X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja sie nawet dzis wyspalam. Wstalam raz siku! Szok! :)
    Gratulacje udanych wizyt :) jakie te nasze dzieciaczki sa juz duze :)
    Co do pasow poporodowych to sa odradzane bo rozleniwiaja miesnie.
    Ja Teraz bede nosic po porodzie majtki takie wyzsze. Bo kolezanka nosila po porodzie i nie ma wcale skory obwislej na brzuchu a przytyla ponad 20 kg w ciszy a mi po pierwszej niestety zostala skora troche obwisla.

13 dni do cc!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jak Ty miałaś siłę to ogarnąć. Uważaj na siebie. ;) Nie dość, że praca +2 dziewczynki w domu to jeszcze składanie komody.

Mnie lekarz i fizjo odradzal po pierwszej ciąży pasy poporodowe. Mięśnie same powinny pracować :)

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Ja w nocy wstałam dwa razy z czego raz na chwilkę a drugi na 1,5 godziny...

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ja nie śpię od 5 rano, po prostu obudziłam się wyspana. Pom-pon gratuluję wizyty, u mnie w standardzie godzina czekania. Lubieswieczki podziwiam za kondycję !:) Laurka super regały i ile ty masz kobieto sił ;) Jeśli chodzi o zapasy jedzenie to ja mam parę porcji zamrożonych A tak będziemy z M kombinować na bieżąco ;) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Mama-Zuzia dawaj znać po :)

Pom-pon lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Xyz Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka komoda bardzo fajna, lubię takie. :)

Ale jestem zła. Przez całe lato 5 kropel deszczu spadło, a jak obiecałam młodej, że pojedziemy dziś na grzyby z rana to od 21 caaaaly czas pada. :(

• Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev ja kupuje ten płyn w rossmanie u mnie w de mysle ze w Pl tez jest. Podesle fotke

d29a3a36c410.jpg

marchev lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jednych znajomych, którzy przy pierwszym dziecku po powrocie ze szpitala jedli obiady o drugiej w nocy i to zamawiane, tak ogarniali 😄

Ja wczoraj spuchlam trochę i ruszałam się popołudniu i wieczorem jak staruszka 80 letnia. Na spacerze z wózkiem jak z balkonikiem. Masakra. Przeszło mi przez noc ale coś czuje ze zbliża mi się koniec sił. Laurka, podziwiam.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) witam się w nowym tygodniu :) rany to już tak blisko :) u mnie gbs ujemny :) mój chłop zrobił łóżko młodej, pytanie czy dadzą radzę znieść bo otwór w drzwiach na styk 🤣 pokaże Wam potem zdjęcie :) dziś się wyjątkówo wyspałam jeden raz tylko siku o 4 :)

Kaska, Karmazynova, Mama_Zuzia, Lesnasarenka, monkle, Agusia_pia, k878, pola0909 lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz wrote:
    Laurka komoda bardzo fajna, lubię takie. :)

Ale jestem zła. Przez całe lato 5 kropel deszczu spadło, a jak obiecałam młodej, że pojedziemy dziś na grzyby z rana to od 21 caaaaly czas pada. :(

O matulko a gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie deszczu nie było. U mnie non stop.

Laurka ja to się nawet nie wypowiem o tym składaniu mebli hehe

A kajaki to już zupełna abstrakcja :D

Ale oczywiście Wam tak pozytywnie zazdroszczę tej aktywności :)

Czy tylko ja jeszcze nie mam wypranych ubranek?

Pom pon no duże te Twoje bliźniaki. Będziecie brać kogoś do pomocy, czy sama będziesz ogarniać chłopaków?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez lato też mało padało. ;)

Ja dziś piore ostatnia partie ubranek :)

Został mi do wyprania kokon, ale wypiore go już jak będzie łóżeczko, po które chcemy jechać w przyszłym tygodniu. Do wyprania jest też wózek po starszaku, ale tak mi się nie chce 😁 także największe gabarytów rzeczy jeszcze u nas nie ogarnięte 😂🙊

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja się już ledwo kulam, mam wrazenie ze podbrzusze mam cały czas napięte i tkliwe..

W nocy stary nie mógł spac i zamiast leżeć spokojnie jak człowiek to rzucał się po tym łóżku gorzej niż ja w ciąży :/ starszak odprowadzony do przedszkola, odebrałam jeszcze jedna koszule do spania i karmienia która nie jest w te infantylne wzory, teraz poszłam sobie do knajpy na śniadanie i kawę, potem jeszcze brwi, jutro paznokcie i gotowa idę do porodu hahah :)

AnnaB. lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, a z ciekawości, jak robisz brwi? Bo ja nie jestem w stanie wyleżeć na plecach, wiec niestety musiałam odpuścić.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś rano miałam bóle miesiączkowe ale bardzo delikatne. Brzuch tez przez chwile się napisał.
    Wizytuje dziś o 19 i naprawdę marzę o tym , żeby lekarz powiedział „zaczyna Pani rodzic☺️„
    Ale jakoś wewnętrznie czuje ze ten moment jeszcze nie prędko. Jeszcze niedawno latałam po lekarzach i sprawdzałam czy szyjka nie za krótka a teraz chciałabym już urodzić.

Chciałabym zapytać czy Wam tez zmieniła się mocno twarz w ciąży ( w sensie rysy twarzy??)
    Mnie wszyscy pytają czy powiększyłam/wstrzyknęłam sobie coś w usta🤪🙄 Ale rzeczywiście są napompowane!!!
    A od paru dni zauważyłam ze jakoś nos mi się powiększył 🧐😱😱😳
    Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka i niestety to potwierdziła😂😂
    Żeby nie było, nie przejmuje się tym bo wiem ze po ciąży wszystko wróci do normy....
    Ale niesamowite jak te hormony działają na organizm.....

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, często tak jest że jak się kobieta "zrobi" to prosto na porodówkę :)

Ja nigdy nie robiłam brwi, czasem hybrydę ale później mnie wnerwiała jak odrastała a nie chciałam co chwila biegać i poprawiać :) Włosy ogarnęłam, zafarbowałam niedawno, więc chociaż to mam zrobione :D A przed porodem największy wyczyn to będzie ogolenie się :D

Za mną dzisiaj tragiczna noc, prawie wcale nie spałam. Było mi za gorąco. Dopiero po drugiej burzy, jak zaczęło konkretnie lać, usnęłam i od 5 do 6 jak zabita. Wyprawiłam męża do pracy i znowu zasnęłam, 9.30 pobudka :) I jest przyjemnie chłodno! Więc dzisiejszy dzień bez puchnięcia zapewne, odetchnę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Zuzia, a z ciekawości, jak robisz brwi? Bo ja nie jestem w stanie wyleżeć na plecach, wiec niestety musiałam odpuścić.

Ja byłam ostatnio przed weselem na brwiach to położyłam sobie lekko brzuszek na boku a głowę w miarę możliwości prosto 😊 kosmetyczka nie narzekała no i raczej wyrozumiała była 😜

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dragol ja mam wrażenie ze mam napuchnięta cała twarz, a rano jak już wstaje to w ogóle.... myśle ze po porodzie nam to minie i to tylko woda się zbiera.

Dziewczyny może doradzacie, temat już się chyba przewijał ale za cholerę nie odkopię. Ja z moim starym po ślubie nie jesteśmy, kredyt wiąże bardziej 😂 co mam zrobić i gdzie się udać aby po porodzie sam mógł ogarniać papiery itd? A nie ze mną i dzieciakiem się ciągać?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs + mój lekarz dał mi antybiotyk, nie wiadomo jak akcja się potoczy, oczywiście w szpitalu też mam dostać antybiotyk.

Pasów poporodowych fizjoterapeuci nie polecają.

U mnie wczoraj 25 st i pochmurno, ale tak parno, że tragicznie się czułam. Dziś podobnie się zapowiada. Poza tym w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, jem tyle co nic, a potem sił mi brak. Powinnam teraz się wzmacniać, żeby mieć siły na poród, a tu wszystko odwrotnie. Na owocach długo nie pociągnę.

Lenka co u Ciebie?

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dobijcie mnie. Cos mi sie chyba na mozg rzucilo! Zmontowalam dziewczynkom nowy regal. Nastekalam sie i nasapalam jak zawodnik sumo 😫

7ef9ed787e73.jpg

fe79d25545a7.jpg

Laurka, Ty nas chyba ściemniasz z tym brakiem sił i opuchlizna! Ja już miesiąc temu w życiu bym nie dała rady tego złożyć. A regał super.

Witam się po nieprzespanej nocy, dzieciory mi wlazly pod zebra głowami i nogami, więc nie mogę spać już ani na plecach ani na żadnym z bokow. Na siedząco też nie, bo szyjka. Mam już nie spać do porodu??

Marchev, daje radę bez taśm, ale tylko dlatego że mocno się oszczędzam, naprawdę nie chodzę jednorazowo dłużej niż 10-15 minut, nawet w domu. Jeszcze chyba tylko 23 dni więc dam radę ;)

Kaśka, na początku będziemy tylko z mężem (to chyba będzie cyrk, bo żadne z nas nie miało do czynienia z noworodkiem, później moja mama na dwa tygodnie, później mąż tacierzynski. A po 6 tygodniach muszę ogarnąć sama. W dalszej perspektywie myślimy o Pani, która przyjdzie raz w tygodniu na prasowanie i ogarnięcie mieszkania. Tylko muszę przemyśleć co bym chciała żeby robila.
    A wczoraj mi kumpela opowiadała, że jej koleżanka ma rodziców daleko, mama intensywnie pracuje, więc nie mogła przyjechać. Więc w ramach pomocy zamówiła im catering domowy na dwa miesiące. Jak dla mnie super pomysł :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ja idę na brwi w poniedziałek i to już będzie kolejny raz na siedząco :) Pani kosmetyczka mówi że nie ma problemu.

A co do pasów to kurcze sama nie wiem co myśleć. Fizjo odradzają bo mięśnie. Ale co ze skórą? 13 lat temu koleżanka w moim wieku nic nie wiedziała o wskazaniach dla mięśni i ma super brzuch. Tylko geny?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą zmianą twarzy to ostatnio zauważyłam, że mam usta tak pełne, nabrzmiałe,że... nie mogę gwizdać!!!!

Którą teraz próbuje zagwizdać? 😜

Arashe, Mila, Mańka lubią tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ