Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mogę patrzeć na swoją kuchnię. Choć nie ukrywam, od kilku dni jest lepiej, bo byl dramat. Tak jak niedawno jedna z nas pisała - najchętniej zamknęłabym się w pokoju i żeby nikt się do mnie nie odzywał. A to trudne jak się ma 3latka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:11
-
Ale muszę przyznać, że wczoraj zeżarłam spory kawałek ciasta... Normalnie to pewnie jeszcze przed połową bym się poddała, bo ze słodkim to raczej jestem tak na pół porcji i tak, potrafię zjeść 1 okienko czekolady i mieć dość
Ale wczoraj zjadłam całą porcję i jeszcze mi było mało... Z tym jedzeniem teraz to naprawdę jestem nie ja. I jeszcze jak mam na coś naprawdę ochotę to nie dość, że wydaje mi się to dużo smaczniejsze to jeszcze ten smak odczuwam dużo intensywnej.
manda21 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja też mam dzikie smaki czasami
Jeszcze mam dietę bezglutenową, bezlaktozową i bez cukru, ale już teraz w ciąży czasem sobie pozwalam
Udało mi się załatwić L4, od jutra mam czas dla siebie i maluchaBędę szyć kocyki dla małej
Maszynę dostałam od męża jeszcze przed ciążą, więc będe szaleć
Lami, manda21, monkle lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnySuper
Ja zawsze chciałam maszynę i się nauczyć, mąż nie raz mi chciał kupić, ale jak pomyślałam, że na porządna trzeba dać tak z 700zł to już wolę za to na weekend z rodzinką wyskoczyć 😉
Ja do 7tc tylko pomidory! Pomidorową, sałatki, sok, na kanapkę, a od 10tc mam totalny wstręt.
Ja w 1 ciąży prenatal, w 2 pharmaton, w 3 vitaminer. -
Kark a ty jak się czujesz? Czytałam, że masz krwiaka? Co mówią lekarze?
Ja w pierwszej ciąży szalałam z pomidorami pod każdą postacią, teraz tak skromnieBardziej kapucha kiszona, ogórki kiszone. I pierogi ruskie od mamy
A tak to różnie. Na śniadania miałam fazę na tosty
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNo pierogi ruskie od mamy to pewnie szlag trafiają Twoją dietę bezglutenową, bezcukrową i bezlaktozową 😂
Kurcze... Jak to napisałaś to też mi się zachciało... Może eMka jutro namówię (chociaż ja teoretycznie też dieta bezcukrowa) 😝
Jutro chcę się do ginki umówić na piątek jakby się dało.
Narazie leżę, dzisiaj już w sumie brak plamień, raz za czas tylko beż przy podcieraniu. Ale za to brzuch od wczoraj praktycznie cały czas boli i nie wiem czy to przy krwiaku dobrze czy źle... 😞😒 -
Ja już po prenatalnych. Wszystko w porządku. Maluch m 7.1 cm, wszystkie parametry w porządku. Odetchnęlam
jeszcze za tydzień odbieram wyniki pappy już z całym opisem. Płci nadal nie znamy bo Maluch wsadził pepowine między nogi
w ogóle tak się ułożył że ciężko było niektóre parametry zmierzyć I mieliśmy trochę stresa przez to.
Co do witamin ja planuje kupić ladeevit optima bo nie ma zwykłego kwasu. Ale jeszcze poczytam. Do tej pory nic nie suplementowalam zgodnie z zaleceniami lekarza.
A oto mój Maluszek
aannkka, Mama_Zuzia, kark, elvira, pola0909, Lami, Komunikacja24, Agusia_pia, manda21, monkle, zwichrowana lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:Ja już po prenatalnych. Wszystko w porządku. Maluch m 7.1 cm, wszystkie parametry w porządku. Odetchnęlam
jeszcze za tydzień odbieram wyniki pappy już z całym opisem. Płci nadal nie znamy bo Maluch wsadził pepowine między nogi
w ogóle tak się ułożył że ciężko było niektóre parametry zmierzyć I mieliśmy trochę stresa przez to.
Co do witamin ja planuje kupić ladeevit optima bo nie ma zwykłego kwasu. Ale jeszcze poczytam. Do tej pory nic nie suplementowalam zgodnie z zaleceniami lekarza.
A oto mój Maluszek
Jaki wstydliwy maluch nawet od ciotek się odwrócił hahawspaniale ze wszystkie parametry wyszły dobrze no i jaki już duży szkrab!
Bunia86, Lami lubią tę wiadomość
-
kark wrote:No pierogi ruskie od mamy to pewnie szlag trafiają Twoją dietę bezglutenową, bezcukrową i bezlaktozową 😂
Kurcze... Jak to napisałaś to też mi się zachciało... Może eMka jutro namówię (chociaż ja teoretycznie też dieta bezcukrowa) 😝
Jutro chcę się do ginki umówić na piątek jakby się dało.
Narazie leżę, dzisiaj już w sumie brak plamień, raz za czas tylko beż przy podcieraniu. Ale za to brzuch od wczoraj praktycznie cały czas boli i nie wiem czy to przy krwiaku dobrze czy źle... 😞😒
Dobrze że nieco lepiej u Ciebie, wierzę że będzie dobrzemusi lecieć żeby się oczyścić
ja przez tydzień plamiłam i to nie wiadomo dlaczego do tej pory.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Właśnie jadę.... stresik jest... nie wiem po co. trzymajcie kciuki.
Moja gin tez mówi żeby w I trym nie brać żelaza chyba ze jest anemia. Magnez biorę w Magne b6.
Dha jakieś roślinne nie pamietam nazwy. Metafoline solgara, wit D vigantoletten. Jodidbiore.
Któraś mówiła ze miesiąc nie była u Endo, poszłabym ze świeżym wynikami. Chociaż moja gin mówi ze co 6-8 tygodni wystarczy. Endo zaprasza mnie do siebie częściej.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
kark wrote:Dziewczyny zostały mi 4 tabletki kwasu, także myślę ba co zmienić, żeby już było z kwasami itd. Jakie witaminki bierzecie? Szczególnie mi zależy, żeby był cynk, selen i żelazo, ze względu na moją tarczycę i trochę się boję przez tą utratę krwi i wagi czy w jakąś armię nie wpadnę 😞
Macie już preparaty na II/III trymestr specjalne czy tylko kwas nadal ☺?
Moja endo kazała mi zamienić selen na jod gdy zajdę w ciążę. Sprawdzałaś poziom selenu? Nadmiar jest dość niekorzystny.
A biorę oprócz wspomnianego jodu wit. d, magnez, olej dha no i rzecz jasna kwas foliowy -
Rany Wasze dzieciątka już takie duże, a u mnie dopiero 3,38cm...
Gratulacje dziewczyny wizyt, cieszę się, że są dobre wieści.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja też już po wizycie, na początek gratuluje wizyt.
U nas wszystko dobrze mała mierzy 5,7cm, szalała, ale lekarz dał radę wszystko zbadać, naszczęście bo ciężko by było wyjść z niewiedzą. I jak uważnie czytacie to tak najprawdopodobniej dziewczynkaLami, kark, Mama_Zuzia, pola0909, aannkka, Janka0909, Agusia_pia, manda21, Bunia86, monkle lubią tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Borówka- wow jaki duży (jeśli prawda z tymi 60%) chłopczyk
moja tylko dwa dni młodsza wczoraj a ponad centymetr mniejsza! Teraz to już dzieciaczki swoim tempem będą rosły! Gratulacje!
VianEthel- toz to kawał dzieciaczka! Pomysl ze jeszcze niedawno było jak ziarenko piasku ❤️
Jaga- gratulacje kochana! No i witamy mała królewnę! Duża dziewczynka
Czekamy jeszcze na wieści od poli