Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny Dziś mija setny dzień mojej ciąży ho ho Jak to poważnie brzmi:)
Zapytam tak z ciekawości, czy już zdążylyście przybrać na wadze? czy może waga stoi w miejscu? Ja w drugiej ciąży tyję mniej niż w pierwszej na razie. na plusie 2 i pół kg więc nie jest źle:) w pierwszej ciąży już miałam 5 kg na plusie na tym etapie. Chociaż tak naprawdę nie było tego widać -
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny Dziś mija setny dzień mojej ciąży ho ho Jak to poważnie brzmi:)
Zapytam tak z ciekawości, czy już zdążylyście przybrać na wadze? czy może waga stoi w miejscu? Ja w drugiej ciąży tyję mniej niż w pierwszej na razie. na plusie 2 i pół kg więc nie jest źle:) w pierwszej ciąży już miałam 5 kg na plusie na tym etapie. Chociaż tak naprawdę nie było tego widać
Ja cały czas na minusie, ale uwierz że bardzo chciałabym tyć! W pierwszej ciąży podobnie -
Kark trzymam za Was kciuki i myślę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze . Kiedy idziesz do lekarza sprawdzić jak się ma maleństwo ?
Powiem Ci jeszcze, że w ciąży z synkiem też miałam ogromnego krwawiła . Większego niż pęcherz ciążowy . Leżałam miesiąc plackiem w łóżku i na szczęście wszystko dobrze się skończyło . Ale ile stresu przy tym było i łez wylanych to nigdy nie zapomnę.
U mnie dziś również startuje 15 tydzień . Ale to szybko leci. I wydaje mi się , że czuje ruchy od kilku dni, ale jakoś na razie trochę wypieram tą myśl . Wydaje mi się , że to za wcześnie .
Cyntia ja póki co przytyłam dwa kilo , więc wydaje mi się , że zupełnie spoko. Zobaczymy jak będzie dalej. Z synem też zaczynałam przybierać powoli, a na koniec wyszło mi 25 kg na plusie . Ale to też dlatego , że zatrzymywałam dużo wody. -
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny Dziś mija setny dzień mojej ciąży ho ho Jak to poważnie brzmi:)
Zapytam tak z ciekawości, czy już zdążylyście przybrać na wadze? czy może waga stoi w miejscu? Ja w drugiej ciąży tyję mniej niż w pierwszej na razie. na plusie 2 i pół kg więc nie jest źle:) w pierwszej ciąży już miałam 5 kg na plusie na tym etapie. Chociaż tak naprawdę nie było tego widać -
Zapytam tak z ciekawości, czy już zdążylyście przybrać na wadze? czy może waga stoi w miejscu? Ja w drugiej ciąży tyję mniej niż w pierwszej na razie. na plusie 2 i pół kg więc nie jest źle:) w pierwszej ciąży już miałam 5 kg na plusie na tym etapie. Chociaż tak naprawdę nie było tego widać
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Kark kiedy jakaś wizyta kontrolna?
Kochana jak krwawisz czy plamisz na brązowo to dobry znak. Krwiak się oczyszcza i wchłania. U mnie to trwało prawie tydzień od pęknięcia.
Będzie dobrze!!
BhCG:
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
nick nieaktualnyJa w ostatniej ciąży też miałam krwiaki 2 obok córci tylko one były w innym miejscu i chodziło o to, żeby nie urosły za duże.
A teraz jest na kosmówce, w miejscu gdzie powinno się tworzyć łożysko. Plus już mam ubytek w kosmówceTakże teraz chodzi o to, żeby się łożysko nie wytworzyło zanim krwiak się choć częściowo nie wchłonie, bo inaczej dziecko nie ma dostarczanego tlenu. Plus, żeby krwiak nie urwał do końca kosmówki.
O, na tym zdjęciu to fajnie widać. Kiedyś miałam krwiaki przy dziecku, w środku. Teraz krwiak jest w miejscu przyczepienia się kosmówki do macicy i w miejscu, gdzie za niedługo wytworzy się łożysko, o ile już nie zaczęło
Nie dzwoniłam, będę do niej we środę chyba dzwonić i się umawiać na piątek. Po tygodniu już powinno być widać czy krwiak urósł i znowu kosmówkę urwał czy się zaczął wchłaniać, przynajmniej tak wujek gugle twierdzi.
Ja nie wiem ile ważę, ostatnia waga sprzed tygodnia -2.2kg.
Kolejno na koniec 1 trymestru/na koniec ciążach miałam:
+0kg/+15kg
-1kg/+12kg
-1.5kg/+9kg
Teraz też fajnie by było tak 9kg przytyć, ale boję się, że od leżenia i pachnienia mogę pójść ładnie do przodu -
nick nieaktualny
-
MOnika- kciuki za wizytę.
Ja mam jutro prenatalne i już nie mogę się doczekać.
Wczoraj mnie trochę bolał brzuch,mamy mały remont u chłopców w pokoju,zrywałam tapety stare u nich,w sumie nie było to ciężkie bo jak złapałam na dole to odchodziła elegancko.Troche popakowalam zabawki i książki do pudeł i ubrania do worów,nic takiego a i tak mnie potem bolał brzuch.
Kark- niezmiennie trzymam kciuki za maleństwo i Ciebie. -
Kark, super ze jest lepiej!
My po usg. Wszystko ok tylko serduszko trochę szybko bije -169/ min. Nie zmierzył kości udowej i nad płcią się nie pochylił bo się spóźnił baran jeden i nadrabial jak mogl. Na połówkowe umówiłam się do babki u której byłam z mała.monkle, pola0909, kark, Lami, m0nika lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Kark, super ze jest lepiej!
My po usg. Wszystko ok tylko serduszko trochę szybko bije -169/ min. Nie zmierzył kości udowej i nad płcią się nie pochylił bo się spóźnił baran jeden i nadrabial jak mogl. Na połówkowe umówiłam się do babki u której byłam z mała.
Czemu za szybko? Normy są do 180, wiec spokojnie. Szkoda ze lekarz się spóźnił i wpłynęło to ja Twoja wizytęk878 lubi tę wiadomość
-
Ja mam plus 1.8 kg wiec jest ok z synem mialam juz jakies plus 5kg ale tak jak ktoras pisala wcale tego nie wodzialam. Oby teraz waga racjonalnie rosla powoli bo z synem koniec ciazy i plus 22 kg. Ale pod koniec mialam mega obrzeki. Teraz inaczej stram sie jesc wiec licze na max 10 kg.
-
A ja nie mam baterii w wadze i nie wiem ile ważę:p może to i lepiej;) ale ja przed ciążą wazylam ok. 50 kg więc jakoś strasznie się nie martwię o wagę. W pierwszej ciąży leżąc 5miesiecy i nie szczędząc sobie jedzenia przytylam 11 kg i to tylko poszło w brzuch.
kark lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:Kark, super ze jest lepiej!
My po usg. Wszystko ok tylko serduszko trochę szybko bije -169/ min. Nie zmierzył kości udowej i nad płcią się nie pochylił bo się spóźnił baran jeden i nadrabial jak mogl. Na połówkowe umówiłam się do babki u której byłam z mała.
Mój lekarz twierdzi że to dobrze ze szybko bije. U nas było 171 -
Ja nie wiem czy nie podjade dzisiaj do ginekolog do której chodziłam w trakcie starań zamiennie z moim lekarzem bo mój dzisiaj nie przyjmuje. Dopiero 14.03 mam planowana wizytę ale od soboty ten brzuch mi się spina i dzisiaj mimo no spy boli mnie w bólu po lewej stronie tak co 10minut. Od tej cytologii i badania szyjki w piątek w enel medzie mam taki duży dyskomfort w tym brzuchu i szczerE mówiąc martwi mnie to bardzo.
-
Noe wiem co robić, czy sobie odpuścić i czekać do tego 14.03 czy iść do niej dzisiaj. Nie chce jechać na IP bo spędzę tam pół dnia i stresuje mnie to wtedy znacznie bardziej niż wizyta nawet taka na szybko umawiana u niej w normalnym gabinecie. 220zl nie moje ale to nie trwa w końcu tylko dzisiaj tylko od piątku wieczorem takie bóle
-
Mama_Zuzia wrote:Noe wiem co robić, czy sobie odpuścić i czekać do tego 14.03 czy iść do niej dzisiaj. Nie chce jechać na IP bo spędzę tam pół dnia i stresuje mnie to wtedy znacznie bardziej niż wizyta nawet taka na szybko umawiana u niej w normalnym gabinecie. 220zl nie moje ale to nie trwa w końcu tylko dzisiaj tylko od piątku wieczorem takie bóle
BhCG:
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00