Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Przyznaje że ostatnio mało tutaj bywałam. Mam ciężki okres w sobotę miałam pogrzeb babci. Teściowa ma raka nie jest dobrze .
Klopsik dzisiaj razem wizytujemy Ty o której? Ja o 19
Proszę o wpisanie jestem z Krynicy Zdrój małopolska
Cytrynowka starsi ludzie mają już chyba taka mentalność... głowa do góry Kochana
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Kiedyś się o tym tak nie mówiło, małe społeczności pietnowały matki które mają niepełnosprawne dzieci. Teraz więcej się o tym mówi, medycyna jest bardzo rozwinięta. Moim zdaniem to dobrze że to się nagłaśnia. Jak chodziłam w ciąży z córką i miała podejrzenie wady układu nerwowego to czułam się strasznie samotna, nigdzie porządnego wsparcia poza głupimi radami terminacji ciąży. Teraz widzę, że jest z tym dużo lepiej.Tak samo z poronieniami, trzeba tym głośno mówić, bo tak to kobiety czują się samotne, myślą że tylko je t spotkało. A takich kobiet jest mnóstwo.
-
Elvira przykro mi z powodu problemów rodzinnych. Też niedawno straciłam babcię.
Ale zazdroszczę okolicy, w której mieszkasz. Uwielbiam temte tereny, jako dziecko jeździłam do Muszyny, odwiedziłam też Tylicz no i w Krynicy to nawet nie zliczę ile razy byłam. 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja niestety nie mam usg na wizytach, lekarka nie ma nawet sprzetu w gabinecie. Chodzę na nfz bo koniecznie chcę akurat do tej lekarki, ale wolałabym jednak częstsze usg, dla spokoju. Kolejne mam za 2 tygodnie niecałe (polowkowe) I już się stresuję, czy wszytsko będzie ok. No i mam nadzieję na poznanie płci, bo na prenatalnych się tak schowało, że nie było szans
zwichrowana lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
chwile się noe odzywam ale podczytywałem was wieczorami
Wczoraj byłam na wizycieszybko sprawnie
Dostałam 3 zdj i tak się zawstanawoam bo z ich opisu wynika ze
Pomiar
uda Fl-1.59 cm Ga 14w5d
Klatka piersiowa AC 9,33cm Ga 15w3d
Główka bpd 3,18. Ha 16w0d
Ślad takie rozbieżności ?
Lekarka nic nie mówiła na ten temat wiec podejrzewam ze wszytko w normie
Czy któraś tez miała takie rozbieżności w pomiarach ?
Bo z główki to jestem 16 tydzień a z nóżki 14t5d 😳 a tak na prawdę jestem 15t5dWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:28
-
Ja mam 24.04 połówkowe i też się nie mogę doczekać, lubię podglądać dzidźka;)
Wczoraj i dzisiaj jakiś zdechły dzień mam. Już się nie mogę doczekać weekendu, jadę do mamy na 2 dni. Mąż idzie do pracy ale ja jadę bo już mam dość dużego miasta, muszę chwilę odechnąćLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ano, nie pomogę, nie wiem o co chodzi.
U mnie kolejna noc z pobudka 5-7 a później spanie do 10ale na szczęście obyło się bez koszmaru.
Co do upośledzeń i różnych chorób to uważam że takich dzieci było mniej bo po prostu umierały, a po drugie nie były też pewnie powodem do dumy dla rodziców i głośno się o tym nie mówiło.
To tak samo jak z poronieniem, dopiero jak spotka Ciebie to człowiek się Zagłębia i odkrywa jak częste jest to zjawisko.
Zwlekam się, idę robić śniadanie. A już jutro o tej porze będę po wizycie. Boję się bardzo.
Miłego dnia! -
Ano wrote:Hej dziewczyny
chwile się noe odzywam ale podczytywałem was wieczorami
Wczoraj byłam na wizycieszybko sprawnie
Dostałam 3 zdj i tak się zawstanawoam bo z ich opisu wynika ze
Pomiar
uda Fl-1.59 cm Ga 14w5d
Klatka piersiowa AC 9,33cm Ga 15w3d
Główka bpd 3,18. Ha 16w0d
Ślad takie rozbieżności ?
Lekarka nic nie mówiła na ten temat wiec podejrzewam ze wszytko w normie
Czy któraś tez miała takie rozbieżności w pomiarach ?
Bo z główki to jestem 16 tydzień a z nóżki 14t5d 😳 a tak na prawdę jestem 15t5d
Ano spokojnieto całkowicie normalne.
Moja np z długości nóżek jestem pare dni do tylu, z główki jestem akurat a z brzuszka tez do tylu jak pamietam. To jest całkowicie normalne, dopóki te rozbieżności to nie jest więcej niż 2tyg w przód lub w tył to nie ma się czym martwićmój syn np był zawsze z wymiarów o tydzień do przodu z nogami i brzuchem a z reszta akurat albo do tylu. na podstawie tych wymiarów określają mniej więcej wagę dziecka. Ile Twój maluszek już wazy? Dziewczynka dalej?
daj fotki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:38
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty !!! Elvira przykro mi z powodu pogrzebu babci, ja miałam ponad tydzień temu pogrzeb teścia , odchorowałam ten stres potem przez dwa dni, miałam boleści i twatdosc brzucha , wiec wim co czujesz. Trzymaj sie i chociaz staraj nie denerwowac. Ano również uspokajam, że u mnie też są takie rozbieżności A lekarz mówił, że wszystko jest prawidłowo
więc chyba tak wychodzi na tych wczesnych badaniach.
-
pola0909 wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty !!! Elvira przykro mi z powodu pogrzebu babci, ja miałam ponad tydzień temu pogrzeb teścia , odchorowałam ten stres potem przez dwa dni, miałam boleści i twatdosc brzucha , wiec wim co czujesz. Trzymaj sie i chociaz staraj nie denerwowac. Ano również uspokajam, że u mnie też są takie rozbieżności A lekarz mówił, że wszystko jest prawidłowo
więc chyba tak wychodzi na tych wczesnych badaniach.
Poprawie tylko lekko- Tak wychodzi juz do końcabo dzieci od 13-14tyg zaczynaja rosnąć własnym tempem- tak jak dorośli nie są wszyscy tego samego wzrostu i wymiarów tak dzieciaczki również sa różne. Sa pewne założenia wymiarów bo je musiano zrobić, ale wymiary dzieci nigdy nie są idealne- i uprzedzam ze zazwyczaj główka jest większa albo brzuszek (bo się opije wód płodowych) i to jest całkowicie normalne.
My tez nie jesteśmy wszystkie z wymiarami 90-60-90 🙈😂pola0909, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak Mama Zuzia pisze
Maluchy teraz rosną własnym tempem, więc już się nie bierze pod uwagę wymiarów jako TP. Najbardziej miarodajne są te z prenatalnych.
Moja koleżanka jest w 25 tc. Oboje rodziców wysokich. Mały już ma kilogram i wychodzi, że to 27 tc wg wagi. I wylądowała w szpitalu, bo mocno jej więzadła i mięśnie naciągał, a ona nie wiedziała co to za piekielny ból. Także pocieszam się, że dziewczynki z reguły są mniejsze, a my oboje też do najwyższych nie należymypola0909 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
Vian ciężko się nie zgodzić okolica jest piękna . Ja napisałam krynica zdroj ale mieszkam w pobliskiej wsi. Co dla mnie jest jeszcze większym + bo nie ma takiego przeładowania.
Klopsik czekam na relacje !
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b00ad0563292.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0c5a0c0b063.jpg
Zdjecia z wczorajszej wizytyklatka piersiowa , główka , udo
wiele noe widać 😜😁
Uspokoilyscie mnie dziewczyny z tymi wymiaramitrochę poszukałam poczytałam i chyba faktycznie schizuje i się dozuszukuje 😜😜😜
Pani doktor do której chodzę w Tarnowie ma kiepski sprzęt i nie chciała się deklarować co do płci bo mówi ze nie chciałby się pomylić ale ze również obstawia dziewczynkę bo nic tam między nóżkami nie widać innego ale100% nie powieusg prenatalne robiłam w krk u innego lekarza na super sprzęcie wiec na razie wierze jemu skoro był pewien ze dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:57
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Małe Bobo ma 140 gramów, jak stwierdził M, jak porcja piersi z kurczaka... co i tak jest lepsze niż ostatnie porównanie "o to już taki kartofel"
Przez pozostałości plamień mam polegiwać i bez przytulanek. Szkoda trochę, bo wkrecilam się w rower stacjonarny i dobrze się po takim rozruchu czułam. Pytałam o samolot, to zero przeciwwskazań, więc coś poplanuję
Pom-pon ja u Ż i tak chyba zostanę. Nie umiem Ci wysłać wiadomości..
Połówkowe dopiero na początku maja. Wymienili u nas maszynę do badania USG, ponoc jedna z najlepszych w regionie, więc nie wiem co może dodatkowo pokazywaćelvira, pola0909, Mama_Zuzia, zwichrowana, Jusi 28, k878 lubią tę wiadomość