X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee ja tez mam paznokcie dzisiaj i zero pomysłu na nie hihi ^^

Od 6 nie śpię, w nocy tez historia jak ze wstawionego obrazka. A mam dziś wolne, bo sobota pracująca. Co za pech!!

Dziewczyny czekam na zdjęcia i dobrych wizyt Wam życzę :)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :D trzymam kciuki za wizyty i wstawiajcie zdjęcia maluszkow uwielbiam oglądać! <3
    Dziś pierwszy dzień wiosny i synek chory zresztą mnie też gardło boli :(
    Miłego dnia laski :*

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Piękny dzień od rana :D
    Ja mam dziś wizytę u fryzjera :)
    Kciuki za wizyty dzisiejsze, jeju moja znowu dopiero 10 kwietnia - wiem wiem zleci heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 08:02

• Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pierwszy dzień wiosny . W końcu . Jak się cieszę .

Zwichrowana zrób coś odjechanego. W końcu wiosna . Ja mam obecnie blady róż .

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty .

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    AmyLee ja tez mam paznokcie dzisiaj i zero pomysłu na nie hihi ^^
    Zrobiłam sobie na Anne Lewandowska bezowe z czarną kropka 😆

zwichrowana lubi tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez od rana nie śpię ale mąż ma na mnie sposób mocno mnie przytula robi mi się bardzo ciepło i zasypiam :) dzisiaj jadę do koleżanki po 4 pary spodni ciążowych bo ona jest w drugiej ciąży ale się w nie nie mieści :) więc za 150 zł mam 4 pary spodni z hm.
    Wczoraj byłam u lekarza po zwolnienie i powiedział że cieszy się że nie czekałam do następnej wizyty. W pracy mój anioł szef zrozumiał i nie robił żadnych problemów.
    Trzymam kciuki za wszytskie wizyty.

Inka90, aannkka, nick nieaktualny, Ann.. lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja już po wizycie :) wszystko ok na 80% dziewczynka 😆

Mama_Zuzia, Agucha90s, agjot1979, nick nieaktualny, Ann.., Pom-pon, aannkka, elvira, Inka90, zwichrowana, monkle, Mamadwojki, pola0909, Agusia_pia lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po tygodniu nieobecnosci.
    Wczoraj wypisali mnie ze szpitala. Spedzilam tydzien na ginekologii. Jak juz mowilam trafilam tam z okropnym wirowaniem w glowie. To nie byly zawroty glowy bo te to mam od tygodnia, to bylo tak jakby ktos mi sufit z podloga zamienial miejscami, wszystko falowalo i sie skrecalo jak po wypiciu pol litra wodki, doslownie razy 10. Obstawialam ze to blednik, jednak na konsultacji laryng. dowiedzialam sie ze nie ma mozliwosci sprawdzenia tego w warunkach szpitalnych...sic!
    Mam tez niedokrwistosc oraz sod i potas bardzo niski, w podanych normach mam najnizsza wartosc. Dostalam zelazo do zazywania oraz lek rozkurczowy ktory mam brac 3 razy dziennie, ale nie nospe, cos silniejszego.
    W glowie dalej bardzo mi sie kreci i boli mocniej niz zwykle. Zwiekszyli mi tez euthyroks bo wyszedl 3,18.
    Dzidzius podobno ok. Przedwczoraj mial juz 6,1 cm. W poniedzialek mam wizyte u swojego lekarza na usg genetyczne, bo w szpitalu nic mi nie powiedzieli!

monkle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen wrote:
    Wczoraj wypisali mnie ze szpitala. Spedzilam tydzien na ginekologii. Jak juz mowilam trafilam tam z okropnym wirowaniem w glowie. To nie byly zawroty glowy bo te to mam od tygodnia, to bylo tak jakby ktos mi sufit z podloga zamienial miejscami, wszystko falowalo i sie skrecalo jak po wypiciu pol litra wodki, doslownie razy 10. Obstawialam ze to blednik, jednak na konsultacji laryng. dowiedzialam sie ze nie ma mozliwosci sprawdzenia tego w warunkach szpitalnych...sic!
    Mam tez niedokrwistosc oraz sod i potas bardzo niski, w podanych normach mam najnizsza wartosc. Dostalam zelazo do zazywania oraz lek rozkurczowy ktory mam brac 3 razy dziennie, ale nie nospe, cos silniejszego.
    W glowie dalej bardzo mi sie kreci i boli mocniej niz zwykle. Zwiekszyli mi tez euthyroks bo wyszedl 3,18.
    Dzidzius podobno ok. Przedwczoraj mial juz 6,1 cm. W poniedzialek mam wizyte u swojego lekarza na usg genetyczne, bo w szpitalu nic mi nie powiedzieli!
    Znaczy wynik tsh byl 3,18.
    A slyszalyscie o programie KOC? Darmowe badania itp?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, i jeszcze kosmowke mam na przedniej scianie:/

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- gratuluje dziewczynki ❤️ Super ze wszystko dobrze

Kumen- ja piernicze, jak to nie mogą tego sprawdzić, ehhh.. lez i odpoczywaj jak najwiecej dobrze ze chociaż trochę się uspokoiło. Nie martw się tym ze masz kosmowke na przedniej ścianie, ja tez mam i to nie jest nic Złego :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Hejo ja już po wizycie :) wszystko ok na 80% dziewczynka 😆
    Gratuluję córeczki! Który masz tydzien?

• Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10a879ad9d04.jpg a ja dziś tak odpoczywam🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Ann.., klopsik, Mama_Zuzia, Ano, alex0806, monkle, pola0909, Agusia_pia lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,:) Wy takie ranne ptaszki a ja... Wstałam przed chwilą dopiero. Jestem w szoku że pies mi pozwolił tak długo pospać.
    Czekam po Euthyroxie żeby zjeść śniadanie i idziemy na spacer bo Rudy dłużej nie odpusci.
    Miłego dnia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen wrote:
    Czyli te jelita jednak w porządku? To super!

Ja już po endokrynologu, tak podobno może być w ciąży, że spada tsh, za 2 tyg kontrola.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• k878 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospać by się chciało ale nie ma jak. Moje dziecię wstaje 6-6:30. Zaczęliśmy jakiś czas temu posiedzenia na nocniku bo chce ja odpieluchowac zanim pojawi się drugie i nie ma bata muszę wstać. Potem krzyczy „am!” Wiec lecę robić sniadanie. Mąż się czasami zwlecze ale z tym różnie bywa. Wstajemy na zmianę w nocy a w pracy musi być przytomny wiec mu odpuszczam.

Chodzimy spać wczesnie żeby nadrobić. Ale najczęściej przed 22 się nie da :/

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, na sód i potas obadali ci serducho? Ciśnienie ci nie spada? Może od tego te zawroty.

Gomerka, ja bym na twoim miejscu zbadała fT4. Moja tarczyca, fakt ze chora po prostu, ale w ciazy szaleje. Poziom tsh nijak się ma do poziomu hormonów tarczycy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie.

Mierzenia nie było, ale oho działo się działo dziś :)
    Posłuchaliśmy serduszka, popatrzyliśmy jak prostuje nóżki, takiej aktywności to jeszcze nie było. Calutkie badanie: nóżki prosto, nóżki zgięte. A potem odbijanka, nawet się przodem obróciło na chwilkę.

I wiecie co... lekarz mówi, że mu to na chłopaka wygląda. Jestem w takim szoku, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Chyba byłam mocno nastawiona na dziewczynkę i teraz się nie umiem odnaleźć. Ale powiedział, że na następnej wizycie (18 kwietnia) jeszcze sprawdzi.

monkle, agjot1979, Bunia86, pola0909 lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel- cudownie, ze wszystko ok, chłopaki są czaderskie, zobaczysz ❤️❤️❤️

K878- moje dziecko tez mnie budzi, ale grzecznie się kładzie obok i czeka aż my się obudzimy albo zaczyna się bawić :D no ale on już znacznie starszy bo 6 lat w tym roku

Ano lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9443d1863555.jpg nie umiem większego :) proszę oto mała laleczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:03

Ann.., Inka90, Karola9316, Pom-pon, aannkka, Arashe, elvira, monkle, agjot1979, Bunia86, Mamadwojki, pola0909 lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ