Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny
jestem nowa trochę próbuje nadrobić forum poczytałam trochę wstecz
najbardziej zadziwiły mnie piękne brzuszki 😱😍 u mnie 13t4d ani śladu bo brzucha 🤷♀️ To chyba jest normalne ze się go wypatruje ?!!hehe
już bym chciała żeby ruszył
Pierwsza ciążapodobno przy pierwszej brzuszek tak szybko nie wychodzi
czekamy na dziewczynkę
Widziałam ze przewijały się już imiona ?! Macie już jakieś w głowie ?!mnie się tak dużo podoba ze ciężko wybrać na szczęście trochę czasu jeszcze jest
piszcie jak u was ?
Marika,
Iga,
Sara
Pola
Kalina
Nina
Sonia
Ida
Lara
Daria
Mila
Marina
Klara
Olga
Kaja
Marta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:04
-
Ano witamy 😃 napisz nam coś o sobie. Skąd jesteś, na kiedy termin.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
marchev wrote:Pomnpon ale super. Blizniaki. Sciskam mocno. A mamy wiecej bliźniaków?
BO chyba tylko ja po wspomaganiu zapłodnienia
Ja kiedyś uważałam, że "ciąża to nie choroba" i dziewczyny, które od razu po teście idą na L4 za leniuchy.
Mhm... dopóki sama nie zaszłam. W pierwszej ciąży męczyłam się w pracy aż do poronienia,w tamte wakacje były mega upały. Nikt mi nie dał za to medalu.
Teraz uważam, że każda kobieta sama decyduje, czy ma siły i ochotę do pracy.
Szczerze podziwiam te, które pracują np do 7 miesiąca. -
Ja też się przez chwilę zastanawiałam, czy nie wrócić i nie pracować z domu, bo akurat dostałam podwyżkę i w sumie by mi się to opłacało, ale... Ciągle odbieram pocztę służbową na telefonie i wystarczył 1 mail, żebym wybiła to sobie z głowy. Za dużo stresu, a ja bardzo chcę, żeby tym razem wszystko się dobrze skończyło.
Pom-pon lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Tarnów/Kraków
ciąża pierwsza jak już pisałam a w tym roku 30stka!
także plan był
Taki żeby z pierwszym dzieciątkiem się wyrobić do 30 i jak narazie wszytko się na to zapowiadatak jak mówiłam z niecierpliwością wypatruje u mnie brzucha chudzielcem jestem strasznym ale już coś podjadlam od początku ciąży przytyłam 3 kg tylko nie poszło to w brzuch
także teraz 53kg/170 !termin mam na 21 podobno
tak ustalono na prenatalnych w 12t4d wtedy tez pan doktor poinformował mnie ze będzie dziewczynka trochę mnie zdziwiło ze tak wcześnie i już coś tam widać nawet zapytałam czy to w miarę pewne i jak to możliwe tak wcześnie
stwierdził ze ma olbrzymie doświadczenie bo głównie zajmuje się pomiarami prenatalnym i ze ma na prawdę świetny sprzęt i raczej się nie myli i mi nawet pokazywał ale wiele z tego nie widziałam
przy okazji zapytam
Jeszcze raz jak zrobić taki suwaczek z tygodniem ciąży ? Na dole ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:31
-
POm-pon- my tez ze wspomaganiem medycznym. Co prawda nie in-vitro ani nie inseminacja, ale hormony na owulacje i zastrzyki na pęknięcie.
Ano- ale piękna malutka 🥰❤️ Powiedz mi prowadzisz ciąże w Krk czy w Tarnowie? Bo mój lekarz jest z Tarnowa i tam ma swój gabinet, a przyjmuje tez raz w tygodniu w Krakowie. Generalnie jeżdżę do Tarnowa bo tam ma właśnie swój gabinet, ekstra sprzęt no i jest u siebie to co innego niż u kogośco do szwaczka to tak jak Ann napisała :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:42
-
nick nieaktualny
-
W trochę ponad tydzień się taki zrobił. W sumie to nawet nie byłam świadoma bo się tak sobie w lustrze nie przyglądam
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama–Zuzia ciąże prowadzę w Tarnowie u pani ordynator z nowego szpitala Otfinowska , ogólnie chciałam rodzic w tym szpitalu dlatego tez tak padł mój wybór ale zachwycona strasznie nie jestem
Chociaż zastrzeżeń większych do pani doktor nie mam jest ok , konkretna bez zbędnych czułości
Nie ma tez jakiegoś cudownego sprzętu dlatego dla swojego spokoju z polecenia odwiedzam krk . Doktor sobieslaw kaszowicz z Clinc care bardzo mi tam odpowiada i na pewno połówkowe będę również tam robićno i jednak wole mieć opinie i oko również. Innego lekarza czy wszytko oki
a ty do kogo jeździsz do Tarnowa ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 18:02
-
Ano wrote:Mama–Zuzia ciąże prowadzę w Tarnowie u pani ordynator z nowego szpitala Otfinowska , ogólnie chciałam rodzic w tym szpitalu dlatego tez tak padł mój wybór ale zachwycona strasznie nie jestem
Chociaż zastrzeżeń większych do pani doktor nie mam jest ok , konkretna bez zbędnych czułości
Nie ma tez jakiegoś cudownego sprzętu dlatego dla swojego spokoju z polecenia odwiedzam krk . Doktor sobieslaw kaszowicz z Clinc care bardzo mi tam odpowiada i na pewno połówkowe będę również tam robićno i jednak wole mieć opinie i oko również. Innego lekarza czy wszytko oki
a ty do kogo jeździsz do Tarnowa ?
Znam Sibiesława Kaszowicza robił mi usg genetyczne w pierwszej ciąży, świetny lekarz i bardzo polecanyja prowadzę ciąże u Krzysztofa Serafina- on właśnie jest z Tarnowa, gdyby nie on to bym była jak dziecko we mgle, myśle ze jeszcze przez pare najbliższych lat bym dziecka nie miała. Ale tak czy tak rownolegle tez czasami chodzę do lekarki która pracuje tu w Krakowie w szpitalu w którym chce rodzic i wiedza o sobie nawzajem- nie maja nic przeciwko
-
Ja też W sumie po wspomaganiu
nie mam naturalnej owulacji. Wcześniej brałam CLO a teraz pierwszy raz lametta i zaskoczyło;)
Ano piękne zdjęcie malutkiejchyba dziewczynki nam górują na wątku
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mama-Zuzia U mnie podobnie to wyglada
również lekarze wiedza ze kontroluje ciąże podwójnie i nie ma z tym problemu
A o Serafinie również słyszałam od koleżanek dobre oponie
Nam dzieciaczek udał się za pierwsza podjęta próba zajścia i byłam w takim szoku ze poszłam do pierwszej lepszej lekarki i tak już zostało tym bardziej ze od razu poprosiłam o l4 nie było z tym problemu także już zostałam
-
cytrynówka wrote:dziewczyny a czy któraś z was jeszcze pracuje, czy już raczej jesteście w domach?
Ja się zastanawiam od kiedy wziąć L4
Ja zamierzam pracować do początku czerwca
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Alex- ja tez byłam na lametcie. W udanym cyklu jako pierwszym urosły mi aż trzy dominujące pecherzyki
Ano- W sumie poszłam tu do niego w Krakowie bo miał dobre opinie na znanymlekarzu j od pierwszej wizyty miał konkretny plan. Zeszło nam trochę bo 9msc starań ale wszystko to było z głowa, dlatego jak się udało zostałam przy nim bo czuje się bardzo zaopiekowana przez niego. Zawsze jak mam jakieś pytanie czy coś pisze smsa od razu oddzwania odpowiada, badania robi bardzo dokładnie i nigdzie się nie spieszya jeśli chodzi o płeć tez będę mieć dziewczynkę
super ze się udało za pierwszym podejściem, długo się staraliście przed in vitro?