Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny. Rozpoczynam 17 tydzień CIĄŻY, życzę wam miłej niedzieli❤️😘
Cyntia lubi tę wiadomość
-
Janka0909 wrote:No to mamy jedna po drugiej, ciekawe jak Kark
oby szybko zleciało do jutra!
koniecznie daj zaraz znać i wrzuć zdjęcie dzidziolka
-
Hej, ja właśnie piję kawkę, wsunęłam kawałek ciasta a miałam nie jeść słodyczy w poście wrrr... no już się ogarnę i nie będę obiecuję!
Piję kawkę, synio już śpi na pierwszej drzemce. Na allegro przeglądam ubrania ciążowe. Zupełnie nie wiem co zamówić. Z synem "zdarłam" trzy pary legginsów w tym jedne ocieplane. Zostały mi jeansy ciążowe i dwie ciążowe bluzki. Teraz jeszcze chodzę w swoich dresach ale już patrzę jakieś getry po domu. Mam jedne dresy z takim małym panelem więc na teraz są ok. Myślicie że w jednych dresach, jednych getrach i jednych jeansach da radę? Jak się zrobi już całkiem ciepło to jakieś sukienki ze dwie zamówię i takie spodenki do kolan i chyba dam radę tak lato się przeturlać? -
Właśnie ja nie mam doświadczenia, ale chciałam kupić bawełniane sukienki takie do kolan rozmiar większe niż normalnie i że 2 takie spódnice ołówkowe na gumce, mam nadzieję, że dam radę tym opędzić ciążowe ciuchy i potem normalnie w nich chodzić.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Hej dziewczyny.
Ja miałam dwa dni temu prenatalne i wszystko wyszło super. W końcu mogłam się nacieszyć widokiem dzidziulka. Ciąża okazała się starsza o 2 dni, więc termin początkowy 21 września przesunął się na 17 września. Pytałam Panią doktor czy widać, kto tam u mnie mieszka... No i intuicja chyba mnie zawiodłapodobno będzie mężczyzna, ale nie może dać gwarancji, bo wargi sromowe u dziewczynek na tym etapie są rozpulchnione, czy jakoś tak. Sama już nie wiem jak się nastawić
jeszcze mam zdjęcie gdzie widać coś malutkiego między nóżkami
Fajnie że wy macie takie pewniaki. Życzę udanej niedzieli.
monkle, aannkka, miczitanka, Cyntia, elvira lubią tę wiadomość
-
To widzę że tylko ja mam tak bardzo młodsza ciążę. Po prenatalnych termin z 2 września zostaje przesunięty na 19 września;D
Więc się narzekam trochę dłużej . Ale w pierwszej ciąży było prawir to samo więc już się chyba przyzwyczaiłam moja owulacja przypada kiedy jej się ze chce -
Witamy się z dzidzia już w 17 tc
Pogoda przecudna więc i samopoczucie świetne
Odstawiłam 2 dni temu już całkiem duphoston i czuje się dobrze, ale taka jakby to ująć jakby zeszło że mnie trochę powietrza tzn piersi dalej są duże ale mniej obrzmiałe, podobnie brzuszek. Mam nadzieję , że tak ma być bo do wizyty jeszcze całe 2 tygodnie. Śledziłam forum przez weekend i mogę doradzić krem na rozstępy mustela wcześniej był już ten wątek, dziewczyny bardzo chwaliły więc zakupiłam i naprawdę fajna konsystencja i super się wchłania, skóra bardzo nawilżona. Jeśli chodzi o rogal to mam upatrzony na allegro kopmplet z poduszką do karmienia i materacem dla dzidzi ale wzory sà bardzo określone , więc czekam z zakupem do kolejnej wizyty żeby mieć pewność , że moja dzidzia to na pewno dziewczynka czy może przez 4 tyg coś się jednak zmieniło
chociaż moja mama nie omieszkała już zakupić różowych śpioszków
Witam również nowe wrześnióweczki i życzę nudnych ciąż. Dori miałam jeszcze odnieść się do Ciebie, że pappa to tylko statystyka mi usg prenatalne wyszło świetnie a pappa że względu na wiek, wywoływane owulacje i poronienie nie miała prawa wyjść dobrze więc nie ma co się tym tak bardzo sugerować mi skorygowane ryzyko wyszło 1:400 A jak wspomniałam usg dzidzi super. Znałam osoby , które miały 1:100 A z dzidziami wszystko super. Dużo zależy w statystykach od naszych historii. Trzymam mocno kciuki !!! Miłego dnia kochane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 13:25
Dori777, aannkka, Cyntia, Ann.. lubią tę wiadomość
-
Dori ja od siebie mogę dodać że podobno jak usg jest ok to nawet nie powinno się według mojej pani doktor robić krwi bo często wychodzi że coś nie tak a najważniejsze jest usg i to ono daje podstawę żeby się ewentualnie martwić. Ja testu z krwi nie robiłam.
-
nick nieaktualny
-
Janka0909 wrote:Dobrze Aneczko, będziesz robić też krew?
więc jutro będzie od razu porównanie usg z krwią
Lekarz kazał dwa okienka zarejestrować, bo wizyta będzie dluzszaa Ty zrobisz krew
?
-
Dziewczyny, a kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? Nie mówię o ciuchach tylko bardziej wózek, łóżeczko itp? Ja myślałam, żeby to jakoś rozłożyć, żeby nie zbankrutować za 1 razem, ale z drugiej strony trochę się boję.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
W poprzedniej ciąży miałam termin na grudzień i łóżeczko kupiliśmy pod koniec listopada poskladal mąż dopiero jak byłam już w szpitalu po porodzie. A wózek dostałam od rodziny po innych dzieciach i przyjechał do nas po Sylwestrze. Bo i tak wcześniej nie wychodziliśmy z małą a po co miał mi zagracac mieszkanie a mieliśmy wtedy 32m2:p
Jak mogę wam doradzić,to szkoda kasy na nowy wózek. Na prawdę. Ja miałam wózek po 4 dzieci i na prawdę nic mu nie było. Stelaż owszem był trochę zniszczony ale to chyba nie jest najważniejsze. Resztę upralam i było jak nowe. -
Ja wózek na 90% będę mieć od brata. A łóżeczko już mamy, bo kupione okazyjnie za bezcen. Tak to pewnie byśmy poczekali do lipca.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
My mamy łóżeczko po synu ale do 5-6msx będę chciała mieć kosz Mojżesza na takim podwyższeniu, a dopiero później jak będzie większa to łóżeczko. Glownie przez to ze ten kosz będziemy mogli dawać obok łóżka do siebie