Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh.. tyle się napisałam i mi wcięło:/
Ja jestem jedynaczka i od zawsze chciałam mieć 3 dzieci . Zawsze marzyła mi się córka ze względu na więź. Była ze mną w szpitalu Pani która miała 2 synów i opowiadała że z synowa to nie to samo co z córką. Chodziło jej o wnuki że synowa zawsze zwraca się do mamy . Faktycznie w moim otoczeniu tak jest. Wiem sama po sobie, mieszkam z teściową a z każdym problemem dzwonię do mamy i to w niej mam autorytet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:28
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualny
-
U nas roboczo bliźniaki to Bolek i Lolek albo Dolny i Górny, bo tak się ustawili na prenatalnych
Z imionami na pewno będzie u nas problem, jedyne, na które oboje się zgadzamy to Michał.
ALe trzeba jeszcze drugie wymyślićMi się podoba Karol, Piotr, ewentualnie Franek, których ostanio jest mnóstwo.Mąż wszystkie odrzucił
Dla dziewczynek mam za to chyba z 15 imion -
zwichrowana wrote:Gratuluje wizyt i ekstra fotek
Dziewczyny, a czy nagrywacie te wszystkie USG na pendriva?
Czy cieszycie się chwilą?
Vian ja na prenatalnych byłam pewna, że będę mieć dziewczynkę- zwłaszcza, że lekarz na samym początku badania powiedział podczas USG przez brzuch: "dziewucha".
Potem jeszcze USG od dołu i ... ojej, jednak na 100 % chłopak i coś tam pokazywał. Skończyło się, że powie na kolejnej wizycie.
Od początku byłam nastawiona na dziewczynkę, ale jak później powiedział chłopak i "cały świat" mi mówi, że chłopak, to już się nastawiłam że chłopakaOstatnio moja mama się pyta jak dziecko, a jej na to: z Bobem czujemy się dobrze. Biedna się przeraziła, że chce nazwać bobo "Bob" . Bobo to taka forma bezosobowa, a męski odpowiednik od Bobo to Bob, prawda?
tak więc je sobie nazwałam. Chociaż sami się z mężem z tego śmiejemy.
Zdziwię się więc, jeśli za tydzień lekarz powie "córka". Będzie boba? a może baba
Kumen trzymam za Was kciuki za szybki powrót do zdrowia!
Moimi ostatnimi "ciążowymi" rozterkami są paznokcie podczas porodu, czy można hybrydę, czy nie.
I niech tak zostanie, bo nie chciałabym się już martwić, że krwawie (a zapomniałam, że jadłam buraczki), albo że mam toksoplazmozę, jak na początku ciąży.
Ja slyszalam ze lepiej odsloniete, niepomalowane zeby bylo widac czy plytka nie siwieje... ale to przeciez u nogi moga byc niepomalowane, co sadzicie?10.09.2019 Marcel -
Z paznokciami jest tak, ze zalezy od szpitala i najlepiej sie u zrodla pytac. Ja swoim klientka zawsze sciagalam przed porodem z rąk. Teoretycznie 1 czysty u reki by wystarczyl, albo french z przeroczystym zamiast rozu.
zwichrowana lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:Z paznokciami jest tak, ze zalezy od szpitala i najlepiej sie u zrodla pytac. Ja swoim klientka zawsze sciagalam przed porodem z rąk. Teoretycznie 1 czysty u reki by wystarczyl, albo french z przeroczystym zamiast rozu.
czyli bezbarwna hybryda jest spoko:-)? Pomaluje sobie po porodzie:-)
10.09.2019 Marcel -
A malujecie normalnym lakierem? Ja jestem dinozaurem, lubię zmienić kolor co tydzień i nie używam hybryd. Od początku ciąży w ogóle nie maluję paznokci. Ale nie wyobrażam sobie wyjścia w sandałkach bez pomalowanych pazurów, tylko boję się, czy zmywacz będzie bezpieczny...Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:A malujecie normalnym lakierem? Ja jestem dinozaurem, lubię zmienić kolor co tydzień i nie używam hybryd. Od początku ciąży w ogóle nie maluję paznokci. Ale nie wyobrażam sobie wyjścia w sandałkach bez pomalowanych pazurów, tylko boję się, czy zmywacz będzie bezpieczny...
Ja nie maluje normalnym lakierem od chyba 10 lat. Mam żel+ hybrydę. Gomerka Ty nie przesadzaj z tym bezpieczeństwem, przecież Ty tym zmywasz paznokcie a nie pijesz go nałogowoto tak samo jak tankujesz benzynę- od tej chwili nic Ci się nie stanie
a ten aceton nijak nie ma jak przejść przez skore i następnie łożysko do dziecka
a jak coś są takie zmywacze bezacetonowe
-
Gomerka dokładnie jak pisze Mama_Zuzia. Nie wydaje mi się, że malowanie paznokci może mieć negatywny wpływ na bobo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:20
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
hej dziewczyny:) gratuluję wszystkim wizyt i pięknych zdjęć
ja trochę odchodzę od zmysłów, bo zgrubiała kulka w podbrzuszu już nawet w ciągu dnia mi się robi-w sumie czuję ją tylko leżąc na plecach. nie wiem jak w nerwach dotrwam do wtorku do wizyty.
co do hybryd to dziś się wypowiadała w Pytaniu na śniadanie pani kosmetyczka. mówiła, aby raczej nie eksperymentować z tym, jeśli przed ciążą się tego nie robiło. w przeciwnym razie nie ma przeciwskazańmyślę, że zwykły lakier tym bardziej jest spoko. ja sobie nie wyobrażam paznokci stóp bez lakieru....najbardziej sobie nie wyobrażam jak ja sobie te paznokcie będę malować tego lata
Oleczka94 tak jak napisała manda21 to zależy od szpitala. jak mi usuwali polipa w macicy to miałam przyjść bez dyskusji z niepomalowanymi potem jak robiłam pod narkozą drożność jajowodów w klinice leczenia niepłodności to powiedzieli, że jeden czysty paznokieć w zupełności wystarczy.
zwichrowana dobrze, że przypomniałaś, bo miałam dopytać się o to lekarza co z paznokciami podczas porodu -
elvira wrote:Moja koleżanka przyszła na porodwke z zrobionymi paznokciami to położne bardzo po niej jechały:/ mówiła że obgadywaly ja na cały głos żeby słyszała że o nią chodzi i że porodowke z klubem go go pomyliła
Dla mnie paznokcie są ważne, a jak one mają jakieś problemy to trudno.synuś
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Hej, dobrze ze wspomnialyscie na temat paznokci tez kurcze musze zapytac lekarza jak tu w de jest.... tym bardziej ze ja juz kilka lat zawsze mam na paznokciach hybryde i pewnie nie swiadomie poszłabym do porodu z hybryda heh
zwichrowana lubi tę wiadomość
-
elvira wrote:Moja koleżanka przyszła na porodwke z zrobionymi paznokciami to położne bardzo po niej jechały:/ mówiła że obgadywaly ja na cały głos żeby słyszała że o nią chodzi i że porodowke z klubem go go pomyliła
Ale dokladnie, lepiej dopytac w szpitalu, chociaz jesli zostawiac jeden paznokiec niepomalowany, to juz wole w ogole nie malowacbezbarwnhm poprostu zeby utwardzic paznokiec:-))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:20
10.09.2019 Marcel -
Dziewczyny ja się z wami zgadzam. Ona nie wspominała tego milo, ale to taka mała mieścina gdzie położne myślą że królują. Ogólnie ten szpital nie ma dobrych opini był nawet w uwadze bo prawdopodobnie przez położne czy pielęgniarki umarło malutkie dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:27
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
😥😥😥 u mnie na ulicy potrącili kotka... mąż go z jezdni na trawę położył... gdyby nie ciąża to sama bym go przeniosła. Tak mi przykro, że cały czas rycze... biedny kotek..
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
elvira wrote:Dziewczyny ja się z wami zgadzam. Ona nie wspominała tego milo, ale to taka mała mieścina gdzie położne myślą że królują. Ogólnie ten szpital nie ma dobrych opini był nawet w uwadze bo prawdopodobnie przez położne czy pielęgniarki umarło malutkie dziecko10.09.2019 Marcel
-
VianEthel2 wrote:😥😥😥 u mnie na ulicy potrącili kotka... mąż go z jezdni na trawę położył... gdyby nie ciąża to sama bym go przeniosła. Tak mi przykro, że cały czas rycze... biedny kotek..
Jakby tak kota mojej teściowej potrącili - byłoby supersynuś
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml