X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    U nas tez dziewczynka!!! Ten cały róż się nie zmarnuje :D

, serduszko, przepływy, pępowina pomierzone. Na głowie stanęła :D

Aaaa! Cudnie, zaczyna się powoli wyrównywać proporcja między chłopcami i dziewczynkami, dawaj nam no tu zdjęcie!

Pola- czekamy razem z Tobą :*

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878, jaka duża, bo widzę, że w tym samym "wieku" mamy prenatalne 😊

Ja myślę, że jak każda będzie po następnym usg, tak 16-18tc i będziemy mieć po raz kolejny potwierdzoną płeć to możnaby z listy głównej usunąć daty serduszek i np kolorami zaznaczyć kto ma dziewczynkę, kto chłopca 😉

pola0909 lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    K878, jaka duża, bo widzę, że w tym samym "wieku" mamy prenatalne 😊

Ja myślę, że jak każda będzie po następnym usg, tak 16-18tc i będziemy mieć po raz kolejny potwierdzoną płeć to możnaby z listy głównej usunąć daty serduszek i np kolorami zaznaczyć kto ma dziewczynkę, kto chłopca 😉

O tym samym dzisiaj pomyślałam :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o mnie zapomniałyście? :-p
    Ja miałam dzisiaj prenatalne.

Z maluszkiem wszystko dobrze,parametry piękne, idealne.
    Ma już 5,65
    Dość sporo się maleństwo wierciło ale udało się wszystko pomierzyć.
    Powiedział, że raczej chłopiec.

Z jednej strony wiadomo- najważniejsze jest, że zdrowe,ale z drugiej strony to się ciut załamałam.
    Staraliśmy się o dziewczynkę, według wyliczeń byliśmy pewni,że dziewczyna,a to lekarz mówi,że chłopczyk.
    A jak mi pielęgniarka pobierała krew na test podwójny to mi powiedziała,że on się praktycznie nie myli i że w 95% się to potwierdza.
    Więc obym była w tych 5% :-D

Trzeci chłopczyk nie jest zły,wiadomo kochać będę bezgranicznie,ale marzę o córce.

Tak na szybko Was podczytałam, cieszę się z Waszych wizyt.

Ja biorę witaminy z Olimp a on 13 tygodnia już mam kupione Prenatalne Duo

Zaraz wrzucę zdjęcia maluszka

pola0909, kark, Janka0909, Agusia_pia, manda21, k878, monkle, Bunia86, zwichrowana lubią tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak rosną te nasze bąbelki ❤ ciekawa jestem czy u mnie się potwierdzi płeć bo mi mówiła że to nie jest naprawde pewne i żebym sie jeszcze z nikim nie dzieliła.
    Kark jestem za :)

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście gratuluję wszytkim dziś wizytujacym :) super że same dobre wieści :) oby tak dalej

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja gratuluje !!! Wrzucaj fotki :) ja nadal czekam ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7102e4e5521.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90692e490600.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e2335c3ec43.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:39

pola0909, kark, Bunia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja, wiesz co mawia moja teściowa? Ona urodziła 5 chłopców, a podobno 4 razy starali się na dziewczynkę z teściem 😉 I zawsze jak słyszy, że ktoś nie ma parki, tylko np 2-3 chłopców to mówi, że właśnie tak miało być. Że to Bóg chce, żeby byli sami chłopcy, bo dla chłopców jest najlepszą mamą na świecie, a dla dziewczynek mogłaby być przeciętna 😊

Ale rozumiem Cię, ja z synem byłam nastawiona na dziewczynkę, bo u Mka wszyscy mają jedno-płciowe dzieci, czyli albo sami chłopcy albo same dziewczynki. Także po córce (przy niej było na chłopca), byłam pewna drugiej dziewczynki, a tu pyndzel między nogami od 13tc na usg. I tak czekałam chyba do 26tc kiedy odpadnie, bo imię dla dziewczynki już miałam wybrane, ciuszki po córce odłożone, ale został chłopczyk ☺
    Potem znowu z najmłodszą czułam się na syna, wygląd, no wszystkie te zabobony, mdłości, kształty, obrączki, usg zwykłe (prócz sody i usg 3d) wskazywały na chłopca. I do dnia porodu czytałam historie - na usg dziewczynka, tu jednak chłopiec. Także jak mi ją dali gołą na brzuch i zobaczyłam sikulę to uwierzyłam, że mam kolejną córeczkę 😀

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    A o mnie zapomniałyście? :-p
    Ja miałam dzisiaj prenatalne.

Z maluszkiem wszystko dobrze,parametry piękne, idealne.
    Ma już 5,65
    Dość sporo się maleństwo wierciło ale udało się wszystko pomierzyć.
    Powiedział, że raczej chłopiec.

Z jednej strony wiadomo- najważniejsze jest, że zdrowe,ale z drugiej strony to się ciut załamałam.
    Staraliśmy się o dziewczynkę, według wyliczeń byliśmy pewni,że dziewczyna,a to lekarz mówi,że chłopczyk.
    A jak mi pielęgniarka pobierała krew na test podwójny to mi powiedziała,że on się praktycznie nie myli i że w 95% się to potwierdza.
    Więc obym była w tych 5% :-D

Trzeci chłopczyk nie jest zły,wiadomo kochać będę bezgranicznie,ale marzę o córce.

Tak na szybko Was podczytałam, cieszę się z Waszych wizyt.

Ja biorę witaminy z Olimp a on 13 tygodnia już mam kupione Prenatalne Duo

Zaraz wrzucę zdjęcia maluszka

No właśnie kogoś mi tu brakowało! Komunikacja, ach kochana! Jeszcze jesteś w tych 5%, maluch śliczny i najważniejszy E zdrowy. Może czwarta będzie córeczka jak teraz się nie uda?:) pomysl jaka będziesz miała obstawę kochana ochroniarzy:) i jak to fajnie mieć dwóch braci i moc tworzyć mała drużynę piłkarska! Ściskam

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • elvira Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja dobrze że z dzidzia wszystko ok i z całego serca trzymam kciuki żeby było to 5% . Wiem że Ty masz już 2 synów ja 1 ale też od zawsze marzyłam o córce . W tej ciąży pierwszy raz to powiedziałam, mam już imię na chlopca i wszystko gotowe staram się nawet nie nastawiac na córkę bo wiem jak było w 1 ciąży:)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, ważne ze zdrowe!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez marzy corka i czuje, ze moze byc, ale jak sie okaze, ze bedzie drugi chlopiec to tez nie bedzie zle, bo wtedy nie bede musiala meza na trzecie namawiac, a bardzo bym chciala trojeczke przynajmniej. Mogloby byc i trzech chlopakow.
    U mnie w rodzinie wszystkie kuzynki maja parki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:25

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga- gratulacje kochana! No i witamy mała królewnę! Duża dziewczynka :)

Dzięki :-),na pewno będzie królewna, ja jakoś nastawiałam się na chłopca :-). Ale cieszę się że zdrowe :-). Tylko za grosz nie mamy imienia... mężowi podoba się Hania ale tak dużo ostatnio ich w koło. Ale będziemy mieli chwilkę spokoju to coś poszukamy,chociaż internet jakoś dla mnie mało pomocny jest w tej sprawie chyba nie wszystkie imiona są na tych stronach.

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
    Maluszek urodzony 12.09.2019
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, wszystko w normie :) Płci mój gin nie chciał potwierdzić dopóki nie jest na 100% pewny, ale mówię cały czas do brzusia moja dziewczynka ;) kazał już odstawić duphoston, następna wizyta 2 kwietnia :) zdjęcie wrzucę już rano :) ale dzidzia ruchliwa i ciężko było wyraźnie uchwycić :) dobrej nocy i dziękuję za kciuki :)

k878, kark, Mama_Zuzia, elvira, monkle, manda21, aannkka, Bunia86 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    My już po wizycie, wszystko w normie :) Płci mój gin nie chciał potwierdzić dopóki nie jest na 100% pewny, ale mówię cały czas do brzusia moja dziewczynka ;) kazał już odstawić duphoston, następna wizyta 2 kwietnia :) zdjęcie wrzucę już rano :) ale dzidzia ruchliwa i ciężko było wyraźnie uchwycić :) dobrej nocy i dziękuję za kciuki :)

Super, gratulacje! Jaka jest już duza?

Dziewczyny ile dni wstecz ginekolog może wystawić zwolnienie? I czy w ogole może wstecz? Wczoraj mi się skończyło i dzisiaj pisałam smsa do mojego gina ale chyba ma dyżur w szpitalu i nie potwierdził mi wystawienia:( w portalu ZUS tez go nie widzę. Czy jak wystawi jutro to będzie ok?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • monkle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia mi na pewno wystawiał dzień wstecz, ale o dwóch to nie wiem czy może być.

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 3 dni wstecz może wystawić

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-zuzia a mnie sie wydaje, ze moze wstecz 3 lub 4 dni ale zawsze mozesz zadzeonic jutro rano do zus i potwierdzic. A dzidzia ma już prawie 8 cm :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:50

monkle, kark, Mama_Zuzia, Bunia86 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie dziewczyny tak zalałyście forum tymi pięknymi zdjęciami Waszych potomczyń i potomków, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać soboty! Zwłaszcza że to już 3 tyhodnie od ostatniego USG, więc już teraz to nie mała krewetka jak ostatnio, ale prawdziwy mały człowiek <3 dobrze, że mam ten monitor tętna to chociaż wiem, że u dzidzi jest ok, chociaż mały spryciarz rusza się jak szalony ostatnie kilka dni, wcześniej ciągle siedział w jednym miejscu, a tu nagle zmiana :)

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ