Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przychodzę z dobrymi. Jestem po wizycie, wszystko jak najbardziej ok na tym etapie. Serduszko ładnie bije, 0,84 cm kolosa się ulokowało Z usg idenycznie jak z om, 6t5d.
Więc proszę mi dopisać serduszko na pierwszej stronie
Następny raz idę 14 lutego. Jaka data haha Mam zanieść wyniki morfologii, moczu, tsh i zrobić krzywą cukrową.
Mama_Zuzia, Mamadwojki, kark, pola0909, Lami, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Lucy wrote:Ja przychodzę z dobrymi. Jestem po wizycie, wszystko jak najbardziej ok na tym etapie. Serduszko ładnie bije, 0,84 cm kolosa się ulokowało Z usg idenycznie jak z om, 6t5d.
Więc proszę mi dopisać serduszko na pierwszej stronie
Następny raz idę 14 lutego. Jaka data haha Mam zanieść wyniki morfologii, moczu, tsh i zrobić krzywą cukrową.
Wspaniale Lucy, bardzo sie ciesze ze choc u Ciebie dzisiaj dobre wiesci!Lucy lubi tę wiadomość
-
Ja już po zabiegu. Dostałam leki cytotec a jak się krwawienie rozkrecilo na dobre to zrobili mi zabieg. Tu jest taka procedura czy dobra nie wiem. Ale czuję ulgę że już po wszystkim nie dałabym rady czekać na poronienie samoistne . Od ostatniego usg czułam że coś jest nie tak i niestety moje obawy się potwierdziły. Ktoś się pytał jaka przyczyna. Nie wiadomo jak zawsze trzeba by było robić pewnie badania genetyczne. Najprawdopodobniej zarodek był uszkodzony i nie dał by rady dalej się rozwijać. Chyba lepiej ze stalo się to teraz niż za parę tygodni. Co najgorsze jest remont w szpitalu i cała gibekologoa i położnictwo jest razem. Ja leżę za korytarzu a w salach słychać krzyczace bobasy... Ale jutro pewnie pójdę do domu. Monia ciesze się że u Ciebie jest ok trzymałam za Ciebie kciuki
-
Sovi dobrze że już wszystko za Tobą. Jestem pewna, że kolejna dzidzia będzie zdrowa a ciąża od początku będzie przebiegać prawidłowo. Pisz na bieżąco co u Ciebie i jak się czujesz. Tulę kochana.
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Ja też po wizycie. Na USG pęcherzyk narazie i serduszka jeszcze nie widac bo według sprzętu 4 tydzień. Według ostatniej miesiączki 5.
Dostałam duphaston i 5.02 kolejna wizyta.
Ponieważ cierpię na niewydolność szyjki i w drugiej ciąży musiałam urodzić w 18 tygodniu, bo worek owodniowy wypadł do pochwy, to teraz szew założą juz w 13 tygodniu dla bezpieczeństwa..... Ale narazie czekam na serduszko...
Sovi bardzo mi przykro,wiem co czujesz. Organizm przestawiony na ciążę więc trzeba dalej próbować?
Pozdrawiam -
Same smutne wiadomości aż strach wchodzić i czytać współczuję wam dziewczyny i tule mocno wiem co teraz czujecie niestety żadne słowa nie ukoją waszego bólu
Ja na opiece mdłości są raz słabsze raz się nasilają bardziej ale muszę dać radę coś zjeść i będzie lepiej. Oby do poniedziałku i oby zobaczyć serduszko wtedy będę spokojnaVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
nick nieaktualnyCo do alegrii i diagnostyki. W wakacje jezdzilismy z synem po labo i klinikach. Z diagnostyki wyszła mu alergia na mleko i jajka. Potem dostaliśmy skierowanie do specjalistycznej kliniki leczenia jedynie alergii i astmy. Z badań nagle mleko 0.00, a jajka 0.17, czyli brak alergii. I pytam lekarza jak to możliwe, skoro różnica badań tydzień, w diecie nic nie zmieniane. To mi powiedział, że nie jestem pierwszym przypadkiem, że często właśnie pacjenci mówią, że diagnostyce do 3 klasy uczulenie wychodzi, a u nich są i po tydzień na badaniach i nic, zupełnie inna alergia wychodzi. Także ja wynikom z alergii diagnostyki przestałam ufac. I tak naprawdę wolę jechać te 10km więcej do szpitala do labo niż do diagnostyki
W mmr jedyne co to trzrba zadbać by była dobra składowo szczepionka i odpowiednio późno, by organizm dziecka był w stanie sobie z nią poradzić Zresztą, w każdym szczepieniu o to chodzi
Ja wczoraj wieczorem zjadłam gryza ciasta malinowego pd teściowej i myślałam, że bełtnę
Mama82, u mnie też niewydolność w ostatnich 2 ciążach, zobaczymy jak teraz będzie -
A ja myslalam, ze tylko ja ze sobą nie wytrzymuje. Zaczymam miec problem z dopinaniem spodni. U mnie mega ochota na slodkie. Z wizyta sie nie spiesze, pojde 8-9tc na pierwsza, nie chce sobie robic nadzieji. Ja poronilam w domu, od krwawienia do poronienia bylo moze 4-5h wiec dosc szybko sie to rozegralo i moglam sie wyplakac na spokojnie nikt na mnie jak na wariatke nie patrzyl. Na usg bylam wtedy 6tc0d i bylo widac 2 pecherzyki i jskby byly zarodki wygladalo tylko troche mniejsze niz powinno byc, a 4 dni pozniej juz bylo po wszystkim..Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny miałyście opryszczkę na ustach w ciąży? U mnie to już nie pierwszy raz ale zastanawiam się czy mogę normalnie smarować maścią tą co zwykle tj hascovir czy lepiej nie ryzykować. Nigdy w życiu tak szybko mi opryszczka nie urosła...
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualnyAguu ja miałam pierwszy i jedyny raz w ciąży z najmłodszą - smarowałam pastą do zębów, zeszło szbciej niż mężowi hascovirem
Mama82, ja nic. Leżenie i lutka. Z synem to był 32tc, więc mi powiedzieli, że za późno. Z córką w 20tc wcześnie to wykryłam (skurcze itd), więc wystarczyło polegiwanie i leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:10
Aguuu lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny witam się po ciężkiej nocy, po wczorajszych info cała noc nie przespana, a jak już zasnęłam to koszmar , że plamię płacze itp Sovi trzymaj się mocno, jestem z Tobą i uwierz , że dobrze że już po, też chciałam mieć to jak najszybciej za sobą. Teraz życzę Ci dobrych ludzi wokół siebie i szybkiego powrotu do normalności i starań o pięknego dzidziusia. Dziewczyny kciuki zaciskam za dzisiejsze wizyty i czekamy na same dobre wieści. Lucy gratuluję !!
-
Aguuu wrote:Dziewczyny miałyście opryszczkę na ustach w ciąży? U mnie to już nie pierwszy raz ale zastanawiam się czy mogę normalnie smarować maścią tą co zwykle tj hascovir czy lepiej nie ryzykować. Nigdy w życiu tak szybko mi opryszczka nie urosła...
Aguuu lubi tę wiadomość
-
Sovi- trzymam mocno kciuki za Ciebie aby juz w nastepnym cyklu sie udalo I zebys donosila piekne malenstwo:-*
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!
Pola- Ja tez mialam zle sny z malenstwem juz drugi dzien pod rzad -
Na mnie też te przykre wiadomosci bardzo wpłynęły. Wpadłam w taką niemoc. Próbowałam włączyć telefon przed spaniem i zapomniałam pinu, którego używam od 15 lat. Pusto w głowie. I czułam się jak w amoku, zaczęłam plakać, nie przez głupi pin, ale przez bezsilność i zmęczenie fizyczne.
Mam nadzieję, że dzisiaj złapię równowagę psychiczną.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
A mnie męczy bol kręgosłupa:( szczególnie krzyż szok po prostu dodatkowo żołądek bo mnie muli jak fiks wczoraj głowa ale amolem nacierałam ;p
Czytam te smutne wiadomości i ogarnął mnie smutek i strach
Bardzo mi przykro wiem co czujecie przeżywała we wrześniu:( ale nie mialam wtedy serduszka , dzis ciaza zagrozona ale już serduszko bije ta beta z 18.01 4025 A tu dwa migajaca punkty na usg ;O ciągle o tym mysle