X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja nie mam kompletnie żadnej rzeczy dla dzidzi :D nic a nic. czekam do kolejnej wizyty za tydzień i może wtedy zaczniemy kompletować. póki co robimy listy, zbieramy linki, szukamy i edukujemy się i mam nadzieję, że zdążymy :D

trochę się jednak zaczynam tego wszystkiego obawiać ponieważ dodatkowo na przełomie lipca/sierpnia deweloper oddaje nam do użytku dom, więc pewnie od końca sierpnia zaczynamy remont a na początku września poród :D pewnie będę miała rodziców na głowie, bo tato nam będzie pomagać w wykańczaniu ale w sumie z drugiej strony zawsze będę miała obok mamę to może trochę lżej będzie :)

dziewczyny jeszcze pytanie z innej beczki. czy wy też musicie codziennie aktualizować te suwaki bo mi ciągle nie chce zmieniać wieku ciąży :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Witam się w ukonczonym 16 tygodniu, zaczynam 17!:)

dobrze, że jesteś :D To i ja wiem, że witam się w 17tc :O :O Szok jak to leci szybko :)

Jutro badania krwi, w środę wizyta, nie wytrzymam :D Cierpliwość to moja słaba strona :)

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :) czekamy na wieści :)

We Wrocławiu wczoraj było 20 stopni, mam nadzieję, że wiosna już nas nie opuści :) Chociaż jak taka piękna pogoda za oknem to się coraz ciężej w pracy siedzi ;)

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się w 17 tygodniu. Jeju jak mi szybko ten czas leci.

Co do wózka to ja dla synka miałam joolz day i byliśmy bardzo zadowoleni, ale bratanicy mojego męża urodziło się dziecko i jej oddaliśmy . Teraz nie będę jej zabierać i będę kupować nowy. Myślę o cybexie lub stokke. Fotelik napewno z atestami. Po synku sprzedaliśmy .

A jeżeli chodzi o szpital i fotelik to jestem w szoku. A jak ktoś nie ma samochodu, lub mieszka blisko szpitala i chce wsadzić dziecko w wózek to co wtedy? Czy z tego się zrobił jakiś wymóg ?

Ann.., cytrynówka lubią tę wiadomość

• Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli w wózek i na pieszo to nie ma problemu. Przypadek o którym pisałam dotyczył ojca, który chciał przewozić samochodem dziecko w gondoli zamiast w foteliku

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Cześć dziewczyny witam się w 17 tygodniu. Jeju jak mi szybko ten czas leci.

Co do wózka to ja dla synka miałam joolz day i byliśmy bardzo zadowoleni, ale bratanicy mojego męża urodziło się dziecko i jej oddaliśmy . Teraz nie będę jej zabierać i będę kupować nowy. Myślę o cybexie lub stokke. Fotelik napewno z atestami. Po synku sprzedaliśmy .

A jeżeli chodzi o szpital i fotelik to jestem w szoku. A jak ktoś nie ma samochodu, lub mieszka blisko szpitala i chce wsadzić dziecko w wózek to co wtedy? Czy z tego się zrobił jakiś wymóg ?
    Aneta, a które modele rozważasz?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka cybex priam lub stokke trailz. Muszę obejrzeć z bliska i zobaczyć ile miejsca na dziecko jest . Mój syn urodził się bardzo duży i szybko wyrósł z gondoli. Dla mnie to ważne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 10:18

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    W weekend mieliśmy gości, była teściowa razem z bratową.
    Ciekawa jestem czy zauważyły moją ciążę😜 powiem szczerze, że brzuch u mnie jest już jest trochę zauważalny, jestem w szoku że tak szybko. W pierwszej ciąży brzuch dopiero zaczął wychodzić w siódmym miesiącu. 😁

Ja póki co nie kupuje niczego dopóki tak naprawdę na 1000% nie dowiem się jaka będzie płeć dziecka. Niby ma być chłopiec ale wiadomo to było to było 13 tydzień i lekarz jeszcze mógł się pomylić. Przy kolejnym badaniu już pewnie będę wiedziała. Wózek mamy po córce.

Życzę wam miłego dnia i udanych wizyt.❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:54

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wózek quinny mood ale był fatalny wymieniam na bexa i jest super . Ma mocną amortyzację a przy moich spacerach po lesie nie mam problemu z dziurami itp. Trzęsie ale to takie miękkie trzesienie przy guinny to dziecko aż latalo po całej gondoli . :) zostawimy dla 2 dziecka . A dla małej kupimy lekka spacerowke.
    Długo szukałam wózka . Chciałam mały wózek patrzyłam od najtańszych do najdroższych. Dla mnie cybex piękny ale totalnie sztywny . Ale niektórym nie potrzebny taki co po lasach się jeździ to na pewno się sprawdzi .

Ja wizytuhe w piątek to będzie dopiero 14 tydzień ale kto wie może dowiem się kto tam siedzi :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu już o wyprawkach :) Ja sobie wszystko oglądam na razie, kupiłam kilka ubranek. Jedynie co dostanę po innych dzieciach to ubranka po córce przyjaciółki. Całą resztę kupujemy nowe. Rodzice kupią wózek, teściowie łóżeczko. A ja chcę mieć wszystko nowe. Z wózkiem to nigdy nie wiesz, czy ktoś nie usypiał dziecka na pełnych amortyzatorach albo coś :) A później zostanie ewentualnie dla drugiego. Pierwsze dziecko, więc będziemy szaleć :) O kasę się nie martwię na razie, powoli sobie oglądam wszystko na necie. A myślę że jakoś czerwiec/lipiec zaczniemy kompletować dopiero coś konkretnego, bo na razie nie mam gdzie tego trzymać :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce wózek chciałam odkupić od znajomyhc używany, bo sporo osób kupuje pierwszy wózek, który się wydaje super, potem jest niezadowolonych i kupuje drugi. Tak jak Fasola :) dlatego chciałam najpierw sobie przetestować i zorientować się co mi potrzebne. Znajomi nam pożyczyli swój baby jogger i to był strzał w 10. Potem musieliśmy im oddać bo drugie im się urodziło, sobie kupiliśmy identyczny.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 16 tc! :) ale czas leci, jeszcze 4 tyg i połowa ciąży, a w zasadzie dwa bo ja w 38 tc będę miała cc więc skracam o 2 tyg sobie ciążę :)

ja za dwa tyg wizyta i liczę że poznam płeć dziecka i wtedy będę wiedziała czy mam ruszać na zakupy jak wyjdzie dziewczynka czy tylko segregować prać i układać ubranka które są na strychu jak będzie chłopczyk :)

aannkka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się torba do wózka prawie nie przydała. Na spacery jej nie brałam, jedynie pieluszkę tetrową, bo kp. A przyczepiona do wózka strasznie mnie denerwowała jak się majtała przede mną. Na początku pakowałam do niej pieluchy i podkład jak do kogoś jechaliśmy, ale szybko przerzuciłam się na zwykłą bawełnianą torbę.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wózek 2w1 po synku sprzedaliśmy zaraz po przesiadce z gondoli na spacerówkę. Wózek 13kg, dziecko 10kg, zakupy na obiad i okazywało się, że codziennie pcham prawie 30kg :D :D z nieukrywaną radością przesiadłam się na Valco Baby Snap4, wybrałam wersję z pompowanymi kołami i naprawdę, niebo a ziema w porównaniu ze spacerówką od kompletu.
    Teraz kupimy cos używanego tylko ze względu na gondolę i jak tylko dzieć stabilnie usiądzie to przesadzę go do Valco :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mogę się spytać jakie masz wskazanie do cc?

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do anexa mam tak fatalna torbę że jak ja biorę na ramię to się przekreca sogory nogami, chciałam kupić jakąś skip hop itp one są mega drogie ale mają miliony przegródek a ta ma jak worek nic, chce też kupić spacerowe dla młodej, fajne są te buggy. Mountain nano do 4 lat teraz na ta wiosnę i lato taki malutki fajny bo jednak te spacerówki 3w1 są ogromne, fotelik mamy póki co o3 taki na isofix ktroy się kręci 360 stopni ułatwia to bardzo wkladanie młodej, jak już 2 Bobo będzie za duże na maxi cosi to kupimy starszej ten fotelik od 15 kg a bobo pójdzie do tego o3 i problem z głowy hihi, jedno jeszcze fajne że w naszym aucie mamy 6 miejsc tzn 3 z przodu i zawsze wozilismy młoda z przodu w maxi cosi totalna wygoda jak coś się działo

3i49tv734kk70k5a.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze że quinny kupiłam używany . Bexa też używana przez pół roku . Odkupiona i tylko trochę przednie koła piszcza ale ogólnie znajomi kupili nowy za dużo pieniędzy i mówią że też im piszcza kola. Mi to nie przeszkadza. A wózek kupiłam za 550 zł ten drugi . :)

U nas dużo osób do okola spodziewa się maluchów. Więc ciuszki mi się skapna po swojej małej już wydalam ;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo odradzam quinny miód- wózek piękny ale totalnie niepraktyczny, mało zwrotny i w ogole nie nie nie, szybko sprzedaliśmy.

zwichrowana lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie dobrze, że mówicie a chciałam kupić quinny mood :o

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Witam się po prenatalnych. Dzidzia zdrowa, wszystkie parametry w normie, więc jesteśmy prze prze szczęśliwi ;) Ważę 72g i mierzę 7cm CRL :)
    Pani doktor kapitalna, wszystko nam pokazywała, tłumaczyła, spokojnie odpowiadała na pytania, ale zapytana o płeć stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie, tak więc czekamy nadal:)
    Dzidziuś był baaardzo śpiący, nie chciał się obracać, musiałam kaszleć, Pani Dr też dociskala na brzuch ale na niewiele się to zdało :P ciekawe czy po urodzeniu też taki spioszek będzie:P

Mama_Zuzia, elvira, marchev, Ann.., miczitanka, k878, cytrynówka, aannkka, Agusia_pia, monkle, Janka0909, Lami lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Dzień dobry Mamusie :)
    Witam się po prenatalnych. Dzidzia zdrowa, wszystkie parametry w normie, więc jesteśmy prze prze szczęśliwi ;) Ważę 72g i mierzę 7cm CRL :)
    Pani doktor kapitalna, wszystko nam pokazywała, tłumaczyła, spokojnie odpowiadała na pytania, ale zapytana o płeć stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie, tak więc czekamy nadal:)
    Dzidziuś był baaardzo śpiący, nie chciał się obracać, musiałam kaszleć, Pani Dr też dociskala na brzuch ale na niewiele się to zdało :P ciekawe czy po urodzeniu też taki spioszek będzie:P

Cudownie, gratulacje ogromne 😍😍😍 lepiej niech będą nie takie jak w brzuchu bo moja będzie jak starszy brat- nadaktywna 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ