X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Oh jeśli mowa o pampersach, to przetestowałam większość w poszukiwaniu najtańszych 😅 Najgorsze okazały się Dady a stanęło na Pampers Premium Care. No bo co z tego, że tańsze też niby ok, skoro właśnie u nas niektóre marki po prostu przemakały (wtf), albo kupa z nich uciekała bokiem (o zgrozo) 😂 A dzięki oryginalnym pampersom w ogóle nie przebieramy się w nocy.

Laurko, gratulacje dla Luny, strata pierwszego zęba, to nie byle co ❤️
    Czyli jednak drozsze wygraly. Ehhh tyle ze w Uk sa baaardzo drogie pampersa. Wiec narazie wyprobuje wszystko inne a dopiero pozniej bede szalec jesli nic nie poskutkuje.

10.09.2019 Marcel
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W de też nie należą do najtańszych ale fajne promocje są gdy kupujesz dwie paczki jest taniej lub też z aplikacją Rossmann można trafić 20% taniej. No i Lidl ma czasem też duże paczki w spoko cenie

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkłady zwiększające absorpcję??? Czego to ludzie nie wymyśla... co do cen to się nie wypowiadam, my na bambusach, bule majątek ale co tam.

RudaAnna, ale każde dziecko jest pol roku na mleku (plus minus). To charakter, gotowość, czy mu podchodzi smak czy nie. Moja wodę uwielbia, jedzenia nadal nie przełknęła, jak raz się udało trochę na sile (okropna matka ze mnie 🙄) to Wymiotowała. Powtórzę za lekarzem: trzeba próbować.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 ale jak się karmi mm to „trzeba” przepajac woda o to mi chodziło i wtedy taki dzidzus może ma łatwiej z piciem wody ale będziemy próbować i próbować aż się nauczy :)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba przepajac woda dzieci na mm, chyba ze są ku temu przesłanki np. zaparcia lub duże upały. Moje wszystkie na mm praktycznie od urodzenia i przez pierwsze pół roku bez przepajania, woda wjechała dopiero z rozszerzaniem diety. I z najstarszym i córka nie było problemów, wodę lubią i pija chętnie, za to Mikołaj się krzywi i pluje, ale codziennie z uporem maniaka proponuje i wierze ze w końcu polubi.

Mańka lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ale ze dwa pampersy? 😀

Narazie sprobuje z wiekszym rozmiareem😀

Tak, tak jak napisalam.

K878 no sa takie wklady. Albo mozna tetre pociac na mniejsze kawalki (bo zlozona by sie raczej nie zmiescila) i wlozyc do pieluszki zeby wchlonela nadmiar.

Ja proboje dawac papu i wode bez cisnienia narazie, ale poki co zero sukcesu. Ewidentnie nie jest gotowa.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)
    Laurka, dzięki za pamięć :) z Tuli zrezygnowaliśmy do momentu aż będą stabilnie siedzieć. Nasza codzienność czasem lepsza, czasem gorsza. Ale zaryzykuję stwierdzenie że dajemy radę. Gdyby mi ktoś pół roku temu powiedział że jedna osoba jest w stanie uśpić dwa niemowlaki jednocześnie albo chodzić na spacer z wózkiem bliźniaczym i amstaffem to bym powiedziała że się nie da. A jednak 😁

Co do pieluch to u nas Dady najlepsze a przy okazji najtańsze więc super kombo. Na początku Maciuś nosił bambusy więc finansowa tragedia, na szczęście teraz przechodzą te najtańsze Pampersy, active baby? Jakoś tak.

W poniedziałek kończymy pół roku!

Laurka, Jusi 28, k878, Mańka lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pom pon! Super ze się odezwalas, ja cię nieustannie podziwiam ze ogarniasz dwójeczkę jednocześnie. Z każdym dniem jest troszkę łatwiej prawda? Zaraz wiosna to tez więcej energii, dzieciaki rosną i z każdym dniem są coraz bardziej kumate i coraz więcej można z nimi zrobić. Bo nie oszukujmy się pierwsze pół roku ogólnie jest raczej słabe, a u ciebie jeszcze razy dwa! Ściskam cię mocno i odzywaj się częściej.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 08:00

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila może nadmiar bodźców? Dzieciaki coraz starsze i coraz więcej rzeczy je ciekawi i rozprasza. A wieczorem może być po prostu przebodzcowana, zmęczona i dlatego tak to wyglada. Nawet jeśli zrezygnujesz z kp nie miej o to do siebie żalu, przez te pół roku dałaś jej najlepsze co mogłaś dać. Jeżeli masz być sfrustrowana i zła to odpuść, szczesliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 22:43

Mila lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 08:01

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie jak maly je to musi byc cisza. Kazdy szelest go interesuje. Czy to dzien czy to noc. A jak jest juz najedzony to odwrava glowe i warczy jak probuje mu dac cyca😂

My spalismy dzisiaj do 10 30 od 20(tylko maly od 20) bo ok. 7 maly postanowil sie bawic i jaj potem usnal to ja tez skozystalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 15:39

Jusi 28 lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas Pampers active baby. W biedrze fajne paczki są. Chociaż przeszliśmy już na 4 i tam nie było rozmiarów w dobrej cenie. Teraz zamawiałam w promocji z Empiku. U nas młody strasznie przesikiwal ale odkąd siusiak jest w dół to problemu nie ma. Kupiłam te majteczki ale je potrafił przesikac także pampersy wygrywają.

Miła u mnie młody wieczorem tez często denerwuje się przy jedzeniu a jest na butli. Także wiesz... czasem muszę go uśpić i na śpiocha dopiero zjada. Ale zależy od dnia. I tak samo jak u Oleczki musi być cisza bo jak tylko coś zobaczy lub usłyszy to od razu zainteresowany i jedzenie ma w nosie.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody zaczyna coś kaszleć. Dajecie coś na kaszelek dzieciakom swoim? Czy tylko inhalacje?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki u nas kaszelek od tygodnia. Typowy wymuszacz 😀młoda zauważyła, ze to skutecznie skupia uwagę i to wykorzystuje. Plus ząbkowanie i spływająca ślina. My tylko nawilzamy powietrze póki co. Kaszle tez na spacerach?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Lubieswieczki u nas kaszelek od tygodnia. Typowy wymuszacz 😀młoda zauważyła, ze to skutecznie skupia uwagę i to wykorzystuje. Plus ząbkowanie i spływająca ślina. My tylko nawilzamy powietrze póki co. Kaszle tez na spacerach?
    Kurde a myslalam ze tylko moj kaszle nna pokkaz😂 ale juz mniej bo widzi ze nic tym nie wskora😂😀

10.09.2019 Marcel
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla was kobietki 🥳🥳

U nas dzisiaj pierwsze obroty z plecków na brzuszek wystarczyło wczoraj chwilkę poćwiczyć z nią jak zalecił pediatra 😉

Mańka lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o picie wody to u nas bardzo sprawdza się kubek kapek z Ikea, taki za 4,99. Mąka traktuje to jako zabawkę, nie rozlewa za bardzo, woda leci w małej ilosci, wiec tez się nie krztusi.

Mańka lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Leksi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:

U nas też jest kaszelek - wymuszacz jak chce na ręce, albo żeby zwrócić na nią uwagę <3

My używamy pampers premium care i jestem bardzo zadowolona z nich. Nigdy nic nam nie poleciało.
    Mojej malutkiej idzie już drugi ząbek - lada dzień się przebije, bo już go widać. Ładnie się obraca - chociaż leń z niej straszny, coraz głośniej piszczy i uwielbia chlapać się w wodzie (oczywiście wszystko dookoła jest mokre). Od kilku dni sama mi się też zaczyna zbierać do siadu :) Już się nie mogę doczekać aż zaczniemy rozszerzanie diety. :) Powoli przestaje się mieścić już w gondoli - czy któraś stosuje już spacerówkę?

Mańka lubi tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi, popatrz- niby nasze dziewczyny "bliźniaczki" a moja ani jednego zęba. Ba! Nawet się chyba nie zanosi 😁

Miśka za to powoli czworakuje. Przez ten weekend już kilka razy udało jej się podnieść dupkę i przeć do przodu na kolanach. Jeszcze brak temu odpowiedniej koordynacji z rączkami, ale ten widok aż za serce łapie 🥰 Pivoty są natomiast na porządku dziennym i ostatnio tak pełzała, że wlazła mi pod meble 🙈 I u nas też poranki stały się takie głośne. Śmieje się w głos, piszczy i pokrzykuje.

Ostatnio wpadła do nas bratowa i stwierdziła, że Młoda ewidentnie mnie naśladuje, bo momentami wydaje takie dźwięki, jak moja tonacja głosu, gdy mówię 😁

Jeśli chodzi o gondolkę, to właśnie się zastanawiam, jak to będzie. Bo za jakiś czas, pewnie na wiosnę przyjdzie nam się przesiąść, ale nie wiem, czy młoda gabarytowo nie będzie po prostu za mała... K

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ