Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na wizytach!
Ja w pierwszej ciąży miałam tylko jedne spadkowe po siostrze spodnie ciążowe.... Hmm.. tak się śmiesznie złożyło, że założyłam je raz - w dniu porodu
(Rodziłam końcówka sierpnia) a tak to chodziłam w zwykłych nieciazowych legginsach, spódnicach na gumce, spodenkach na gumce i nieciazowych koszulkach. Później wszystko jeszcze było w użyciu po porodzie.
Ja jestem z tych co nie lubią kupować i mieć w nadmiarze więc i pewnie tym razem też tak zrobie.
Jaki puls mają u Was maluszki? U nas szybko 171 -
Ja nie mialam ani jednego ubrania ciazowego. Kupilam sobie trzy sukienki w ktorych przechodzilam lato i teraz tez tak zamierzam. Mam jeszcze chyba dwie pary krotkich spodenek takich dresowych i rozne spodnice dresowe, ktore lubie wiec mysle ze do konca mi wystarczy.
Ja wczoraj przesadzilam ze sprzataniem i... Obudzilam sie z bolem brzucha w nocy.. Zaczyna sie. Nie dalabym rady do pracy chodzic.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Cześć Dziewczyny. Potrzebuję Waszej porady. Drugi dzień odczuwam dyskomfort w pochwie a dokładnie coś w rodzaju delikatnego ucisku przypominającego obecność tamponu... Czy któraś z Was tak miała?
Aktualnie koniec 10tc. Od początku ciąży biorę luteinę 2x1 z powodu poprzedniego poronienia. Innych niepokojących objawów nie mam, a wizyta dopiero jutro wieczorem... -
Ja miałam dwie pary jeansow ciążowych i jedna leginsow na tym przelecialam całą ciaze, reszta ciuchow normalnych w moim zwyklym rozmiarze. W tej ciąży zostały mi jeansy z hm wiec korzystam i kupię na lato kilka luźnych sukienek moze jakies luzniejsze spodenki krotkie i powinno dac rade
-
Hej dziewczyny. Ja po wizycie . Maluszek zdrowo rośnie i ma ponad 7 cm . No i widać siusiaka. Wiem , że napewno będę miała problem z imieniem dla chłopca .
W piątek z kolei mam wizytę u genetyka z wynikami testów papa. Trochę się stresujeLooka91, manda21, Karola9316, Lami, pola0909, Ann.., kark, zwichrowana, Agusia_pia, monkle, m0nika, Inka90, Jaga94 lubią tę wiadomość
-
_MMagda_ wrote:Cześć Dziewczyny. Potrzebuję Waszej porady. Drugi dzień odczuwam dyskomfort w pochwie a dokładnie coś w rodzaju delikatnego ucisku przypominającego obecność tamponu... Czy któraś z Was tak miała?
Aktualnie koniec 10tc. Od początku ciąży biorę luteinę 2x1 z powodu poprzedniego poronienia. Innych niepokojących objawów nie mam, a wizyta dopiero jutro wieczorem... -
Ane_ta wrote:Lami 14+3. Chyba jestem pierwsza z terminem na 1.09.
Jestem dzień przed Tobą zgodnie z dwoma usg, bo mi wyliczyli 30.08, ale chętnie oddam palmę pierwszeństwa i zgodnie z owy urodzę 2.09 haha -
Ane_ta wrote:Lami 14+3. Chyba jestem pierwsza z terminem na 1.09.
Mama-Zuzia zaobaczymy jak faktycznie nam się rozłożą terminy czy wyjdą jak z wyliczenia, przypuszczam że część z nas, które mają terminy na początek września mogą urodzić właśnie końcem sierpnia
Karola również kciuki za wizytę !
-
Ane_ta wrote:Hej dziewczyny. Ja po wizycie . Maluszek zdrowo rośnie i ma ponad 7 cm . No i widać siusiaka. Wiem , że napewno będę miała problem z imieniem dla chłopca .
W piątek z kolei mam wizytę u genetyka z wynikami testów papa. Trochę się stresuje
Gratuluje zdrowego chłopca. My tez mieliśmy problem z imieniem dla syna ale jakoś poszło pod koniec ciąży jużna pewno wszystko wyjdzie dobrze w pappa!
-
pola0909 wrote:Aneta jesteśmy razem na 01.09, gratuluję 7 cm, to już kawał chłopca
Mama-Zuzia zaobaczymy jak faktycznie nam się rozłożą terminy czy wyjdą jak z wyliczenia, przypuszczam że część z nas, które mają terminy na początek września mogą urodzić właśnie końcem sierpnia
Karola również kciuki za wizytę !
No pewnie, ja syna rodziłam z dwutygodniowym wyprzedzeniem wiec zdaje sobie sprawę ze nawet w połowie sierpnia mogę urodzić jak się historia powtórzy. Byle po 37tygodnou kiedy dzieci są już donoszonepola0909, Looka91 lubią tę wiadomość
-
Mama Zuzia z usg prenatalnego wyszło ml na 24.08, ale chętnie bym urodziła w roku szkolnym i mam nadzieję, że się dokaraskam do września.
Na usg to w ogóle wyszło w zeszły wtorek 7,49, a dzisiaj 7,09, ale pewnie dzidzia się tak zgięła akurat.
Karola ja dla dziewczynki z kolei miała bym od razu - była by MarcelinaMama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny