Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przed chwilą wróciłam z Lidla, byłam już przy kasie, kiedy na ostatnim zakręcie wyprzedziła mnie dziuńka, położyła rzeczy swoje i woła chyba mamę i ciocię, te się rozłożyły, a przemiła Pani w kasie: "to ja panią w ciąży poproszę na przód". Mina tej penerki bezcenna:D
Laurka, Arashe, zwichrowana, Jusi 28, pola0909, Aster4n, elvira, andziaxs, monkle, Ula_Lbn, Mila, Mama_Zuzia, tere-fere, AnnaB., Agusia_pia, k878, Karmazynova, manda21, Pom-pon, Mańka, Sylwiu, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
No każdy robi jak mu wygodniej ja zapasów nie robię Ale powiem szczerze ze już chciałabym urodzić, i nie dlatego ze jest mi złe czy ciężko... nie nie bo czuje się bardzo dobrze ale tak już bym chciała mieć młodego przy sobie no ii mieć poród już za sobą. O tak.. poród chce żeby było już po wszystkim 😂
-
Leksi wrote:Zaczęłam pić też herbatę z liści malin od dzisiaj, miejmy nadzieję, że wzmocni organizm W ogóle mam ostatnio straszna fazę, żeby wzmacniać swój organizm.
-
Cześć dziewczyny
Jeju jak wspaniale że tu już porody:-) niesamowite jak to zleciało. Gratuluje wszystkim mamom. Rozczulające te zdjecia:-). Mi zostało 40 dni dokładnie. Właśnie się wkurzylam. Moj mąż jest marynarzem i jego kolegow znam z opowiadań
Jesteśmy na Mazurach i jutro poznam 4 rodziny ktore pływają sobie na swoich łódkach po Mazurach wiec dojedziemy do nich i popływamy z nimi. No i moj mężuś właśnie wziął maszynke że idzie się ogolić i włosy podciąć. A ja się wkurzyłam bo ja jutro i tak jak słonica będe wyglądała chodząca jak kaczka i sapiąca jak czołg. A on jak młody Bog. To nie sprawiedliwe:-(. Nawet nie wiem.czy wytrzymam jutro na tej łódce. Ja bym z chęcią dała jemu ponosić ten brzuch na jakiś czas. Jest wspaniały i o mnie dba. Wszystko ogarnia. Wkurza mnie chyba to że ja jako kobieta musze tylko przez to.przechodzić.Wiem wariatka ze mnie:-( -
Lubieswieczki, ta herbatka bardziej na wzmocnienie organizmu i mięśni macicy. Ma też dużo witamin
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Leksi wrote:Lubieswieczki, ta herbatka bardziej na wzmocnienie organizmu i mięśni macicy. Ma też dużo witamin
Uwemhe ja przed wczoraj byłam na kajakach popływałam po jeziorku ale nie powiem, wyzwaniem było wejść i wyjść z kajaka 😂😂 także korzystaj !! -
Lubieswieczki wrote:Aaaa ja właśnie tez o nich myślałam no i tez delikatnie mam nadzieje ze przyspiesza młodego wyjście
Uwemhe ja przed wczoraj byłam na kajakach popływałam po jeziorku ale nie powiem, wyzwaniem było wejść i wyjść z kajaka 😂😂 także korzystaj !!
No taki los. -
Lubieswieczki wrote:Aaaa ja właśnie tez o nich myślałam no i tez delikatnie mam nadzieje ze przyspiesza młodego wyjście
Uwemhe ja przed wczoraj byłam na kajakach popływałam po jeziorku ale nie powiem, wyzwaniem było wejść i wyjść z kajaka 😂😂 także korzystaj !!
Wow, ja bym się już chyba nie zmieściła albo zatopiła kajak.
Jestem już po wizycie, opóźnienie bagatela 2 godziny. Już ledwo tam siedziałam.
W końcu weszliśmy, badania trwało 45 minut tylko a wymęczyło mnie okrutnie. Przepływy i łożyska chłopcy mają bardzo dobre, wg tego lekarza większy ma 2500 gramów a mniejszy 2160, więc różnica mas wciąż na poziomie około 12 procent, a nie 25 jak mnie ostatnio moja dr nastraszyła. Faktem jest, że do porodu żaden raczej nie przekroczy 3 kg a badanie jest trudne bo leżą praktycznie jeden pod drugim. Generalnie jeszcze nie rodze, rozwarcie nie postępuje, oszczędzający leżący tryb życia.
Padam na twarz.
Klopsik, dobrze jej tak, pindzie jednej.
Dobrej nockiKarmazynova, Jusi 28, tere-fere, monkle, stayaway, Ula_Lbn, Mańka, k878, Mama_Staszka, marchev, Agusia_pia, Kaska, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie na rychły poród się nie zapowiada jak wcześniej w 27tc się śpieszyła tak teraz po złości siedzi haha Mała kluska waży 3 kg ale wymiary w normach. Pobrał gbs, z jednego miejsca więc czekamy dalej
Karmazynova, Jusi 28, tere-fere, monkle, Pom-pon, Ula_Lbn, Arashe, marchev, Agusia_pia, Kaska, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Pom-pon- cudne wieści, na takie czekałam! Koksuj dalej chłopaków bezpiecznie i jak najdłużej w trzymali ❤️ Jestem dla Ciebie pełna podziwu!
Pola- wyskoczy malutka z godziny na godzinę, zobaczysz ❤️
Lubieswieczki- szacun za te kajaki! 😁
Uwemhe- tez tak mam, chętnie bym starego ubrała w brzuch i niech by sobie pochodził tak z tydzień mądrala jeden!Pom-pon, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Super wieści z wizyt! Cieszę się, że wszystko ok
Lubieswieczki. Już sobie wyobrazilam siebie jak stekam przy wchodzeniu do kajaka 🤣 szacun, że dałaś radę
Uwemhe ja też czasami miałabym ochotę choć na chwilę dać brzuch mojemu, żeby wiedział z czym to się wiąże. Cwaniak jeden, czasami jak walnie jakieś hasło to, aż się gryze w język. -
Ja dzisiaj też miałam wizytę. Ktg super, bąbel 2600 i zdrowiutki.
Nie żebym się wymądrzała ale herbatki malinowej to bym na tym etapie nie piła. Ona ma właśnie bardziej wzmacniać a nawet powodować skurcze. Ja piłam przy poronieniu zatrzymanym żeby uniknąć zabiegu i zadziałała prawidłowo.Mama_Zuzia, tere-fere, monkle, pola0909, Karmazynova, Arashe, Agusia_pia, Kaska, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Karmazynova wrote:Mnie dziś znajome sprzedawczynie na pobliskim targu powiedziały, że brzuszek już zaczął się obniżać. Więcej mogę zjeść, więc to całkiem możliwe
Dziękuję za wszystkie kciuki, gdyby nie zmęczenie to miałabym banana na mordce
Ej, a ja oddychać nawet nie mogę. Jak to jest. Niby mam rodzić a brzuch się uniósł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 21:13
Lesnasarenka lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Dziękuję za wszystkie kciuki, gdyby nie zmęczenie to miałabym banana na mordce
Ej, a ja oddychać nawet nie mogę. Jak to jest. Niby mam rodzić a brzuch się uniósł?
-
Pom-pon Boze 2 godziny?! Nie wyobrazam sobie czegos takiego. U nas jesli pacjent czeka ponad 15 minut ponad umowiony czas wizyty, to mozna robic raban! A Ty w ciazy blizniaczej - ja bym rozniosla te przychodnie w drobny mak!
Ale spokojnie. Jak sie urodza to przybiora migusiem na wadze. Przeciez natura by Ci tego nie zrobila, zeby kazdy z nich 3,5 kg wazyl lub wiecej.
Lesnasarenka super, ze wizyta udana.
Lubieswieczki wow! Szacun! Boze jak ja zazdroszcze kobietom, ktore tak cudownie przechodza ciaze i do samego konca swietnie funkcjonuja. Ja jestem ociezalym inwalida 😣
Mama_Zuzia, Karmazynova a propos ubierania starego w brzuch. Kiedys za czasow studenckich bylam na jakichs warsztatach, cos chyba musialo byc na temat relacji damsko-meskich, sama nie pamietam... Ale prowadzacy ubral jednego ochotnika plci meskiej chyba w nosidlo dla dzieci i upchnal mu tam jakies ciezary, jakies wielkie kanistry wypelnione woda czy cos, ciezarki przywiazal. Koles mial mine nietega a jak uslyszal polecenie chodzenia po schodach w te i we wte w tym audytorium to malo w gacie nie zrobil 😂 Mysle, ze jest szansa, ze to odmienilo jego zycie 😉Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya