Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki wrote:Ja bardzo nie lubię tłumów, i jak pomyślę o tych wszystkich osobach w sklepie a u mnie w lidlu to się dosłownie biją o wszystko to już wolę kupić gdzie indziej albo zamówić
Alex super ze teście pomogąmy odbieramy mieszkanie w połowie maja i wtedy będzie remont także będzie trzeba się powoli pakować
A jeśli chodzi o brzuszek to u mnie też nie jest taki duży jak waszTakże MamaZizi nie przejmuj się nie jesteś sama
A dodatkowo to mała miejscowość, więc przypuszczam że na spokojnie
My wynajmujemy, ale jakoś do końca roku jeszcze tutaj jesteśmy. Później chcemy wrócić do rodzinnej miejscowości i kupić coś własnegoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
ja od wczoraj musiałam spodnie z gumką założyć bo nie umiałam zapiąć guzika;)
co do jedzenia, to jakoś nie mam ochoty na wędlinę i mięso, od kilku dni mam faze na pieczone ziemniaczki z marchewką,cebulką i buraczkami. I tym się zajadam. A no i zupy bardzo mi smakują i korzystam z tego że mam czas i gotuje różne zupy b tak na codzień jak pracowałam to nie miałam czasu na zupy;) -
Dziewczyny ale mnie oszukiwano że ja jestem szczupła i mam mały brzuszek
piękne macie brzuszki i ślicznie wyglądacie!
Ja mam w tej ciąży chęć na ryby, tak jak nie jem prawie w ogóle tak mogę jeść codziennie, a oczywiście w ciąży można w teorii dwa razy w tygodniu :p ale szczerze mówiąc, patrzę już na te zasady z dystansem, bo tak naprawdę to powinnyśmy wyjechać wszystkie daleko poza miasto i uprawiać swój ogródek, łapać rybki z jeziora i pić mleko tylko prosto od krowy. Nie da rady tak za bardzo :p póki wszystko z umiarem to nie wariujmy(oczywiście nie mówię tu o alkoholu, papierosach czy narkotykach!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:56
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
No to w małej miejscowości jak uda Ci się dzień wcześniej to super
Ja nawet nerwów nie zamierzam tracić
co do spodni z gumką to ja przerzucilam się na nie już w 8tc bo mnie spodnie już denerwowaly. A teraz wkurza gumka
a nawet ta przy majtkach więc trzeba było kupić inne
-
cytrynówka wrote:dziewczyny a czy któraś z was jeszcze pracuje, czy już raczej jesteście w domach?
Ja się zastanawiam od kiedy wziąć L4cytrynówka lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
AmyLee44 wrote:Hejo witam się w 17 tc
kto jutro wizytuje że mną? Ja dziś kotlety z piersi kurczaka purre i warzywka mniam uwielbiam taki obiad, a teraz mam otwarte drzwi balkonowe krzesło i się opalam 😆 ale słońce grzeje masakra
Ja jutro o 14.30 mialam mieć tylko wizytę ale zrobię usgchcę zobaczyć czy nie ma już krwiaka i może wreszcie poznam płeć
A Ty o której masz wizytę ?
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
To ja chyba jednak mam troszeczkę szczęścia, bo włosy gęstsze, z cerą problemów brak. Nawet ostatnio usłyszałam, że ładnie wyglądam 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Cytrynówka- ja akurat na l4 jestem. W pierwszej ciąży pracowałam jakoś do połowy 5 miesiąca. I załuje bardzo. Bo niby mam biurową pracę ale walnietą szefową i prze jej fochy i głupie gadki jak poszłam powiedzieć że chce się skupić na dziecku, bo ma jakąś wadę potem miałam taki stres że leżałam do końca ciąży ze skracającą się szyjką. Tym razem powiedziałam sobie że nikt mi nagrody nie da za to że będę pracować, atmosfera okropna więc muszę się skupić na ciąży i dziecku które mam w domu.
Myślę że to wiele zależy od rodzaju, charakteru pracy ale też atmosfery.cytrynówka, Inka90, manda21 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem na L4 od 7 tygodnia, okazało się, że miałam krwiaka i plamienia. Krwiak się wchłonął, ale zostałam w domu. Wolałam dmuchać na zimne, bo to moja 3 ciąża, a dzieci w domu brak. Mój szef to rozumie, bo wie, jak się skończyła moja poprzednia ciąża. Trochę mi się nudzi, ale przynajmniej nie ma stresu, a tego miałam w pracy multum. Plus nie wiem, jakbym miała wrócić z pracy, biorąc pod uwagę mdłości popołudniowe:)Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
animka widzę, że mamy starszaki w podobnym wieku
ja w pierwszej ciąży pracowałam do 32tc, teraz czuję, że tyle nie pociągnę, ale czy lekarz da mi zwolnienie, jeżeli poproszę? Tzn bez poważnej choroby typu skracająca szyjka itp? -
Cześć dziewczyny,
podczytywałam Was od jakegoś tygodnia, ale z ujawnieniem czekałam do usg genetycznego, które było w poniedziałek. Okazało się, że wszystko jest dobrze, więc kamień spadł mi z serca.
Jestem obecnie w drugiej ciąży, pierwsza niestety obumarła w 10 tygodniu.
Troszkę więcej o mnie w stopce
Jeśli chodzi o L4 to ja jestem od wizyty serduszkowej w 6+4 ze względu na poprzednie przejścia i jestem z tego zadowolona, mimo że stresowałam się bardzo zostawiajac pracę.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie maluchyklopsik, aannkka, miczitanka lubią tę wiadomość
-
Ja na L4 od 8 tygodnia, moja dr nie zgodziła się żebym dłużej pracowała. Na początku myślałam że nie wytrzymam w domu ale nie jest tak źle
teraz jak jest coraz cieplej to można wyjść na spacer. Dziś pierwszy raz od 3 tygodni wyszłam, oczywiście mąż się sprzeciwiał ale musiałam się dotlenic,od rana bolała mnie głowa i jak sobie spacerowałam to było dobrze, ledwo do domu wróciłam od nowa zaczyna...
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ja też od 2 tygodni na L4 jestem. Postawiłam wszystko na dziecko, bo już się dość wycierpiałam. Przez mdłości, bóle brzucha i pleców źle się czułam. Do tego miałam plamienia. Odpoczywam w domu i mam spokój
Na dodatek pod koniec marca kończy mi się umowa, w pracy zaczyna się nowy projekt i nie byłoby sensu, żebym się w coś nowego wdrażała.
Co do L4 to zależy od lekarza. Większość z nich nie wystawi, np. na NFZ robią problemy. Możesz powiedzieć, że brzuch cię boli albo coś. Ja mam obecnie wypisane przez rodzinną, a od 27.03 będę przedłużać już u ginekologa. I nic nie mówił, że mi nie wystawi.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja w pierwszej i teraz w drugiej ciąży na L4 poszłam od 7tc. U mnie z kolei przez mdłości, które totalnie położyły mnie na łopatki. Później juz nie wracałam, teraz też już nie zamierzam nawet gdy poczuje się lepiej. Uczę w technikum i nie bardzo widzi mi się przesiadywanie z kaszląca i kichająca młodzieżą tudzież bieganie w lesie po zrębie na przykład
-
Ann.. wrote:Cześć Pom-pon spokojnej ciąży ;)widzę, że będziesz miała bliźniaki
na kiedy masz termin?
Cześć
Ty tez się spodziewasz dwójki?
Wg OM termin 27.09, a z usg 21.09.
Nie nastawiam się na żaden z nich, bo z bliźniakami różnie bywa.
Chciałam wstawić suwaczek, ale nie wiem który kod wstawić i wychodzi mi zamiast suwaczka ciąg cyfr. -
Witaj Pom-pon 😊 rozgość się i napisz nam kiedy to maleństwa chciałyby przyjść na świat.
Potwierdzili Ci płeć na genetycznych?
Zachęcamy do ustawienia suwaczka 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja na l4 od 4tc, zaraz po pozytywnej becie. Lekarz stanowczo kazał leżeć przez pierwszy miesiąc. Potem doszły codziennie wymioty i złe samopoczucie. A pracę mam bardzo stresującą. Wcale nie żałuję mimo że mi się nudzi w domu
Dzidzia najważniejsza
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Mój pierwszy lekarz jak nawet jeszcze serduszka nie było widać chciał dać mi l4 ale wtedy odmówiłam. Jakoś w 8tc już mnie tak wymioty meczyly źr sama moja kierowniczka powiedziała mi że mam iść do domu i popracować ile mogę ale jak mi się uda to mam załatwiać l4 a nie się męczyć
Także popracowalam 2dni i poszłam po zwolnienie. Nie było problemu. Teraz mam nową lekarke i ona też przedłużyla mi zwolnienie. Także duzo zależy od lekarza.