Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:U nas tez dziewczynka!!! Ten cały róż się nie zmarnuje
, serduszko, przepływy, pępowina pomierzone. Na głowie stanęła
Aaaa! Cudnie, zaczyna się powoli wyrównywać proporcja między chłopcami i dziewczynkami, dawaj nam no tu zdjęcie!
Pola- czekamy razem z Tobą :*pola0909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK878, jaka duża, bo widzę, że w tym samym "wieku" mamy prenatalne 😊
Ja myślę, że jak każda będzie po następnym usg, tak 16-18tc i będziemy mieć po raz kolejny potwierdzoną płeć to możnaby z listy głównej usunąć daty serduszek i np kolorami zaznaczyć kto ma dziewczynkę, kto chłopca 😉pola0909 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:K878, jaka duża, bo widzę, że w tym samym "wieku" mamy prenatalne 😊
Ja myślę, że jak każda będzie po następnym usg, tak 16-18tc i będziemy mieć po raz kolejny potwierdzoną płeć to możnaby z listy głównej usunąć daty serduszek i np kolorami zaznaczyć kto ma dziewczynkę, kto chłopca 😉
O tym samym dzisiaj pomyślałam -
A o mnie zapomniałyście? :-p
Ja miałam dzisiaj prenatalne.
Z maluszkiem wszystko dobrze,parametry piękne, idealne.
Ma już 5,65
Dość sporo się maleństwo wierciło ale udało się wszystko pomierzyć.
Powiedział, że raczej chłopiec.
Z jednej strony wiadomo- najważniejsze jest, że zdrowe,ale z drugiej strony to się ciut załamałam.
Staraliśmy się o dziewczynkę, według wyliczeń byliśmy pewni,że dziewczyna,a to lekarz mówi,że chłopczyk.
A jak mi pielęgniarka pobierała krew na test podwójny to mi powiedziała,że on się praktycznie nie myli i że w 95% się to potwierdza.
Więc obym była w tych 5%
Trzeci chłopczyk nie jest zły,wiadomo kochać będę bezgranicznie,ale marzę o córce.
Tak na szybko Was podczytałam, cieszę się z Waszych wizyt.
Ja biorę witaminy z Olimp a on 13 tygodnia już mam kupione Prenatalne Duo
Zaraz wrzucę zdjęcia maluszkapola0909, kark, Janka0909, Agusia_pia, manda21, k878, monkle, Bunia86, zwichrowana lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7102e4e5521.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90692e490600.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e2335c3ec43.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:39
pola0909, kark, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomunikacja, wiesz co mawia moja teściowa? Ona urodziła 5 chłopców, a podobno 4 razy starali się na dziewczynkę z teściem 😉 I zawsze jak słyszy, że ktoś nie ma parki, tylko np 2-3 chłopców to mówi, że właśnie tak miało być. Że to Bóg chce, żeby byli sami chłopcy, bo dla chłopców jest najlepszą mamą na świecie, a dla dziewczynek mogłaby być przeciętna 😊
Ale rozumiem Cię, ja z synem byłam nastawiona na dziewczynkę, bo u Mka wszyscy mają jedno-płciowe dzieci, czyli albo sami chłopcy albo same dziewczynki. Także po córce (przy niej było na chłopca), byłam pewna drugiej dziewczynki, a tu pyndzel między nogami od 13tc na usg. I tak czekałam chyba do 26tc kiedy odpadnie, bo imię dla dziewczynki już miałam wybrane, ciuszki po córce odłożone, ale został chłopczyk ☺
Potem znowu z najmłodszą czułam się na syna, wygląd, no wszystkie te zabobony, mdłości, kształty, obrączki, usg zwykłe (prócz sody i usg 3d) wskazywały na chłopca. I do dnia porodu czytałam historie - na usg dziewczynka, tu jednak chłopiec. Także jak mi ją dali gołą na brzuch i zobaczyłam sikulę to uwierzyłam, że mam kolejną córeczkę 😀 -
Komunikacja24 wrote:A o mnie zapomniałyście? :-p
Ja miałam dzisiaj prenatalne.
Z maluszkiem wszystko dobrze,parametry piękne, idealne.
Ma już 5,65
Dość sporo się maleństwo wierciło ale udało się wszystko pomierzyć.
Powiedział, że raczej chłopiec.
Z jednej strony wiadomo- najważniejsze jest, że zdrowe,ale z drugiej strony to się ciut załamałam.
Staraliśmy się o dziewczynkę, według wyliczeń byliśmy pewni,że dziewczyna,a to lekarz mówi,że chłopczyk.
A jak mi pielęgniarka pobierała krew na test podwójny to mi powiedziała,że on się praktycznie nie myli i że w 95% się to potwierdza.
Więc obym była w tych 5%
Trzeci chłopczyk nie jest zły,wiadomo kochać będę bezgranicznie,ale marzę o córce.
Tak na szybko Was podczytałam, cieszę się z Waszych wizyt.
Ja biorę witaminy z Olimp a on 13 tygodnia już mam kupione Prenatalne Duo
Zaraz wrzucę zdjęcia maluszka
No właśnie kogoś mi tu brakowało! Komunikacja, ach kochana! Jeszcze jesteś w tych 5%, maluch śliczny i najważniejszy E zdrowy. Może czwarta będzie córeczka jak teraz się nie uda?pomysl jaka będziesz miała obstawę kochana ochroniarzy:) i jak to fajnie mieć dwóch braci i moc tworzyć mała drużynę piłkarska! Ściskam
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Komunikacja dobrze że z dzidzia wszystko ok i z całego serca trzymam kciuki żeby było to 5% . Wiem że Ty masz już 2 synów ja 1 ale też od zawsze marzyłam o córce . W tej ciąży pierwszy raz to powiedziałam, mam już imię na chlopca i wszystko gotowe staram się nawet nie nastawiac na córkę bo wiem jak było w 1 ciąży:)
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Mi sie tez marzy corka i czuje, ze moze byc, ale jak sie okaze, ze bedzie drugi chlopiec to tez nie bedzie zle, bo wtedy nie bede musiala meza na trzecie namawiac, a bardzo bym chciala trojeczke przynajmniej. Mogloby byc i trzech chlopakow.
U mnie w rodzinie wszystkie kuzynki maja parki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:25
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Jaga- gratulacje kochana! No i witamy mała królewnę! Duża dziewczynka
Dzięki,na pewno będzie królewna, ja jakoś nastawiałam się na chłopca
. Ale cieszę się że zdrowe
. Tylko za grosz nie mamy imienia... mężowi podoba się Hania ale tak dużo ostatnio ich w koło. Ale będziemy mieli chwilkę spokoju to coś poszukamy,chociaż internet jakoś dla mnie mało pomocny jest w tej sprawie chyba nie wszystkie imiona są na tych stronach.
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
My już po wizycie, wszystko w normie
Płci mój gin nie chciał potwierdzić dopóki nie jest na 100% pewny, ale mówię cały czas do brzusia moja dziewczynka
kazał już odstawić duphoston, następna wizyta 2 kwietnia
zdjęcie wrzucę już rano
ale dzidzia ruchliwa i ciężko było wyraźnie uchwycić
dobrej nocy i dziękuję za kciuki
k878, kark, Mama_Zuzia, elvira, monkle, manda21, aannkka, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
pola0909 wrote:My już po wizycie, wszystko w normie
Płci mój gin nie chciał potwierdzić dopóki nie jest na 100% pewny, ale mówię cały czas do brzusia moja dziewczynka
kazał już odstawić duphoston, następna wizyta 2 kwietnia
zdjęcie wrzucę już rano
ale dzidzia ruchliwa i ciężko było wyraźnie uchwycić
dobrej nocy i dziękuję za kciuki
Super, gratulacje! Jaka jest już duza?
Dziewczyny ile dni wstecz ginekolog może wystawić zwolnienie? I czy w ogole może wstecz? Wczoraj mi się skończyło i dzisiaj pisałam smsa do mojego gina ale chyba ma dyżur w szpitalu i nie potwierdził mi wystawienia:( w portalu ZUS tez go nie widzę. Czy jak wystawi jutro to będzie ok? -
Mama-zuzia a mnie sie wydaje, ze moze wstecz 3 lub 4 dni ale zawsze mozesz zadzeonic jutro rano do zus i potwierdzic. A dzidzia ma już prawie 8 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:50
monkle, kark, Mama_Zuzia, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Normalnie dziewczyny tak zalałyście forum tymi pięknymi zdjęciami Waszych potomczyń i potomków, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać soboty! Zwłaszcza że to już 3 tyhodnie od ostatniego USG, więc już teraz to nie mała krewetka jak ostatnio, ale prawdziwy mały człowiek
dobrze, że mam ten monitor tętna to chociaż wiem, że u dzidzi jest ok, chociaż mały spryciarz rusza się jak szalony ostatnie kilka dni, wcześniej ciągle siedział w jednym miejscu, a tu nagle zmiana
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku.