urodzę. A szkoda...🙄 Ja tez mam syndrom białego fartucha ( ale tylko u tych ginekologow😉) i muszę mierzyć ciśnienie w domu dwa razy dziennie. Na wizycie zawsze wysokie. Aplikacja pokazuje za zostało 12 dni do porodu. A ja już tak bardzo nie mogę się doczekać......:) miłego dnia🙂

pola0909, tere-fere, Lesnasarenka, Mila, Jusi 28, Kaska, Ula_Lbn, Mańka, Arashe, lgia1, AnnaB., Laurka, Annie80, miczitanka lubią tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka wow! Super, ze donosiłas ciąże, teraz już możesz odetchnąć!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka super że już donoszona ;) U mnie jeszcze 2 dni i Laurka też w bezpieczniejszym czasie ;)
    Ja dzisiaj zrobiłam sobie tarczycowe i morfologię bo dobrze spałam to w miarę te TSH będzie miarodajne ;) W sobotę mam wizytę, wezmę skierowanie na ostatnie hivy itd. I w przyszłym tygodniu zrobię.
    A dzisiaj lenistwo. Boli mnie brzuch, krzyż i pachwiny. Taka ociężała jestem ze masakra. I na obiad też robię leniwe, niech już będzie taki dzień;p

Kaska lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratuluję, cieszę sie że mała donoszona !!! Jesteś mega dzielna mama !!! Dargol gratuluję wizyty super waga :)! Ja tej nocy bardzo dobrze spałam , aż obudziłam się szczęśliwa :D ale wieczorem miałam pierwszy raz skurcze, które poczułam. Dzisiaj jadę do szpitala na pierwsze ktg, zobaczymy czy coś się już będzie pojawiać . Miłego dnia kobitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 09:06

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratuluję. Możesz już odetchnąć.
    Dargol jeśli nie w ciągu godziny to może za 2 się zacznie? :D w razie w koniecznie pisz a my będziemy trzymać kciuki

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala noc budze sie rowno co godzine :/ :/ :/ Niewygodnie, wszystko boli, i sikam hektolitrami. Ledwo zipie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka super wiadomość :) maleństwo nauczyło się cierpliwie czekać 😊

Dargol piękna waga :) dobre wieści po wizycie :)

Laurka współczuję nocki.
    Ja dziś o dziwo się wyspałam, choć starszak zrobił mi pobudke w nocy, bo śnił mu się jakis koszmar i nie mógł zasnąć ponownie

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się w rozpoczętym 36 tc :) statystycznie najwięcej bliźniąt rodzi się w tym czasie, ale mam nadzieję że kolejny raz uda nam się nie być statystycznymi ;)

Lenka, jesteś bohaterem że tak długo wytrzymałas! Ja po dwóch nocach z chłopakami pod żebrami mam ochotę płakać...

Klopsik, na początku też miałam takie dylematy, później jechałam "mniej więcej podobne" bo przecież ilez można prać po 1/3 pralki, ;) te ubranka takie malutkie że mało miejsca zajmują.

Co do depilacji to ja trochę lusterko ale nie ogarniam lustrzanego odbicia i boję się zrobić sobie krzywdę. A ostatnio coś tam na ślepo podzialalam, stwierdziłam że to lekarz więc niejedno widział, a ważniejsze chyba żeby być czystym. Mam to gdzieś :P
    Mam też już wyniki badań, normalnie młody bóg. Lepsze nawet niz przed ciążą. Może tylko gdybym nie miała problemów z zajściem to byłabym stworzona do rodzenia dzieci :D mąż mnie wyśmiał.

Kolejny raz jak na dobrą mamę przystało kupiłam SOBIE prezent, tym razem urodzinowy ;) M poszedł do paczkomatu i na zakupy a ja nie mogę się doczekac aż wróci :)

Miłego dnia!!

Mańka, Arashe, Mama_Zuzia, pola0909 lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon czy to dzisiaj ten dzień? Piękni, młodzi, trzydziestoletni!?

Pom-pon lubi tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Pom-pon czy to dzisiaj ten dzień? Piękni, młodzi, trzydziestoletni!?

Od wczoraj już :(

Zamiast skoku ze spadochronem miałam swój ulubiony tort bezowy i kawę. I też było ekstra ;)

k878, AnnaB. lubią tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon no to sto lat :*
    U mnie noce ciut lepiej bo wstaje tylko raz siku! Szok :) ale dzis juz pije wiecej zeby mocz jutro wyszedl ok eiec bedzie wiecej siku heh.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też golę się na oślep, sprawdzam dłonią czy dobrze czy coś zostało, a nie widzę zupełnie nic. W lustrze to bym się bała o zacięcie, a tak to mam w pamięci ruchy, które po prostu wykonuje.

Sierpień powoli się kończy, jeszcze się wszystkie sierpniówki nie rozpakowały a tam już październik działa i dziś kolejna wiadomość o nowonarodzonym. Ot natura sobie wybiera :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Pom pon no to sto lat :*
    U mnie noce ciut lepiej bo wstaje tylko raz siku! Szok :) ale dzis juz pije wiecej zeby mocz jutro wyszedl ok eiec bedzie wiecej siku heh.

Dziękuję bardzo :)
    Ja nie czytam innych wątków więc nic nie wiem o przedwczesnych porodach. Jakieś problemy były z ciąża, czy tak poród z zaskoczenia?

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Pom-pon- jesteś dla mnie herosem!:) cudownie ze dotrwaliscie do tego tygodnia i trzymam kciuki za następne w trzepaku :* no i spełnienia wszystkich marzeń, to jedno już niedługo się spełni- a w zasadzie od razu dwa :)

Lenka- cudnie, bezpieczny czas nadszedł i dla Ciebie! Tak Cię maluch wystraszył do tej pory ze teraz już możesz odpocząć chociaż psychicznie odrobine:)

Laurka- mam nadzieje ze w końcu usnęłaś!

Ja się melduje po paznokciach- mogę rodzic ;) już w sumie nic nie muszę koniecznie zrobić przed porodem 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Dziewczyny tyle tu wizyt z ktg, a ja nie miałam ani jednego ( w planach też go nie ma, chyba że nie urodzę do planowanego terminu). Niby moja lekarz mówi, że nie trzeba, ale ja się zastanawiam dlaczego.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)
    Co do golenia to zawsze dla mnie jest to dramat- namęczę się, nastękam a efekty średnie 😅 i zawsze się gdzieś przytnę.

Miałam dzisiaj takie rozkminy, czy istnieje jakiś typ ubrania, w którym warto jechać na porodówkę bo będzie wygodniej, czy to w sumie bez znaczenia. Może to trywialne, ale chciałabym, żeby podczas tego i tak ciężkiego czasu było jak najłatwiej 🤪

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana, jak trafisz na oddział, a tym bardziej na porodówkę, to każą się przebrać w koszulę i szlafrok/bluza na to.

zwichrowana lubi tę wiadomość

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po KTG, wszystko spokojnie skurcze się nie piszą, kolejne za tydzień, więc chyba mała jeszcze posiedzi ;)

alex0806, Pom-pon, Kaska, Arashe, andziaxs, Jusi 28, Lesnasarenka, Laurka, Karmazynova, Mańka lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dzień dobry! :)

Pom-pon- jesteś dla mnie herosem!:) cudownie ze dotrwaliscie do tego tygodnia i trzymam kciuki za następne w trzepaku :* no i spełnienia wszystkich marzeń, to jedno już niedługo się spełni- a w zasadzie od razu dwa :)

Lenka- cudnie, bezpieczny czas nadszedł i dla Ciebie! Tak Cię maluch wystraszył do tej pory ze teraz już możesz odpocząć chociaż psychicznie odrobine:)

Laurka- mam nadzieje ze w końcu usnęłaś!

Ja się melduje po paznokciach- mogę rodzic ;) już w sumie nic nie muszę koniecznie zrobić przed porodem 😂

Dziękuję :) śmiałam się że najlepszy prezent zrobię sobie sama ;)

A Ty będziesz najlepiej odstrzelona mamuśka na porodówce, szacun! Jeszcze powiedz że na bikini brazylijskim byłaś to padnę z zazdrości :P

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ