X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od wczoraj myślę o detektorze... Jakby ktoś z rodziny, znajomych czy nawet na olx miał to już bym pewnie jeździła po brzuchu. Ale jak mam i tak czekać czy na dostawę czy na wizytę to chyba na jedno wyjdzie. Szczególnie, że tylko bym się dodatkowo pewnie stresowała, jakbym tętna nie znalazła albo byłoby niskie.
    Na razie boję się iść tak szczerze. Póki nie zrobią się z tego plamienia to tak naprawdę nawet boję się do łazienki chodzić czy na podpaskę patrzyć czy to śluz, plamienie czy krew :( A co dopiero wyprawa do ginki...

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Magda u mnie kolizja jądra miażdżystego z uciskiem na korzenie nerwowe po lewej stronie. I wyobraź sobie, że od 7 lat utrzymuje się w okolicach 0,6cm... do tego mniejsze wypukliny na kilku krążkach w górę i jakieś zmiany zwyrodnieniowe. Już mam problem z przerwacaniem aię z boku na bok i tylko mam nadzieje, że nie złapie mnie jak w zeszłym roku, że nie byłam w stanie zrobić kroku jeśli się czegoś nie trzymałam. Masz skierowanie na konsultację do jakiegoś specjalisty?

ja byłam u ortopedy przed ciążą i jak zobaczył mój opis do rentgena to powiedział, że to są schorzenia dla 55-letniego mężczyzny :D także super pocieszenie :D z przewracaniem się z boku na bok też mam straszny problem. w nocy takie bóle i sztywności mnie łapią, że porażka. z bólu nie mogę się swobodnie schylać jedynie na zgiętych kolanach do dołu tak aby plecy pozostawały proste. porażka. teraz z uwagi na ciążę muszę się właśnie wybrać do ortopedy. niech on wyrazi jakąś opinię.

zem3i09k945lhtw9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie i gratuluje dzidziow:)
    Ja jutro mam druga wizyte. Dzis jest to 10t+3.
    Na poprzednim usg w 6+1 bylo serduszko.
    Prosze powiedzcie mi czy tez mialyscie tak okropne wzdecia? Wystarczy ze wody sie napije to brzuch mi wywala jak w 6 miesiacu.a do tego mam takie ciagle uczucie pelnosci w dole brzucha, jakby cos pecznialo.
    Jest to moja pierwsza ciaza i panikuje na kazdym kroku. Od poczatku bolal mnie brzuch typowo miesiaczkowo. Trwalo to moze do 8 tyg. Pozniej wszystkie objawy ciazowe zanikly i nie dzialo sie praktycznie nic przez caly 9 tydzien, teraz znow wrocily juz delikatne mdlosci, wczesniej glowy nie moglam podniesc tak mi bylo nie dobrze, ale nie wymiotowalam. Jetem na duphostanie ze wzgledu na te okresowe bole brzucha.
    To tak w skrocie o mnie.
    Acha, mam 35 lat.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen wrote:
    Witam wszystkie panie i gratuluje dzidziow:)
    Ja jutro mam druga wizyte. Dzis jest to 10t+3.
    Na poprzednim usg w 6+1 bylo serduszko.
    Prosze powiedzcie mi czy tez mialyscie tak okropne wzdecia? Wystarczy ze wody sie napije to brzuch mi wywala jak w 6 miesiacu.a do tego mam takie ciagle uczucie pelnosci w dole brzucha, jakby cos pecznialo.
    Jest to moja pierwsza ciaza i panikuje na kazdym kroku. Od poczatku bolal mnie brzuch typowo miesiaczkowo. Trwalo to moze do 8 tyg. Pozniej wszystkie objawy ciazowe zanikly i nie dzialo sie praktycznie nic przez caly 9 tydzien, teraz znow wrocily juz delikatne mdlosci, wczesniej glowy nie moglam podniesc tak mi bylo nie dobrze, ale nie wymiotowalam. Jetem na duphostanie ze wzgledu na te okresowe bole brzucha.
    To tak w skrocie o mnie.
    Acha, mam 35 lat.

Ja mam niestety dalej wzdęcia duże i to praktycznie od samego początku :( super ze już jutro masz wizytę, koniecznie zajrzyj i zdaj nam relacje co i jak na wizycie!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyjaciółkę której łożysko wroslo w Blizne po cc. Od 30 tyg leżała w szpitalu na stałej obserwacji i uprzedzali że jak będą ciax to to może zajść konieczność usunięcia macicy. Na szczęście udało się uratować ale prawda jest taka że absolutnie już na ciążę pozwolić sobie nie może.

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja juz wiem ze lozysko na przdniej scianie i nisko bo mam juz blastocyste z ktorej utworzy sie lozysko tak mi gin na prenatalnych powiedzial. I mowil ze wlasnie w skrajnych przypadkach trzeba usunac macice. Ale staram sie o tym nie myslec.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Miczitanka, wg mnie możesz jeszcze o ile Ci się chce spróbować zrobić wyniki w innym lab (najlepiej takim przyszpitalnym, mi zawsze inne wyniki z prywatnych np diagnostyki a inne - bardziej dokładne ze szpitala wychodzą) i ew z wynikami jeszcze do kogoś podjechać, nawet prywatnie.

Od wyjscia z gabinetu myślę własnie o tym, żeby jeszcze z kimś to skonsultować, bo nie daje mi to spokoju. Z jednej strony chciałabym zamknąć ten temat jak radzą mi bliscy, ale ja zawsze byłam taka panikująca i boję się, żebym czegoś nie zaniedbała...

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty podejście do innego labo, bardziej wiarygodnego to żadna przesada wg mnie. Jak wynik będzie totalnie negatywny to możesz się uspokoić, a jak będzie nadal dziwny albo zły to podejdziesz do innego lekarza i tyle. To nie żaden grzech martwić się o swoje dziecko :)

Lami, pola0909 lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka, zrobiłabym dokładnie jak pisze kark i to jutro z samego rana krew, żeby w koncu odetchnąć. Podejść że wszystkimi wynikami prywatnie do lekarza, do którego zarejestrujesz się z dnia na dzień, zapłacić 100 zł i do czwartku maksymalnie wiedzieć na czym się stoi.
    W końcu odetchnąć, wiedzieć, że zrobiło się wszystko, żeby mieć pewność, że to nie zagraża dzieciątku.

kark lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie w nowym tygodniu, ja dzisiaj zgodnie z owy kończę 14 tydzień ciąży i rozpoczynam 15. Ale to wszystko leci. Kto dzisiaj ma wizyty? Wiem ze M0nika ma prenatalne za co oczywiście ogroooomne kciuki!

m0nika, kark lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • m0nika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)
    Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty. Samych pozytywnych wieści.

Jak Wasze samopoczucia?
    Dzisiaj wybija moja godzina zero :) Usg prenatalne, ale ten czas leci.

Ann.., VianEthel2 lubią tę wiadomość

ckaidqk31r0w29jw.png
    4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min <3
    BhCG:
    31.12.2018 | 12 dpo 179,50
    02.01.2019 | 14 dpo 693,20
    04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
    08.01.2019 | 20 dpo 11931,00
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wyżej napisałam M0nika trzymam mocne kciuki, o której jedziesz?

Była tez z nami mamusia o nicku makowa ale się nie odzywała dawno, a tez niedawno miała mieć prenatalne z tego. O kojarze

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja sie witam w nowym tyg. Dzis zaczynam 14 tc i tym samym 2 trymestr! Jeju ale czas leci. Dopiero zrobilam test a juz 2 trymestr ;) chyba juz czuje dzidzie tzn na samym dole takie jakby pukniecia plumki ;)
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

kark, Ann.., m0nika lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mOnika i reszta dzisiaj wizytujących zaciskam mocne kciuki za wizyty, czekamy na zdjęcia i piękne wrażenia :)!

m0nika lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! <3

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 13 tydzień :)

Agusia_pia, pola0909, Mama_Zuzia, magda.g85, m0nika lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie 13 tydzień :)

Jak sytuacja u Ciebie kark? Lepiej mam nadzieje?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej, ale wczoraj rano też było lepiej, a w południe ból i krwawienie :/ Teraz jest tylko bez przy podcieraniu, ale czekam do końca dnia na wyrokowanie czy lepiej czy gorzej.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Lepiej, ale wczoraj rano też było lepiej, a w południe ból i krwawienie :/ Teraz jest tylko bez przy podcieraniu, ale czekam do końca dnia na wyrokowanie czy lepiej czy gorzej.

Dzwoniła do Ciebie ta ginka? Mówiła kiedy kontrola w razie czego?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark będzie dobrze, 13 tydzień to już silny maluch :)
    wszystkim dziewczynom dziś wizytującym życzę powodzenia:)

a ja kicham i kicham. jak nie chorowałam 10 lat tak teraz porażka. gardło już nie boli ale co się z moim nosem dzieje to nie do pojęcia. aż się boję, czy to nie zaszkodzi dzidzi...

zem3i09k945lhtw9.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ