X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie macie pomysły na imię dla chłopca?
    Lenka, gratulacje że tak długo udało Ci sie wytrwać!

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa napisałam się i usunęłam wrrr W skrócie Lenka bardzo bardzo gratuluję !!! Jesteś bardzo dzielna, tyle wytrwałaś, pięknie !!! Ja puchnę od ok 3 tygodni ale od 2-3 dni mam apogeum, ręce, nogi oczy, twarz jak nie moje. Nie mogę utrzymać rzeczy w ręce :/ Dobrze, że nie noszę od dłuższego czasu biżuterii. Mama-Zuzia trzymam kciuki za dobre wyniki Edytki i wasz szybki powrót do domu, dobrze że szpital stanął na wysokości zadania. Mańka nie przejmuj się teściami ! Tez mam okropnych wiec rozumiem cie w pelni. Co do innych wątków to nie jest w porządku tym bardziej , że najwięcej mają tam do powiedzenia dziewczyny, które piszą / pisały u nas na wrzesniowkach i miały nie raz od nas wsparcie- halo tak się nie robi !!! Vian pisałam tobie już na fb, że jesteś niesamowita tak nas bronisz !!! Nasza dzielna i kochana :) Ja oczekuje już z niecierpliwością rozwiązania, dziewczyny już mi jest tak ciężko ;) A większość z okolic mojego tp już tuli maleństwa :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia, fajnie, że tak się wami zaopiekowali. Tyle się słyszy o bagatelizowaniu pewnych przesłanek, że takie podejście, to aż miód na serce.

Vian, a jak u Ciebie? Jesteś nadal w szpitalu? Mam nadzieję, że i Tobą tam się dobrze zajmują.

Dziewczyny, ja teściami przejmuję się jedynie ze względu na męża. Widzę, że jest mu najzwyczajniej w świecie przykro. Ciężko mi patrzeć na niego, takiego zatroskanego. Nie tak powinno wyglądać wspieranie własnych dzieci, nawet gdy te mają 30stkę na karku. Po prostu to jest słabe.

I Lenka, Lenko gratuluję ❤️ Tyle przeszłaś, bardzo się cieszę, że córeczkę masz już przy sobie. Życzę wam obu mnóstwo zdrowia ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• elvira Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które urodziły co u was słychać? Jak Maluszki ? Jesteście z nami ?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ogromne ogromne gratulacje, jesteś bohaterka dla mnie ze tyle utrzymalas córeczkę w brzuszku!

Dziękuje Wam kochane za całe wsparcie, oczywiście super ze szpital stanął na wysokości zadania, jednak moje serce pęka na milion kawałków jak pomyśle co będzie jeśli doszło do zarażenia cmv :( wiem ze to się leczy, ze na początku wykryte ma największe szanse na pełne zdrowie, ale jednak taki maluszek nie powinien w pierwszych dniach swojego życia być męczony usg główki, laryngologiczne, okulistyczne.. no modlę się okropnie żeby to był tylko zły sen i się nie potwierdziło.
    Przepraszam ze mniej się udzielam, ale cała sytuacja odrobine mnie przerasta, ale dzięki wam mogę na chwile zająć czymś innym glowe.

Mańka- serce musi pękać Twojemu mężowi, ale dobrze ze w tym wszystkim ma tak mądra żonę jak Ty!

Pola/ czekam na Twoja Kingusie z utęsknieniem 😍

Sylwiu- a jakie imiona preferujecie? Bardziej tradycyjne, czy nowoczesne ?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka ja od piątku jestem w domu. Mam się zgłosić w piątek na konsultację u chirurga, żeby mi wyznaczył termin na operację.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, myślimy nad Szymonem, może Bartkiem ale nadal szukam inspiracji :-) czy o jakimś fajnym imieniu nie zapomniałam :-) z pierwszym nie mialam problemu, wiedzialam ze chce Kubusia i jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:41

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka , ogromne gratulacje ! :) :*
    Vian szacun ,że postawiłas sie tym pseudo psiapsi z fioletu :D mnie one smiesza ,takie kółeczko różańcowe haha ;p

VianEthel2 lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira cały czas podczytuje forum. czasem na fb coś napiszę. Mam wrażenie że całymi dniami odciągam pokarm bo Marcelinka coraz więcej je. W zasadzie to ciężko mi się ogarnąć jakoś bo po jedzeniu musi się do mnie poprzytulać zanim odłożę ją do łóżeczka, a jak już to zrobię to zaraz muszę przyssać się do laktatora. Dobrze że na razie mój mąż będzie trochę z nami w domu bo gdyby nie gotował to byśmy umarli już z głodu 😁 Chciałabym żebyście już wszystkie miały swoje dzieciaki przy sobie bo już mi się ciężko w tematy ciążowe wstrzelić 😁

Jusi 28, Leksi, Mama_Zuzia, elvira, manda21 lubią tę wiadomość

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:41

• monkle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu wrote:
    Mama Zuzia, myślimy nad Szymonem, może Bartkiem ale nadal szukam inspiracji :-) czy o jakimś fajnym imieniu nie zapomniałam :-) z pierwszym nie mialam problemu, wiedzialam ze chce Kubusia i jest

Ja na 99% będę mieć Bartka :) pierwszego mam Tomka, dla mnie super imię :) jak bym mogła to wahałam się jeszcze między Kubusiem a Adasiem, ale w za bliskiej rodzinie są już te imiona :)

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest Mateusz, a teraz będzie Mikołaj.

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu- popieram Monkle Tomek to piękne imię ale nie jestem ani trochę obiektywna bo mam jednego w domu :) haha
    Bartek tez cudnie, mi osobiscie podoba się tez Wojtuś.

Agjot- Mikołaj cudnie 😍 będziecie mieć jednym słowem 2xM w domu haha :)

Jesteśmy po konsultacji okulistycznej i usg główki. Okulistycznie wszystko super, usg główki wykazało małe torbielki ale mogą być one fizjologiczne i są tylko do obserwacji. Tak czy tak chcą poczekać na wynik na cmv pcr z dna moczu który będzie dzisiaj wieczorem lub jutro rano i jeżeli tam będzie wszystko ok i zakażenie będzie wykluczone to będziemy do wypisu jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 11:56

Kaska, elvira, agjot1979, AnnaB., Ula_Lbn, Karmazynova, manda21, monkle lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja z październikówek, ale może załapię się na wrzesień jak będzie cesarka. Co do kwestii podczytywania to przyznaję, że podczytuję różne wątki żeby uzyskać więcej informacji i absolutnie się nie wypowiadam, ani na naszym ani na żadnym innym wątku na temat dziewczyn z innych grup. Teraz się złamię i napiszę ponieważ chciałam trochę rozjaśnić sprawę na naszym wątku. Dwa razy dziewczyny pisały o Was, pierwszy dotyczył właśnie Vian, ale bardzo pozytywnie wszystkie dziewczyny mocno trzymały kciuki i się modliły za dobre rozwiązanie, myślę, że to nic złego. Drugi raz niedawno faktycznie dotyczył Komunikacji, ale też nie było to specjalnie obraźliwe ponieważ też kilka dziewczyn chciało pomóc, a potem było zaskoczenie, że trochę coś w tej kwestii nie gra. Nikt nie komentował, że ta i ta jest taka czy że na Waszym wątku to głupoty piszecie itd. Zresztą jak widać skoro "wyłapałyście" te tematy to znaczy, że same podczytujecie i uważam, że to nic złego. Dlatego mimo wszystko z bardzo pozytywną mocą pozdrawiam Was wszystkie i mocno trzymam kciuki za Wasze maluchy i spokojne porody! Pozdrawiam

Karmazynova, manda21, monkle lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- nie doczytałam wcześniej. Dziękuje kochana za propozycje :* wszystko na szczęście mam, a mam nadzieje ogromna na to ze jutro już stad wyjdziemy 🙏🏼

Polecam Ci ogromnie Kopernika, serio jest jeszcze bardziej mega niż 6 lat temu. Nie wiem czemu ludzie tak narzekają bo z kim bym się na oddziale nie spotkała to wszyscy zadowoleni.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu- u nas chłopak miał być Dominik :)
    Lenka- serdeczne gratulacje, super że udało się tyle dotrwac!! :)

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu- u nas gdyby był chłopczyk byłby Nikoś:)
    Lenka- ogromne gratulacje!! Witamy córeczkę na świecie i czekamy na coś więcej jak dojedziecie do siebie ❤

3jgx3e3koyqms61s.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia to trzymam kciuki za pozytywne wieści i jutrzejsze wyjście do domku✊ No u mnie jest nawet 3xM bo jeszcze mąż Maciej 😀 a córka do kompletu Natalia. Jakoś tak mi się imiona ułożyły.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway a Ty jak się masz ? Ile jeszcze zaciskasz nogi ? :)

Ula a jak noce? Tak strasznie podoba mi się imię Twojej córeczki. Jakby nie to że syn Marcel to dałabym na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 12:22

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ