Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
manda21 wrote:mi tez
U mnie od dwoch dni zero mdlosci, az jestem w szoku, troszke pobolewa mnie brzuch, ale podejrzewam, ze dlatego, ze rosnie. Wrocil mi apetyt. Czuje, ze w koncu morfologia jest normalna, teraz mozna normalnie zycJa mam wizyte dopiero 25 marca i nie nastawiam sie na poznanie plci. Z synem w 18tc dowiedzialam sie jaka plec, ale wtedy to bylo juz na 100%. Moze tym razem intuicja tez mnie nie zawiedzie.
Tak to można żyć!a tym razem co czujesz?
-
nick nieaktualnyPodobno się patrzy na linię pupy i czy na końcu ciała ta taka jasna kreseczka między nogami jest równoległa do pupy czy nie. Jak równoległa lub w dół to dziewczynka, jak pod kątem do góry to chłopiec.
U mnie najmłodsza miała jak u Moniki - wg kręgosłupa miała so góry, ale jakby patrzyć na pupę to była w dół. Dlatego ja na wyrostki tak do końca nie patrzę na 100% pewności 😉
Za to u mnie na usg 4d w 13tc od razu było widać, że dziewczynka, bo miała "jajka", ale o tym już pisałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKumen wrote:Wedlug om dzis jest 10t+4. Boje sie bo sie tyle naczytalam o tych poronieniach zatrzymanych...nie potrafie opanowac tego strachu.
-
Kumen wrote:Dzidzia ma poki co przepukline. Lekarz powiedzial ze w ciagu tygodnia powinno to sie wchlonac, jesli nie to na nastepnym usg sie okaze co dalej. Podobno bedzie chlopiec...dzis mial 3,6cm.
Czym się ta przepuklina objawia? I co jak się nie wchłonie?
Kawał chłopaka w takim razie -
ja dziś zauważyłam jakiś kolejny dziwny objaw i zaczyna mnie to niepokoić. rano tuż po przebudzeniu zanim wstanę z łóżka czuję jakieś dziwne twarde niesymetryczne zgrubienie w podbrzuszu, tylko z jednej strony. mija jak tylko wstanę i zaczynam chodzić. masakra zawsze coś. nie wiem czy panikować i umawiać się na wcześniejszą wizytę czy obserwować
-
magda.g85 wrote:ja dziś zauważyłam jakiś kolejny dziwny objaw i zaczyna mnie to niepokoić. rano tuż po przebudzeniu zanim wstanę z łóżka czuję jakieś dziwne twarde niesymetryczne zgrubienie w podbrzuszu, tylko z jednej strony. mija jak tylko wstanę i zaczynam chodzić. masakra zawsze coś. nie wiem czy panikować i umawiać się na wcześniejszą wizytę czy obserwować
Może narazie obserwuj? W razie czego bierz nospe jak będzie dokuczalo, a jak będzie się utrzymywać to powiedz o tym na wizycie.magda.g85 lubi tę wiadomość
-
Czuję się wywołana
Cześć wszystkim. Nie było mnie dłuuuugo, to prawda. Ale cały pierwszy trymestr to były mdłości. I możecie się śmiać, ale ten fiolet na forum je potęgował... Na staraniowej części wprowadzili graficzne zmiany i tam mi dużo lepiej. No ale I trymestr już za mną, mdłości spuściły z tonu, więc postaram się z Wami zostać
Jestem po usg genetycznym, miałam je w zeszły wtorek. Wszystko wygląda w porządku, trwało ono pół godziny, przez ten czas patrzyłam jak maluszek się wygina i macha rączkamiPomierzony z każdej strony. 7 cm dziecia. Mąż był ze mną, pierwszy raz na żywo na usg. Na początku jak usłyszałam, że serduszko bije, kość nosowa jest, rozstaw oczu i uszu prawidłowy to się popłakałam na leżance, ale dobrze, że ciemno było, to ani pani doktor ani mąż nie widzieli
Usłyszałam, że "coś sterczy". Dwa dni później byłam u swojej prywatnej gin i na koniec usg powiedziała: "Będzie chłopak" - i powiedziała to z takim przekonaniem, że będę mocno zdziwiona, jak okaże się inaczej, już nastawiam się na chłopczyka
Za tydzień mam wizytę luxmedowską, a potem miesiąc przerwy, nie wiem jak wytrzymam, nie miałam do tej pory tak długiej przerwy.
No i przedstawiam Wam mojego przystojniaka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ff68e8b3d8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/754dd92d00ba.jpgkark, pola0909, aannkka, VianEthel2, Agucha90s, elvira, Agusia_pia, Ann.., Bunia86, k878, manda21, ZielonaWyspa, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
makowa wrote:Czuję się wywołana
Cześć wszystkim. Nie było mnie dłuuuugo, to prawda. Ale cały pierwszy trymestr to były mdłości. I możecie się śmiać, ale ten fiolet na forum je potęgował... Na staraniowej części wprowadzili graficzne zmiany i tam mi dużo lepiej. No ale I trymestr już za mną, mdłości spuściły z tonu, więc postaram się z Wami zostać
Jestem po usg genetycznym, miałam je w zeszły wtorek. Wszystko wygląda w porządku, trwało ono pół godziny, przez ten czas patrzyłam jak maluszek się wygina i macha rączkamiPomierzony z każdej strony. 7 cm dziecia. Mąż był ze mną, pierwszy raz na żywo na usg. Na początku jak usłyszałam, że serduszko bije, kość nosowa jest, rozstaw oczu i uszu prawidłowy to się popłakałam na leżance, ale dobrze, że ciemno było, to ani pani doktor ani mąż nie widzieli
Usłyszałam, że "coś sterczy". Dwa dni później byłam u swojej prywatnej gin i na koniec usg powiedziała: "Będzie chłopak" - i powiedziała to z takim przekonaniem, że będę mocno zdziwiona, jak okaże się inaczej, już nastawiam się na chłopczyka
Za tydzień mam wizytę luxmedowską, a potem miesiąc przerwy, nie wiem jak wytrzymam, nie miałam do tej pory tak długiej przerwy.
No i przedstawiam Wam mojego przystojniaka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ff68e8b3d8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/754dd92d00ba.jpg
Widzę, ze udało mi się Ciebie wywołać! Już nam nie uciekaj stad mamusiu!
Ślicznego masz przystojniaka ❤️ Ma taki śliczny profil -
nick nieaktualnyMama_Zuzia wrote:Czym się ta przepuklina objawia? I co jak się nie wchłonie?
Kawał chłopaka w takim razie -
AmyLee44 wrote:U mnie była przezoernosc, kość nosowa oraz serce, a coś jeszcze w prenatalnych się robi?
Oj u nas było dużo innych parametrów, żołądek, pęcherz moczowy, czy jest prawidłowy zarys w główce, oczodołów, przepływy w sercu, przepływy w pępowinie, stopy, ręce, kanał kręgowy, objaw v..także dużo tego. Zarówno czy są w dobrych miejscach narządy jak i czy maja taka strukturę jaka mieć powinny -
Mama_Zuzia wrote:Oj u nas było dużo innych parametrów, żołądek, pęcherz moczowy, czy jest prawidłowy zarys w główce, oczodołów, przepływy w sercu, przepływy w pępowinie, stopy, ręce, kanał kręgowy, objaw v..także dużo tego. Zarówno czy są w dobrych miejscach narządy jak i czy maja taka strukturę jaka mieć powinny
-
AmyLee44 wrote:U mnie była przezoernosc, kość nosowa oraz serce, a coś jeszcze w prenatalnych się robi?
P.S. Postanowiłam, że nadrobię Was od połowy lutego, bo jestem ciekawa genetycznych/prenatalnych, więc czytamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 20:34