Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim, mnie też dawno nie było, staram się podczytywać, ale co chwile ktoś do nas przyjeżdża i dużo się dzieje. Przeżyłyśmy skok rozwojowy 6 tygodnia i było ciężko... mała cały czas na mnie wisiała, spać biedna nie mogła - ale teraz już wszystko wróciło do normy.
Ile ważą wasze dzieciaczki? My wczoraj ważyliśmy i ma już 5330g :o
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Agusia a moglabys mi wytlumaczyc czym to sie objawia na codzien??
Lania ocieplilo sie u nas do 0! 😎
Leksi bardzo ladna waga. Ja sie dowiem na wizycie w najblizsza srode.
U nas wczoraj ciezki dzien, bo nawet na rekach tylko sie oczy zamknely zaraz sie otwieraly. Byla tylko jedna drzemka wieczorem, ktora pozwolila mi zrobic kolacje ORAZ ZJESC ja ze starszakami. Byla tez kapiel! I polozylam do lozek.
Mala wykapalam pol godziny wczesniej niz normalnie a po kapieli walka prawie 3,5 godziny! Z kazdej piersi zjadla po 3 razy! Rzucala sie na nie, szarpala, wrecz zula momentami 😮 W miedzyczasie placz i stekanie. Nie wiem co jej doskwieralo, bakow nie bylo. Padla o 22:20. Pospala sama 30 minut. Znowu placz i wzielam ja do siebie bo juz nie moglam. I spalysmy. Jesli spi na mnie to potrafi cala noc spac i moze raz, gora dwa szuka piersi, a czasem wcale.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka nie wiem. Ciezko powiedziec. Ja jedynie co widze to jak lezy na brzuchu to nie ma prostej lini plecow tylko z prawej strony wygina mu sie w C a fizjo powiedziala ze powinien juz miec porosto
-
Ja sie filozoficznie zastanawiam jak zyc. Bo za 2 tygodnie mam wrocic do pracy a na dzien dzisiejszy Enya jest nie do ogarniecia. Ja sama moge umyc wlosy raz na 5 dni a to nawet przy uzyciu duzej ilosci suchego szamponu nie da rady wyjsc z domu do ludzi codziennie.
Smoczka nie, butelki nie - naprawde nie wiem co zrobie 🙀08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka masakra naprawdę, dla mnie to barbarzyństwo zostawiać takie maleństwo i do roboty, tym bardziej ze nie ma za bardzo żadnej alternatywy. No ale USA to dziki kraj pod wieloma względami. U nas chyba to faktycznie skok, bo maruda, słabiej je i ciagle cyrki ze spaniem, wczoraj noc super, spał w kołysce a dziś na razie po godzinnej walce leży u nas w łóżku z moim swetrem żebym mogła pójść pod prysznic😂 mam nadzieje ze to niedługo minie bo jest cokolwiek upierdliwe. Poprzednia dwójka chyba skoków nie miewała, albo były bezobjawowe.
Mati 16.07.2009
-
Sluchajcie pojechalam z nia do Walmarta (na pewno wiecie co to). Wrzask w przeciagu 10 minut. Wyjelam z fotelika i wsadzilam w chuste. Darla sie jeszcze 5 minut zanim zasnela w tej chuscie. No wiec chodze po sklepie. Nie bylo mnie w swiecie prawie 2 miesiace. I sympatyczna mama zapytala mnie o te chuste. Miala ze soba corke na oko 9-10 lat. I zauwazylam, ze jest w ciazy. Powiedziala, ze jest w 30 tygodniu. To bedzie jej... SZOSTE!
Mowie Wam ja nie wiem jak ludzie tutaj zyja08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pewnie mieszkając tam od urodzenia i mając takie możliwości jakie są dostępne tak ustawiają swoje życie ze i 6 dzieci jest do ogarnięcia 😀. Uznając stan obecny za normalny i jedyny możliwy nie zastanawiają się ze gdzieś może być inaczej i akceptują rzeczywistość taka jaka jest. Dla Amerykanów pewnie wizja rocznego urlopu macierzyńskiego, l4 w ciąży i wielu innych aspektów naszego życia tez jest nie do pomyślenia. Ciebie Laurka to dziwi bo wiesz ze może być inaczej, tak samo mnie dziwi ze kraj może nie robić nic w kwesti wsparcia rodziców jak np ogólnodostępne żłobki i chociaż półroczny urlop macierzyński.
My byliśmy w środę rodzinnie u ginekologa na kontroli, Mikołaj był grzeczny, wizytę praktycznie przespał w wózku. Teraz mam rozkmine na temat antykoncepcji, a ze wybór praktycznie żaden bo albo gumki, kalendarzyk, abstynencja albo wkladka. No i tak myśle co wybrać😀. A i patent ze swetrem działa, młody spi👍, co za lelek mi się się trafił, cycus mamusi ❤️
Mati 16.07.2009
-
Sylwiu wrote:Laurka..6 to jeszcze nic jak bylam w szpitalu to na oddziale noworodkowym były trojaczki...a rodzice w domu mieli juz piątkę dzieci !!
Corka ojczyma mojego meza (nadazasz?) miala juz dwoje dzieci, kiedy dowiedziala sie, ze jest w ciazy z czworaczkami! Takze 6 czy 8 co za roznica?! 😂😂😂08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
PierwiastkaZuza wrote:Laurka, jest już od paru dobrych lat. Ja na studiach udzielałam korków z ang i uczulam takie dzieciaki między innymi 🙂.
Naprawde?? A to ciekawe! Nie zdawalam sobie sprawy.
Sluchajcie przylapalam mala na probie obrotu! Polozylam na pleckach na macie, poszlam zmywac naczynia, zagladam do niej a ona na boku! I noge probuje przerzucic przez biodro, barki tez pracuja! 😮 Przeciez to za wczesnie!!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
A jeszcze z takich ciekawostek szpitalnych to jak rodzice mojej współlokatorki wchodzili do szpitala to podjechal samochod z kobietą ktora urodzila w tym samochodzie dziecko!! Nieźle co..podobno były straszne korki wtedy ..
Laurka..za 2 tyg wracasz..i co robisz z najmłodszą? Kiedys mowilas ze bierzesz ją do pracy ?
i donosila ta kobieta te czworaczki ? Bo to jednak trudniej .. a weź to ogarnij
-
Mila No właśnie mój lekarz tez o nich wspominał, ale mówił ze przy trombofilii jest jednak jakieś tam zwiększone ryzyko. Wiec na razie chyba zostają gumki, do wkładki chyba jeszcze nie dojrzałam.
Słuchajcie mój synuś przespał z moim swetrem w kołysce cała noc!! Obudził się dopiero o 6 😀, wypił mleko i spał dalej do 10.30!!! Idzie na rekord 😁
Mati 16.07.2009
-
Agjot, a Ty kp czy mm?
Hormony to mi tez ginka powiedziała ze mam sobie wybić z głowy. Zostaje wkładka ale to po usg za jakiś czas bo nie wiadomo jak się blizna zrosła. Podobno spirala potrafi uciec do jamy brzusznejCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kochane potrzebuje Waszej porady - może któraś zmaga się z podobnym problemem. Od paru dni zauważyłam, że moja malutka ma bardzo suchą skóre na główce. Lekko się łuszczy, ale nie jest to tłuste ani żółte. Czy to może być ciemieniucha? Jak walczyć z tym już teraz? Zaczęłam myć szamponem w piance mustelli, ale raczej nie pomaga.
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g