X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon najlepszego! Co tam fajnego urodzinowego wybrałaś? Trochę spóźnione, ale wczoraj się nie chwaliłaś. A na październikowym wątku, dziewczyna urodziła bliźniaki więc na prawdę trzymasz się nieźle i myślę że dotrwasz :)

Zwichrowana jedź do szpitala tak jak Ci będzie wygodnie. Dla nich to nie ma różnicy. Po wypełnieniu papierków każą Ci się ubrać w ciuchy do porodu. No jako że mi odeszły wody to chodziłam od razu z tymi podkładami porodowymi. Zresztą zalalam całą izbę przyjęć :p

Mama Zuzia teraz nic tylko rodzić :D

Laurka trzymasz się jakoś czy zrobiłaś sobie drzemkę w pracy?

Współczuję tym które nie śpią i nie mogą odespać że względu na starsze dziecko. Serio idzie się wtedy wykończyć.

Moje dziecko ostatnio się zastawia do kogo będzie podobny jego brat. Ja z tych mysich blondynek, tatuś ciemny - zupełne przeciwieństwo. No ciekawe jak to będzie :D

Pom-pon lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon nie wiem nic, tylko, że się urodziło, ale jeszcze bez konkretów :)

Zwichrowana, pewnie masz co wizyte sprawdzane tetno usg lub detektorem, jesli nie ma nieprawidlowosci to wielu lekarzy nie zleca ktg do skonczonego 40 tyg.

zwichrowana lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon sto lat :* jak najdluzej bądzcie w trójpaku :)

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Pom pon najlepszego! Co tam fajnego urodzinowego wybrałaś? Trochę spóźnione, ale wczoraj się nie chwaliłaś. A na październikowym wątku, dziewczyna urodziła bliźniaki więc na prawdę trzymasz się nieźle i myślę że dotrwasz :)

Zwichrowana jedź do szpitala tak jak Ci będzie wygodnie. Dla nich to nie ma różnicy. Po wypełnieniu papierków każą Ci się ubrać w ciuchy do porodu. No jako że mi odeszły wody to chodziłam od razu z tymi podkładami porodowymi. Zresztą zalalam całą izbę przyjęć :p

Mama Zuzia teraz nic tylko rodzić :D

Laurka trzymasz się jakoś czy zrobiłaś sobie drzemkę w pracy?

Współczuję tym które nie śpią i nie mogą odespać że względu na starsze dziecko. Serio idzie się wtedy wykończyć.

Moje dziecko ostatnio się zastawia do kogo będzie podobny jego brat. Ja z tych mysich blondynek, tatuś ciemny - zupełne przeciwieństwo. No ciekawe jak to będzie :D

aaa, nie chcwaliłam sie, bo taka graniczna ta liczba, nie cieszy mnie za bardzo ;)
    Kupiłam sobie Flowerbomb edp, bo mi Douglas podarował zniżkę urodzinowią, więc postanowiłam, że nie może się zmarnować ;)
    Tę dziewczynę z październikowym terminem kojarze chyba z wątku blizniaczego. Ona bła praktycznie chyba tylko tydzien za mną, bo termin na początek miesiąca. Mam nadzieję, że wszystko ok z dzieciakami.

Kaska, z takiego zestawienia to wszystko może wyjść, każdy kolor :) My ostatnio rozkminialismy czy się urodzą z włosami czy łyse. Ja jakoś obstawiam łysolki :P

Andzia, dziękuję za życzenia :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon stówka 😉

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomponiku sto lat :* jesteś mega wytrwala w tej ciąży, szacun :D A swoją drogą uwielbiam po stokroć flowerbomba, mój nr 1 ❤ dobrze że mam zniżki -40% na perfumy, bo tak chyba byłoby mi zawsze żal haha

Ja się melduję dziś w końcu z łóżka nie szpitalnego, a już tego w domu. Udało nam sie wrócić, akcja uspokojona, córka siedzi grzecznie w brzuchu, musi wytrzymać jeszcze ze 2 tyg :) niestety bezwzględny nakaz leżenia, musiałam odwołać rzęsy i fryzjera, nawet na szkołę rodzenia dziś odpuszczam :( ale cieszę się, że postanowiłam podjechać do szpitala, gdybym się nie zdecydowała wg lekarzy akcja na pewno by się rozwinęła na tyle, że mała byłaby już po drugiej stronie brzucha.
    Elvira, Kaśka, dzięki za pamięć 😘

alex0806, Pom-pon, Lesnasarenka, Laurka, elvira, Karmazynova, pola0909, Mańka lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    Wiecie, że odwiedziłam dziś szpital☹️ na szczęście jestem już w domu, podczas mojej zwykłej wizyty p. doktor zauważyła wysokie tętno dziecka 170 180,skierowała do szpitala, a tam podczas ktg wszystko dobrze. Strachu się najadłam ....
    Czy często robicie badanie KTG?¿
    Ja miała wczoraj dokładnie taka sama historię, tylko że wróciłam do domu tak wymęczona że dopiero dzisiaj wszystko nadrabiam ;)
    Poza tym szyjka zamknieta i Młoda waży 3 600 g, chyba nie jest mi dane urodzić dziecko poniżej 4 kg (Na szczęście cc) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 15:23

monkle, Pom-pon, Lesnasarenka, amorek, elvira, k878, pola0909 lubią tę wiadomość

uann3e3kzktf09v2.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Pomponiku sto lat :* jesteś mega wytrwala w tej ciąży, szacun :D A swoją drogą uwielbiam po stokroć flowerbomba, mój nr 1 ❤ dobrze że mam zniżki -40% na perfumy, bo tak chyba byłoby mi zawsze żal haha

Ja się melduję dziś w końcu z łóżka nie szpitalnego, a już tego w domu. Udało nam sie wrócić, akcja uspokojona, córka siedzi grzecznie w brzuchu, musi wytrzymać jeszcze ze 2 tyg :) niestety bezwzględny nakaz leżenia, musiałam odwołać rzęsy i fryzjera, nawet na szkołę rodzenia dziś odpuszczam :( ale cieszę się, że postanowiłam podjechać do szpitala, gdybym się nie zdecydowała wg lekarzy akcja na pewno by się rozwinęła na tyle, że mała byłaby już po drugiej stronie brzucha.
    Elvira, Kaśka, dzięki za pamięć 😘

Dzięki za życzenia :*
    Moje nr 1 to Flowerbomb ale edt ;)
    A Ty dobrze, że zaufalas intuicji i udało się akcje wyciszyć. Masz jakieś dodatkowe leki czy tylko zalecone leżenie? Ja też muszę jeszcze minimum 2 tygodnie wytrzymać, więc będziemy się motywować. Chociaż ja umówiłam hennę na poniedziałek, ale to w tym samym bloku więc myślę że dam radę ;)
    Trzymaj się w dwupaku!
    Ula, dziękuję za życzenia :*

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Dzięki za życzenia :*
    Moje nr 1 to Flowerbomb ale edt ;)
    A Ty dobrze, że zaufalas intuicji i udało się akcje wyciszyć. Masz jakieś dodatkowe leki czy tylko zalecone leżenie? Ja też muszę jeszcze minimum 2 tygodnie wytrzymać, więc będziemy się motywować. Chociaż ja umówiłam hennę na poniedziałek, ale to w tym samym bloku więc myślę że dam radę ;)
    Trzymaj się w dwupaku!
    Ula, dziękuję za życzenia :*

Tylko zalecone leżenie. W sumie się zdziwiłam, bo w szpitalu faszerowali mnie oprócz kroplowek i zastrzykow luteiną, myślałam że zalecą też magnez. No ale nic, leżę dzielnie, a że razem raźniej to za Twoich chłopców też mocne ✊✊

3jgx3e3koyqms61s.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wszystkiego najlepszego :) dużo zdrowia i sił :)

Zwichrowana tak jak dziewczyny piszą w czym chcesz. U mnie do badania trzeba już być w koszuli.

Stayaway dobrze, że sytuacja opanowana. Trzeba słuchać intuicji. To co u jednej nic nie spowoduje, u drugiej rozkręci akcję.

U mnie z goleniem też problem. Większość tylko przycinam, resztę golę po omacku, nie umiem korzystać z lusterka. W poprzedniej ciąży lepiej mi szło, teraz wieczorem nie mam już sił na nic. Z kolei do porodu golił mnie mąż i teraz też go wykorzystam :D

Ja dziś byłam u fryzjera, spontanicznie się zdecydowałam, szału nie ma, ale przynajmniej włosy są krótsze.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no, slaba to nocka byla, od 22:00 do 7:00 rano spalam po 1 godzine i sie budzilam. Prysznic jest teraz moim najlepszym przyjacielem, bo mnie ten strumien wody relaksuje po tym calonocnym bolu wszystkiego i odswieza.

Pom-pon najlepsze (spoznione) zyczenia urodzinowe! Niech ten nowy rok, ktory przyniesie tyle zmian, pomoze Ci odkryc rzeczy o sobie i o zyciu o ktorych nie mialas pojecia, ze sa mozliwe! <3
    I naprawde, jestes bardzo silna i Twoja ciaza i chlopaki, bo trzymasz sie rewelacyjnie!

Lenka brawo! Rowniez jestes mega dzielna! Ciaza jest donoszona, teraz naprawde mozesz odetchnac i wyluzowac i juz wszystko musi byc dobrze.

Stayaway Ciebie i Lenke mialam przed pojsciem spac wywolywac, ale padlam na ryjek, wiec tylko i Was myslalam.

Kaska moje cisnienie wczoraj nie bylo duzo przekroczone, ale sam fakt juz mnie nastraszyl. Wizyte mam jutro. Ja tez cale zycie mialam syndrom bialego fartucha, ale nauczylam sie nad tym panowac dosc niedawno dopiero. Do tej pory cala ciaze pomiary w gabinecie mialam idealne. Po prostu strasznie sie boje, ze sie schemat sprzed 2 lat powtorzy. Wtedy bylam potwornie opuchniete przez kilka miesiecy, a cisnienie skoczylo drastycznie dopiero po skonczonym 35-36 tygodniu. A wlasnie sie do tego etapu zblizam. Bialkomocz tez wyszedl wyraznie dopiero po skonczonym 36. i jak kilka dni pozniej dobilam do 37+0 kazano mi sie stawic na porodowce asap.

W pracy sie jeszcze nie zdrzemnelam. Jestem tu od godziny i caly czas mam jeszcze co robic. Ale za 15 minut skoncze i sie chyba wyciagne z herbatka i ksiazka i moze przysne ;) ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia, to coz. Dbam tylko o to, zeby nie bylo buszu. A ze kepki zostaja, to juz trudno. Lekarze niejedno widzieli. Rozwazcie krem do depilacji, zeby sie tak nie ciac. Przestarzala metoda, ale ja do niej wlasnie w takich momentach wracam.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ktory krem polecacie do pupy niemowlaka ? Sudocrem czy bepanthen?

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi bephanten zdecydowanie. Tylko lepiej maść niż krem bo są takie dwie opcje. Przy starszym sprawdził się świetnie i można też nim smarować sutki i nie trzeba zmywać przed karmieniem co dla mnie na przykład jest ważne. Sudokrem podobno za bardzo wysusza. Mi ogólnie odradzano wszystkie maści cynkowe bo podobno bardziej szkodzą niż pomagają w codziennej pielęgnacji. Chyba że pojawi się odparzenie to wtedy podobno można właśnie sudokremem przysuszyć ale przy bephantenie nie mieliśmy odparzeń ani razu

Jusi 28 lubi tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy odparzeniach sudocrem. A na codzień linomag.

Jusi 28, Arashe, Mańka lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na codzien niczego nie uzywamy, w poczatkowym okresie tylko najwyzej zasypka z maczki zmieniaczanej - zadne tam talki do pupy. A przy odparzeniach w przeciwienstwie do tego co wiekszosc pisze bepanthem w zadne sposob nie pomogl, dla mnie ten krem to jest jakies placebo o.O Natomiast wlasnie sudocrem leczyl nawet najgorsze odparzenia migusiem i skora znowu byla czysta i gladka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jeszcze mi sie przypomnialo, ze padlo niedawno pytanie (chyba przez sen musialam przeczytac) o pasy poporodowe. I powiem Wam tak - nie dajcie sie zwariowac. Ludzie lubia wszystko demonizowac. Ja sie zaopatrzylam na okres po drugim porodzie i bylam zadowolona. Tego sie dlugo nie nosi, a miesnie swoja droga beda pracowac przy naszej zwyklej aktywnosci. Po okresie pologu jak dostaniecie zielone swiatlo, zeby znowu cwiczyc, mozna pas schowac do szuflady.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka blada nie wiem co sie dzieje. Mloda na pewno ma glowke bardzo nisko, bo mnie c**a za przeproszeniem boli i chodze jakbym w siodle spedzila miesiac; i nie wiem czy to jej ruchy czy skurcz mnie zlapal, ale az krzyknelam.

klopsik lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że bepanthen to pic na wode, na codzień linomag, a na podrażnienia penathen lub sudocrem, raz miała takie rozwolnienie, że nie dało się zaleczyc pupy to tormentiol trzeba było zastosować.

Co do pasa to ja nie używałam, nie widziałam takiej potrzeby :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o krem ma słońce. Pierwsza córka z grudnia to wyglądało trochę inaczej. Kupiłam linusia 50+ ale w sumie nie wiem czy potrzebnie, w gondolce będzie raczej osłonięta. Smarować i tak, bo np przyjdzie mi przewijać na ławce w parku czy nie ma takiej potrzeby? Jak robiliście przy „letnich” maluchach?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ