WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • łania Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednim razem miałam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu, a regularnie od 19. Teraz jest na tylnej ścianie i czuję od 13 tygodnia, ale rzadko, z raz czasem 2 dziennie. Jeszcze przyjdzie na to czas.
    Ja wyprawką zaczęłam zajmować się dość późno, bo trochę remontowaliśmy się i ogarneliśmy mieszkanie na miesiąc przed porodem. Z grubsza wiedziałam co mam po rodzeństwie, ale dopiero wtedy zaczęłam wszystko przeglądać, prać, dokupować. Walizkę miałam spakowaną na 2 tygodnie przed, łóżeczko złożyliśmy tydzień wcześniej, a wózek kupiłam z ogłoszenia jak mała miała z tydzień. Polecam zakup używanego, duża oszczędność.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odradzam kupowanie tych zestawów 3w1. Akurat jeśli chodzi o akcesoria dla malucha uważam, ze najważniejsze jest bezpieczne siodełko/ później fotelik, a te w tych zestawach są po prostu słabe.

aannkka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ja odradzam kupowanie tych zestawów 3w1. Akurat jeśli chodzi o akcesoria dla malucha uważam, ze najważniejsze jest bezpieczne siodełko/ później fotelik, a te w tych zestawach są po prostu słabe.
    Jesli kupujesz wozek za 20zl to napewno sa slabe, wystarczy dobrze poszukac...
    Nie zgadzam sie ze 3w1 jest zla opcja. Moim zdaniem jest to oszczednosc czasu na szukanie wszystkiego osobno, a i tak praktycznie tych trzech rzczy bedziesz potrzebowac.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 18:57

10.09.2019 Marcel
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia ja też jestem za tym, żeby fotelik był porządny i bezpieczny :)

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, biorę magnez magne b6 3 razy dziennie nie pije kawy a coraz częściej czuje drgajace powieki lub wargę. Oczywiście skonsultuje to z lekarzem ale czy to możliwe że cały czas mam niedobór?
    Od dwóch dni częściej kloje mnie w macicy i w szyjce macicy no i bolą biodra no i odcinek ledzwiowy... Czuję się jak stara babulenka jak wstaje z krzesła..

8599skjo9dvue7er.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka oczywiście można kupić 3w1 ale niech fotelik będzie z atestami porządny i bezpieczny :)

Oleczka94 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Oleczka oczywiście można kupić 3w1 ale niech fotelik będzie z atestami porządny i bezpieczny :)
    Firma ktora mam upatrzona jest w 100% bezpieczna. Sprawdzona przez niejedne moje kolezanki. Oczywiscie wozek kosztuje swoje, ale wiem ze bedzie dobry i napewno posluzy niejednemu mojemu dziecku.

aannkka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek 3w1 z Emmaljunga, zadowolona jestem bardzo z niego (polecam wysokim osoba), ale drugi raz kupilabym fotelik z adapterem, bo jest duzo zabawy z przypinaniem/odpinaniem, a takie malenstwo zabiera sie wszedzie z fotelikiem.
    Ja od wczoraj tez czuje ruchy, ale konkretnie wczoraj sie malenstwo wiercilo. Jestem w szoku, ze tak szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 19:18

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka- nie doprecyzowalam, przepraszam. Chodzi o takie wózki, które razem z gondola, spacerówka i fotelikiem zamyka się w niewielkiej kwocie, choć wielkość to kwestia względna. Dla mnie fotelik musi mieć atesty, najlepiej sprawdzać dane nosidełka na osiemgwiazdek.pl, takim bez niezbędnych certyfikatów mówię absolutnie nie

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam problem z nosidełkiem, bo w zasadzie /mam nadzieję/ potrzebne mi będzie tylko do wyjścia ze szpitala. Samochodu nie mamy, mąz dopiero będzie odbierał prawo jazdy.
    Powiedźcie jak to wychodzi w praktyce, bo miałam nadzieję, że pozostałe wyjścia będą w gondoli. Wszelkie sugestie mile widziane 😊

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Ja właśnie mam problem z nosidełkiem, bo w zasadzie /mam nadzieję/ potrzebne mi będzie tylko do wyjścia ze szpitala. Samochodu nie mamy, mąz dopiero będzie odbierał prawo jazdy.
    Powiedźcie jak to wychodzi w praktyce, bo miałam nadzieję, że pozostałe wyjścia będą w gondoli. Wszelkie sugestie mile widziane 😊

Jak nie będziecie jeździć autem to można poczekać, aczkolwiek jakby trzeba było nie daj Boże gdzieś dalej podjechac albo np taksówka to dla mnie i tak musiałby byc

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jeden raz to mozna w praktyce pozyczyc od kogos. Nosidelko moze przydac sie jak nie masz bujaczka w domu czy czegos podobnego. Mojego syna wszedzie w nim zabieralam: lezal w nim w kuchni jak gotowalam, w lazience jak pralam, karmilam go w nim itd. Teraz mysle o bujaczku..
    U mnie jest adaper i przypina sie nosidelko do wozka, czesto tez korzystalam z tej opcji zamiast gondoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 20:41

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście wyprawkę mam z głowy bo mam wszystko po młodej, ja polecam anexa z wózków ale 2 w 1 bo maxi cosi miałam od brata. :)

3i49tv734kk70k5a.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze zaczelyscie temat wozkow. Ja dla najstarszego mialam zestaw x-lander 3w1 i tak gondola super, natomiast spacerowka duza i miala te wade ze nie mozna jej bylo montowac w dwoch kierunkacg jazdy, ale posluzyla synowi do ponad 3 lat. Natomiast fotelik to ogolnie porazka, przyznaje sie bez bicia ze nie mialam wtedy pojecia o testach i zwyczajnie temat olalam. Dla cory mielismy kupic nowy wozek, ale po namyslach stwierdzilismy ze skoro mamy ten po synu to skorzystamy z gondoli a kupimy jakas spacerowke. Jak mloda miala ok pol roku sprzedalismy x landera i kupilismy cybexa balios m, jest super, sklada sie jedna reka i zajmuje malo miejsca na czym nam zalezalo bo wakacje z dwojka to wyzwanie do pakowania. W temacie nosidelka bylam juz doedukowana wiec kupilismy maxi cosi city. Teraz dokupie tylko gondole do cybexa, a nosidlo tez chce cybexa aton5 ale z baza isofix bo tez wkurza mnie to przypinanie pasami.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o nosidelko bez niego nie wypuszczaja ze szpitala no chyba ze mieszkasz blisko i po wyjsciu idziesz pieszo. Jak taksi to musi byc nosidelko.
    My mamy wozek po synku ktory tez mamy po siostrzenocy meza
    Baby merc zippy q 3w1 i nosidelko jest ok. Teraz bedziemy kupowac juz fotelik z baza isofix. Atesty testy wszystko ok ale ile z takim malenstwem sie jezdzi autem? Lepiej zainwestowac w fotelik juz dla wiekszego malucha niz w nosidelko ktore poslozy kilka razy. Takie moje zdanie.
    U nas malenstwo pierwsze 6-7 mc bedzie spalo w kolysce a potem w syna lozeczku a jemu kupimy juz lozeczko dla starszego ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprocz wozka mam dwie male spacerowki, jedna dostalam w spadku, a druga sobie sama pomacalam w sklepie i co jednak sie pomaca i wsadzi dziecko do srodka lub jakies obciazenie, zobaczy wtedy jak sie jezdzi to jest to. Tyle, ze moj dwulatek od dawna juz w wozku nie jezdzi, bo spokojnie 3-4km przejdzie sam na nozkach bez narzekania.. Zobaczymy czy mu sie nie odmieni.
    Tez takie duze brzuchy juz macie?

My duzo jezdzilismy i czesto uzywalam nosidelka, ale to moze dlatego, ze mieszkam na koncu swiata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:11

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dużo jeździmy, wiec zarówno nosidełko jak i fotelik musi być jak najlepszy.
    Manda- ja różnie, mam wrazenie ze jednego dnia jest większy a drugiego znowu się chowa i jest taki normalny

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania, że jeżeli ktoś chce zaoszczędzić to gondole kupić używaną, a później spacerówkę taka jaka jest potrzebna (bo niektórzy np potrzebują niewielkich rozmiarów spacerówkę, która łatwo spakować np do bagażnika - te z opcji 2w1, 3w1 spacerówki są fajne, bo koła pompowane, ale objętościowo zajmują sporo miejsca).
    Co do fotelika - nie wyobrażam sobie kupić tani, albo używany z niepewnego źródła. To ile się jeździ z takim maluchem to sprawa indywidualna (my mamy do wszystkich daleko), ale nawet gdybym jeździła rzadko, to bezpieczeństwo mojego dziecka jest ważniejsze niż te wydane pieniądze.
    Jeszcze taki mały ps. Wystrzegajmy się używania fotelików w domu (do gotowania, sprzątania, itd), zwłaszcza dla noworodków (ale i dla starszych) są one bardzo niezdrowe. Lepiej położyć na kocu na podłodze niż wciskać w te łupinę.

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym tyg brzuch wyskoczyl

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę, że ze szpitala nie wypuszczą bez fotelika. U nas nikt tego nie pilnował. Mąż wziął córkę na ręce, dopiero w samochodzie zapinał. Jeśli chodzi o 3w1 to tylko pod warunkiem, że fotelik jest firmowy, np. MaxiCosi albo BeSafe. Wszelkie nosidełka, które zazwyczaj mają taką samą tapicerkę jak wózek, są tego samego producenta co wózek to nie są foteliki i jakby poczytać to producenci piszą, że nie powinno się w nich przewozić dzieci w samochodzie. Pierwszy fotelik będzie służył w zależności od rozmiarów dziecka, jedno w 9 miesięcy będzie miało ciasno, inne w 15 spokojnie nie będzie wystawać. Tak czy siak wcale nie tak krótko się go używa. I jeszcze jedno, fotelik trzeba przymierzyć do samochodu, czy pasuje czy się dobrze w nim układa, czy chociażby jak w naszym przypadku starczy pasów. Nasz fotelik był trochę dłuższy, pasował idealnie do mojego samochodu,a gdy chcieliśmy zamontować go w aucie męża zbrakło pasów, żeby dało się dopiąć trzeba by pochylić go trochę do pionu co było by niebezpieczne.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ