X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki kochane😚😚😚🌞🌞🌞🌞
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5956b23c281.jpg

Dargol, Cyntia, alex0806, Mama_Zuzia, pola0909, Bunia86, aannkka, Mańka, monkle lubią tę wiadomość

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori777 wrote:
    Buziaczki kochane😚😚😚🌞🌞🌞🌞
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5956b23c281.jpg

Śliczny brzuszek 😊

Dori777 lubi tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris śliczny brzuszek😍 śliczna Ty 😍😍😍

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Dziewczyny, czy wy też macie takie wewnętrzne hmm "lęki"? Nie wiem jakoś ostatnio jestem przerażona...życiem. Może to dziwne ale jakos tak się boję, im brzuch większy tym ja bardziej czuję raz szczęście a raz takie dziwne uczucie "strachu"? Sama nie wiem jak to nazwać..
    Przed większymi zmianami w życiu takie lęki i stres są całkowicie normalne ;) najwazniejsze to nie dac sie temu pochłonąć. Zawsze mozesz sie tutaj nam wygadac albo porozmawiac z mezem ;) bedzie dobrze ;)
    Odkąd mała zaczęła się ruszać to ja już czuje mniejszy stres ;) cieszę się na święta, spotkanie z rodziną, później wizyta, prenatalne. Ten czas jakoś szybciej leci ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam polowkowe. Czekam niecierpliwie :) To chyba przez to że wszystko zwala mi się na głowę, w połowie maja odbieramy mieszkanie i remont, i jakoś koniec czerwca początek lipca przeprowadzka. Trzeba to wszystko ogarnąć, mój M to chyba pół świata do nas na lipiec już zaprosił strasznie mnie to wnerwia bo tylko parapetówka i parapetówka. Jak ja jeszcze nie będę miała łóżka w sypialni i połowy mebli. Jakoś wszystko mnie denerwuje. Niby gadam z M ale on nie kuma że chce mieć trochę spokoju. Wszystko byłoby spoko gdyby Ci znajomi nie byli oni z innego miasta, a u nich to impreza do 5rano. Ja już sama nie wiem... Wszystko mnie irytuje... Mój M daje mi wsparcie jeździ na badania i się matywi ale on chyba nie jest ze mną w tej ciąży. Nie rozumie mnie kompletnie.. Dla niego ciąża to tylko zachcianki i liczy się tylko to że jak będzie chodził do pracy to muszę mu dawać się wysypiac. Myśli że jak już się dziecko urodzi to wszystko będzie Takie proste... Nic nie patrzy. Nic nie czyta, wszystko jest na zasadzie że ja mu powiem, ja wybiorę, ja zdecyduje... No szlag mnie trafia ostatnio.

Ehh wyzalilam się.

zwichrowana, Mańka lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zerknięcie na moje wyniki krwi?😉
    W piątek mam wizytę, ale chyba nie wyglada to najlepiej🤔 myślicie ze będzie potrzebna suplementacja żelazem?
    34fnxb9.jpg

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    A zerknięcie na moje wyniki krwi?😉
    W piątek mam wizytę, ale chyba nie wyglada to najlepiej🤔 myślicie ze będzie potrzebna suplementacja żelazem?
    34fnxb9.jpg

Dargol a nie masz podanych norm? U mnie hemoglobiny powinno być przynajmniej 12.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ja jutro mam polowkowe. Czekam niecierpliwie :) To chyba przez to że wszystko zwala mi się na głowę, w połowie maja odbieramy mieszkanie i remont, i jakoś koniec czerwca początek lipca przeprowadzka. Trzeba to wszystko ogarnąć, mój M to chyba pół świata do nas na lipiec już zaprosił strasznie mnie to wnerwia bo tylko parapetówka i parapetówka. Jak ja jeszcze nie będę miała łóżka w sypialni i połowy mebli. Jakoś wszystko mnie denerwuje. Niby gadam z M ale on nie kuma że chce mieć trochę spokoju. Wszystko byłoby spoko gdyby Ci znajomi nie byli oni z innego miasta, a u nich to impreza do 5rano. Ja już sama nie wiem... Wszystko mnie irytuje... Mój M daje mi wsparcie jeździ na badania i się matywi ale on chyba nie jest ze mną w tej ciąży. Nie rozumie mnie kompletnie.. Dla niego ciąża to tylko zachcianki i liczy się tylko to że jak będzie chodził do pracy to muszę mu dawać się wysypiac. Myśli że jak już się dziecko urodzi to wszystko będzie Takie proste... Nic nie patrzy. Nic nie czyta, wszystko jest na zasadzie że ja mu powiem, ja wybiorę, ja zdecyduje... No szlag mnie trafia ostatnio.

Ehh wyzalilam się.

Hej, też czekam na jutrzejsze połówkowe. Nie martw się facetem- oni chyba tak mają. Trzeba wskazać palcem, żeby wiedzieli co i jak. Mój np wczoraj umówił sobie jakieś pokazy w pracy na 7:30 rano, a od 3 tygodni codziennie mu mówię, że mamy w czwartek o 8:45 lekarza. Zapomniał.
    Ja Ci zazdroszczę przeprowadzki. My mamy małą kawalerkę i bardzo się boję, jak to będzie. Jeden pokój do wszystkiego. Jedyny plus jest taki, że teściowe, mamy i cała reszta świata nie będzie mogła przesiadywać u nas w mieszkaniu (musimy zamienić kanapę na fotel, żeby zmieściło się łóżeczko). Parapetówka też będzie super, a jak się będziesz źle czuła to mu to powiedź. Skoro pozapraszał gości to niech szykuje imprezę. Będzie fajnie :)
    Mój mąż jak mu powiedziałam, że nic nie ogarnia to mi naznosił zdjęcia sprzętów od znajomych i powiedział, że już wszystko mamy. O niczym nie czytał. Generalnie chyba jednak wolę nim pokierować, niż mieć więcej takich niespodzianek.

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:

Ehh wyzalilam się.

No to współczuję podejścia. Nic dziwnego, że Cię to denerwuje. My też się wyprowadzany... ciężko będzie. Obyśmy wyrobili się do sierpnia

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol u mnie norma od 11.2. Właśnie też odebrałam wyniki. Pewnie od labo zależy ale możliwe że lekarz coś zaleci.
    U mnie wszystko w normie z morfologią i moczem, czekam na resztę wyników.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny :)

Dziś piękna pogoda. Oby tak zostało :)

Gratulacje udanych wizyt :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dargol u mnie norma od 11.2. Właśnie też odebrałam wyniki. Pewnie od labo zależy ale możliwe że lekarz coś zaleci.
    U mnie wszystko w normie z morfologią i moczem, czekam na resztę wyników.

Aż tak się różnią normy??? Łał
    W poprzedniej ciąży miałam chyba z 11,7 i dostałam żelazo co drugi dzień. To był chyba sorbifer. Powiedział, że tragedii nie ma, ale dziecko im większe to będzie ciągnąć i lepiej suplementowac

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol, Cyntia - Bardzo dziękuję😚
    Córcia mi trzasła fotkę 😜

I tak się właśnie zajadamy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f781b1bcb35f.jpg

alex0806, Lubieswieczki, pola0909, VianEthel2, Cyntia, k878 lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori piękna Ty i brzuszek ❤️

Jutro dużo wizyt przed świetami :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwidoczniej tak. U mnie norma hemoglobiny od 11.2 do 15.7. A ja mam obecnie 13.8. Żelaza nie suplementuję w ogole

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie norma od 11.5-16.5. U mnie wyszła 10.8 lekarka powiedziała że w ciąży minimum to jest 11. Więc ja dostałam na miesiąc tabsy i zobaczymy. Ale u mnie spadły też erytrocyty i hematokryt, mocno poniżej normy.

Zwichrowana to idziesz pierwsza, ja mam wizytę 10:30 :) Trzymam kciuki :)

zwichrowana, monkle lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę o 10:30 ale znając życie będzie chwilowe opoznienie

Lubieswieczki, zwichrowana, Cyntia lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki trochę mnie nie było, starałam się was podczytywać popołudniami ale ciężko wszystko nadrobić. Wszystkim po wizycie bardzo gratuluję A za koleżanki z jutrzejszym wizytami mocno zaciskam kciuki !!! :) Ja wdrażam w pracy nowa dziewczynę i na szczęście przyjęli wreszcie jakąś kumatą , w temacie obytą i miłą. Także jeszcze trochę i może uda się uciec na zwolnienie, bo coraz ciężej się wstaje ;) tym bardziej, że w domu też dużo pracy a wieczorami mam ostatnio bardzo duży i napięty brzusio, ktory rano znika wiec przypuszczam że ze zmęczenia ale zapytam dr na wizycie. Ogólnie czuje się dobrze ale szybciej się mecze. Wszystkiego dobrego dla was mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 16:37

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori taaaakie lody? Ale bym jadła. To w zasadzie jedyne słodkie którego teraz się tykam. Na ciasto i ciastka nie mam ochoty, czekolada nie wchodzi. Lody bym jadła pudełkami 😉
    Wyluzowałam już troche po tym moich drogowych manewrach dziś. Czas zacząć myśleć /myśleć, nie stresować się/ o jutrzejszej wizycie. Ciekawe czy uda się potwierdzić płeć.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lody = wielkie nudności. Choc oczy jedzą i chcą.
    U mnie dziś pogoda na krótki rękaw i powiem wam, że mimo 57kg czuję się jak smok. Ciężko było spacerowac, mam nadzieję że organizm się przyzwyczai choć trochę, bo jeśli nie, to słabo to widzę :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 17:10

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ