Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnn, dzieki, właśnie czytam 😊
To ciekawe, że ja w drugiej ciąży zero poronień, waga przed 51kg (przy wzroście 165cm), wiek 24 lata, więc pewnie 1:20000 i akurat 31tc poród... 😵
Coś te statystki o dupę rozbić za przeproszeniem, bo w kolejnej ciąży i grubsza i starsza, a porodu przedwczesnego nie było 😝
Dlatego o to pytałam, bo jakby jakieś dokładniejsze dane, obciążenia to rozumiem, ale takie pierdu pierdu? To równe temu zgadywaniu płci z kształtu brzucha czy sody... 50% szans na trafienie jest - będzie poród przedwczesny albo nie 😂 -
Ja tez kończę opakowanie femibion 1. A teraz zastanawiam się nad falvit mama, moja siostra sama brała jej lekarz mówił, że ok. Skład myślę nie najgorszy. Porównywałam z femibion 2 i falvit ma to samo ( myślę, że żadnego składnika nie zgubiłam) tylko niektóre witaminy w troszkę mniejszych proporcjach, ale ciągle ponad 100% dzienne zapotrzebowanie na witamine. A cena bardzo kusząca może doradzę się dzisiaj lekarza.
A może spotkałyscie się z tymi tabletkami?Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Mama_Zuzia wrote:Kciuki! Daj nam znać po co i jak, na kiedy masz tp?
i że lekarz powiedział dziewczynka
. A tp mam na 16.09.
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Ann.. wrote:Femibion Natal 2 Plus – podsumowanie:
2/5 – słabo, brakuje omegi, witaminy D i jodu
Dobija mnie ten wszechobecny tlenek magnezu – dlaczego? Bo to bardzo słabe źródło magnezu. Bo przyszła mama wyczytawszy, że suplementuje codziennie magnez, może niechętnie podejść do lekarskiego zalecenia – Proszę stosować magnez – 300-600mg jonów/na dobę.
Magnez bywa stosowany w ciąży jako lek, nijako stabilizujący aktywność skurczową mięśnia macicy. Tak kolokwialnie mówiąc – bierze się go na przykład jak się stawia brzuch. Żeby się nie stawiał.
I w takiej sytuacji trzeba ten magnez dostarczać z dobrego preparatu – najlepiej leku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:02
-
Wg tej analizy to niewiele z preparatów ma odpowiednią ilość wit. D3 więc chyba nie pozostaje nic innego jak brać osobno
A mam taką w kropelkach.
Femibion 0 brałam przed ciążą, teraz mam Femibion 1 a jak skończę opakowanie to planuję przejsć na Femibion 2 (już kupione, są 2 tabletki na dzień) chociaż chętnie poczytam o innych opcjach.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ann.. wrote:magda.g85 raczej o tych samych, możesz sobie poczytać i sama ocenić. Nawet pani w aptece mi mówiła, że Femibion ma słaby skład.
-
kark wrote:Ann, dzieki, właśnie czytam 😊
To ciekawe, że ja w drugiej ciąży zero poronień, waga przed 51kg (przy wzroście 165cm), wiek 24 lata, więc pewnie 1:20000 i akurat 31tc poród... 😵
Coś te statystki o dupę rozbić za przeproszeniem, bo w kolejnej ciąży i grubsza i starsza, a porodu przedwczesnego nie było 😝
Dlatego o to pytałam, bo jakby jakieś dokładniejsze dane, obciążenia to rozumiem, ale takie pierdu pierdu? To równe temu zgadywaniu płci z kształtu brzucha czy sody... 50% szans na trafienie jest - będzie poród przedwczesny albo nie 😂zobaczę co mi lekarz na to powie za 3 tyg, bo z ciekawości zapytam się go o co chodzi
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja czytałam też to porównanie Pana tabletki i na początku brałam pregna plus, i lekarka kazała odstawić że względu na żelazo. Także stwierdziłam że jej zaufm i będę brała to co mi zaleci. A są m nie będę kombinować. Ewentualnie na wizycie pogadam jeszcze z nią o tym
bo słyszałam że prenatal duo ma dobry skład.
U nas z seksem posucha od 2 miesięcy. Głównie przez samopoczucie i postanowiliśmy w zeszłym roku że przy następnej ciąży pierwszy trymestr tylko leżę i pachneMyślę że po następnym usg będziemy już działać
-
Nie no prenatal duo ma dobry skład nawet według tej podanej stronki. Bardziej dziwi mnie że ten femibion natal 1 taki słaby, jak starałam się o pierwszą ciążę, wszystkie kobiety go polecały (na stronach po poronieniu, więc kobitki po przejściach, to też uważniej czytały ulotki). Ale możliwe że tak jest, może po prostu przez te dwa lata pojawiły się na rynku produkty o o wiele lepszym składzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:28
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
nick nieaktualnyMagda, właśnie sobie pomyślałam dokładnie to samo ☺ Bo to trochę jak ten kalendarz chiński i płeć podajesz wiek i jednej się sprawdzi, drugiej nie... 😉
W sumie ta strona nowa nie jest... Trzebaby zobaczyć czy nie ma czegoś nowego, czy się ceny nie zmieniły i czy skład się nie zmienił.
Ja biorę aktualnie 2xtran+6xdupek+kwas foliowy+2xwit c+2xmagnez+euthyrox +ew no spe jak brzuch boli i nie ukrywam... Fajnie by było po odstawieniu dupka zamienić to na 1, max 2 tabletki 😉 -
nick nieaktualny
-
Mama Staszka współczuję bardzo... mnie też nudności chciały zamęczyć, ale teraz już idzie ku lepszemu. Nawet mam smak na różne rzeczy, ale na niektóre nawet popatrzeć nie mogę (pomidory).
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Ja z synem bralam do 12tc tylko kwas foliowy, pozniej prenatal duo, pozniej falvit mama i w trakcie karmienia prenatal normalny. Teraz tez tak zamierzam. U mnie nie kazde witaminy szczegolnie kwas foliowy przechodza, ewidentnie nie toleruje jakiejs substancji pomocniczej.
Teraz sie ratowalam jeszcze ferovitem biospecial, buraczkami, jajkami, watrobka.
Ryzyko przedwczesnego porodu mozna chyba bardziej po lozysku ocenic, ale to na razie za wczesnie..kark lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
VianEthel2 wrote:Mama Staszka współczuję bardzo... mnie też nudności chciały zamęczyć, ale teraz już idzie ku lepszemu. Nawet mam smak na różne rzeczy, ale na niektóre nawet popatrzeć nie mogę (pomidory).
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:a ja od poczatku tej ciazy dalabym sie pokroic za pomidory, w kazdej postaci
Manda jadłam przez 3 dni, a potem nagle mnie odrzuciło. To już nie pierwsza rzecz z którą tak mam. Zjadłam na początku ciąży zrobione przez siebie gołąbki. Nie ma opcji, wystarczy, że pomyśle albo mnie zapach gotowanej kapusty doleci. Od razu wszystko w gardle. No i od ziemniaczków też mnie dorzuciło, ale tylko od gotowanych. Mogę frytki i placki ziemniaczane.
Strasznie to dla mnie dziwne, ale co zrobić... Za to wcinam ogóreczki, które wcześniej jadałam sporadycznie, no i obowiązkowo codziennie jabłuszko. Te przestałam jeść gdzieś pod koniec podstawówki a teraz nie mogę się bez nich obejść...
Co to maleństwo wyczynia to jest niepojęte
Okolice Warszawy