X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zuzia 16t i taki maly brzusio. Ja tez raczej podobnie do annnka :)
    Gomerka spokojnie. Nic nie zaszkodzi.
    Ja tez mam faze na kefir ziemniaki jajko sadzone i bialy ser :) a na sniadanie serek wiejski z octem i pomidorem ;) mniam. Na zmiane z tostami. Jem to na co mam ochote...

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko co fermentuje mam wrazenie ze odrobine alkoholu ma, ale nie tego „aktywnego” jakby to ująć. Ja sama sobie zrobiłam ochotę i zaraz chyba wyruszam po kefir do sklepu hahaha :D

Marchev- bo ja rosnę na zasadzie nic nie widać, a potem w ciągu jednej nocy jakby mi bliźniaki wsadzili hahaha 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów mam fazę na kotlety schabowe, albo filety z kurczaka. Do tego buraki. Buraki są najpyszniejsze:) Albo pasztet, chociaż to akurat to z rozsądkiem. Ostatnio się zajadałam domową sałatką jarzynową :)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedługo sezon na młode ziemniaczki, masełko i koperek.... aaaaahhh :D nie przejmuję się, talia i tak dawno zanikła 😂

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na żółtą fasolkę i bobik :) Już się nie mogę doczekać!

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę dziś na placki ziemniaczane hah że śmietana :D ej po mnie jeszcze nic nie widać więc fotki nie wstawiam:( mówicie że w sobotę w Lidlu ciuszki dla kobiet w ciąży? Kurde musiałabym się wybrać rano - najlepiej czekać na otwarcie bo jak przyjadę później to pewnie już nic nie będzie hah

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam młode polskie ziemniaczki, ostatnio kupowałam takie z Cypru i tez złe nie były ale jednak to nie to.. ale no zawsze jakiś zamiennik :) fasolkę uwielbiam szparagowa ❤️❤️❤️ Poza tym młode ziemniaczki tak nie tuczą jak te stare wiec będziemy mogły ich zjeść znacznie więcej haha

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka- Ty to czekaj aż urośniesz, bo Cię baby w ciąży w tym lidlu zjedzą hahaha powiedzą ze oszukujesz

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie poszłam do pracy bo od wczoraj okropny ból głowy zawroty i ogólnie źle samopoczucie. Zdecydowałam że już dziś idę po zwolnienie bo nie będę ryzykowala zdrowia... Zresztą mąż mi nagadal z rana i podjęłam decyzję że muszę teraz już zadbać o siebie i maluszka. Więc idę zaraz do lekarza po zwolnienie czeka mnie rozmowa z szefem i może w końcu trochę odpocznę...

8599skjo9dvue7er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Janka- Ty to czekaj aż urośniesz, bo Cię baby w ciąży w tym lidlu zjedzą hahaha powiedzą ze oszukujesz
    Hahah kochana masz rację :D

Ogólnie to w h&m znalazłam duzo fajnych sukienek które sprawdza się wiosną i latem, kupowała któraś z was leginsy w hm dla kobiet w naszym stanie? Dobra jakoś? Cieszę się że jestem w ciąży wiosna/lato - mało ubierania, piękna pogoda zachęca do wyjścia no i maluszek urodzony we wrześniu myślę że też super bo przyjaciółka urodziła w zeszłym roku w lipcu i te najgorsze upały mówi że mała płakała a ona razem z nią.. A wrzesień fajnie jesień będzie piękna myśle 🙂

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha- no i super! Zadbaj teraz o siebie kochana, mam nadzieje ze te bóle i zawroty głowy już nie wrócą!

Janka- ja w ciąży byłam 6 lat temu to już nie pamietam ale zdaje się ze dziewczyny sobie gdzieś chwaliły te rajstopy ich jak i legginsy. Ja syna rodziłam w lipcu i oprócz niektórych rzeczywiście gorących dni to fajne było to ze jednak pochodził jeszcE w letnich ciuszkach. Mam nadzieje ze tym razem pogoda we wrześniu będzie dopisywać i nie trzeba będzie ubierać nie wiadomo jak maluchów :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo witam się w 17 tc :) kto jutro wizytuje że mną? Ja dziś kotlety z piersi kurczaka purre i warzywka mniam uwielbiam taki obiad, a teraz mam otwarte drzwi balkonowe krzesło i się opalam 😆 ale słońce grzeje masakra

3i49tv734kk70k5a.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Hahah kochana masz rację :D

Ogólnie to w h&m znalazłam duzo fajnych sukienek które sprawdza się wiosną i latem, kupowała któraś z was leginsy w hm dla kobiet w naszym stanie? Dobra jakoś? Cieszę się że jestem w ciąży wiosna/lato - mało ubierania, piękna pogoda zachęca do wyjścia no i maluszek urodzony we wrześniu myślę że też super bo przyjaciółka urodziła w zeszłym roku w lipcu i te najgorsze upały mówi że mała płakała a ona razem z nią.. A wrzesień fajnie jesień będzie piękna myśle 🙂

Janka ja właśnie przed chwilą wróciłem z zakupów z hm. Dwie pary leginsy mięciutkie gatki takie z lekka gumką i stanki. Jak przymierzalam w sklepie to aż było mi przykro że musze się z tego rozebrać bo tak luźno się zrobiło. Także ja jestem zadowolona :) Zwłaszcza z miękkich stanikow wydają się fajnej jakości :) A leginsy fajne jakość dobra. Ja nosiłam teraz te zwykle też z hm i nie narzekam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:54

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wesoło tu dzisiaj na forum :D
    Dziewczyny, piękne kociaki, ale Wasze brzuszki... oj głaskałabym wszystkie :D
    Mama-Zuzia masz malutenki brzuszek jak na lecący 17tc :) mnie też w końcu w tym tygodniu W końcu coś wybiło, ale chyba jeszcze za wcześnie żeby dodawać zdjęcie :P
    A co do kefiru- mogłabym jeść codziennie z ziemniakami! I jem tyle owoców że głowa mała... myślę że to od nich właśnie najwięcej rosnę hehe bo to właściwie sam cukier 😋

3jgx3e3koyqms61s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Janka ja właśnie przed chwilą wróciłem z zakupów z hm. Dwie pary leginsy mięciutkie gatki takie z lekka gumką i stanki. Jak przymierzalam w sklepie to aż było mi przykro że musze się z tego rozebrać bo tak luźno się zrobiło. Także ja jestem zadowolona :) Zwłaszcza z miękkich stanikow wydają się fajnej jakości :) A leginsy fajne jakość dobra. Ja nosiłam teraz te zwykle też z hm i nie narzekam:)[/QUOTE

Kochana podaj numer produktu tych leginsow może będą na necie 😍

Wysłany: 20 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka nie wiem dokładnie o który numer prosisz więc łap cała metke :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/728fa644a997.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:04

Janka0909 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na leginsy ciążowe z lidelka :) W sobotę idę polować na nie plus bodziaki i spodenki :) Mama mi wczoraj dzwoniła, że nakupowała mi jakichś zestawów dla małej w Belgii, bo jest na urlopie u taty. I rodzice chyba w końcu uwierzyli, że będzie dobrze :)
    Jutro albo w piątek wrzucę fotki, jak pojadę do mamy na weekend :)
    U mnie dzisiaj wielkie pakowanie sypialni i przygotowanie do malowania. Jutro teść z teściową przyjeżdżają i będzie nam malował. A teściowa posprząta, chociaż raz się na coś przyda. Mam nadzieję, że nie oszaleję z nią do popołudnia ;) A później jadę z nimi do rodzinnej miejscowości na weekend, mąż do mnie dojedzie po pracy :)
    Wy tu kociary, a my pieska mamy :) Beagle, we wrześniu będzie miał 7 lat jak się mała urodzi. To taki kanapowiec, mam nadzieję, że szybko się do dziecka przyzwyczai :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 20 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo nie lubię tłumów, i jak pomyślę o tych wszystkich osobach w sklepie a u mnie w lidlu to się dosłownie biją o wszystko to już wolę kupić gdzie indziej albo zamówić :)
    Alex super ze teście pomogą :) my odbieramy mieszkanie w połowie maja i wtedy będzie remont także będzie trzeba się powoli pakować :)

A jeśli chodzi o brzuszek to u mnie też nie jest taki duży jak wasz :) Także MamaZizi nie przejmuj się nie jesteś sama :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Janka nie wiem dokładnie o który numer prosisz więc łap cała metke :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/728fa644a997.jpg

Dziękuję! Już zamówiłam :D

Wysłany: 20 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Dziękuję! Już zamówiłam :D
    Proszę bardzo :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ