Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki a ja właśnie wybieram się do pracy a jestem wyjątkowo senna dzisiaj
Również mam usg na każdej wizycie, nie ma znaczenia co ile wypada wizyta. Ale pochwalę się, że nareszcie od 15.04 ma przyjść do mnie nowa osoba do pracy a jak się sprawdzi to nareszcie będę mogła pomyśleć o zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieję, że będzie się nowa sprawdzała
Milego dnia !
Mama_Zuzia, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Pola- to super, najwyższy czas na dłuższe spanie i odpoczynek!
Lesnasarenka- mój brzuch ostatnio tez jakby mniejszy haha 😂 ale mała robiłam wczoraj wieczorem awanturę w brzuchu także wszystko pięknie. W dodatku na wizycie jak jej lekarka chciała serduszko zbadać pod katem uderzeń to co chwile uciekała spod głowicy 😂😬Lesnasarenka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Janka płucz gardło wodą z sodą lub solą. Pomaga
U mnie po wczorajszej wizycie ok. Będzie chłopiec. Następna 24 po świętach.
Ja też mam USG co wizytępewnie niektóre z Was chodzą na fundusz i tam nie zawsze lekarze robią co wizytę USG.
Mama_Zuzia, monkle, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Polecam starty gotowany korzen imbiru,zetrzec centymetr-dwa I gotowac w 1,5 szkl wody ok 10 min, wypic cieple, najlepiej robic sobie to tak co godzine, dwie, ja sie tym lecze od 2 lat bez zadnych lekow , imbir ma dzialanie antybakteryjne I przeciwwirusowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 08:10
-
Janka- kup sobie tantum verde, możesz stosować tez isle. Próbuj tez domowych sposobów
tak jak Sylwiu pisze zetrzyj imbir, dodaj duza ilość cytryny do herbaty lub cieplej wody- działa odkazajaco
Miła- super, gratulacje :*
Kaska- gratuluje chłopca, obstawiałas właśnie chłopca czy dziewczynkę? ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 08:06
-
Kaska - gratuluję synka.
U mnie chyba będzie dziewczynka (lekarz na genetycznym widział raczej dziewczynkę, a potem pani dr na badaniu 2 tyg. później też stwierdziła, że raczej dziewczynka).
Co do bólu gardła, to polecam jeszcze herbatkę z miodem i cytryną oraz syrop z cebuli. Może samego bólu nie zwalczą, ale naprawdę bardzo dobrze łagodzą.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Manda- ja noszę 36 normalnie.
Ja mam wizyty co miesiąc i zawsze mam usg. Ja w pierwszych tygodniach miałam wielki lęk przed usg, w sensie że ta głowica coś może uszkodzić, naruszyć. Teraz przez brzuch to już nie rozmyślam nad tym;)
A ja dzisiaj rano poszłam sobie do kościoła i tak mi słabo było że myśłałam że się przewróce.....Wogóle okropnie dzisiaj mi się kręci w głowie.... -
Lenka. Ja mam problem z twarda macica od poczatku. Biore 3xdziennie magnez, 2x dziennie nospe i 9tabletek luteiny. Dodatkowo od czasu do czasu robie sobie ta kapiel z magnesem. Dostalam rowniez sol od kolezanki i chce zamowic oliwe magnezową wiec walcze z tym ja moge. Jak brzuxh jest miekki to jest sliczny i mniejszy. Jak twardy to jakbym arbuza w calosci polknela.
Tez mam problem ze snem i wczoraj juz moj maz nie wytrzymal i spal w 2 pokojuniech sie przyzwyczaja
Kregoslup przy kosci krzyzowej tez boli. Tylko nie jest az tak uciazliweno i waga rano juz dobita na ta sprzed ciazy.
Lenka82 lubi tę wiadomość
-
animka899 proponuję jakąś kontrolę ciśnienia, bo możesz mieć spadki zarówno ciśnienia jak i cukru.
U mnie póki co cukier chyba w miarę, ale ciśnienie szaleje. Bardzo często mam duże spadki, ostatnio nawet 84/56 i już przy takim jestem bardzo skołowana i czuję się jakbym była w innej rzeczywistości.
Dziewczynki, może macie jakieś sprawdzone miejsca online, gdzie mogę kupić zwykłe ciążowe koszulki, najlepiej takie z marszczeniem lub gumeczką po bokach proste coś ala te co mają na stornie h&m??
-
nick nieaktualny
-
animka899 wiesz, ja przy 90 też czuję się dobrze, ale jak już spada w granice 80 to powoli czuję się jak w innej rzeczywistości.
Co do śniadanka to podstawa. Ja już tylko otworzę oko robię się strasznie głodna i muszę szybko cosik zjeść. I potem za ok. godzinkę kawka też obowiązkowo. Co prawda słaba rozpuszczalna ale zawsze.
-
ja mam wizyty co niecały miesiąc ( 26.02, 20,03, 16.04) i zawsze badanie na fotelu plus usg.
pola0909 wrote:Hę sprawdzi to nareszcie będę mogła pomyśleć o zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieję, że będzie się nowa sprawdzałaMilego dnia !
super! ja właśnie wdrażam nową dziewczynę w swoje tematy i ze spokojnym sumieniem po świętach najprawdopodobniej już nie wracam
byłam dzisiaj pobrać krew i baba (z 70l.) taki tekst do mnie "noooo teraz to badają często te choróbska, ale to dobrze, wie pani dlaczego? widzi pani ile teraz dzieci się chorych rodzi, ciągle pokazują jakieś z downem, powykrzywiane, uposledzone, kiedys tak nie bylo, teraz to non stop"
nie ma to jak porozmawiać miło z ciężarną z samego rana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:29
pola0909 lubi tę wiadomość
-
cytrynówka - współczuję, mi by się już od razu ciśnienie podniosło. No cóż mentalność starszych ludzi. Moim zdaniem nie prawda. Kiedyś dzieci upośledzonych chorych też było dużo (może trochę mniej bo część umierała bo medycyna była mniej rozwinięta), ale przede wszystkim była mniejsza świadomość i był to bardziej temat tabu.
Aster4n, Jusi 28 lubią tę wiadomość