Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel- coś mo się pomieszało, przepraszam:) ale tak czy tak kciuki za laryngologa!
Bunia- trzymam mocno kciuki, daj znać po prenatalnych!
Kark- trzymam kciuki żeby maleństwo się zmieściło w tych zakładanych centymetrach, kiedy je masz?
K878- o której wizyta?? Kciuki!
Dzisiaj będzie dużo zdjęć ślicznych dzieciaczków ❤️Bunia86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
obiecałam sobie że wrócę jak już będę pewna w 100% że moja ciąża jest prawidłowa
wcześniej złe wiadomości na fiolecie mnie przytłaczały więc musiałam uciekać. Wczoraj miałam prenatalne, będziemy mieli zdrową dziewczynkę
nawet o 3 dni jest większa niż powinna być wg TP więc jestem tak szczęśliwa:) poleciałam od razu do smyka na zakupy i mam zamiar cieszyć się każdą chwilą ciąży:)
Podczytywałam was ostatnio i wiem że już większość z was po prenatalnych więc teraz już tylko dobrze będzie:) U mnie wg owulacji tp na 17.09 a wg prenatalnych na 14.09dzisiaj 12t3d
pola0909, Mama_Zuzia, k878, m0nika, kark, manda21, elvira, Jusi 28, monkle, Jaga94, Ann.. lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny
obiecałam sobie że wrócę jak już będę pewna w 100% że moja ciąża jest prawidłowa
wcześniej złe wiadomości na fiolecie mnie przytłaczały więc musiałam uciekać. Wczoraj miałam prenatalne, będziemy mieli zdrową dziewczynkę
nawet o 3 dni jest większa niż powinna być wg TP więc jestem tak szczęśliwa:) poleciałam od razu do smyka na zakupy i mam zamiar cieszyć się każdą chwilą ciąży:)
Podczytywałam was ostatnio i wiem że już większość z was po prenatalnych więc teraz już tylko dobrze będzie:) U mnie wg owulacji tp na 17.09 a wg prenatalnych na 14.09dzisiaj 12t3d
Witaj w klanie dziewczynek ❤️ Cudowne informacje, teraz nam już nie uciekaj i ciesz się ciąża w każdej chwili!:*alex0806 lubi tę wiadomość
-
Postaram się wdrożyć i was nadrobić trochę
na l4 będę miała czas
dzisiaj idę do rodzinnej załatwiać bo już mam dość komputera. Ogólnie to pracuję od 5 tygodni w domu bo miałam plamienia i musiałam odpoczywać. Przeszło od razu i powodu nie znaleziono. Szefową pozwoliła mi pracować w domu, nawet sama zaproponowała. Ale teraz zbliża się nowy projekt i głównie praca w terenie więc na to się nie piszę.
Małą rośnie pięknie a ja po dwóch stratach wreszcie czuję że Laura lub Łucja będzie z nami już we wrześniu:) dziecko jest dla mnie teraz najważniejsze;)
Lami, pola0909 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyAlex super, zastanawiałam się właśnie kiedy się odważysz, bo widziałam Cię na innym wątku ☺ Teraz z nami zostajesz, tu dziewczyny tak łatwo nie puszczają 😝
Mama Zuzia, 18.03 także jeszcze sporo czasu.
U mnie wg OM termin 15.09, wg owulacji 20.09, a z usg 16.09. Chyba implantacja musiała być szybko ☺
Dziewczyny zostały mi 4 tabletki kwasu, także myślę ba co zmienić, żeby już było z kwasami itd. Jakie witaminki bierzecie? Szczególnie mi zależy, żeby był cynk, selen i żelazo, ze względu na moją tarczycę i trochę się boję przez tą utratę krwi i wagi czy w jakąś armię nie wpadnę 😞
Macie już preparaty na II/III trymestr specjalne czy tylko kwas nadal ☺? -
nick nieaktualnyDziewczyny mam do Was pytanie. Czy orientujecie sie moze czy na tym etapie ciazy moge zapisac sie do poradni na nfz? 10t+5. Wystarczy ze zadzwonie i umowie sie na wizyte? Bede dalej chodzic prywatnie, ale chcialabym chociaz badania miec refundowane, inaczej zbankrutujemy. Beda mnie pytac czemu tak pozno sie zapisuje itp? Co mowic? Prosze, pomozcie.
-
Cześć Dziewczyny. Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Jestem świeżo po badaniach prenatalnych, wszystko w porządku, najprawdopodobniej dziewczynka
To moja 3 ciąża, 1 poronienie w 7 tc, 2 terminowana w 17 tc, więc daleko mi do beztroski, aczkolwiek w pierwszej nie dotarłam do tego etapu, a w drugiej już było wiadomo, że jest źle, aczkolwiek nie wiedzieliśmy jeszcze jak bardzo. Tym razem mam nadzieję na happy endZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Witam Was dziewczyny po kilku tygodniowej przerwie. Również się nie odzywałam bardzo długo bo to bylo kilka tygodni wyciętych z mojego życia. Czułam się naprawde bardzo źle do tego stopnia że nie maiłam ochoty z nikim rozmawiać najchetniej to bym leżała tylko zamknięta w swoim pokoju. Na szczęście to już za mna czekałam na wyniki z prenatalnych badań i teraz mogę być spokojna i cieszyć sie ciąża. Badania prenatalne usg miałam dwa tygodnie temu a wczoraj odebrałam wynik pappa i wszystko wygląda bardzo dobrze. Niestety nie poznałam jeszcze kto mieszka w moim brzuszka ale mam przeczucie na synka. Córcia też mówi że chce braciszka
Wszystkim dziewczynom gratuluje pięknych dzidziusiow
Jeżeli chodzi o witaminy to biorę Femibion 2 plus wit d3.
Lami, kark lubią tę wiadomość
-
Zazdroszcze Wam dziewczyny ,że już znacie płeć. Wczoraj miałam wizty u mojega lekarza prowadzącego i nie chciał mi jeszcze powiedzieć bo nie byl pewien kazał mi przyjść za dwa tygodnie do niego na dyżur to sprawdzi kto tam sie kryje. Ale dzis mam jeszcze wizyte na NFZ wiec może tu mi pani doktor cos powie
A to mój bobaseko ile uda mi wkleić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09609e08e4b8.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:00
Lami, pola0909, kark, k878 lubią tę wiadomość
-
Witamy na forum wszystkie nowe i powracajace, mam nadzieje, ze juz zostaniecie. Duzo nas tu jest po stratach i troche sie dzialo na poczatku, ale teraz plan jest tylko jeden- mamy wszystkie dotrwac do wrzesnia i teraz juz bedzie tylko dobrze.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Cieszymy się, że do nas wróciłyście z dobrymi wiadomościami
Kobitki, tak jak czekałyśmy miesiąc temu na ostatnie wizyty serduszkowe, tak teraz czekamy na wszystkie prenatalne. No następne wyzwanie przed naszymi bąbelkami, już nie tak małymi
Właśnie siedzę z kalendarzem i próbuje opracować daty wizyt na najbliższy czas, żeby nie zwariować od czekania. Jak pójdę do lekarki po 4 wizytach od ostatniej, tak jak chciała, to znowu pokryje mi się kolejna wizyta u niej z połówkowymi w innym miejscu. A to jest beznadziejnie. Tak jak ostatnio. W środę prenatalne, w czwartek u mojej. Już mnie pipka bolała po tym maratonie. I nawet nie minął tydzień, a mi się wydaje, że tak dawno bejbika nie widziałam.
Więc wymyśliłam tak:
21.03 (16tc) wizyta u mojej
11.04 (19tc) wizyta u mojej
26.04 (21+1tc) połówkowe
10.05 (23+1tc) wizyta u mojej
Co myślicie? Nie za często?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Hej dziewczyny i ja się pochwalę wczoraj miałam wizytę maluszek ładnie skakał wkładał paluszki do buzi napatrzec sie nie mogłam. Nawet nagralam filmik. Dzidzius ma ponad 6 cm. Pytalam o płeć ale lekarz mowil ze nie może mówić bo jest za wcześnie od 14 tyg dopiero. No ale prenatalne mam w czwartek to moze wtedy....
Ps mam pytanie odnośnie tabletek femibion ile kosztują one w Pl? Mieszkam w de i tutaj płacę za opakowanie 30 euro moj lekarz mówił zebym sobie je w pl kupywala bo taniej a skład ten sampola0909, kark lubią tę wiadomość
-
Lami wizyty masz średnio co 2 tygodnie myśle że do prenatalnych jest ok
ja tez tak bede miała do prenatalnych późnej już planuję wizyty co miesiąc jeśli na polówkowych bedzie wszystko dobrze to bedziemy już spokojniejsze. Chyba że moj lekarza zadecyduje inaczej u mnie sie pojawia problem bo jestem po elektrokonizacji szyjki macicy i powiedział ze po 18 tygodniu moge mieć założony szew bo jest prawdopodobieństwo ze szybko zacznie mi sie szyjka zacznie skracać i mogę wczesniej urodzić a w takim przypadku zakłada sie szew profilaktycznie.
-
Ja w ogóle nie mogę Femibionu bo ma zwykły kwas. Nie biorę żadnego kompleksu witamin, wszystko osobno
folian, metylowaną b12, jodid, d3 2000j, wapń, magnez, omega 3. A do tego neoparin 0.4, acard 150, encorton 5 mg, duphaston. Kurczę mogę otwierać aptekę
Ja dzisiaj znowu mdłości od rana, w nocy też przez nie spać nie mogłam i chyba miałam z 3 godziny przerwy we śnie w sumie. Czasem śpię jak kamień a czasem to masakra jakaś. Przed 15 jadę do rodzinnejI tak sobie zapisuję na jakie badania wziąć skierowanie ale chyba wszystko najważniejsze już mam
chwała prywatnym pakietom medycznym bo lekarze wypisują wszystko co się chce
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵