Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mOnika mam podobnie z tym smyraniem więc może to nie wyobraźnia
A jeśli chodzi o rekrutację to rozumiem u mnie w dziale była ostatnio nowa dziewczyna po dwóch dniach uciekla
teraz każdy chciałby zarabiać ale nie ma komu pracować. A dziewczyny słyszeliście, że chyba załapiemy się na 500+ z pierwszym dzidziusiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:21
-
Ja nadal jestem na zwolnieniu ale doszły mnie słuchy że już szukają kogoś na moje miejsce i tak zastanawiam się jak długo jeszcze pracować... Miałam zamiar pracować jak najdłużej ale chyba pójdę w poniedziałek do pracy rozeznać sytuację co i jak i po tygodniu dwóch już pójdę na zwolnienie do końca chociaż chciałam pracować conajmniej do świąt...
-
pola0909 wrote:mOnika mam podobnie z tym smyraniem więc może to nie wyobraźnia
A jeśli chodzi o rekrutację to rozumiem u mnie w dziale była ostatnio nowa dziewczyna po dwóch dniach uciekla
teraz każdy chciałby zarabiać ale nie ma komu pracować. A dziewczyny słyszeliście, że chyba załapiemy się na 500+ z pierwszym dzidziusiem
Z rekrutacją tragedia.. naprawdę... na 40 około osób, które były zastanawiam się nad czterema... A sytuacja coraz bardziej mnie zmusza, żeby odpuścić pracę i zająć się maluszkiem i sobą. Jakoś się musi ułożyć
Właśnie słyszałam o 500+Super, każdy pieniądz się przyda
I to akurat od września będą wypłacać (Wtedy mają wyrównać za 3 miesiące wstecz). Idealnie się wstrzeliłyśmy
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Lami wrote:Dziewczyny, sprawdźcie, czy na pierwszej stronie są serduszka, tylko takie miałam identycznych rozmiarów. I przypominacie płeć
A jak którejś nie ma to piszcie jeszcze datę porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:43
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Słuchajcie te terminy wg om może zostawię? I tak jest +/- 2 tygodnie, porody będziemy miały jeszcze inaczej i po narodzinach zaktualizujemy. Bo jak teraz sobie pomyślę, że każdą trzeba będzie przesuwać a z kolejnymi USG będą następne przesunięcia, to w końcu kogoś pousuwam, albo pomieszanie niki.
Karola9316, pola0909, kark lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Z tym 500+ to jedni narzekają, inni się cieszą. Nam to w sumie każda kaska się przyda przecież, jako przyszłym mamom
pewnie i tak te 500+ oddamy w podatkach i najbardziej zyskają osoby, które nie pracują, ale dlaczego miałyby mieć lepiej niż pracujące
W ogóle powiedzcie mi, jak to jest z L4 wypłacanym przez ZUS po tych 33 dniach? Bardzo się spóźniają z wypłatami? I jak jest później na macierzyńskim, jak mam przedłużoną umowę do dnia porodu? Normalnie dostaję te 80% z mojej wypłaty, czy tylko 1000 zł?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Gomerka wrote:Cześć Dziewczyny. Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Jestem świeżo po badaniach prenatalnych, wszystko w porządku, najprawdopodobniej dziewczynka
To moja 3 ciąża, 1 poronienie w 7 tc, 2 terminowana w 17 tc, więc daleko mi do beztroski, aczkolwiek w pierwszej nie dotarłam do tego etapu, a w drugiej już było wiadomo, że jest źle, aczkolwiek nie wiedzieliśmy jeszcze jak bardzo. Tym razem mam nadzieję na happy endSzczęśliwa siódemka ❤️
-
Czyli na razie 5 chłopców i 6 dziewczynek
Też bym już chciała wiedzieć kto u mnie mieszka, ale przeczucie mi podpowiada dziewczynkę. Chociaż to pewnie tylko dlatego, że zawsze chciałam mieć córeczkę.
Może czas na sodę?
Zastanawiacie się na ruchami, czy to już to a ja powiem, że nie mam pojęcia skąd mi się to bierze, ale mam momenty takiego silnego przekonania, że w danej chwili np. maluszek śpi. Albo że akurat sobie bryka. Już kilka razy tak mnie naszło, a nie jest to związane z żadnymi odczuciami fizycznymi, bo na to jeszcze za wcześnie.
Zwariowałam, nie?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Słuchajcie, a któraś z Was zna się na pensjach i tych zwolnieniach? Bo ja na tym zwolnieniu dostaję bardzo mało pieniędzy. Nie liczą się do tych wyliczeniach wszystkie nadgodziny i jakieś inne składki pensji z ostatniego roku?Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami wrote:Słuchajcie, a któraś z Was zna się na pensjach i tych zwolnieniach? Bo ja na tym zwolnieniu dostaję bardzo mało pieniędzy. Nie liczą się do tych wyliczeniach wszystkie nadgodziny i jakieś inne składki pensji z ostatniego roku?
i zależy chyba od dni miesiąca, luty miał 28 dni to mogło być mniej kasy. Oni to przeliczają na każdy dzień.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lami wrote:Słuchajcie, a któraś z Was zna się na pensjach i tych zwolnieniach? Bo ja na tym zwolnieniu dostaję bardzo mało pieniędzy. Nie liczą się do tych wyliczeniach wszystkie nadgodziny i jakieś inne składki pensji z ostatniego roku?
-
Lami wszystko zależy m.in. od tego jak masz pensję rozpisaną w umowie i jaką masz umowę. jeśli masz klasyczną umowę o pracę i w umowie jedną kwotę wynagrodzenia to na l4 ciążowym dostajesz 100% średniej z 12 ostatnich miesięcy ( więc UWAGA jeśli w tych 12 miesiącach byłaś na jakichś chorobowych 80% to w jakiś nieznaczny sposób wpłynie to na tą średnią i będzie troszkę mniej niż 100%)
jeśli pensja w umowie podzielona jest np. na podstawę i premię to nadal dostajesz 100%, ale niestety tylko tej podstawy. premia leci niestetyw mojej poprzedniej pracy jak dziewczyny zachodziły w ciążę, to pracodawca podsuwał im kwity do podpisu tzn. nowe umowy z podziałem na podstawę i premię, bo w ciąży premii nie wypłacają więc po prostu chciał być bezczelnie cwany.