Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki wrote:Oleczka ja planowana @ miałam na 27.12 test zrobiłam 30.12. Na wizycie 11.01 serduszka jeszcze nie było. A 16.01 już ładnie biło:)
Ja tydzien temu mialam mega gruba kreche, dzos 3+ na tescie. To za 2 tyg bedzie okej jak pojde?10.09.2019 Marcel -
Za dwa tygodnie na pewno będzie już pęcherzyk. Może zarodek. Czy będzie serduszko to ciężko stwierdzić. Może być za wcześnie. Ale widzę że bierzesz trochę leków. Zawsze możesz się umówić żeby skonsultować co dalej brać i porobić badania. Ale to jak uwazasz, jak pójdziesz między 6-7 tygodniem to wtedy pewnie będzie już serduszko
-
Lubieswieczki wrote:Za dwa tygodnie na pewno będzie już pęcherzyk. Może zarodek. Czy będzie serduszko to ciężko stwierdzić. Może być za wcześnie. Ale widzę że bierzesz trochę leków. Zawsze możesz się umówić żeby skonsultować co dalej brać i porobić badania. Ale to jak uwazasz, jak pójdziesz między 6-7 tygodniem to wtedy pewnie będzie już serduszko10.09.2019 Marcel
-
Lubieswieczki wrote:Tak teraz doczytalam że miałaś 19.12 ostatnia @. Zależy od długości Twoich cykli. Ale zakładając standardowe 28dni to masz teraz 5+4 myślę że jak pójdziesz za dwa tygodnie to byłoby już około 7 tyg. Więc powinno być ok.10.09.2019 Marcel
-
Ja już mam wyniki badań z wczoraj - wniosek jest tylko jeden, tylko mi w ciąży chodzić wszystko mam w normie, żadnych odchyleń. TSH 1,3 a przed pierwszą ciążą miałam 2,7.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:07
kark, Lami lubią tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Do tych, które już mają dzieci. Czy w czasie ciąży malowałyście np. dziecięcy pokoik? Zwykłymi akrylowymi farbami, żadne olejne. My właśnie odebraliśmy klucze do domu no i trzeba to będzie do czasu narodzin maleństwa wykończyć. Zastanawiam się, czy będę mogła w czymkolwiek pomóc. Że mnie to złota rączka, panieńskie mieszkanie zrobiłam praktycznie sama, łącznie z kładzeniem płytek i paneli. I po prostu chyba by mnie rozniosło, gdybym nic nie mogła robić teraz, więc zastanawiam się, czy jakoś udzielalyscie się w sprawy remontowe?
Aguuu lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami ja jak bylam w ciazy z corka mielismy spory remont, malowanie, plytki. Pytalam lekarza jak to jest z tym malowaniem, powiedzial ze teoretycznie te farby nie szkodza, ale jezeli mam mozliwosc to lepiej nie przebywac podczas malowania. My mielismy mozliwosc wyniesienia sie z domun do tesciow na ten czas i z tej mozliwosci skozystalismy. Tylko ze my malowalismy polowe domu, jezeli u was to bylby tylko jeden pokoik to mysle zecwystarczy jak nie bedziesz tam wcgodzic zanim wszystko nie wywietrzeje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:44
Mati 16.07.2009
-
Nie, nie. My mieszkamy w innym mieszkaniu. Dom będzie stał pusty do momentu doprowadzenia go do stanu używalności i wprowadzenia się wtedy na gotowe. Wykończeniówkę robimy sami z pomocą rodziny, bo się na tym znamy i "fachowcom" nie ufamy. Tylko pytanie, czy wszelkie prace z farbą są zabronione? Zwykłą akrylową?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 17:00
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Elvira- nie biorę żadnych leków na tarczycę, przed ciążą było ok, 1,8, a tu tak skoczyło
Monika- pierwsza beta z poniedziałku drugą z soboty... Już wcześniej rosło mi średnio, ale w ciągu tych 5 dni nawet się nie podwoiło
Lami teraz na wszystkich blogach i insta dziewczyny promują farbę która jest bardzo eko, chyba z magnata, więc przy malowaniu może też jest dużo bezpieczniejsza. Ja też lubię majsterkować i mam nadzieję, że w remoncie pokoiku dla dziecka będę mogła brać udział, nie wyobrażam sobie inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 17:16
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Oleczka94 wrote:Tylko ja nawet terazz nie wiem.ktory to tydzien. Jestem z Uk i tu wizyta kosztuje 110funtow i szkoda mi je wydac skoro nic nie zobacze. Totalnie nie wiem jak to policzyc.
Ja robiłam ten test który pokazuje w którym tygodniu jesteś i mój się sprawdził10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Oleczka, moim zdaniem skoro nie chcesz wydawać dwa razy pieniędzy to absolutnie nie szłabym przed 8 lutym. Najlepiej więc po weekendzie, czyli 11. Optymalny termin to 3 tygodnie po ładnym pozytywnym teście.
kark lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami wrote:Do tych, które już mają dzieci. Czy w czasie ciąży malowałyście np. dziecięcy pokoik? Zwykłymi akrylowymi farbami, żadne olejne. My właśnie odebraliśmy klucze do domu no i trzeba to będzie do czasu narodzin maleństwa wykończyć. Zastanawiam się, czy będę mogła w czymkolwiek pomóc. Że mnie to złota rączka, panieńskie mieszkanie zrobiłam praktycznie sama, łącznie z kładzeniem płytek i paneli. I po prostu chyba by mnie rozniosło, gdybym nic nie mogła robić teraz, więc zastanawiam się, czy jakoś udzielalyscie się w sprawy remontowe?
-
Lami wrote:Do tych, które już mają dzieci. Czy w czasie ciąży malowałyście np. dziecięcy pokoik? Zwykłymi akrylowymi farbami, żadne olejne. My właśnie odebraliśmy klucze do domu no i trzeba to będzie do czasu narodzin maleństwa wykończyć. Zastanawiam się, czy będę mogła w czymkolwiek pomóc. Że mnie to złota rączka, panieńskie mieszkanie zrobiłam praktycznie sama, łącznie z kładzeniem płytek i paneli. I po prostu chyba by mnie rozniosło, gdybym nic nie mogła robić teraz, więc zastanawiam się, czy jakoś udzielalyscie się w sprawy remontowe?
-
nick nieaktualnyAguuu wrote:Elvira- nie biorę żadnych leków na tarczycę, przed ciążą było ok, 1,8, a tu tak skoczyło
Monika- pierwsza beta z poniedziałku drugą z soboty... Już wcześniej rosło mi średnio, ale w ciągu tych 5 dni nawet się nie podwoiło
Lami teraz na wszystkich blogach i insta dziewczyny promują farbę która jest bardzo eko, chyba z magnata, więc przy malowaniu może też jest dużo bezpieczniejsza. Ja też lubię majsterkować i mam nadzieję, że w remoncie pokoiku dla dziecka będę mogła brać udział, nie wyobrażam sobie inaczej. -
Lami wrote:Oleczka, moim zdaniem skoro nie chcesz wydawać dwa razy pieniędzy to absolutnie nie szłabym przed 8 lutym. Najlepiej więc po weekendzie, czyli 11. Optymalny termin to 3 tygodnie po ładnym pozytywnym teście.
Lami lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel