Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
m0nika wrote:Aguuu ile dni minęło pomiędzy przed ostatnią a ostatnią betą?
Kochana nie myśl na zapas, zobaczysz że jutro na usg będzie piękna dzidzia z serduszkiem. Nie może być inaczej. Wiem, że męża nie zastąpimy, ale jesteśmy z Tobą!!!
Aannkkaa dobrze ze pojechałas na IP, teraz dużo leżenia i odpoczynku i będzie ok. Musi być. Zła passa już się wyczerpała. Kiedy idziesz na wizytę do swojego gin? -
Elvira współczuję, może pomogły by Ci takie czopki co miała Mama_Zuzia, bo też miała straszne mdłości.
Annkka leż i odpoczywaj, chodzę się że jest serduszko, dzidzia rośnie i chce być z Tobą
Aguu nie przejmuj się tarczyca, wiele kobiet jest na lekach i rodzi piękne, zdrowe dzieci
Do mojej wizyty jeszcze kupaa czasu, ciekawe co tam na dole słychaćAguuu lubi tę wiadomość
-
Ja Tsh miałam 3,21, lekarz powiedział, że to wcale nie jest za dużo i Jeszcze mi spadnie. Pytałam czy mam iść do endokrynologa ale powiedział że wątpi że będzie chciał leczyć. Stężenie tsh musiałoby być naprawdę bardzo wysokie żeby stało się coś złego... Jak to powiedział że lekarze to chcieliby żeby było to 2,5 w I trym. A normu są do 4
-
Mi tsh wyszło 4 w 5 tyg ciąży, ginekolog powiedział, że w normie. A moja endokrynolog złapała się za głowę, oczywiście podniosła mi leki. Ale dodam, że mam niedoczynność i Hashimoto więc jestem pod kontrolą i mam z nią stały kontakt.
kark lubi tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Aannkkaa, ale ustapilo krawienie? U mnie bylo identycznie i na razie spokoj.
Zaczelo mi sie robic slabo tak jak z synem w ciazy jak dlugo postoje. Pamietam ze mialam ochote babki przeganiac, a jak juz brzuch bylo widac i wszyscy wtedy miejsce robili to czulam sie super i moglam stac, no oprocz tydzien przed porodem kiedy bylo juz ciezko i przestalam wtedy cala msze bo nikt mi miejsca nie ustapil.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
nick nieaktualnyKarola to zmień gina na doedukowanego, bo gość nie wie co mówi !!!
Norma jest owszem do 4, ale norma jest dla 18 latki i dla 80lat, która nie ma już dawno cykli i hormony mogą być wyższe wtedy.
Wysokie tsh jest bardzo złe w ciąży, z takim wynikiem już dawno powinnaś być u endo.
Jak wyszło złe tsh to dibrze sprawdzić do tego ft4, bo tsh potrafi wzrosnąć np od choroby, a ft4 reguluje tsh i jest bardziej wiarygodne.k878 lubi tę wiadomość
-
Elvira- ja polecam lek torecan ale on jest na receptę, ja miałam już taki stan ze wody nawet nie mogłam przyjmować bo wymiotowałam nią.
Annka- trzymam mocno kciuki, najważniejsze ze dzidzia żyje a Ty teraz dużo odpoczywaj, wszystko będzie dobrze!
Karola- ja już przy tsh 2.7 mam wdrożony euthyrox bo normy w ciąży są mniej więcej do 2.5, ja bym poszła do endo na Twoim miejscu -
Mama_Zuzia A stosujesz to cały czas ? Ja w poprzedniej ciąży miałam zofran . Też skuteczny jak wzięłam rano tabletkę to po pół godziny nawet szynkę jadłam i było ok . Tylko to jest lek dla chorych na nowotwór co wymiotuja ale podobno można stosować tylko nie często. Też na receptę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:00
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
sunshine03 wrote:Tylko acard 75mg. Moj lekarz uwaza, że nie ma wskazań do heparyny, bo to powszechna mutacja, wyniki krwi i krzepliwości mam w normie, mutacja hetero tez jest jakby slabsza.
Zrobilam tydzien trmu cyfrowy test i wskazal 2-3. Dzisiaj juz 3+. Czy to oznacza na 100% ze jest powyzej 5tydz ciazy? I ze moge sobie przyspieszyc usg? na za 2 tyg?10.09.2019 Marcel -
Finezja19 wrote:Hej! Ja miałam ostatnią miesiączkę dokładnie 19.12 według wyliczeń jestem w 5t3d, ale też miałam na pewno przesuniętą owulację przez poprzednie poronienie.
We wtorek idę na usg to dam znać czy coś widaćFinezja19 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Elvira, ja żyje tylko dzięki coli. Nie wiem dlaczego ale tylko ona mi pomaga. W poprzedniej ciąży pomogły mi plasterki na nadgarstki transway ale w tej niestety nie. Spróbuj może czymś słodkim dżem? Nutella? Ja na wodę też patrzeć nie mogę. Spróbuj Danio waniliowe albo banana, nie piecze tak gardło jak wraca a może się przyjmie możesz też spróbować piwo bezalkoholowe.
Aguu odpoczywaj. Będzie dobrze:)
Karola, ja nie znam się na wynikach tarczycy ale wydaje mi się że Twój jest trochę ponad normę. I powinnaś się skonsultować z lekarzem, aż dziwne że Twój lekarz stwierdził że wszystko jest ok..elvira lubi tę wiadomość
-
Ja też cały dzień na dwóch łyczkach coli. Tak z trzy razy w ciągu dnia. Bez niej chyba by się zaczęły wymioty, a tak robię tylko alarm. Nie toleruję spalin. Mieszkam 3 km za miastem, jak tylko przekraczamy granicę i wjeżdżamy na trzypasmówkę z korkiem to jest masakra.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Rany, to ja wczoraj gorzej się czułam od południa do nocy a dziś spoko. Nawet mną nie rzuca i w miarę normalnie jem. Chyba nie mam co się martwić :p Mam nadzieję, że z moją fasolką jest w porządku.
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
elvira wrote:Mama_Zuzia A stosujesz to cały czas ? Ja w poprzedniej ciąży miałam zofran . Też skuteczny jak wzięłam rano tabletkę to po pół godziny nawet szynkę jadłam i było ok . Tylko to jest lek dla chorych na nowotwór co wymiotuja ale podobno można stosować tylko nie często. Też na receptę
Nie, wzięłam jeden czopek i ustąpiły mi wymioty całkiem, a mdłości na tyle ze już więcej noe wzięłam !