WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki a ja właśnie wybieram się do pracy a jestem wyjątkowo senna dzisiaj :/ Również mam usg na każdej wizycie, nie ma znaczenia co ile wypada wizyta. Ale pochwalę się, że nareszcie od 15.04 ma przyjść do mnie nowa osoba do pracy a jak się sprawdzi to nareszcie będę mogła pomyśleć o zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieję, że będzie się nowa sprawdzała ;) Milego dnia !

Mama_Zuzia, cytrynówka lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wstałam wyjątkowo bez wdęcia i okazało się że wcale nie mam takiego wielkiego brzucha :D poczułam się przez chwilę jakby maluch zniknął ale od razu dał znać kopniakiem że jest i ma się dobrze.

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- to super, najwyższy czas na dłuższe spanie i odpoczynek!

Lesnasarenka- mój brzuch ostatnio tez jakby mniejszy haha 😂 ale mała robiłam wczoraj wieczorem awanturę w brzuchu także wszystko pięknie. W dodatku na wizycie jak jej lekarka chciała serduszko zbadać pod katem uderzeń to co chwile uciekała spod głowicy 😂😬

Lesnasarenka, pola0909 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś kiepsko.. Strasznie boli mnie gardło i jestem słaba.. Znacie jakieś domowe sposoby które można stosować w ciąży? :( nie chce od razu lecieć do lekarza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:39

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Kaska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka płucz gardło wodą z sodą lub solą. Pomaga :)

U mnie po wczorajszej wizycie ok. Będzie chłopiec. Następna 24 po świętach.

Ja też mam USG co wizytę ;) pewnie niektóre z Was chodzą na fundusz i tam nie zawsze lekarze robią co wizytę USG.

Mama_Zuzia, monkle, cytrynówka lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam starty gotowany korzen imbiru,zetrzec centymetr-dwa I gotowac w 1,5 szkl wody ok 10 min, wypic cieple, najlepiej robic sobie to tak co godzine, dwie, ja sie tym lecze od 2 lat bez zadnych lekow , imbir ma dzialanie antybakteryjne I przeciwwirusowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 08:10

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka- kup sobie tantum verde, możesz stosować tez isle. Próbuj tez domowych sposobów :) tak jak Sylwiu pisze zetrzyj imbir, dodaj duza ilość cytryny do herbaty lub cieplej wody- działa odkazajaco

Miła- super, gratulacje :*

Kaska- gratuluje chłopca, obstawiałas właśnie chłopca czy dziewczynkę? ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 08:06

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska - gratuluję synka.

U mnie chyba będzie dziewczynka (lekarz na genetycznym widział raczej dziewczynkę, a potem pani dr na badaniu 2 tyg. później też stwierdziła, że raczej dziewczynka).

Co do bólu gardła, to polecam jeszcze herbatkę z miodem i cytryną oraz syrop z cebuli. Może samego bólu nie zwalczą, ale naprawdę bardzo dobrze łagodzą.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka kup tez sobie jakieś dobre probiotyki (z tańszych a dobrych Sanprobi) i zwiększ witaminę D.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pierwszej stronie do uzupełnienia zamiast niespodzianek są marchev z chłopcem i Kaska tez z chłopcem :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda- ja noszę 36 normalnie.

Ja mam wizyty co miesiąc i zawsze mam usg. Ja w pierwszych tygodniach miałam wielki lęk przed usg, w sensie że ta głowica coś może uszkodzić, naruszyć. Teraz przez brzuch to już nie rozmyślam nad tym;)

A ja dzisiaj rano poszłam sobie do kościoła i tak mi słabo było że myśłałam że się przewróce.....Wogóle okropnie dzisiaj mi się kręci w głowie....

201512131765.png

201909081765.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka. Ja mam problem z twarda macica od poczatku. Biore 3xdziennie magnez, 2x dziennie nospe i 9tabletek luteiny. Dodatkowo od czasu do czasu robie sobie ta kapiel z magnesem. Dostalam rowniez sol od kolezanki i chce zamowic oliwe magnezową wiec walcze z tym ja moge. Jak brzuxh jest miekki to jest sliczny i mniejszy. Jak twardy to jakbym arbuza w calosci polknela.
    Tez mam problem ze snem i wczoraj juz moj maz nie wytrzymal i spal w 2 pokoju ;) niech sie przyzwyczaja ;)
    Kregoslup przy kosci krzyzowej tez boli. Tylko nie jest az tak uciazliwe ;) no i waga rano juz dobita na ta sprzed ciazy.

Lenka82 lubi tę wiadomość

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 proponuję jakąś kontrolę ciśnienia, bo możesz mieć spadki zarówno ciśnienia jak i cukru.

U mnie póki co cukier chyba w miarę, ale ciśnienie szaleje. Bardzo często mam duże spadki, ostatnio nawet 84/56 i już przy takim jestem bardzo skołowana i czuję się jakbym była w innej rzeczywistości.

Dziewczynki, może macie jakieś sprawdzone miejsca online, gdzie mogę kupić zwykłe ciążowe koszulki, najlepiej takie z marszczeniem lub gumeczką po bokach proste coś ala te co mają na stornie h&m??

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:39

• animka899 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- ja normalnie mam ciśnienie 90/60 i dobrze się czuję. Teraz zjadłam porządne śniadanie i troche jest lepiej. Za godzinke strzele sobie kawkę to na pewno jeszcze lepiej mi się zrobi:)

Lenka82 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wiesz, ja przy 90 też czuję się dobrze, ale jak już spada w granice 80 to powoli czuję się jak w innej rzeczywistości.

Co do śniadanka to podstawa. Ja już tylko otworzę oko robię się strasznie głodna i muszę szybko cosik zjeść. I potem za ok. godzinkę kawka też obowiązkowo. Co prawda słaba rozpuszczalna ale zawsze.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny😘
    Ja też mam niskie ciśnienie i bez kawy z rana nie wyobrażam sobie dnia. Piję tylko jedną.
    Do wszystkiego można się przyzwyczaić, ale czasem ogarni mnie brak mocy i senność😑

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach❤️❤️❤️

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty co niecały miesiąc ( 26.02, 20,03, 16.04) i zawsze badanie na fotelu plus usg.

pola0909 wrote:
    Hę sprawdzi to nareszcie będę mogła pomyśleć o zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieję, że będzie się nowa sprawdzała ;) Milego dnia !

super :) ! ja właśnie wdrażam nową dziewczynę w swoje tematy i ze spokojnym sumieniem po świętach najprawdopodobniej już nie wracam :D

byłam dzisiaj pobrać krew i baba (z 70l.) taki tekst do mnie "noooo teraz to badają często te choróbska, ale to dobrze, wie pani dlaczego? widzi pani ile teraz dzieci się chorych rodzi, ciągle pokazują jakieś z downem, powykrzywiane, uposledzone, kiedys tak nie bylo, teraz to non stop"

nie ma to jak porozmawiać miło z ciężarną z samego rana... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:29

pola0909 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka - współczuję, mi by się już od razu ciśnienie podniosło. No cóż mentalność starszych ludzi. Moim zdaniem nie prawda. Kiedyś dzieci upośledzonych chorych też było dużo (może trochę mniej bo część umierała bo medycyna była mniej rozwinięta), ale przede wszystkim była mniejsza świadomość i był to bardziej temat tabu.

Aster4n, Jusi 28 lubią tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ